Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ.Προληπτικός έλεγχος μαστού σε 270 γυναίκες του Δήμου Μονεμβασίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού από το δήμο Μονεμβασίας και τους εθελοντές γιατρούς της ΕΜΕΙΣ (Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία – Ίαση Στήριξη).
Οι εξετάσεις (κλινική εξέταση και υπερηχογράφημα μαστών) πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο Μολάων και παράλληλα στο κέντρο υγείας Νεάπολης και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο Μολάων, με ιατρικό εξοπλισμό και υλικά τα οποία παραχωρήθηκαν από την ΕΜΕΙΣ. Σε όλες τις γυναίκες δόθηκε ενημερωτικό υλικό για τον καρκίνο του μαστού και την αξία της πρώιμης διάγνωσής του, καθώς και ένα ερωτηματολόγιο για ένα σύντομο ιστορικό.
Εξετάστηκαν συνολικά 270 γυναίκες, 90 στη Νεάπολη και 180 στους Μολάους. Όσες είχαν ένδειξη για περαιτέρω έλεγχο παραπέμφθηκαν για μαστογραφία, ενώ σε εκείνες που δεν εμφάνισαν παθολογικά ευρήματα δόθηκε οδηγία για συνέχιση του τακτικού τους ελέγχου.
emeis-2
Ο δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους εθελοντές γιατρούς και συντονιστές της ΕΜΕΙΣ για την πολύτιμη προσφορά τους, αλλά και προς όλους όσοι συνετέλεσαν στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος, προς όφελος της υγείας των γυναικών του δήμου Μονεμβασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου