Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ

Με την υπογραφή τους πλέον ζητάνε οι Βατικιώτες αγρότες και όχι μόνο ,από τους βουλευτές της Λακωνίας όλων των κομμάτων να καταψηφίσουν το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και φορολογικό που θέλει να περάσει η κυβέρνηση. Όπως δηλώνουν τώρα ,περισσότερο από ποτέ, ζητάνε να σταθούν δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Οι υπογραφές με σχετική επιστολή θα παραδοθούν στους βουλευτές και θα κοινοποιηθούν στην Αντιπεριφέρεια Λακωνίας και Περιφέρεια Πελοποννήσου που μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει την συμπαράστασή τους στους αγρότες, κάτι που έχει δυσαρεστήσει τους αγρότες των Βατίκων.

Τ' ΑΓΙΟΥ΄ ΛΕΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου ήταν η μνήμη του αγίου Λέοντος πάπα Ρώμης. Η μοναδική εκκλησία του στα Κύθηρα είναι στις Αλεξανδράδες, και μαρτυρείται το 1784 ως ιδιοκτησία του παπα Ανδρέα Πετρόχειλου-Γουντή. Οι κάτοικοι της περιφέρειας Αλεξανδράδων ευλαβούνταν πολύ τον άγιο Λέο και οργάνωναν ωραίο πανηγυράκι, το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τα παλιά χρόνια πολλοί Κυθήριοι είχαν το βαφτιστικό όνομα Λέος. Χαρακτηριστικός είναι ένας διάλογος μεταξύ δύο παλαιών ανθρώπων στα Κύθηρα.
-Σήμερα δε δουλεύω, σκολοκρατώ.
-Ίντα σκόλη είναι;
-Τ' αγιού Λέου!

Πηγή

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ .ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ 18-02-2016

ΜΑΝΟΣ ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ-ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ-ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ-BΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Επίδειξη KENPO στον Κυθηραικό Σύνδεσμο Χώρας


Η Κυθηραϊκή ομάδα kenpo karate, το Σάββατο 20 /02/2016 και ώρα 17:30 στον Κυθηραικό Σύνδεσμο Χώρας θα παρουσιάσει επίδειξη KENPO από το αρχικό στάδιο έως την μαύρη ζώνη. 

Επίσης θα βραβευθούν οι καλύτεροι μαθητές, καθώς και οι χορηγοί που στήριξαν την ομάδα στην επιτυχία της στην Ιρλανδία .

Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων για την κατανάλωση νερού


ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ-ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Την Τρίτη 16/2 και Τετάρτη 17/2, η Δημοτική Βιβλιοθήκη υποδέχθηκε διαδοχικά τις τρεις πρώτες και τρεις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Χώρας-Καρβουνάδων. 

Οι εθελοντές εργαζόμενοι στη Βιβλιοθήκη, με τη συμπαράσταση της Γεωργίας Τσέρη, διοργάνωσαν για τους μαθητές ένα πλούσιο πρόγραμμα που συμπεριλάμβανε, ανάλογα με την ημέρα και την ηλικία των παιδιών, ενημέρωση για τους σκοπούς και τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, προβολή για την προϊστορική εποχή με ειδική αναφορά στην αρχαιολογία των Κυθήρων, ανάγνωση παραμυθιού καθώς και διάφορες δημιουργικές και εκπαιδευτικές ομαδικές δράσεις.


---------------------------------------------
Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων
---------------------------------------------