Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

  • Ανακοίνωση στήριξης στον αγώνα των αγροτών

  •      
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ                                                                                                 
  •                                                                                           Ιανουάριος 2016
  • Η συνδικαλιστική μας παράταξη χαιρετίζει και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στα μπλόκα της αντίστασης των αγροτών της Λακωνίας.
  • Μετά τη συρρίκνωση των κοινωνικών αγαθών, της υγείας, της παιδείας, της ενέργειας, κ.λ.π., σιγά σιγά όλες οι κοινωνικές ομάδες και οι επαγγελματικοί κλάδοι τίθενται στο στόχαστρο με απώτερο σκοπό την πλήρη εξαθλίωση τους.
  • Οι αγρότες όμως δεν είναι απλά ένας επαγγελματικός κλάδος. Το αγροτικό ζήτημα μας αφορά όλους. Είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας, αφού η βιολογική μας επιβίωση εξαρτάται και συναρτάται άμεσα με την επάρκεια και την ποιότητα των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
  • Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ακολουθήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, οδήγησαν τους αγρότες σε πλήρη εξάρτηση απο τις κεντρικούς σχεδιασμούς της παραγωγής έτσι όπως την κατεύθυναν μέσω των επιδοτήσεων  που αποτελούσαν μόνο «ψίχουλα» απο τα τεράστια ποσά που διακινούνταν και κατέληγαν στα ταμεία των πολυεθνικών εταιρειών μέσω της αγοράς φυτοφαρμάκων, σπόρων, λιπασμάτων, εξοπλισμού ενταντικοποίησης κ.λ.π, ενώ χιλιάδες αγρότες οδηγήθηκαν σταδιακά σε οικονομική ομηρία με την υπερχρέωση τους στις τράπεζες και την υποθήκευση της γης τους.
  • Είναι ξεκάθαρο πιά ότι τα κόμματα, οι κομματικά ελεγχόμενοι συνεταιρισμοί, οι κυβερνήσεις, οι πολιτικές της Ε.Ε., το ευρώ,  έπαιξαν το ρόλο τους στη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και τη μείωση του αγροτικού κόσμου, με συνέπεια να διαρραγεί η βάση του παραγωγικού ιστού της χώρας, που παραδοσιακά στηριζόταν στην αγροτική παραγωγή.
  • Το φορολογικό και το ασφαλιστικό αποτελούν μόνο την κερκόπορτα μέσω της οποίας θα εισβάλλουν, με στόχο την αρπαγή των περιουσιακών μας στοιχείων και της γης μας απο μεγαλοϊδιοκτήτες.  Μετά την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας απο όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 6 χρόνων, σειρά έχουν τα σπίτια μας, η γη μας, με απώτερο στόχο τη μετατροπή μας απο ελεύθερους πολίτες σε δουλοπάροικους. 
  • Δεν υπάρχει σωτηρία, δεν υπάρχει ζωή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των τοκογλύφων και το ύπουλο υπερ-όπλο του ευρώ.
  • Οι αγρότες μπορούν και πρέπει να ενεργοποιήσουν τη συλλογική δύναμη της κοινωνίας. Πρέπει να παλέψουμε όλοι ενωμένοι ενάντια στην υποδούλωσή μας. Πρέπει πάση θυσία να σώσουμε τη γη μας, να την αγαπήσουμε απο την αρχή, να πάρουμε το σχεδιασμό της ζωής μας και της παραγωγής μας στα χέρια μας.
  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
  • Πηγή http://molaoi-nosokomeio.blogspot.gr/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κας. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Ένα νέο εκπαιδευτικό στάδιο ξεκίνησε για την παιδίατρο μετά από την περσινή επιτυχία της στις διεθνείς εξετάσεις Συμβούλου Γαλουχίας. Μόλις άρχισε το μεταπτυχιακό της στην έδρα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο αντικείμενο της Τοξικολογίας. Οι επί διετία επισκέψεις της στο νησί προσέφεραν πολύτιμες ευκαιρίες ήρεμης και παραγωγικής μελέτης που αποτέλεσαν το έναυσμα για το επόμενο εκπαιδευτικό βήμα. Κατά συνέπεια το πρόγραμμα των μηνιαίων επισκέψεων μεταβάλλεται για λίγο και διαμορφώνεται ως εξής

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ    06/02/16 09.00-21.00
                        07/02/16 12.00-15.00
                  20/02/16 09.00-21.00
                        21/02/15 12.00-15.00

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ»




Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016
Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας και ο καθένας είχε ένα σπουδαίο ρόλο να εκτελέσει…

Στο Νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας χτύπησε για μια ακόμα φορά η καρδιά  του εθελοντισμού. Με επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της 9ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας από το  Κέντρο Υγείας Αρεόπολης σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης.
Παλιοί και νέοι εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά  μας και συνέρρευσαν στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης προκειμένου να προσφέρουν χαρά, χαμόγελο και ζωή.
Το χαμόγελο στα χείλη, η σπίθα στα μάτια όσων πρόσφεραν αίμα δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο σπόρος της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο έχει ήδη φυτευτεί στις καρδιές μας.
Η ανιδιοτελής προσφορά αίματος από τους συμπολίτες μας αποτέλεσε εφαλτήριο για ακόμα μεγαλύτερη προσφορά υπηρεσιών υγείας από μέρους μας.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι πρόσφεραν απλόχερα αυτό που για εκείνους είναι δεδομένο, αλλά για κάποιους άλλους είναι ακτίδα σωτηρίας.



Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ

Dr.  Ανάργυρος Δ. Μαριόλης

Από το χωριό της ουτοπίας στα Κύθηρα της Εγχωρίου (Ένας άλλος τρόπος οργάνωσης είναι εφικτός;) του Δημήτρη Κοντολέοντος

ΜαριναλέδαΗ Μαριναλέδα είναι ένα χωριό περίπου τρεισήμισι χιλιάδων κατοίκων (όσο δηλαδή ο πληθυσμός των Κυθήρων) στο νότο της Ανδαλουσίας, μέσα σε μια από τις παλαιές αυτοκρατορίες και τις σύγχρονες μητροπόλεις του καπιταλισμού. Εκεί, όμως, υπάρχει μια όαση, μια νησίδα δημοκρατίας, ένα παράδειγμα ανθρώπινης ανάπτυξης, της συλλογικότητας και του κολλεκτιβισμού, μια κοινότητα ανθρώπων που κατόρθωσε ύστερα από πολλούς και δύσκολους αγώνες να κάνει την γη της περιοχής περιουσιακό στοιχείο όλων των κατοίκων και όχι των μεγάλων τσιφλικάδων. Κι αυτό έγινε με την συνεργασία όλων των κατοίκων αλλά και χάρη στη θέληση και το όραμα ενός ανθρώπου, του (πάνω από τρεις δεκαετίες) δημάρχου της, Χουάν Μανουέλ Σάντσεζ Γκορντίγιο. Η Μαριναλέδα έχει κατορθώσει να μην έχει καθόλου ανεργία, η οικονομία της να βασίζεται αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα και στην μεταποίηση.
Η κοινότητα καλλιεργεί την γη της σε τέσσερις κύκλους ώστε να υπάρχει παραγωγή αγαθών σχεδόν όλο τον χρόνο, παράλληλα δραστηριοποιείται στην μεταποίηση των προϊόντων με σύγχρονο τρόπο που να εξασφαλίζει εργασία σε όλους τους ανθρώπους και ανταποδοτικό μεροκάματο για όλους. Μια σημείωση εδώ: η μόνη επαγγελματική κατηγορία που βρίσκεται σε μόνιμη ανεργία είναι η αστυνομία καθώς το επίπεδο εγκληματικότητας στην κοινότητα είναι μηδενικό! Η ανάγκη των ανθρώπων για εργασία, φέρνει όλο και περισσότερο κόσμο στην κοινότητα, αφού πάντα τα κέρδη επενδύονται στον πρωτογενή τομέα για την αύξηση και βελτίωση της παραγωγής. Όλα τα σημαντικά θέματα του χωριού συζητιούνται από όλους τους κατοίκους και οι αποφάσεις λαμβάνονται αμεσοδημοκρατικά, αφού όσοι είναι παρόντες στις συνελεύσεις έχουν δικαίωμα ψήφου.
Μελετώντας τον ουσιαστικό τρόπο αυτοδιαχείρισης της κοινότητας, σκέφτηκα το ποσό πολύ θα έμοιαζε με τα Κύθηρα αν το καθεστώς της Εγχώριου Περιουσίας ήταν πραγματικά ενεργό στο νησί και ήταν ο μόνος φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς, τώρα, δεν είναι˙ θα μπορούσε όμως να είναι; Φυσικά και θα μπορούσε αφού έστω και τυπικά το καθεστώς της Εγχώριου υπάρχει και προσφέρει την δυνατότητα για μια διαφορετική οικονομική, κοινωνική και πολιτική οργάνωση του τόπου. Αν θέλαμε μια πρότυπη, εναλλακτική, προοδευτική και αποδοτική ανάπτυξη για τον τόπο μας θα έπρεπε να ρίξουμε το βάρος στην κληρονομιά του τόπου μας. Προτείνω, λοιπόν, την άμεση ενεργοποίηση της Εγχώριου Περιουσίας ως οργανισμού τοπικής αυτοδιαχείρισης με κύρια δραστηριότητα τις νέες μορφές πρωτογενούς ανάπτυξης και μεταποίησης καθώς και τον άμεσο συνεταιρισμό όλων των φορέων παραγωγής και υπηρεσιών.
Χωριό ΟυτοπίαΤα οφέλη που θα καρπωθεί ο τόπος, και φυσικά οι κάτοικοι, θα είναι εντυπωσιακά και ο τύπος κοινωνικής οργάνωσης συναρπαστικός. Μερικά από τα οφέλη θα είναι η αύξηση της τοπικής παραγωγής σε οτιδήποτε μπορεί να παράγει και να εκτρέφει το νησί, η άνοδος της ανταγωνιστικότητας του νησιού σε σχέση με άλλες περιοχές, η σταδιακή αύξηση του πληθυσμού, η εξάλειψη της ανεργίας, η αειφόρος εκμετάλλευση των φυσικών πόρων (όπως το νερό), η άνοδος της τουριστικής επισκεψιμότητας του νησιού, η βελτίωση των μεταφορών, η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας, καθώς και η ανάδειξη μιας πολιτιστικής κουλτούρας ικανής να προσελκύσει και να γοητεύσει κάθε επισκέπτη. Η δε επίδραση ενός τέτοιου τρόπου οργάνωσης της παραγωγής και της κοινωνικής ζωής πάνω στα ήθη των ανθρώπων θα είναι ευεργετική˙ αλλά αυτό είναι ένα θέμα κεφαλαιώδους σημασίας για το οποίο θα πρέπει να γραφτεί ένα άλλο άρθρο.
Η Εγχώριος Περιουσία και η ενεργοποίησή της είναι ο μόνος και ασφαλής τρόπος ανάπτυξης και ευημερίας της κοινότητας και του τόπου μας, είναι η πραγματική δύναμη του νησιού που μπορεί να φέρει την πρόοδο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ας σκεφτούμε τους αγώνες που έχουν κάνει διάφορες κοινότητες σε όλο τον κόσμο για να πάρουν στα χέρια τους και στην διαχείριση τους μερικές εκτάσεις γης προς καλλιέργεια, με πολύ πόνο, αγωνία και αίμα, ενώ εμείς την έχουμε αποκλειστικά στην ιδιοκτησία μας και παρ’ όλ’ αυτά μαραζώνουμε, ψάχνοντας τρόπους για την ενίσχυση της οικονομίας του νησιού. Ας αντιληφθούμε, επιτέλους, ότι η λύση είναι εντός μας, κλειδωμένη σε μερικά συρτάρια, περιμένοντας ανθρώπους με πολιτική βούληση αλλά κυρίως με όραμα που θα κάνουν την διάφορα. Υπάρχουν;
Πηγή  http://dragonerarossa.gr/

Η τολμηρή υπόθεση Τσαραβόπουλου του Δημήτρη Κουτραφούρη

2012.08.25-1
Διαβάσαμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα αποτελέσματα και συμπεράσματα από την 15ετή ανασκαφική εργασία στα Αντικύθηρα υπό τον Άρη Τσαραβόπουλο. Η προηγούμενη (Απρ. 2013) συγκεφαλαίωση της αρχαιολογικής αποστολής βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της«Αρχαιολογίας». Η πλέον πρόσφατη (Δεκ. 2015) είναι καταχωρισμένη σε έντυπη μορφή στο περιοδικό ‘‘Αρχαιολογία και Τέχνες’’ σε ένα εύληπτο και εμπεριστατωμένο άρθρο του επικεφαλής της ανασκαφής. Αυτή η καινούργια καταγραφή της πορείας των ερευνών περιέχει μιαν υπόθεση η οποία αποτελεί εύλογη αλλά επαναστατική ερμηνεία για ένα από τα παγκοσμίως διασημότερα αρχαιολογικά ευρήματα˙ μια τολμηρή υπόθεση η οποία ‘‘βγάζει’’ το ναυάγιο από τον χώρο των ευρηματοθηρικών προσδοκιών (όσο σημαντικές κι αν είναι αυτές από την άποψη τέχνης και επιστήμης) και το εισάγει στον χώρο της ιστορίας.
Η άκρως ενδιαφέρουσα υπόθεση είναι ότι η χερσαία ανασκαφή συνδέεται άμεσα με το γνωστό ναυάγιο των Αντικυθήρων. Υπάρχουν λογικές ενδείξεις που έχουν να κάνουν με τηνκαταγεγραμμένη δραστηριότητα των κατοίκων κατά τους ελληνιστικούς χρόνους, με τηνσπανιότητα άλλων ναυαγίων στην περιοχή, με το ιστορικό πλαίσιο μιας εκκαθαριστικής πολεμικής επιχείρησης της αναδυόμενης κοσμοκράτειρας κατά της ‘‘πειρατικής τρομοκρατίας’’ της εποχής, όπως επίσης με τους λοιπούς χρονολογικούς, πολιτισμικούς και ιστορικούς προσδιορισμούς. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμα επαρκείς αποδείξεις. Όσο δύσκολο είναι να την ενστερνιστεί κανείς με βεβαιότητα άλλο τόσο ανεξήγητη είναι η βιασύνη να απορριφθεί ως εθνικός ονειδισμός. Και ας σημειωθεί, ακόμη, ότι όλες οι αρχαιολογικές ερμηνείες δεν είναι τίποτε άλλο από περισσότερο ή ολιγότερον αμφισβητήσιμες υποθέσεις.
Αντιγράφω από τις σσ. 14-15 του 16σέλιδου άρθρου του Άρη Τσαραβόπουλου με τίτλο ‘‘Αντικύθηρα – Ταξίδι στην ιστορία του μικρού νησιού’’ (περιοδικό Αρχαιολογία και Τέχνες, τ.119, σσ. 20-35):

Συνάντηση Δαβάκη με τον υφυπουργό Εργασίας για τα εργόσημα

Ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης ανταποκρινόμενος στο αίτημα των παραγωγικών και θεσμικών Φορέων της Λακωνίας, όπως εκφράστηκε με επιστολή τους την 22/1/2016, αναφορικά με την απασχόληση των εργατών γης και το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εργασία τους, συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιο Πετρόπουλο.
Ο κ. Δαβάκης μετέφερε την αγωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική επιχειρηματικότητα εξαιτίας της γραφειοκρατίας και των αγκυλώσεων της νομοθεσίας που διέπει την απασχόληση των εργατών γης και επέδωσε στον υφυπουργό την επιστολή των λακωνικών φορέων με τις προτάσεις τους. Ζήτησε παράλληλα από τον κ. Πετρόπουλο να μελετήσει τις προτάσεις τους και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην απλοποίηση και στη διευκόλυνση, με όλα τα μέσα που διαθέτει σήμερα η τεχνολογία, της διαδικασίας έκδοσης του εργόσημου.
Επιπλέον ο βουλευτής εξέφρασε στον υφυπουργό την αντίθεσή του στις επερχόμενες αλλαγές στο φορολογικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των αγροτών, και ζήτησε τη συνδρομή του ώστε οι αλλαγές που θα επέλθουν στο ασφαλιστικό -που είναι στην αρμοδιότητά του- να είναι δίκαιες και να μην καταστρέφουν την αγροτική οικονομία, που αποτελεί άλλωστε και τον κύριο αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας και της λακωνικής οικονομίας ειδικότερα.
Ο κ. Πετρόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Δαβάκη ότι θα μελετήσει τις προτάσεις των λακωνικών φορέων και ότι είναι ανοικτός στο διάλογο, ώστε να βρεθούν οι λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Μάλιστα ανέφερε ότι εξετάζεται η έκδοση-αγορά των εργοσήμων να γίνεται από τα ΑΤΜ. Τέλος δεσμεύθηκε να ενημερώσει τον βουλευτή για τις όποιες εξελίξεις θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα.
Πηγή http://www.laconialive.gr/

Στήριξη στους αγρότες και από την Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας

Την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών δηλώνει η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας με την ακόλουθη ανακοίνωση, η οποία κάνει κάνει λόγο για αναγκαία συσπείρωση όλων των έντιμα βιοποριζόμενων ελλήνων:
“Η χώρα μας, η κοινωνία μας, οι οικογένειες και τα σπιτικά μας βάλλονται για πολλοστή φορά από ένα νέο κύμα φόρων κι ένα νέο χειρότερο από τα προηγούμενα ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Κάθε νέα πολιτική αρχή, θέλοντας να κρύψει την ανικανότητά της να δώσει πραγματικές, αξιόπιστες και μόνιμες λύσεις στο οικονομικό ζήτημα της νεότερης Ελλάδος, επιλέγει τον εύκολο δρόμο των οριζόντιων περικοπών του εισοδήματος των πολιτών της.
Κάθε νέα κυβέρνηση πολύ γρήγορα επιτυγχάνει να γίνει χειρότερη από την αμέσως προηγούμενη.
Το εκάστοτε πολιτικό κατεστημένο, ασχέτου χρώματος και ταμπέλας, είναι στην πραγματικότητα ανθελληνικό και ως στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών. Για το λόγο αυτό, και για πολλούς ακόμα, προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να διαιρέσει την ελληνική κοινωνία, στοχοποιώντας κλάδους ή συντεχνίες.
Σήμερα όλες οι κοινωνικές ομάδες πλήττονται το ίδιο και όλες οι συντεχνιακές ομάδες έχουν ανάγκη η μία την άλλη.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι φοροφυγάδες, οι γιατροί δεν είναι φακελάκηδες, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι τεμπέληδες, οι αγρότες δεν είναι λαμόγια, οι άνεργοι δεν επέλεξαν να μένουν ανενεργοί κ.ο.κ. Ο μέσος έλληνας, ό,τι εργασία κι αν κάνει, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται, υποφέρει το ίδιο, περνά το ίδιο δύσκολα, φορολογείται το ίδιο ασύστολα και πεθαίνει εξίσου φτωχός.
Σήμερα, που οι αγρότες της Ελλάδος και της Λακωνίας ειδικότερα είναι στην πρώτη γραμμή και ζητούν συμπαράσταση και κατανόηση για το δίκαιο αγώνα τους, εμείς οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι βιοτέχνες, οι ξενοδόχοι, το σύνολο της παραγωγικής τάξης της Μονεμβάσιας στέκουμε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.
Συμπάσχουμε στον πόνο τους, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τους, συστρατευόμαστε στον αγώνα τους. Ο αγώνας είναι κοινός και αφορά το σύνολο των έντιμα βιοποριζόμενων ελλήνων.
Μονάχα ενωμένοι και δυναμικά θα μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη λαίλαπα και να διασφαλίσουμε ένα μέλλον για τις επόμενες γενεές”.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Επίσκεψη Αραχωβίτη στην έκθεση “Agrotica” της Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου για την επίσκεψή του στη μεγάλη αγροτική έκθεση της Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος καταδίκασε τα επεισόδια που προκλήθηκαν και ματαίωσαν τα εγκαίνια. Ο βουλευτής επισκέφθηκε αρκετά περίπτερα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς του αγροτικού κόσμου και ν’ ανταλλάξει απόψεις για τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
agrotica
“Τη μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα, την έκθεση «Agrotica», που άνοιξε χθες τις πύλες της στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης. Δυστυχώς, την τελετή των εγκαινίων, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, αμαύρωσε μια ομάδα αγροτών, προκαλώντας επεισόδια, που τελικά είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση των εγκαινίων.
Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλουμε να καταδικάσουμε τις πρακτικές και τις ενέργειες αυτού του είδους. Η συμπεριφορά της συγκεκριμένης ομάδας που προκάλεσε τα επεισόδια δεν συνάδει με τις αγωνίες του αγροτικού κόσμου, ο οποίος επιθυμεί την εξεύρεση λύσης στο τεράστιο πρόβλημα του ασφαλιστικού. Η πρόσκληση του πρωθυπουργού σε διάλογο και κατάθεση προτάσεων παραμένει πάντα ανοιχτή.
Η «Agrotica», όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, είναι μια γιορτή για τον αγροτικό κόσμο και μια ευκαιρία ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

 Αντιστεκόμαστε στον αφανισμό της αγροτιάς και του Ελληνικού λαού. Σας καλούμε όλους στη μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι πλησίον του Δημαρχείου στους Μολάους.-ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ


Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:00 το μεσημέρι σας καλούμε να παραβρεθείτε ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί πλησίον του Δημαρχείου στους Μολάους, σε μια δυναμική παρουσία όλων των αγροτών και όλων των επαγγελματικών ομάδων του Δήμου Μονεμβασιάς. Ας στηρίξουμε με την παρουσία μας τον δίκαιο αγώνα των αγροτών που αγωνίζονται και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή του μνημονίου και δεν θα περάσουν τα μέτρα που θέλει η κυβέρνηση που μας οδηγούν στον αφανισμό μας.Αγωνιζόμαστε για το ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ.

ΜΠΛΟΚΟ Ε.Ο ΣΠΑΡΤΗΣ - ΓΥΘΕΙΟΥ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ. [ ΦΩΤΟ ]

 ΣΤΙΣ 11π.μ ΚΛΕΙΝΕΙ Η Ε.Ο ΣΠΑΡΤΗΣ - ΓΥΘΕΙΟΥ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.
Σε κλείσιμο της Ε.Ο ΣΠΑΡΤΗΣ- ΓΥΓΕΙΟΥ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ στο ύψος της γέφυρας του Κηρομύτη.
Το μπλόκο θα ανοίγει κσι θα κλείνει ανά μία ώρα διαδοχικά,αρχής γενομένης από τις 11 π.μ σήμερα.Η λήξη του κλεισίματος της Ε.Ο θα γίνει στις 4 μ.μ

Πηγή 
Δημοτική Αγορά της Λακωνίας



Πρόσκλιστικού Συλλόγου ηση Γενικής Σνέλευσης Πολιτιστικού - Εξωραϊστικου Συλλόγου Αλίμου "Μυρτιδιώτισσα"


Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29-1-2016


ΑΠΕΡΓΙΑ Π.Ν.Ο. 29/01/16 & 30/01/16: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΕΓ-ΟΓ B.ΚΟΡΝΑΡΟΣ