Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΚΡΗ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Β.Δ.ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ .

 ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Β.Δ.ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ - Αναγνώστρια της ενημερωτικής ιστοσελίδας του Radio Adelin μας έστειλε φωτογραφίες Χελώνας που εντόπισαν βόρειο δυτικά των Κυθήρων στο Λιμανάκι Άγιος Ελευθέριος. Θα κινηθούν διαδικασίες κατόπιν ενημέρωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ του συλλόγου προστασίας των θαλάσσιων χελωνών Καρέτα -Καρέτα.

Διαγράφτηκε από τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ο Λ. Γρηγοράκος

«Όποιος θέλει να πάει στην δεξιά ας πάει», δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, προαναγγέλοντας την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να διαγράψει τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδα Γρηγοράκο. 

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τέθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, με απόφαση της προέδρου του ΠΑΣΟΣ Φώφης Γεννηματά.
Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: 
1. Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας.
2. Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.
3. Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές.
Παρότι το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο.
4. Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια.
5. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι ο κ. Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

ΠΟΤΑΜΟΣ 06/2000 ΠΑΓΚΥΘΗΡΑ'Ι'ΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ.[ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ]

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ


Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΝΗΣ.

Ξεκίνησε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Βέρνης. Στο περίπτερο του Δήμου μας δεχθήκαμε την τιμητική επίσκεψη του Πρέσβη της Ελλάδας στην Ελβετία κ. Χαράλαμπου Μάνεση ο οποίος συνεχάρη το Δήμο για την παρουσία του, για το νεο διαφημιστικό υλικό και εξήρε την εξωστρεφή πολιτική του νησιού μας σε συνθήκες κρίσης. Είμαστε ο μόνος ελληνικός Δήμος στην Έκθεση και επενδύουμε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος απο την Κεντρική Ευρώπη, μια περιοχή που εκτιμά ιδιαίτερα τους προσεγμένους προορισμούς και τις ειδικές μορφές τουρισμού στις οποίες ο Δήμος μας επενδύει δυναμικά.
Πηγή
Stratos Charchalakis




Γρηγοράκος: “Ο Μητσοτάκης αποτελεί κίνδυνο για τις άλλες πολιτικές δυνάμεις”

0Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις

Δεν εκκλήθηκα σε καμία απολογία, ούτε έδωσα εξηγήσεις. Συνομίλησα με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Β. Κεγκέρογλου, του απέστειλα την απομαγνητοφώνηση της χθεσινής συνέντευξης και το θέμα έληξε. Δεν ανακάλεσα τίποτα από τα λεγόμενα μου, διότι δεν υπάρχει λόγος. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν κάποιοι βουλευτές μπορούν να συνταχθούν με τον κ. Μητσοτάκη απάντησα με σαφήνεια «Δεν μπορώ να είμαι στην ψυχοσύνθεση και το μυαλό του καθενός. Δεν αποκλείω τίποτα.» Δεν γνωρίζω αν γίνονται τέτοιες συζητήσεις. Μόνο για τον εαυτό μου μπορώ να δεσμευτώ. Είναι υπερβολή η φράση «Μας χωρίζει άβυσσος» με τον κ. Μητσοτάκη. Πριν από ένα χρόνο ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση με την Ν.Δ. Υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, υπήρχαν, υπάρχουν  και θα συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ της Ν. Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με την πολιτική μου τοποθέτηση

Τον πολιτικό μου πολιτισμό δεν τον διαπραγματεύομαι με κανέναν, έχω την άποψη μου για το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς, και θα την εκφράζω. Το δικαίωμα να εκφράζομαι δεν θα το εκχωρήσω σε κανέναν. Η άποψη μου είναι σαφής. Τα πράσινα τα κόκκινα και τα κίτρινα καφενεία έχουν τελειώσει στην Ελλάδα. Ήταν μια εποχή που ο Μ. Κουτσόγιωργας έλεγε σε όποιον διαφωνεί μαζί του «εγώ είμαι το φως και εσύ είσαι το σκότος». Δεν συμφωνώ με την συγκεκριμένη αντίληψη. Έχω το δικαίωμα να ασκώ κριτική. Θεωρώ ότι η εκλογή Μητσοτάκη ήταν θετική γιατί εκφράζει ένα καθαρό πολιτικό λόγο,  έχει ξεκάθαρες προτάσεις για την οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις και το ίδιο το κόμμα του. Για αυτό τον λόγο ο κόσμος της Ν.Δ τον επέλεξε. Η Ν.Δ είναι δημοκρατικό κόμμα και ανήκει ιδεολογικά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Για τις εξελίξεις στην Δημοκρατική Συμπαράταξη

Βλέποντας τις εξελίξεις στην Ν.Δ χτυπάω το καμπανάκι για την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Καταρχήν, η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων των Πολιτών στην Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένα θετικό βήμα, όπως επίσης και η εκλογή της Φ. Γεννηματά στην θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η εξέλιξη προς την Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένα θετικό γεγονός για τον πολιτικό τοπίο και πολύ περισσότερο για τον χώρο μας, αλλά σταμάτησε. Τα όργανα του ΠΑΣΟΚ δεν συνεδριάζουν. Ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί κίνδυνο για της πολιτικές δυνάμεις του κέντρου αλλά και για το ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ και σαν ΠΑΣΟΚ αισθάνομαι ότι κινδυνεύω. Το κόμμα πρέπει να ανανεωθεί, να δώσει ένα νέο στίγμα για τις μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση, την οικονομία, την παιδεία και το ασφαλιστικό. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα θέλουμε, τους τα χαρίζουμε. Αντιθέτως μας ενδιαφέρουν οι ψηφοφόροι που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ γιατί παραπλανήθηκαν και απογοητεύτηκαν. Ζητάω από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ένα συνέδριο επανίδρυσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διότι αυτός ο χώρος πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να αναγεννηθεί.  H Φ. Γεννηματά έχει ευθύνες απέναντι στον κόσμο που την εξέλεξε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αφομοιωθεί το ΠΑΣΟΚ από άλλες πολιτικές δυνάμεις. Αυτή είναι η αγωνία μου. Την πολιτική μου παρακαταθήκη δεν θα την χαρίσω σε κανένα.

Πηγή http://www.report24.gr/

Δαβάκης: Ούτε 1 ευρώ σε χιλιάδες αγρότες

0Την ταλαιπωρία και την αγωνία χιλιάδων αγροτών που δεν έλαβαν τις ενισχύσεις που καταβλήθηκαν τον Δεκέμβριο, μεταφέρει με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, που θα συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης. Στην Ερώτησή του ο κ.Δαβάκης ζήτα από τον αρμόδιο Υπουργό κ.Αποστόλου να τον ενημερώσει πότε θα πληρωθούν οι αγρότες που δεν πήραν την πρώτη δόση της Ενιαίας Ενίσχυσης και της Εξισωτικής του 2015 καθώς και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησής των.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερωτήσεως του κ.Δαβάκη:

Η πληρωμή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης 2015 και της Εξισωτικής του 2015 ήταν μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη για μεγάλο μέρος του αγροτικού κόσμου που για διάφορους λόγους δεν πήρε ούτε ένα ευρώ, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού ότι οι επιδοτήσεις θα καταβάλλονταν κανονικά.

Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στις μεγάλες ουρές που υπάρχουν στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ με αγρότες και κτηνοτρόφους να προσπαθούν να καταλάβουν το λόγο που ξαφνικά βρέθηκαν εκτός της πρώτης πληρωμής και για να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους. Δεν είναι τυχαίες και οι συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με εκπροσώπους των αγροτών για να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Επειδή πολλοί αγρότες αγωνιούν τόσο για την καταβολή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης, αλλά και για το αν και κατά πόσο θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα καταβολής των επόμενων δόσεων, δεδομένων των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί, σκόπιμο είναι η πολιτική ηγεσία να παράσχει τις απαραίτητες διευκρινήσεις και διαβεβαιώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Πότε θα λάβουν οι δικαιούχοι της Ενιαίας Ενίσχυσης 2015 και της Εξισωτικής 2015, που έμειναν εκτός πληρωμών, την προκαταβολή που δικαιούνται;

  2. Ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης της Ενιαίας Ενίσχυσης 2015 και της Εξισωτικής 2015;

 Ο ερωτών βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

Πηγή http://www.report24.gr/