Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΤΑΤΑ «Άλλος έτρωγε κι άλλος τις έτρωγε…» του Γιάννη Στέφ. Πρωτοψάλτη

Ήταν ένας γείτονας με τ’ όνομα Κώστας –Κωστάρας το παρανόμι του γιατί ήτανε κοντός!– ένας γραφικός τύπος των Μητάτων. Είχε, μια φορά, την γιορτή του και κάλεσε τους φίλους του να φάνε και να πιούνε. Μαζεύτηκαν, λοιπόν, από νωρίς, αρχίσανε το φαγοπότι, μπήκανε στο κέφι. Ο Κωστάρας ήταν φανατικός λαγοκυνηγός, κι όταν το κέφι κορυφώθηκε, πήρε το δίκαννο, βγήκε έξω και άρχισε τα σμπάρα.
Πιο κάτω ήτανε το σπίτι του παπά του χωριού, του παπα-Αντώνη. Στο σπίτι του ο παπάς, κάτω απ’ το υπνοδωμάτιό του στο υπόγειο, είχε στάβλο που έκλεινε τον γάιδαρό του. Αυτός ο γάιδαρος ήτανε παλαβός και καμιά φορά βάραγε με τα πόδια του την πόρτα του στάβλου.
2016.02.17 (1)
Εκείνη τη νύχτα, λοιπόν, ο παπάς κοιμόταν του καλού καιρού αλλά κάποια στιγμή ξύπνησε από τις ντουφεκιές και νόμισε ότι ήταν ο γάιδαρος που κλώτσαγε την πόρτα. Μια, δυο, τρεις –σου λέει– αυτός δεν θα με αφήσει να κοιμηθώ και κατεβαίνει κάτω και περιλαβαίνει τον γάιδαρο με το στειλιάρι. Αυτή η σκηνή επαναλήφθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάθε φορά που ο Κωστάρας αποφάσιζε ν’ αδειάσει το δίκαννό του στον αέρα.
Όταν μαθεύτηκε την άλλη μέρα το περιστατικό, ένας θυμόσοφος γέρος του χωριού σχολίασε: Εχθές το βράδυ άλλος έτρωγε κι έπινε κι άλλος –κι εννοούσε τον καημένο τον γαϊδαράκο– τις έτρωγε άδικα των αδίκων…
Τώρα πια δεν έχει απομείνει γάιδαρος στο χωριό αλλά αυτό που είπε ο ανώνυμος σχολιαστής ισχύει και με το παραπάνω! Πόσες φορές άλλος τρώει και χορταίνει κι άλλος τις τρώει χωρίς να φταίει…
Πηγή  http://dragonerarossa.gr/

Προγραμματισμός πρόσληψης Τακτικού προσωπικού Δήμου Κυθήρων









Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασώδη περιοχή στη Δυτική Μάνη

Πριν καλά - καλά σβήσει η φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ στις 19.00 στην τοπική κοινότητα Σελλά στην ορεινή Τριφυλία, νέα φωτιά άναψε το μεσημέρι σήμερα στις Γαϊτσές του δήμου Δυτικής Μάνης, σε δασώδη περιοχή του Ταϋγέτου, 30 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της Καλαμάτας.

Στο σημείο μετέβησαν τρία επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ενώ στις ενέργειες κατάσβεσης συμμετέχουν και δύο οχήματα της ομάδας «ΓΑΙΑ» με πεζοπόρο τμήμα εθελοντών.

Αν και οι θερμοκρασίες στην περιοχή της Δυτικής Μάνης δεν είναι υψηλές (όπως στην περιοχή της Τριφυλίας), ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Εξάλλου, υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στη Σελλά Τριφυλίας.

Πηγή http://www.zougla.gr/

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ " ΞΕΓΑΝΤΖΑΡΟ "

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ???
ΜΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ...ΣΤΟΝ "ΞΕΓΑΝΤΖΑΡΟ"
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΤΣΙΚΝΙΣΟΥΜΕ! ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΛΑ ! ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ !
ΠΟΛΛΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΨΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ, ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.
ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ !!! ΚΑΙ ΧΟΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΤΗΛ ΡΕΖΕΡΒΕ 6942914216

ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΒΑΤΙΚΩΝ

 ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΒΑΤΙΚΩΝ : Από το πρωί στις 8:30 έως το μεσημέρι στις 14:30 οι αγρότες του μπλόκου αγροτών Βατίκων προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Τράπεζας Πειραιώς στη Νεάπολη Λακωνίας. Δεν έγινε καμία συναλλαγή ούτε από το ΑΤΜ που ήταν αποκλεισμένο. Το μπλόκο αγροτών Βατίκων έχει μια σειρά κινητοποιήσεων από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε και συνεχίζει να δίνει τον αγώνα κατά την εφαρμογή των μνημονιακών απαιτήσεων που αφορά το ασφαλιστικό και φορολογικό. Όπως δήλωσαν πολλές φορές ,είναι η ταφόπλακα των αγροτών αλλά και στη συνέχεια όλων των κοινωνικών επαγγελματικών ομάδων. Στην αρχή οι πρώτοι αγρότες που απέκλεισαν την τράπεζα ήταν περιπου 40 άτομα στη συνέχεια όμως ενίσχυσαν την δράση αυτή αγρότες από τα γύρω χωριά και από την λαική αγορά οι οποίοι μάζεψαν τον μπάγκο τους και ήρθαν στο μπλόκο της Τράπεζας. Καμία δαιμαρτυρία δεν έγινε από συναλλασόμενους με την τράπεζα,αντιθέτως όλοι δήλωσαν την συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών. Σήμερα όπως και κάθε μέρα από ώρα 19:00 έως 21:00 θα γίνεται ενημέρωση στο χώρου του μπλόκου και εννοείται ότι παραμένει εκεί επί 24 ώρες συνεχώς. Να σημειώσουμε εδώ ότι επαγγελματίες πρόσφεραν στα 150 άτομα περίπου καφέδες και σνακ ο καθένας με τον τρόπο που μπορούσε εκδηλώνοντας έτσι την συμπαράσταση τους. Η αλήθεια είναι ότι οι Βατικιώτες έχουν βάλει τα γυαλιά σε όλους σε ότι αφορά την συσπείρωση την ενότητα και την προσφορά. Μπράβο τους .

Ανακοίνωση Εξωραϊστικου Συλλόγου Αγίας Πελαγίας - Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 17/2/2016

Δελτίο Τύπου - 17/2/2016
Στο πλαίσιο των διαρκών επαφών του με τους Δημότες και κατοίκους του νησιού μας, ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν την Τετάρτη 17/02 την Τ.Κ. Καρβουνάδων, όπου πραγματοποίησαν ευρεία συνάντηση και συζήτηση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου και της τοπικής κοινότητας παρουσία και της Προέδρου κας. Αικατερίνης Τζίμα. Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή κάνει μια τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών ζητημάτων της καθημερινότητας όπως στους τομείς της καθαριότητας, του φωτισμού και της ύδρευσης, που λόγω του εκτεταμένου και πεπαλαιωμένου δικτύου τα προβλήματα είναι συνεχή. Δήλωσε ικανοποιημένος από την πολύ σωστή κίνηση της Δημοτικής Αρχής να συγκεντρώσει τις ομοειδείς δαπάνες σε έναν κωδικό και να προχωρήσει σε διαγωνισμούς παροχής υπηρεσιών όπως π.χ. η αγροτική οδοποιία και η αντιμετώπιση των βλαβών της ύδρευσης όπου γίνεται επαγγελματική δουλειά με συντονισμένο τρόπο. Ανέφερε επίσης ότι γίνεται μια συστηματική, μεθοδική και στοχευμένη προβολή του νησιού και μοίρασε στους παρευρισκόμενους τις νέες τουριστικές εκδόσεις του Δήμου. Έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση και απαντήθηκαν με επιχειρήματα όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Μ. Αγγελιουδάκης ανακοίνωσε ότι κατά το καλοκαιρινό φεστιβάλ του Δήμου μας θα τιμηθούν για τη συνολική προσφορά τους στα Κύθηρα και Αντικύθηρα 2 εξέχοντες Καρβουναδιώτες: ο συνταξιούχος Δάσκαλος κ. Παναγιώτης Λεοντσίνης και ο συνταξιούχος Καπετάνιος κ. Βασίλης Λεονταράκης.
ΕΡΓΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ 01/09/2014 - 31/12/2015
- Συντήρηση Δημοτικού Σχολείου
- Οριστική αντιμετώπιση προβλήματος απορροής ομβρίων στο Δ.Σ.
 - Τοποθέτηση βάνας απομόνωσης στα Σταθιάνικα
- Επισκευή χαλάστρας στο Κεραμωτό (προς Πιτσινιάνικα)
- Επισκευή χαλάστρας στα Σταθιάνικα
- Επισκευή ζημιάς ύδρευσης στο Κοιμητήριο Πιτσινιανίκων μετά από 20 χρόνια
- Φωτισμός Κάτω Πλατείας Καρβουνάδων
- Τοποθέτηση καλαθιών απορριμμάτων
- Δημοπράτηση Ολοκλήρωσης του Δρόμου προς το Καλαδί καθώς και του χώρου στάθμευσης οχημάτων (μέσα από την μεγάλη δημοπρασία της ασφαλτόστρωσης οδών προς παραλίες). Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι
- Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας
- Αποκατάσταση λακούβων οδικού δικτύου
- Ολοκλήρωση πυρασφάλειας Δ.Σ., σχεδίου πυρασφάλειας και έγκριση από την Π.Υ. όπως προβλέπεται στο Νόμο και δεν υπήρχε πριν
- Επαγγελματικός καθαρισμός και ανάδειξη της μαρμάρινης προτομής έξωθεν του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2016
- Κατασκευή νέου υδατόπυργου στις Αλεξανδράδες (ο υπάρχων έχει κριθεί κατεδαφιστέος): 60.000€
- Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Ηλία: 15.000€
- Επισκευή – Συντήρηση Κοινοτικού Καταστήματος: 6.000€
- Συντήρηση Δημοτικού Σχολείου: 8.000€
- Κατασκευή οχετού απορροής ομβρίων: 5.000€
- Επισκευή δημοτικού πηγαδιού Κεραμωτού: 3.000€
- Τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης και όδευσης

- Περιμετρικός φωτισμός του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή




ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ΒΑΤΙΚΩΝ [ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΣΚΑΛΑ ]


Έκλεισαν την Τράπεζα Πειραιώς στην Σκάλα και στη Νεάπολη.Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωρούν σήμερα 18/02 οι αγρότες στο Δήμο Ευρώτα,και Βατίκων.
Με πρωτοβουλία του Αγροτικού συλλόγου απέκλεισαν την Τράπεζα Πειραιώς στην Σκάλα Λακωνίας,και οι αγρότες απο το μπλόκο των Βατίκων έκλεισαν την Τράπεζα Πειραιώς στην Νεάπολη.
Δηλώνουν ότι το πλαίσιο των προτάσεων είναι γνωστό και καλούν τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να γίνει αποδεκτό.

Σε λίγο αναλυτικό ρεπορτάζ !

 


 ΦΩΤΟ

Δημοτική Αγορά της Λακωνίας




EKTAKTO. ! ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΝ ΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΩΧΟΡΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΡΟΡΙΕΣ.

Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Το μπλόκο των αγροτών στα Βάτικα επισκέφτηκε απόψε ο Δήμαρχος κύριος Ηρακλής Τριχείλης και κάθησε με τους αγρότες στο τολ όπου συζήτησε τα τρέχοντα θέματα και τις εξελίξεις με τις διεκδικήσεις των αγροτών. Είχε προηγηθεί μια ενημέρωση στους αγρότες από μέλη της Συντονιστικής με τις προτάσεις που θα υποβληθούν τέλος με αρχές της άλλης εβδομάδας στον πρωθυπουργό από τριμελή επιτροπή της Συντονιστικής Επιτροπής Πελοποννήσου .Το μπλόκο των Βατίκων συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις ,η πρώτη την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο της Σκάλας με τους αγροτικούς συλλόγους και μπλόκα της Λακωνίας και την Τετάρτη στην Κόρινθο με αντιπροσώπους από όλη την Πελοπόννησο ,όπου συζητήθηκαν οι προτάσεις όλων. Παραμένουν στην θέση τους συσπειρωμένοι στον κοινό αγώνα με έντονο τον προβληματισμό τους και την αγωνία για το πως θα διαμορφωθεί το μέλλον τους που σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και φορολογικό πιστεύουν ότι αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό των περισσοτέρων.