Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ.25/07/16

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ .Η τοποθέτηση πυλώνων υψηλής τάσης στον Δήμο Μονεμβασιάς και η σύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο ήταν το θέμα που συζητήθηκε και το οποίο χαρακτήρισε Εθνικής σημασίας ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ . Υπήρχαν αντιδράσεις από τους παριστάμενους για την τοποθέτηση πυλώνων και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό το έργο στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα σε τοποθέτηση του προέδρου των μελισσοκόμων ότι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα μετά την μεγάλη φωτιά του Ιούλη του 2015 που έκαψε χιλιάδες στρέμματα και μετά και τις πρόσφατε πυρκαγιές, διότι έχουν απομείνει λίγα σημεία για τα μελίσσια, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ τον ρώτησε αν γνωρίζει τις επιπτώσεις στα μελίσσια αν τοποθετηθούν κοντά σε πυλώνες. Όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου μελισσοκόμων , δεν ζούνε πάνω από μια εβδομάδα . Σε αυτό ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει.
Υπήρχε έντονη αντίδραση από τους κατοίκους σε πολλά σημεία ,ιδιαίτερα στον προβληματισμό αν μετά από το δίκτυο υψηλής τάσης ακολουθήσουν και οι ανεμογεννήτριες .Υπήρχε ένας δισταγμός στο να δείξουν εμπιστοσύνη προς τους ομιλητές παρά τις διαβεβαιώσεις τους . Την συζήτηση συντόνισε ο Δήμαρχος κύριος Τριχείλης και παρών στη συζήτηση ήταν και ο βουλευτής του Σύριζα στη Λακωνία κύριος Σταύρος Αραχωβίτης ο οποίος παρακολούθησε την ενημέρωση .
Πολλά σημεία είχαν κενά που δημιουργούσαν απορίες και προβληματισμό καθώς ήρθαν στην επιφάνεια σχεδιασμοί του 2011 από τον ίδιο φορέα που απέρριπταν την σύνδεση Κρήτης -Πελοποννήσου με υποβρύχιο καλώδιο εξ αιτίας του ρήγματος που υπάρχει. Επίσης σε ερώτηση γιατί δεν έρχεται το καλώδιο μέσω Αντικυθήρων για να βγει στην Ελιά και μετά υπόγεια να φτάσει μέχρι Μολάους, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι τα Αντικύθηρα είναι περιοχή Νατούρα, ξεχνώντας ότι εδώ μιλάμε για τον Κάβο Μαλιά ,προστατευόμενο φυσικό μνημείο . Το συμπέρασμα μέχρι στιγμής είναι ότι καμία πλευρά δεν κατάφερε να πείσει την άλλη.

Πηγή 
Συμβαίνει Τώρα


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου