Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ
Μετά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αφού συζητήσαμε αναλυτικά τις προτάσεις που καταθέσαμε , για μια ακόμα φορά προσκρούσαμε στον τοίχο της κυβερνητικής αναλγησίας που ευθυγραμμίζεται με τους δανειστές και τα μνημόνια .
Στη συνάντηση κατεβήκαμε με χαμηλές προσδοκίες αναλογιζόμενοι την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας .
Για το λόγο αυτό τα αιτήματα μας συνδυάζονταν με προτάσεις.
Δυστυχώς η επικράτηση της συνηθισμένης λογικής των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλα και της σημερινής ,των εύκολων λύσεων υπερφορολόγησης και υπερχρέωσης του παραγωγικού τομέα αποτελεί την ταφόπλακα για την Ελληνική κοινωνία και το Ελληνικό κράτος .
Η επιτροπή μπλόκων και φορέων της περιφέρειας Πελοποννήσου συζήτησε διεξοδικά της απαντήσεις που μας έδωσε ο πρωθυπουργός
Σε αντίθεση με τις προτάσεις των μπλόκων -οι οποίες αποτέλεσαν φωνή βοώντος εν τη ερήμω – ο πρωθυπουργός δεν απάντησε αποτελεσματικά στις θέσεις μας.
Επιμένουμε στον αγώνα μας ,στις προτάσεις μας και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις
Επιτροπές μπλόκων και φορέων Πελοποννήσου

Μήνυση κατά Αποστόλου για τις βινζότρατες από τους ψαράδες Λακωνίας

Μήνυση κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου για το «ελεύθερο» που δίνει στις βιντζότρατες, με σχετική Υπουργική Απόφαση κατάθεσε το σωματείο ψαράδων Νεάπολης Λακωνίας.

«Είναι προφανές, πως ο υπουργός κύριος Αποστόλου με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, προσπαθεί να εξυπηρετήσει κάποια «ρουσφέτια»», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Γιώργος Αρώνης και εξηγεί:
«Οι τράτες έχουν απαγορευτεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Μάιο του 2010, προκειμένου να προστατευτούν οι παραδοσιακοί αλιείς και η θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα. Η ΕΕ έχει δώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στους ιδιοκτήτες για να αποσύρουν και να καταστρέψουν τις τράτες τους έτσι ώστε να μην μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Στην Ελλάδα αυτό συνέβη ελάχιστα. Υπήρξαν μάλιστα «έξυπνοι» ιδιοκτήτες που με τα λεφτά της επιδότησης αγόρασαν καινούργια τράτα!
Σα να μην έφτανε αυτό, κάθε χρόνο, ο εκάστοτε υπουργός δίνει ανάσα ζωής σε αυτές τις μηχανές που σκορπίζουν τον όλεθρο. Τους επιτρέπει να αλωνίσουν τις θάλασσες και να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει. Έτσι και φέτος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ξαναέδωσε το ελεύθερο στις τράτες να ψαρέψουν για.. ερευνητικούς σκοπούς».
Η υπόθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να φτάσει στο συμβούλιο της Επικρατείας , αν η υπουργική απόφαση δεν αποσυρθεί.
Πηγή http://www.agronews.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Η "ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ "Youth Lab For Environment"

Η "ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ "Youth Lab For Environment"
Με μία πολύ όμορφη εκδήλωση την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο έκλεισε η δράση "Youth Lab For Environment" στον Δήμο Ευρώτα για την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων. 
Οι φιλοξενούμενοι φοιτητές μέσα από εξαιρετικές μουσικές και χορευτικές παραστάσεις ήρθαν σε επαφή με την παράδοση και την κουλτούρα της χώρας μας. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης.
Ο Δήμος Ευρώτα εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Χορευτικό Όμιλο Σκάλας, τον Σύλλογο Χορού & Πολιτισμού "Κυψέλη", τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κροκεών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαφνίου "Άγιος Γεώργιος", καθώς και τις χορωδίες "Λιμπρέτο" του Συλλόγου "Ευ Ζην" και "Λιόπετρα" του Συλλόγου "Νέοι Ορίζοντες" για την άψογη συνεργασία τους και τη συμβολή τους στην υλοποίηση της "Γιορτής Πολτισμού".
Η "φιλοξενία" προγραμμάτων διεθνούς εμβέλειας επιβεβαιώνουν την "εξωστρέφεια" του Δήμου Ευρώτα και τη γενικότερη πολιτική του στα ζητήματα του περιβάλλοντος και του εθελοντισμού, ενώ στόχος είναι η συνέχιση τέτοιων πρωτοβουλιών με κατεύθυνση την ευρωπαϊκή προοπτική του Δήμου

Πηγή   


Δήμος Ευρώτα - Municipality of Evrota





ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Νωρίς το πρωί της Δευτέρας 22/2 άρχισε η από έτους προγραμματισμένη από τον Δήμο Κυθήρων αφαίρεση όλων των παλαιών κουφωμάτων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και η τοποθέτηση καινούργιων κουφωμάτων, θυρών και παραθύρων υψηλών προδιαγραφών (θερμομόνωση, διπλά κρύσταλλα, κλειδαριές ασφαλείας, κ.λπ.).
Ως εκ τούτου, η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή για το κοινό μέχρι την Πέμπτη μεσημέρι. Θα λειτουργήσει κανονικά από το απόγευμα της Πέμπτης, και οι προγραμματισμένες δραστηριότητες της Παρασκευής και του Σαββάτου θα διεξαχθούν κανονικά.
Γιάννης Σταθάτος
Υπεύθυνος Βιβλιοθήκης

Με επιτυχία η γιορτή πολιτισμού στον Βλαχιώτη

Στο πλαίσιο φιλοξενίας Ευρωπαίων φοιτητών, οι οποίοι  βρίσκονται στον Δήμο Ευρώτα αυτή την εβδομάδα υλοποιώντας τη δράση «Youth Lab For Environment» για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, διοργανώθηκε «Γιορτή Πολιτισμού» την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη.

photoreporter.gr
Για περισσότερες φωτογραφίες κλικ εδω

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε Λακωνία – Πελοπόννησο


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν σαράντα εννέα (49) άτομα, προσήχθησαν εκατόν είκοσι τρία (123) και έγινε έλεγχος σε εξακόσια εβδομήντα τρία (673)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια πενήντα τέσσερα (554) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν ογδόντα τέσσερις (184) παραβάσεις                       

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 17.2.2016 έως και χθες (19.2.2016), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εξακόσια εβδομήντα τρία (673) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια εβδομήντα ένα (571) ήταν ημεδαποί και εκατόν δύο (102) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια πενήντα τέσσερα (554) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι τρία (123) άτομα, από τα οποία εβδομήντα ένα (71) ήταν ημεδαποί και πενήντα δύο (52) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα εννέα (49) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.

  • Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

  • Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  • Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

  • Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για κλοπή.

  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

  • Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

  • Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

  • Πέντε (5) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

  • Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

  • Τρείς (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  • Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

  • Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή οχήματος.

  • Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.

  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έξι (6) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού .

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πηγή http://www.report24.gr/

Ο «Ιπποκράτης» ολοκλήρωσε το έργο του στον Δήμο Ευρώτα

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 το οδοιπορικό του «Ιπποκράτη», της κινητής μονάδας προληπτικής ιατρικής του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ευρώτα.

            Στη διάρκεια των πέντε ημερών παραμονής του «Ιπποκράτη» πραγματοποιήθηκαν 528 εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε 210 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικών μονάδων του Δήμου Ευρώτα, από την Σκάλα, το Βλαχιώτη, το Έλος, τον Βρονταμά, τον Άγιο Δημήτριο, την Απιδιά, τα Νιάτα κ.ά. Η δράση συνδιοργανώθηκε από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ευρώτα και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνικής.

            Ιδιαίτερα αξίζουν θερμά συγχαρητήρια οι εθελοντές γιατροί κ.κ. Δημήτρης Κόκκινος, Γεωργία Αθανασοπούλου, Ιωάννη Βολάκο, Δημήτρη Πόκα, Γεώργιο Μπουφίδη, Αθανάσιο Γρεβενίτη, Σοφία Σταυράκου, Ιωάννη Κοντοράβδη, Ελένη Ντέντε, καθώς και το προσωπικό της κινητής μονάδας, οι γονείς που εθελοντικά συνέδραμαν το έργο των γιατρών, οι εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας και ο Δήμαρχος κ. Ι. Γρυπιώτης που συνέβαλε αποφασιστικά στην επιτυχή έκβαση της δράσης.

            Ο Δήμος Ευρώτα και ο Σύλλογος Π.Ε. Λακωνικής εύχονται να πραγματοποιηθούν σύντομα αντίστοιχα προγράμματα προληπτικής ιατρικής με στόχο την προάσπιση και την προώθηση της αγωγής υγείας των παιδιών.

Πηγή http://www.report24.gr/






ιση και την προώθηση της αγωγής υγείας των παιδιών.