Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΑΛΟ'Ι'ΖΙΑΝΙΚΑ [ 1985 ]

ΦΩΤΟ ΑΕΧΕΙΟ ADELIN 107,3 FM

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ αν. ΜΑΝΗΣ -ΕΥΡΩΤΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Ενας αγρότης έχει να αντιμετωπίσει:
1. Υψηλό κόστος παραγωγής ( λιπάσματα ,ρεύμα , πετρέλαιο , μηχανήματα κ.α)
2. Μηδενική ρευστότητα ,ειδικά τα τελευταία χρόνια που δεν δίδεται κανένα δάνειο.
3. Δύσκολες καιρικές συνθήκες
4. Καρτέλ εμπόρων που καθορίζουν την τιμή πώλησης του προιόντος του.
5. Ανταγωνισμό (οχι υγιή) όμοιων προιόντων απο άλλες χώρες.
6. Ενα εχθρικό κράτος
7. Ενα ᾽᾽ανοικτό μαγαζί ´´που δεν είναι σίγουρος μέχρι την τελευταία στιγμή αν και τι θα παράγει παρόλα τα έξοδα που έχει κάνει
8. Συνεχή ανάγκη περαιτέρω επενδύσεων
9. Εναν υποχρεωτικό ΕΛΓΑ που για τα περισσότερα προβλήματα στην καλλιέργεια του δεν τον καλύπτει ασφαλιστικά.
10. Εξοδα που είναι δύσκολο να αποδείξει( εργάτες, οικογένεια κλπ)
Ακόμη και τα τεκμαρτά εισοδήματα έχουν άλλη λογική στα αστικά κέντρα απ᾽ οτι στην επαρχία. Παροχές όπως Υγεία, νερό και μεταφορές δεν είναι ίδιες.π.χ Ενα δεύτερο αμάξι όταν δεν έχεις συγκοινωνίες είναι ανάγκη δεν είναι πολυτέλεια ( δεν εννοούμε βέβαια τα Cayen)
Σέ όλα αυτά έρχονται να προσθετούν και δυο Νομοσχέδια ,το φορολογικό και το ασφαλιστικό με μια καθαρά εισπρακτική λογική.
Ποσοστα επι του εισοδήματος και το μεν και το δε. Και τα δύο με τρόπο που εισοπεδώνουν τον αγρότη και δεν δίνουν κίνητρο περαιτέρω ανάπτυξης .
ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ
Επειδή θεωρούμε ότι το αγροτικό είναι πολυ σοβαρό θέμα και καμμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν το είδε έτσι, πρέπει να αποσυρθούν τα νομοσχέδια και να γίνει ειλικρινής και με ουσία διάλογος λαμβάνοντας υπόψη και τα προαναφερθέντα σημεία.
Πρώτα να ξεκαθαρίσει το φορολογικό .Να αποσαφηνιστεί ποιός είναι αγρότης ,οι πηγές αγροτικού εισοδήματος και ποιό είναι το πραγματικό και όχι πλασματικό αγροτικό εισόδημα.Να αντιμετωπιστούμε σαν αγροτική επιχείρηση με τους διεθνώς αποδεκτούς όρους.
Μετα να συζητηθεί το ασφαλιστικό και με τρόπο ξεκάθαρο και να μείνει ο ΟΓΑ ( αφου εξυγειανθεί) αυτόνομο ταμείο των αγροτών.
Αντιδρούμε γιατί αν περάσουν αυτά τα νομοσχέδια ,θα σταματήσουμε να παράγουμε και θα αναγκαστούμε να παρατήσουμε την γή μας .
Αποτέλεσμα ενα κράτος γεμάτο ανέργους ,μια επαρχία μαραζομένη , τα παιδιά μας να δουλεύουν για ενα κομμάτι ψωμί και να τρώμε μόνο εισαγώμενα προιόντα.
Τον ομορφο κόσμο που ονειρεύστε εμείς θα τον κρεμίσουμε. Θα αντισταθούμε γιατί πλέον δεν έχουμε άλλη επιλογή
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αν.ΜΑΝΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ** ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ** O γιατρός Ουρολόγος 
 
κύριος Αθανάσιος Λουντρούδης θα βρίσκεται και πάλι στο
 
νησί μας και θα εξετάζει στο νέο ιατρείο του δίπλα απο το
 
 ιατρείο του οφθαλμίατρου κυρίου Τριαντάφυλου στο Λιβάδι
 
Κυθήρων,ΑΠΟ 29/01 - 31/01  2016 Τηλέφωνο επικοινωνίας
 
για ραντεβού 6972921099--2102633228.
 
 Παρασκευή:18.00-20:30
 
Σάββατο:10.00-13:00   &   18.00-20:30
 

Κυριακή:09:30-13:00

Σχόλια στο δημοσίευμα "ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ"

Όσα χρόνια ασχολούμαι με τον τουρισμό στο Δήμο Κυθήρων θυμάμαι να υπάρχουν γκρίνιες για θέματα τέτοια. 

Την μια φορά η συνάντηση είναι νωρίς την άλλη είναι αργά και ούτω καθ’ εξής. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Δυστυχώς τα θέλουμε όλα εύκολα. Δηλαδή στις μέρες που μας βολεύουν, στις ώρες που μας βολεύουν, με τον τρόπο που μας βολεύει. 

  
Πριν από μερικές μέρες παρατήρησα το εξής ενδιαφέρον : Σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων που ασχολούνται με τα ρούχα, τα τουριστικά είδη και γενικότερα τα πράγματα που πουλιούνται σε επισκέπτες των Κυθήρων το καλοκαίρι, μπήκαν στο καράβι ή στο αεροπλάνο και ανέβηκαν στην Αθήνα για να πάνε σε μια-δυό εκθέσεις προκειμένου να οργανώσουν τις επιχειρήσεις τους για το καλοκαίρι. Το ίδιο θα συμβεί σε λίγο καιρό με τους εστιάτορες και τους ιδιοκτήτες γενικά επισιτιστικών επιχειρήσεων σε αντίστοιχη έκθεση.

Με λίγα λόγια κάποιος που ενδιαφέρεται και θεωρεί ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση – δραστηριότητα θα βοηθήσει την επιχείρησή του θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πάει. Τα Κύθηρα είναι ένα νησί που ευτύχησε, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αυτών να είναι Κυθήριοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι οι πιο πολλοί από αυτούς διαμένουν στα Κύθηρα το μεγαλύτερο διάστημα του έτους. Συγκεκριμένα στα δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα του νησιού, Λιβάδι και Ποταμό, δεν υπάρχουν εποχιακά μαγαζιά, άρα όλοι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων είναι στα Κύθηρα. 

Στην Αγία Πελαγία, που φιλοξενεί πάνω από το 50% των επισκεπτών του καλοκαιριού, οι πιο πολλές επιχειρήσεις λειτουργούν και τον χειμώνα ενώ στις υπόλοιπες, ιδιοκτήτες είναι Κυθήριοι που μένουν όλο το χρόνο στο νησί. Στο Διακόφτι, τον Αυλαίμωνα στο Καψάλι και στη Χώρα αρκετές επιχειρήσεις το χειμώνα είναι κλειστές όμως οι πιο πολλοί από τους ιδιοκτήτες τους επίσης μένουν στο νησί και απουσιάζουν για σύντομα χρονικά διαστήματα. 

Κάνοντας μια πρόχειρη εκτίμηση των πραγμάτων εκτιμώ ότι στον τομέα των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί, βρίσκονται εδώ αυτή την εποχή τουλάχιστον το 70% των ιδιοκτητών τους. Σε ότι αφορά τα Ξενοδοχεία και τα καταλύματα γενικότερα, το ποσοστό μπορεί να είναι λίγο μικρότερο αλλά όχι κάτω από το 50%. 

Εννοώ φυσικά ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων. Αλλά και έτσι να μην ήταν, όταν καλούνται από την Τουριστική Επιτροπή επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό σε συνάντηση με σκοπό να οργανωθεί καλύτερα η δική τους η επιχείρηση θα πρέπει να κάνουν ένα ταξίδι στα Κύθηρα για το σκοπό αυτό, όπως άλλωστε πάνε τόσα ταξίδια για να παρακολουθήσουν εκθέσεις του αντικειμένου της εργασίας τους. 

Λυπάμαι που διαφωνώ με τον φίλο μου τον Ανδρέα αλλά η άποψη μου είναι ότι όταν κανείς ενδιαφέρεται πραγματικά, κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να συμμετάσχει σε δράσεις που πρωτίστως θα έχουν θετικά αποτελέσματα για τη δική του την επιχείρηση. 

Αν βέβαια κρίνει ότι οι δράσεις αυτές δεν θα έχουν τέτοια αποτελέσματα, διότι θεωρεί ότι κάποια πράγματα γίνονται απλά για να γίνονται, τότε είτε είναι εδώ είτε απουσιάζει είναι το ίδιο και το αυτό πράγμα. (προφανώς δεν υπαινίσσομαι σε καμία περίπτωση τον Ανδρέα που είναι γνωστό σε όλους πόσο ενεργός και αποδοτικός είναι στη δουλειά του) 

Τέλος είναι γνωστό σε όλους που ασχολούνται με τον τουρισμό ότι η καλύτερη εποχή για να γίνουν συναντήσεις και να αποφασιστούν βραχυπρόθεσμα θέματα που αφορούν κυρίως τον εγχώριο τουρισμό, όπως αυτόν που έχουν τα Κύθηρα, είναι οι μήνες Φεβρουάριος και Μάρτιος. 

Το διάστημα αυτό έχει ωριμάσει η εικόνα για τις τάσεις που υπάρχουν στην αγορά, ενώ υπάρχουν χρονικά περιθώρια για διορθώσεις “κακώς κειμένων”
------------------------------------
Παναγιώτης Γιαννιώτης
------------------------------------

Δήμος Ευρώτα: “Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών”

Την παρακάτω ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου κ. Θεόδωρου Μπόλλα, έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Ευρώτα:
“Ο δήμος Ευρώτα, κατεξοχήν αγροτικός δήμος της Λακωνίας, παρακολουθεί με ανησυχία την αναστάτωση των αγροτών για τις προωθούμενες εξοντωτικές ασφαλιστικές και φορολογικές ρυθμίσεις.
Ως τοπική αυτοδιοίκηση δεν «πολιτευόμαστε», δε διαιρούμε, δε μεροληπτούμε. Θέλουμε συναίνεση και κλίμα ανάπτυξης. Αλλά αν ισχύουν όσα μέχρι σήμερα τίθενται στον δημόσιο διάλογο, η ρήξη θα είναι βαθιά και ο μοναδικός τομέας πρωτογενούς παραγωγής θα καταρρεύσει.
Ο αγροτικός κόσμος δεν ζητάει προνόμια, αν και τα δικαιούται, ζητάει δικαιοσύνη και επιβίωση. Στις σημερινές συνθήκες κρίσης, ζητάμε άμεση και δίκαιη λύση του προβλήματος. Μέχρι τότε είμαστε στο πλευρό των αγροτών και στηρίζουμε τους αγώνες τους”.
Πηγή http://www.laconialive.gr/

ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία, ιδιωτική  η συλλογική, που αποσκοπεί στην διερεύνηση κοινής προσπάθειας και καταγραφής προτάσεων, παρατηρήσεων, στόχων, δραστηριοτήτων, αλλά και χάραξη κοινού στόχου, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και  είναι άξια συγχαρητήριων αλλά απαιτείται όμως και  η συμμετοχή όλων μας.


 Όσον αφορά το τουριστικό κομμάτι  που απαρτίζεται από το σύνολο σχεδόν  όλων των επαγγελματιών  σε ένα ενιαίο 'πάζλ' ( ο καθένας απ' το δικό του 'πόστο' ), συνθέτουμε  και αναδεικνύουμε  τις υπηρεσίες μας  και τα 'συμφέροντα' του επισκέπτη, για την καλύτερη διαμονή του στο νησί  μαζί  του, ώστε με την αποχώρηση του να κρατήσει τις καλύτερες αναμνήσεις, με κύριο στόχο την διαφήμιση του νησιού μας μέσω των τουριστών του.

ΑΡΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ

Χαιρετίζω λοιπών την απόφαση της τουριστικής επιτροπής και εύχομαι κάθε επιτυχία, καθώς αυτό θα σημαίνει καλό για όλους μας.

Θα ήθελα όμως να υπενθυμίσω στην τουριστική μας επιτροπή, το αυτονόητο.

Πως θα παραβρεθούν σε αυτή τη συνάντηση, επαγγελματίες που το χειμώνα δεν είναι στο νησί;

Με ποιο τρόπο θα 'ακουστεί'  η φωνή τους και η εποικοδομητική τους σκέψη; .

Πως θα υπάρξει σύμπνοια απόψεων  και ανταλλαγή ιδεών; .

Πως θα αποφασιστεί ενιαίο τιμολόγιο ;b(π.χ ενοικιαζομένων δωματίων)

Είχα κάνει έκκληση στον Α΄ Αντιδήμαρχο, να μεριμνήσει  να γίνονται τέτοιου είδους συναντήσεις εως το τέλος Οκτωβρίου  ή το αργότερο αρχή σεζόν, π.χ τον Μάιο, αλλιώς θα έχουμε μια απ΄τα ίδια.

 Οι.... 5, να αποφασίζουν για τους 50 ;;;

Άλλη μια σκέψη μου είναι (και νομίζω οτι αυτό είναι εφικτό),να αποστείλει η επιτροπή πρόσκληση σε όλους μας, μέσω mail, ώστε την μέρα που θα γίνονται οι συναντήσεις να υπάρχει ζωντανή μετάδοση μέσω  internet ώστε να  παρακολουθούμε και εμείς σε πραγματικό χρόνο ( μέσω του skype  ή μέσω chatroom),  για όσους είναι εφικτό  και όσοι θέλουν στη συγκεκριμένη  συζήτηση-συνάντηση.

Αντιθέτως , θα πρέπει να ξανακάνετε άλλη συνάντηση με την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των επαγγελματιών  τουρισμού.

Συνεπώς για ακόμη μια φορά .......ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ .                                                                       .                                                                    
Με φιλική διάθεση Παπαδόπουλος Ανδρέας.