Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ.Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Green Week

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Green Week
από τους:
KEAN – Kύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων 
&
Δήμος Ευρώτα
ΔΕΥΤΕΡΑ 30/05 –Επενδύοντας στις Πράσινες Πόλεις
• «Επίσκεψη και ξενάγηση στην Βιοκλιματική Πλατεία των Πηγών»
10.00 π.μ. : Περιήγηση των μαθητών της Γ’ και Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας στην Πλατεία των Πηγών. Παρουσίαση της Πλατείας των Πηγών, των χαρακτηριστικών και των πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο χώρος.
ΤΡΙΤΗ 31/05 – Επενδύοντας στην Εξοχή
• «Καλλιεργώ – Παράγω – Καταναλώνω τα προϊόντα του τόπου μου»
10.00 π.μ. : Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δαφνίου θα φυτέψουν λαχανικά και λουλούδια στο προαύλιο του σχολείου τους. Η διαμόρφωση, η καλλιέργεια, η συντήρηση και η επέκταση ενός Φρουτόκηπου με αρχικό στόχο οι μαθητές να γίνουν οι ίδιοι κοινωνοί και συμμέτοχοι του κύκλου ζωής των δένδρων και τελικό στόχο να καταναλώνουν τα προϊόντα του τόπου μας στον κατ’ εξοχήν αγροτοκτηνοτροφικό Δήμο.
• «Επίσκεψη – Ενημέρωση μαθητών με θέμα τον Κύκλο του Νερού»
12.25 μ.μ. : Οι μαθητές της Δ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βλαχιώτη θα ενημερωθούν για τον «Κύκλο Ζωής Του Νερού». Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να κατανοήσουν την αξία του νερού ως «Πηγή Ζωής» και να ευαισθητοποιηθούν στο ζήτημα της λελογισμένης χρήσης του.
ΤΕΤΑΡΤΗ 1/06 – Επενδύσεις που γίνονται πραγματικότητα
• Επίσκεψη και Περιήγηση στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων του Δήμου Ευρώτα 
09.30 π.μ. : Οι μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας θα ξεναγηθούν στα εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων του Δήμου Ευρώτα. Ένα έργο σπουδαίο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Οι μαθητές θα γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας του και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Υγρών Αποβλήτων.
Πέμπτη 02 / 06 – Επενδύοντας στις Θάλασσες
• «Καθαρισμός Παραλίας»
09.15 π.μ. : Οι μαθητές τις ΣΤ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, θα λάβουν μέρος στην εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας στην περιοχή του Λεήμονα. Στόχος της δράσης αυτής είναι η κατάδειξη της σπουδαιότητας της «Καθαρής Παραλίας» προκειμένου να διαφυλαχθεί η βιωσιμότητα του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Πρόκειται για μια ουσιαστική πράξη σεβασμού του περιβάλλοντος, της παραλίας και της θάλασσας.

• «Εργαστήρι χειροτεχνίας»
10.00 π.μ. : Οι μαθητές της Β΄ και Γ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νιάτων πρόκειται να δημιουργήσουν χειροποίητους κάδους απορριμμάτων από οικολογικά υλικά, με στόχο να γίνει η Ανακύκλωση βιωματική συνήθεια των παιδιών.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/06 –Επενδύοντας στις μελλοντικές δράσεις
• «Planetbook, παιχνίδι – Παρουσίαση Περιβαλλοντικών Δράσεων»
10.00 π.μ.: Δημοτικό Σχολείο Κροκεών.
12.00 μ.μ. : Δ’ και Ε’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας.
Οι μαθητές θα διασκεδάσουν μέσα από την συμμετοχή τους στην επιδαπέδια μορφή του παιχνιδιού “Planetbook” ( το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για το περιβάλλον το οποίο δημιουργήθηκε από το ΚΕΑΝ.). Επίσης, θα μας παρουσιάσουν τις εργασίες τους σχετικά με την ανακύκλωση και το περιβάλλον.
• Ανθοκομική Έκθεση στον Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη
• Έναρξη Συνεδρίου στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας ( 17.00 μ.μ. )
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/06 – Πολιτιστική Εκδήλωση
• Ανθοκομική Έκθεση στον Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη
• Διεξαγωγή Συνεδρίου
10.00 – 14.00 : 1η Ενότητα Συνεδρίου
17.00 – 20.00 : 2η Ενότητα Συνεδρίου
ΚΥΡΙΑΚΗ 5/06 – Πολιτιστική Εκδήλωση
• Ανθοκομική Έκθεση στον Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη
• Τελετή Λήξης του Συνεδρίου και της ΕU GREEN WEEK 2016
Απολογισμός της Green Week και εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος, μέσα από την επίσημη τελετή λήξης του προγράμματος, που θα διεξαχθεί στην Πλατεία των Πηγών στη Δημοτική Κοινότητα Σκάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου