Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΑΠΟΝΤΕ.ΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΚΑΨΑΛΙ.

Ο γερανός που μας τον έστοιλε αμμέσως το αρμόδιο Υπουργείο εκτιμόντας την προσπάθεια μεταφέρει και τοποθετεί τα "μπλόκια"

Τα "μπλόκια τοποθετημένα.

Και πρυμοδέτηση.

Από ένα καίκη ντη βδομάδα τώρα πολλά μαζί.

Μια δεξίωση προς τιμή του μεγάλου ευεργέτη Νικ. Λουράντου. Είναι ο Καθήμενος στη Μέση δίπλα στον Αείμνηστο Σοφοκλή Καλούτση και στη Άννη Κόκσμα. — στην τοποθεσία Πάνω από 80% των εικονιζομένων έχουν αποδυμήσει εις Κύριον.



Από ένα Καίκη τη βδομάδα τώρα πολλά μαζί.

Έτσι ήταν τα πράγματα πριν το 1962.

Και αμμέσως μια κατακόρυφη Ανάπτηξη.

Οι ενθουσιασμένοι Λιβαδίτες τότε με πρωτεργάτες τους Αδελφούς Θανάση και Γιώργο Χάρο και Μανώλη και Μπάμπη Φατσέα μας έκαναν ένα χορό και μας μάζεψαν 70.000.
Είναι το εισιτήριο του χορού.
Αλλά μόνο αυτοί; Ο Νικ. Λουράντος μας είδε να δουλεύουμε στα πρώτα στάδια του έργου και ενθουσιάστηκε τόσο που πήγε αμέσως και έδωσε 30.000 τότε, αργότερα έγινε ο μεγαλύτερος ιδιώτης ευεργέτης.Για το λόγο αυτό δώ
σαμε το όνομά του στο έργο. Η Χασούρη το γένος Πάτερου από το Καψάλι μετανάστρια στην Αμερική μας έστειλε 150.000 με τις οποίες φτιάξαμε το Υπόστεγο.Αλλά για δείτε το εισιτήριο του χορού:- 15/9/62, το βαπόρι πρωτοπλεύρισε στις 28/8/62. Περνάω το σύνδεσμο του blog στο οποίο θα βρείτε το βιβλίο μου ¨Φουρτούνες στα Κύθηρα" Θα βρείτε εντυπωσιακές λεπτομέρειες και ντοκουμέντα.

Ένα από τα πρώτα πλευρίσματα.

Όπως φαίνεται από μακρυά.

Το έργο τλειομένο όπως φαίνεται από μακρυά.

Σεπτέμβρης 1963 το έργο αυτό που θα μπορούσε να πρωταθεί για το βιβλίο Gines είνε τελειωμένο χωρίς το Υπόστεγο.

Ο γερανός στο Ρόλο του

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου