Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛΟ'Ι'ΖΙΑΝΙΚΑ ΚΥΘΗΡΑ 1900.ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΝΕ 05 -02 -2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ 
Στις 4 Φεβρουαρίου ημέρα Πανελλαδικής απεργίας βιώσαμε την ενότητα και τον παλμό της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Νεάπολης. Τα μέτρα που θέλουν να περάσουν και να τα εφαρμόσουν αγγίζουν και τσακίζουν την ραχοκοκκαλιά της χώρας, την αγροτιά μας και οδηγούν όλες τις επαγγελματικές κοινωνικές ομάδες σε οικονομικό μαραζμό. Τα Βάτικα ενωμένα βροντοφώναξαν <<Δεν πάει άλλο>> και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έκλεισαν τις επιχειρήσεις για ένα 24ωρο και συμπαρατάχθηκαν στον αγώνα μας για την επιβίωση όλων. Συνεχίζουμε ενωμένοι και σεισπειρωμένοι. Στις ομιλίες μας αυτό που κάναμε κατανοητό σε όλους είναι ότι ο αγώνας συνεχίζεται ότι θα πρέπει και οι άλλες παραγωγικές τάξεις να συνταχθούν μαζί μας και ότι δεν φτάνει μία μέρα. Ο αγώνα μας είναι ακομμάτιστος και θα πολεμάμε για τα δίκαια αιτήματα μας. Θα αγωνιστούμε για να υπάρχει ζωή και ανάπτυξη ,για να κρατήσουμε την γη μας, τις αξίες μας και την αξιοπρέπειά μας . Να μην επιτρέψουμε την δημιουργία καινούργιων ανέργων. Να δουλεύουμε και να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα , να φτιάξουμε τις συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης του αγροτικού τομέα ώστε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Βατίκων θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αγρότες , όλους τους επαγγελματίες , εκπροσώπους συλλόγων και τους βατικιώτες που συμμετέχουν και στηρίζουν αυτήν την προσπάθειά μας και καλούμε όλους να συμπλεύσουν μαζί μας και να δώσουμε ένα κοινό αγώνα. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ .

Αγροτικοί Σύλλογοι Ευρώτα και Αν. Μάνης.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05/02/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλαδική απεργία της 4ης Φλεβάρη βιώθηκε με ένταση και είναι βέβαιο  πως παρόμοιά της δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα. Ελπίζουμε να πήρε το μήνυμα η κυβέρνηση και να πράξει αναλόγως .Να αποσύρει τις προτάσεις για το ασφαλιστικό και φορολογικό, να πάρει σοβαρά τις αντιπροτάσεις μας και άμεσα να έρθει σε ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς .Επίσης σήμερα γιορτάζεται η παγκόσμια μέρα κατά του καρκίνου. Έτσι και εμείς χθες επικυρώσαμε τον αγώνα μας κατά του πολιτικού καρκίνου .Η Σπάρτη ενωμένη βροντοφώναξε «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ».  Όλοι οι φορείς τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση. Οι αγρότες του νομού απέδειξαν για ακόμη φορά ότι σ᾽αυτόν τον αγώνα είναι η αιχμή του δόρατος. Συντεταγμένα και οργανωμένα 400 και πλέον τρακτέρ μαζί με εκατοντάδες αγροτικά  «κατέλαβαν» την πρωτεύουσα του νομού. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν στους Μολάους και στα Βάτικα αντιπροσωπεία τους δε απεύθυνε και αντίστοιχο ψήφισμα. Το ευχάριστο ήταν η καθολική συμμετοχή όλων σ᾽ολη την Λακωνία. Δεν υπήρξε ούτε ένα μαγαζί ανοικτό. Στις ομιλίες μας αυτό που κάναμε κατανοητό σε όλους είναι ότι ο αγώνας συνεχίζεται ότι θα πρέπει και οι άλλες παραγωγικές τάξεις να συνταχθούν μαζί μας και ότι δεν φτάνει μία μέρα. Σήμερα ήταν η αρχή της σύμπλευσης. Επίσης εξηγήσαμε ότι το πρόβλημα μας δεν έχει να κάνει  με την όποια κυβέρνηση (χθεσινή ,σημερινή ,αυριανή ) αλλά με όποιους  προσπαθούν να μας αφανίσουν. Η Λακωνία έχει ζήσει τον ξεριζωμό του 1960 όπου χιλιάδες συμπολιτών μας πήραν τον δρόμο της μετανάστευσης είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Αυτή η πληγή είναι ακόμα ανοικτή .Ας μην το ξαναμετατρέψουμε . Ο αγώνα μας είναι ακομμάτιστος και θα πολεμάμε για τα δίκαια αιτήματα μας. Θα πολεμάμε για να υπάρχει ζωή και ανάπτυξη στην επαρχία ,για να κρατήσουμε την γη μας, τις αξίες μας και την αξιοπρέπειά μας . Για να μην επιτρέψουμε την δημιουργία καινούργιων ανέργων. Για να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα και να φτιάξουμε τις συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης του αγροτικού τομέα ώστε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας.
Σαν αγροτικοί Σύλλογοι Ευρώτα και Αν. Μάνης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τούς αγρότες του νομού που συμμετείχαν σ᾽αυτή την προσπάθειά μας. Χαιρετάμε δε και το καινούργιο μπλόκο που δημιουργήθηκε στην Γέφυρα του Ευρώτα στην Σπάρτη.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εκτός κινδύνου η υπάλληλος του Κ.Ε.Π Γερακίου

Εκτός κινδύνου η υπάλληλος του Κ.Ε.Π Γερακίου μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.
Για άγνωστους μέχρις στιγμής λόγους ο δράστης 82 ετών κάτοικος Γερακίου πυροβόλησε δύο φορές την άτυχη υπάλληλο στο πόδι (ευτυχώς η σφαίρα πέρασε ξυστά) και στο χέρι όπου η σφαίρα δημιούγησε το πρόβλημα.
Πάντως η υπάλληλος εξαιρετική ως άνθρωπος και ως λειτουργός στα καθήκοντα της,διατηρεί τις αισθήσεις της και όπως ενημερωθήκαμε από το Κ.Υ Βλαχιώτη βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Ο δράσης κρατείται στο Α.Τ Σπάρτης και σε έρευνα στο σπίτι του -σύμφωνα με πληροφορίες -βρέθηκε και άλλο πιστόλι.

Πηγή 
Δημοτική Αγορά της Λακωνίας

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Ηλικιωμένος πυροβόλησε υπάλληλο μέσα στο ΚΕΠ στο Γεράκι Λακωνίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ηλικιωμένος πριν λίγο εισέβαλε στο ΚΕΠ Γερακίου στη Λακωνία και πυροβόλησε μία από τις δύο υπαλλήλους στο χέρι.

Οπως μεταδίδει το apela.gr η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γερακίου για να τις προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Αυτήν την ώρα Εισαγγελέας μεταβαίνει στο Γεράκι για έρευνες

Σαν σήμερα η μεγαλύτερη τραγωδία για την ΠΑ με τους 63 νεκρούς του C-130 στο όρος Όθρυς

Το μοιραίο αεροσκάφους της Π.Α. τύπου C-130 με αριθμό 748 είχε απογειωθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 1991, λίγο πριν από το μεσημέρι, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.Το μοιραίο αεροσκάφους της Π.Α. τύπου C-130 με αριθμό 748 είχε απογειωθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 1991, λίγο πριν από το μεσημέρι, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 1991 μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώνεται από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Νέα Αγχίαλο. Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση το στίγμα του αεροσκάφους χάνεται από το ραντάρ. Έπειτα από τρεις ημέρες έρευνας, το πρωί της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου κυβερνήτης στρατιωτικού ελικοπτέρου που συμμετείχε στις έρευνες αναγνωρίζει τα συντρίμμια του C-130 στην κορυφή Τσατάλι του όρους Όθρυς σε υψόμετρο 1.520.
Κανένας από τους 63 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες επέζησε της πρόσκρουσης. H δίκη άρχισε έπειτα από τρία χρόνια και εννέα μήνες, στις 4 Νοεμβρίου 1994 στο Αεροδικείο Αθηνών, με μοναδικό κατηγορούμενο – για παράβαση στρατιωτικού καθήκοντος εν καιρώ μερικής επιστράτευσης, για ανθρωποκτονία κατά συρροήν και εξ αμελείας και για καταστροφή αεροπλάνου – τον Επισμηναγό Στέφανο Τίγκα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου την ημέρα του δυστυχήματος. Ύστερα από μια σύντομη αλλά γεμάτη ένταση δίκη μόλις δύο εβδομάδων, το Αεροδικείο επέβαλε στον απόστρατο πλέον επισμηναγό φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή.
Το μοιραίο αεροσκάφους της Π.Α. τύπου C-130 με αριθμό 748 είχε απογειωθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 1991, λίγο πριν από το μεσημέρι, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
Ο κ. Τίγκας πάντως έπειτα από έναν χρόνο και δύο μήνες, στις 19 Ιανουαρίου 1996, κρίθηκε παμψηφεί αθώος από το Διαρκές Αναθεωρητικό Αεροδικείο. Οι συγγενείς των θυμάτων είχαν μιλήσει για δίκη - παρωδία και κατηγόρησαν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για απόκρυψη εγγράφων. Το μοιραίο αεροσκάφους της Π.Α. τύπου C-130 με αριθμό 748 είχε απογειωθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 1991, λίγο πριν από το μεσημέρι, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο διατεταγμένης αποστολής που είχε σχέση με την εμπλοκή της χώρας μας στα γεγονότα του Περσικού.
Κανένας από τους 63 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες επέζησε της πρόσκρουσης.
 Ο προορισμός του σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΕΘΑ ήταν η Κρήτη, αλλά έπρεπε πρώτα να πάρει προσωπικό από την 111 ΠΜ (Αγχίαλο) που στη συνέχεια θα μετέφερε στην 115 ΠΜ (Χανιά) και στο Τυμπάκι. Το αεροσκάφος βρισκόταν περίπου 38 χιλιόμετρα από την Αγχίαλο, όταν ξαφνικά χάθηκε από το ραντάρ χωρίς προηγουμένως να έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα από τον κυβερνήτη του επισμηναγό (Ι) Δ. Μπίνα. - ΠΗΓΗhttp://defenceline.gr/

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις μετεγγραφές φοιτητών που είναι μέλη τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών, ή έχουν αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις ζητεί σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο Βουλευτής επισημαίνει την απουσία της κοινωνικής μέριμνας για τις μετεγγραφές αυτών των φοιτητών που μοριοδοτούνται με λίγα μόρια, κάνοντας λόγο για αδικία αλλά και για στρέβλωση που αποδεικνύει ότι το κριτήριο του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος δεν μπορεί να είναι αντικειμενικό όταν δεν συνυπολογίζονται κριτήρια όπως ο αριθμός των μελών μιας οικογένειας, οι μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και το γεγονός ότι ο φοιτητής μπορεί να είναι ορφανός.

«Είναι απαράδεκτο να μοριοδοτούνται χαμηλά τα μέλη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και οι φοιτητές που έχουν αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις.  Είναι απαράδεκτο η Πολιτεία να υποβαθμίζει τα κοινωνικά κριτήρια σε μία εποχή που τα οικονομικά εισοδήματα των περισσοτέρων ελληνικών οικογενειών είναι πενιχρά», αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Κώστας Κατσαφάδος.

Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια αυξάνονται λόγω  της οικονομικής κρίσης, την ίδια ώρα που οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις μετεγγραφές δημιουργούν αδικίες και στρεβλώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τέκνα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών , όπως και τα αδέλφια φοιτητών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη μοριοδοτούνται με λίγα μόρια.

Είναι εμφανής η απουσία της κοινωνικής μέριμνας όταν τα τέκνα των τρίτεκνων οικογενειών, τα αδέλφια φοιτητών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, αλλά και ο φοιτητής που είναι ορφανός από έναν γονέα μοριοδοτούνται με μόλις 1 μόριο.  

Όπως κοινωνική αδικία είναι και για τα μέλη των πολύτεκνων οικογενειών που μοριοδοτούνται με μόλις 2 μόρια, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Ουσιαστικά θα έλεγε κανείς ότι τιμωρούνται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι την ώρα που το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας οξύνεται σε όλες του τις διαστάσεις.

Η συγκεκριμένη στρέβλωση αποδεικνύει ότι το κριτήριο του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος δεν μπορεί να είναι αντικειμενικό όταν δεν συνυπολογίζονται κριτήρια όπως ο αριθμός των μελών μιας οικογένειας, οι μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και το γεγονός ότι ο φοιτητής μπορεί να είναι ορφανός.

Πολλές οικογένειες σε όλη την Ελλάδα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις της φοιτητικής ζωής, ειδικά όταν υπάρχουν αδέλφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Το κόστος είναι δυσβάσταχτο και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις φοιτητών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους λόγω της οικονομικής αδυναμίας, ιδιαίτερα όταν οι φοιτητές ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες.

Είναι απαράδεκτο να μοριοδοτούνται χαμηλά τα μέλη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και οι φοιτητές που έχουν αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις.

Είναι απαράδεκτο η Πολιτεία να υποβαθμίζει τα κοινωνικά κριτήρια σε μία εποχή που τα οικονομικά εισοδήματα των περισσοτέρων ελληνικών οικογενειών είναι πενιχρά.

Ερωτηματικά όμως προκαλεί και η διγλωσσία του Υπουργείου Παιδείας  σε ό,τι αφορά στις ενστάσεις και στην κάλυψη των κενών θέσεων για τις μετεγγραφές.

Ο Υπουργός κ. Φίλης έκανε λόγο για κάλυψη 600-700 κενών θέσεων μετεγγραφών από κατηγορίες φοιτητών με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και πολυτέκνους, ενώ η αναπληρώτρια Υπουργός κ. Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι οι κενές θέσεις θα καλυφθούν από όσους συγκέντρωσαν από 5 μόρια και πάνω.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1.Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις μετεγγραφές φοιτητών σε ό,τι αφορά την αύξηση της μοριοδότησης για τους φοιτητές μέλη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

2.Εάν προτίθεται να προτάξει κατά προτεραιότητα την κάλυψη των κενών θέσεων στις μετεγγραφές με μέλη τρίτεκνων, πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και με φοιτητές που έχουν αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και σε ποιο ποσοστό.



Ο Ερωτών Βουλευτής

Κώστας Κατσαφάδος

Χρ. Σπίρτζης: Νέο καθεστώς για τις άγονες αεροπορικές γραμμές

Ριζική αναδιάρθρωση του καθεστώτος των 28 αεροπορικών άγονων γραμμών, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη.

Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένα κριτήρια για το νέο καθεστώς στις άγονες γραμμές. Τα κριτήρια είναι:
Α) η εποχή «Δεν γίνεται να έχουμε το ίδιο αντιστάθμισμα την τουριστική και τη μη τουριστική περίοδο», είπε. 
Β) η επιβατική κίνηση
Γ) ο διαχωρισμός της επιδότησης των μόνιμων κατοίκων από τους επισκέπτες
Δ) οι προορισμοί, η χιλιομετρική απόσταση, τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά, η αναπτυξιακή και τουριστική πολιτική, εθνικοί λόγοι, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αεροδρομίων
«Γιατί πρέπει να ενταχθεί η γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα στις άγονες γραμμές;», ρώτησε ο υπουργός Υποδομών διαβεβαιώνοντας ότι «στην Κάλυμνο και το Καστελόριζο δεν πρέπει να ανησυχούν. Άλλοι πρέπει να ανησυχούν».
«Να δούμε ποιες γραμμές είναι άγονες γραμμές και ποιες είναι ρουσφέτι στις αεροπορικές εταιρείες, Βρήκαμε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μία κατάσταση που δεν αρμόζει ούτε σε τριτοκοσμική χώρα. Δεν προσλάβαμε, επαναφέραμε όσους είχατε απολύσει άδικα. Παραλάβαμε δύο αεροπλάνα», κατέληξε. 
Πηγή left.gr news

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "ΞΕΓΑΝΤΖΑΡΟΣ" ΣΤΑ ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 180 ΑΤΟΜΩΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ.ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ,ΓΕΝΕΘΛΙΑ,ΠΑΡΤΥ.
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΩΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, KAI ΤΙΜΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΨΟΓΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.ΤΗΛ 6942 91 42 16


Θετικές ενέργειες επικροτούνται και προβάλλονται!


Θετικές ενέργειες επικροτούνται και προβάλλονται!
Δεν μπορώ να μην επαινέσω, να μην επικροτήσω τις σωστές ενέργειες.
Μετά χαράς ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα στελεχών της δημοτικής αρχής, να συμβάλλω στην υλοποίηση ενός έργου το οποίο εμείς σαν δημοτική αρχή και προσωπικά εγώ ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, είχαμε εμπνευστεί, σχεδιάσει και αδειοδοτήσει.
Αφορά την ανόρυξη τεσσάρων γεωτρήσεων, έργο το οποίο όταν ολοκληρωθεί αναμένεται να λύσει προβλήματα που έχουν σχέση με την επάρκεια ύδατος σε αρκετές περιοχές του νησιού μας.
Μετά χαράς διαπιστώνουμε ότι υλοποιείται από την σημερινή δημοτική αρχή. 
Με αυτές τις σκέψεις βρεθήκαμε χθες με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτη Ζαντιώτη και σήμερα με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κομηνό. 
Ελπίζω να έχει συνέχεια η συνεργασία για το καλό του τόπου μας. 
Θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά θα επικρατήσει η λογική, θα ακυρωθεί η πολιτική του μηδενισμού, θα κερδίσουν οι αντικειμενικές θέσεις, θα κερδίσει η άποψη της αναγνώρισης του έργου που έχει γίνει.
Πιστεύω ότι αρχίζουν να καταλαβαίνουν οι σημερινοί κρατούντες, ότι μέτρο σύγκρισης θα αποτελέσει το έργο τους και όχι τα λόγια και τα κείμενά τους.
Η διαδικασία εγκρίσεων και αδειοδότησης του έργο, ήταν πολυετής για να φθάσει στη φάση υλοποίησης.
Η γεώτρηση που ξεκίνησε σήμερα, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργήσει εφεδρικά, να αποτελεί εναλλακτική λύση στο σύστημα υδροδότησης των περιοχών, Παλαιοπόλης, Αβλέμωνα, και Διακοφτίου.
Οι παραπάνω λόγοι μαζί με την ικανοποίησή μου, όταν βλέπω να υλοποιείται ένα έργο για το οποίο έχω κοπιάσει, επέβαλαν την φιλοξενία εκ μέρους μου, στον αντιδήμαρχο και στο συνεργείο της υλοποίησης του έργου, αφού η πρώτη γεώτρηση γίνεται σε "Πάτρια Εδάφη".
Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί από κανένα η συνάντηση αυτή.