Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Αγανάκτηση πλέον προκαλεί η αδιαφορία κάποιων κατοίκων στη Νεάπολη και ο μη σεβασμός στους κανόνες ανακύκλωσης . 
Πάρα πολλές φορές με διάφορους τρόπους η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μονεμβασιάς κατά καιρούς ενημερώνει τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης και το πόσο σημαντικό είναι στην εξοικονόμηση ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της εικόνας όσο αφορά την καθαριότητα.
Δυστυχώς ακόμα κάποιοι επιμένουν να μην σέβονται τίποτα με αποτέλεσμα οι κάδοι ανακύκλωσης να γεμίζουν με σκουπίδια και αποφάγια και η δυσωδία να είναι ανυπόφορη. Πολλές φορές οι συνειδητοποιημένοι αναγκάζονται να τα ξεδιαλέγουν και να τα πετάνε στους πράσινους κάδους που είναι εκεί για να υποδέχονται τέτοιου είδους σκουπίδια που καθημερινά περνά το απορριμματοφόρο και τους αδειάζει.
Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο σεβασμός στην καθαριότητα και φροντίδα του χώρου μας δεν αρκείται μόνο στα του οίκου μας .
Σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας το περιβάλλον την προσπάθεια που γίνεται με κόστος από τον Δήμο για να μπορούμε να ζούμε σε έναν τόπο που αν μη τι άλλο να μας χαρακτηρίζει η καθαριότητα και ο πολιτισμός.


Με πολύ ενδιαφέρον ακούσαμε τις προτάσεις του Δημήτρη Παπούλη Αρχιτέκτονα Μηχανικού ,ο οποίος πρότεινε τρία απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας.
1) Μαθαίνουμε στα παιδιά μας την σημασία της ανακύκλωσης ,ξεκινώντας με μια τοποθέτηση στο δωμάτιο τους μιας ανακυκλώσιμης τσάντας για να ρίχνουν μέσα τα χαρτικά τους .
2) Ας γίνουν οι μεγάλοι παράδειγμα στα παιδιά τους κάνοντας το ίδιο και μάλιστα είναι πολύ απλό να γίνεται και ο διαχωρισμός αλουμινίου-γυαλί και χαρτί.
3) Να απαιτούμε από τον οποιονδήποτε να σέβεται τους κανόνες ανακύκλωσης διότι είναι δείγμα πολιτισμού και να μην επιτρέπουμε να μας "μουτζουρώνουν" οι αδιάφοροι .
Όπως μάλιστα είπε ,διαφορετικά θα πρέπει να τοποθετήσουμε σύστημα αυτόματης σφαλιάρας όταν πετάμε στον κάδο ανακύκλωσης αποφάγια ,μπάζα και χαρτιά τουαλέτας να πετάγεται η "σφαλιάρα"
Σεβασμός λοιπόν .
Αναφέρθηκε και στην αδιαφορία ιδιοκτητών οικοπέδων που δεν τα καθαρίζουν με αποτέλεσμα να γίνονται μικροί σκουπιδότοποι δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα.
Πηγή 
Συμβαίνει Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου