Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑΠΟΛΗ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ''ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-CYBERBULLYING ''

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ''ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-CYBERBULLYING '' Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ.
ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων σε Μονεμβασία Μολάοι Πάκια Ελιά

DSC00265
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Ελιά
Με κάθε λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στην ενορία της Ελιάς.
Στον Καθεδρικό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού της πόλης των Μολάων η τελετή έγινε από τον πανοσολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο και από τον αιδεσιμολογιότατο π. Στυλιανό.
Στα Πάκια στο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου έγινε η τελετή από τον εφημέριο του χωριού π. Παν. Λεγάκη
Στη Μονεμβασία τελέσθηκε η τελετή των Θεοφανείων στην περιοχή Κουρκούλα με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Δ.Ε Μονεμβασίας τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο Γεώργιος Κυριαζάκος όπου ο π. Κωσταντίνο Κρυπωτός του χάρισε έναν χρυσό Σταυρό
Στο γραφικό λιμάνι της Ελιάς πραγματοποιήθηκε και φέτος ο αγιασμός των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα από τον εφημέριο της ενορίας π. Βασίλειο Παπασωτηρόπουλο με την παρουσία πιστών με την συνοδεία της φιλαρμονικής της Δημοτικής Ενότητας Μολάων .
. Μετά το πέρα της εορτής το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Η ΒΙΑΝΔΙΝΗ μοίρασε γλυκίσματα στον κόσμο.

Πηγή  http://pakialakonias.gr/

Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης της 08-1-2016


ΛΑΚΩΝΙΑ. ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και με τα όμορφα τραγούδια των παιδιών της φιλαρμονικής Βατίκων πραγματοποιήθηκε ανήμερα των Θεοφανείων 6 Ιανουαρίου 2016 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Γηροκομείου Νεάπολης "Αγιος Αθανάσιος".Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο, τίμησαν την εκδήλωση από την πολιτική ηγεσία ο βουλευτής της Ν.Δ.κύριος Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Τζανετέα ,ο Δήμαρχος Μοεμβασίας κύριος Ηρακλής Τριχείλης,αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι,κοινοτάρχες,ιερείς,η πρόεδρος του Νομικού προσώπου του δήμου κυρία Αλιφέρη,η εκπρόσωπος της Περιφέρειας περιφερειακή σύμβουλος κυρία Μπελεγρή, οι αρχές των στρατιωτικών αρχών Λακωνίας και οι διοικητές, υποδιοικητές των σωμάτων ασφαλείας του τόπου.Πραγματικά σε μια ιδιαίτερη ζεστή ατμόσφαιρα με έντονα τα συναισθήματα αγάπης από τον άγιο Πατέρα μας Σεβασμιώτατο ,με τον πάντα με νόημα λόγο του έγινε η εκδήλωση μοιράζοντας ευχές και τα κομμάτια της Πίτας μαζί με τον ακούραστο ιερέα της Ενορίας της Νεάπολης και Διευθυντή του ιδρύματος π.Παναγιώτη Αρώνη. Τυχερός που του έτυχε το φλουρί ήταν ο αντιδήμαρχος κύριος Ηλίας Καλογερίνης που έγινε αποδέκτης πολλών ευχών και ενός μικρού συμβολικού δώρου από το Γηροκομείο.Είναι σπουδαίο το έργο που επιτελεί η εκκλησία σε πολλούς τομείς, αλλά ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους είναι πολύ σπουδαιότερο όταν αυτό στηρίζεται από δωρεές ανθρώπων ακούραστα, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς που τα οικονομικά όλων είναι σε δοκιμασία. Όμως όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, όπου υπάρχει αγάπη, δεν μας γονατίζει τίποτα , γονατίζουμε μόνο στην προσευχή ,όλα τα υπόλοιπα θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί.
Πηγή 
Συμβαίνει Τώρα



ΛΑΚΩΝΙΑ.ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ [ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ]

 ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ::Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στη Νεάπολη Λακωνίας,με την καθιερωμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σπάρτης & Μονεμβασίας κ.κ. Ευσταθίου και του ιερέα της ενορίας Νεάπολης π.Παναγιώτη Αρώνη.
Ακολούθως με πομπή,κλήρος και λαός συνοδεία της φιλαρμονικής Βατίκων , μετέβησαν στο λιμάνι της πόλης για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και τον καθαγιασμό των υδάτων.
Να σημειωθεί ότι και φέτος ,αρκετοί ήταν οι εθελοντές κολυμβητές που έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό προς ευλογία.Τυχερός και φέτος ο Ονούφριος Παπαδάκος. Ενώ επίσης και πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον Αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι.
Από την πολιτική ηγεσία,παρέστη ο πολιτευτής κύριος Μανώλης Αντωνάκος,η εκπρόσωπος της περιφέρειας περιφερειακή σύμβουλος κυρία Μπελεγρή,ο δήμαρχος Μονεμβασίας κύριος Τριχείλης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ,αντιδήμαρχοι,η εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης κυρία Δουμάνη,δημοτικοί σύμβουλοι ,ο πρόεδρος της κοινότητας Νεάπολης κύριος Γεωργουδής και σύμβουλοι, οι διοικητές των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι συλλόγων.Μετά το πέρας της λειτουργίας οι επίσημοι και κάτοικοι μετέβησαν στο Παλιό Δημοτικό σχολείο όπου έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της κοινότητας Νεάπολης,στην αίθουσα εκδηλώσεων δίπλα στο Ναυτικό Μουσείο. Ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε την πίτα ,ευχήθηκε προς όλους τονίζοντας μεταξύ άλλων, την σημασία της ενότητας λέγοντας πως όλοι μαζί στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε ,μπορούμε να ανταπεξέλθουμε από τις δυσκολίες και να μην ξεχνάμε να προσφέρουμε την βοήθεια μας σε όσους έχουν την ανάγκη μας. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της κοινότητας κύριος Γεωργουδής και έκλεισαν ο Δήμαρχος κύριος Τριχείλης ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του δήμου και στις προσπάθειες που γίνονται να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιούργησε η πυρκαγιά του Ιουλίου ,λέγοντας ότι ξαναμπαίνουμε στην τροχιά της ανάπτυξης και δημιουργίας, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας κυρία Μπελεγρή μεταφέροντας τις ευχές του Περιφερειάρχη κυρίου Τατούλη και ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Μανώλης Αντωνάκος ευχόμενος για μια δημιουργική χρονιά .Το φλουρί το κέρδισε η κυρία Χριστίνα Αρώνιάδα παίρνοντας το δώρο της που ήταν ένα βιβλίο. Χρόνια Πολλά.

Πηγή 
Συμβαίνει Τώρα

ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΨΑΛΙΟΥ "Η ΚΥΘΕΡΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ"


ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ.



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πλήρη κατάνυξη ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος παρακολούθησε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τα Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος, στον Πειραιά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.
Ο κ. Κατσαφάδος, στη συνέχεια, παρακολούθησε την επίσημη τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.
Μετά τον καθαγιασμό των υδάτων, ο  Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων δήλωσε:
«Εύχομαι με τη βοήθεια και τη φώτιση του Κυρίου, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και οι πολίτες, για να αποκτήσουμε την Ελλάδα που μάς αξίζει.»

* ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ *



 Ολοκληρώθηκαν με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας οι εκδηλώσεις Αγιασμού των Υδάτων στα Κύθηρα σήμερα Τετάρτη 06/01/2016 στην τελετή που έγινε το απόγευμα στις 4 μ.μ. στο λιμάνι.Mε ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη έγινε η τελετή του Αγιασμού χοραστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ και του ιερού κλήρου.Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο  οι Αντιδήμαρχοι Κυθήρων κ.κ. Κομηνός και Αγγελιουδάκης ,εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου. Αψηφώντας τα παγωμένα νερά αλλά με δύναμη την πίστη ,οι κύριοι Παναγιώτης Ταμβάκης και Ανάργυρος Σοφίος  βούτηξαν στα παγωμένα νερά,ο κ.Σοφίος έπιασε πρώτος τονΤίμιο Σταυρό .Το μήνυμα της ημέρας έστειλαν όλοι οι παρόντες σε όλους τους Κυθήριους και σε όλους τους απανταχού χριστιανούς, Χρόνια Πολλά και Φωτισμένα ! ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ  RADIO ADELIN 107.3 FM  ΚΥΘΗΡΑ! Το πρώτο ραδιόφωνο των Κυθήρων.Σε λίγο και το video.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΚΑΨΑΛΙ-ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ.6/01/2016



 *ΓΙΟΡΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΚΑΘΙΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.Με καλό καιρό και ήλιο διεξήχθη το μεσημέρι η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στις 11.30 π.μ στο Καψάλι. Στον Αγιασμό χοροστάτησε ο πάντα ο Ακούραστος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων Αντικηθήρων κ.κ. Σεραφείμ μαζί με τον ιερό κλήρο.Το παρών στην τελετή έδωσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού.Ο καλός καιρός βοήθησε στην  μεγάλη  προσέλευση του κόσμου ο οποίος κατέκλυσε περιμετρικά το παραδοσιακό σημείο ρήψις του σταυρού, όπου κολυμβήτρια νεαρής ηλικίας αψηφώντας τα παγωμένα νερά βούτηξε για να πιάσει  τον τίμιο Σταυρό. Παρόντες οι αντιπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος,οι αντιδημάρχοι,οι διοικητές και προιστάμενοι υπηρεσιών,ο στρατιωτικός διοικητής Κυθήρων κύριος Αμπλιανίτης ο Διοικητής του Α/Τ Χώρας κ.Κουμπελέτσος και ο προιστάμενος του Π.Κ. Κυθήρων Πυραγός κύριος Κωνσταντίνου.Νωρίτερα πραγαμτοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου Χριστού στη Χώρας .Στην συνέχεια της ημέρας ανάλογες τελετές θα γίνουν στα άλλα λιμάνια του νησιού ξεκινώντας από το λιμάνι του Αυλέμωνα κατόπιν του Διακόφτι και το απόγευμα στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλή Φώτιση και του χρόνου με υγεία μιας και εδώ κλείνει το δωδεκαήμερο των εορτών από την γέννηση του Χριστού.ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ADELIN 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.Σε λίγο και το Βίντεο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! ΝΕΚΡΗ ΦΩΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ "ΦΥΡΗ ΑΜΜΟΣ"ΚΑΛΑΜΟΥ


Σε μιά από της ωραιότερες παραλίες του Νησιού μας στην "ΦΥΡΗ ΑΜΜΟ " Καλάμου νοτιοανατολικά ξεβράστηκε νεκρή φώκια.Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έστειλε στο σταθμό μας φίλος αναγνώστης που τον ευχαριστούμε πολύ,το κουφάρι της φώκιας θα πρέπει να βρίσκεται εκεί αρκετές ημέρες.
Θα πρέπει άμεσα να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές ωστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνσή του,καθώς και να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος»  προκειμένου να προβούν σε καταγραφή στοιχείων για το νεκρό θαλάσσιο θηλαστικό.
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ 

Τα ήθη και τα έθιμα των Θεοφανείων


Η κατάδυση του Σταυρού κατά τη λαϊκή πίστη δίνει στο νερό καθαρτικές και εξυγιαντικές ικανότητες




2




Τα Θεοφάνεια είναι μια μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ή Βαπτιστή).
Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου, που ξεκινά με τα Χριστούγεννα. Λέγεται, επίσης, Επιφάνεια και Φώτα.
Το όνομα της εορτής προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, που σύμφωνα με τις Γραφές συνέβη κατά τη Βάπτιση του Ιησού. Στις Δυτικές Εκκλησίες, τα Θεοφάνια είναι περισσότερο συνδεδεμένα με την προσέλευση και την προσκύνηση των Τριών Μάγων στη Φάτνη της Γέννησης του Ιησού.
Ιστορικό
Όταν ο Ιησούς έγινε 30 ετών βαπτίστηκε στον Ιορδάνη Ποταμό από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, που ήταν έξι μήνες μεγαλύτερός του και ασκήτευε στην έρημο, κηρύσσοντας το βάπτισμα της μετανοίας.
Τη στιγμή της Βάπτισης, κατέβηκε από τον ουρανό το Άγιο Πνεύμα υπό μορφή περιστεράς στον Ιησού και ταυτόχρονα ακούσθηκε φωνή εξ ουρανού που έλεγε: «Ούτος εστί ο Υιός του Θεού ο αγαπητός, δια του οποίου ευδόκησε ο Θεός να σώσει τους αμαρτωλούς».

ΜΥΡΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ


Τα Μητάτα στα Κύθηρα με τις τόσες ομορφιές, μεταξύ των άλλων φημίζεται και για τις άφθονες δροςερες μυρτιές που στολίζουν τα περιβόλια, τη βρύση του χωριού και σε υποδέχονται στο δρόμο δεξιά αριστερά καθώς ανηφορίζεις απο τα Βιαραδικα. Γι αυτό άλλωστε το σκωπτικό παρωνύμιο για τους Μητατιώτες είναι " μερτοφάοι" Στα εύφορα χωράφια του Καλάμου πάλι αφθονούν τα ΜΑΝΟΥΣΙΑ αυτή την εποχή. Ο συνδυασμός με μυρτιές και ΜΑΝΟΥΣΙΑ είναι ο ωραιότερος κατα παραδοσιν στολισμός για την ημέρα των Θεοφανείων στα Κυθηρα.

Πηγή

Eleni Harou