Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Στο νοσοκομείο Μολάων βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Μονεμβασίας: Ενημερώθηκε για τις ελλείψεις προσωπικού

Αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών Μονεμβασίας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη νοσηλευτική μονάδα Μολάων, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την αναπληρώτρια διοικήτρια του γενικού νοσοκομείου Λακωνίας (υπεύθυνη της ΝΜ Μολάων) κ. Κατερίνα Μανωλάκου και την κ. Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου, μέλος του ΔΣ του ΓΝ Λακωνίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της κομματικής οργάνωσης ως προς την κατάσταση και την πορεία αντιμετώπισης των προβλημάτων της μονάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η κ. Μανωλάκου, υπάρχει, καταρχάς, επάρκεια τόσο σε υγειονομικό όσο και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Τα προβλήματα που υπάρχουν εντοπίζονται κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό. Ειδικότερα, υφίσταται το πρόβλημα των αγροτικών γιατρών, λόγω της λήξης της θητείας τους, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της προκήρυξης από το υπουργείο Υγείας για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων. Συγχρόνως, προχωρά η προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου αναισθησιολόγου -μετά την αιφνίδια παραίτηση των δύο μόνιμων αναισθησιολόγων από τη νοσηλευτική μονάδα-, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της προκήρυξης για τη θέση μόνιμου παθολόγου. Επίσης, αναμένεται η πρόσληψη δύο διοικητικών υπαλλήλων, μετά την απόφαση του υπ. Υγείας να ενεργοποιήσει τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ΤΟΥ 1998, λύνοντας έτσι ένα πρόβλημα στην εδώ και χρόνια υποστελεχωμένη διοικητική υπηρεσία. Τέλος, ένα σημαντικό πρόβλημα που όλοι γνωρίζουν καλά στην περιοχή του δήμου Μονεμβασίας και αναζητά άμεση λύση είναι η λειτουργία του ΕΚΑΒ.
“Από την πλευρά μας”, σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Μονεμβασίας, “βεβαιώσαμε τα στελέχη της διοίκησης πως θα σταθούμε αρωγοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως και σε κάθε προσπάθεια της διοίκησης προκειμένου να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών υγείας στη ΝΜ Μολάων. Η συστηματική δουλειά που γίνεται σε κεντρικό επίπεδο από την κυβέρνηση στον χώρο της υγείας αποδεικνύεται καθημερινά. Ήδη αναμένεται να γίνει προκήρυξη για 4.000 προσλήψεις με δωδεκάμηνη σύμβαση με πλήρεις αμοιβές και εργασιακά δικαιώματα για τα νοσοκομεία και ΚΥ-ΠΕΔΥ της χώρας. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου να αναρτηθεί η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ και τέλη Γενάρη-αρχές Φλεβάρη αυτό το προσωπικό να είναι στις θέσεις του, δίνοντας μια τεράστια ανάσα στο δημόσιο σύστημα υγείας”.
 http://www.laconialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου