Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΒΑΤΙΚΩΝ

:Η Πανλακωνική Συντονιστική Αγροτών στη συνεδρίαση που έγινε στο δημαρχείο Ευρώτα στις 24-2- 2016 αποφάσισε κλείσιμο επ' αόριστον του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη την Παρασκευή 26-2-2016 . Καλούνται όλοι οι αγρότες και επαγγελματίες όλων των κοινωνικών ομάδων να συμμετέχουν και να στηρίξουν τον αγώνα διεκδίκησης ενός δίκαιου ασφαλιστικού και φορολογικού σχεδίου για όλους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΟΛΑΩΝ ΠΑΚΙΩΝ


Η Παναλακωνική Συντονιστική Αγροτών στη συνεδρίαση που έγινε στη ΣΚΑΛΑ 24-2- 2016 αποφάσισε κλείσιμο επ' αόριστον του Διοικητηρίου περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη την Παρασκευή 26-2-2016 . Καλούνται όλοι οι αγρότες να συμμετέχουν μαζικά. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η ΚΟΡΌΙΔΑ .
ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜ.
Συγκεντρωνόμαστε όλοι στις 9 το πρωί πλησίον εισόδου Δημαρχείου Μολάων για μαζική αναχώρηση για Σπάρτη.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΟΛΑΩΝ ΠΑΚΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Ο Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα καλεί όλους τους αγρότες του Δήμου Ευρώτα τη Τετάρτη 3/3/16 και ώρα 6.00 μμ σε γενική συνέλευση στο πνευματικό κέντρο Σκάλας . Θέμα της συνέλευσης είναι ο καθορισμός υποψηφίων για τις προσεχείς εκλογές του συλλόγου και η εγγραφή νέων μελών . 
Η παρουσία όλων των αγροτών κρίνετε απαραίτητη

το Δ.Σ του Συλλόγου

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις 24/ 2/ 16 τα μπλόκα απο όλη την Λακωνία συναντηθήκαμε στο Δημαρχείο Ευρώτα. Αφού καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση μας εμπαίζει συστηματικά και πως δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει στα δίκαια αιτήματα μας για να παραμείνει ο αγρότης στη γη του και στις καλλιέργειες του ,αλλά προτιμά να εμμένει στις δεσμεύσεις της στους δανειστείς και στα μνημόνια που συνυπέγραψε με την υποστήριξη και της μεγαλύτερης μερίδας της αντιπολίτευσης, αποφασίζουμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας . Απο την Παρασκευή 26/2/16 προχωράμε σε επ'αοριστον κλείσιμο του Διοικητηρίου Σπάρτης . Καλούμε τους πολίτες όλης της Λακωνίας και όλους τους επαγγελματικούς κλάδους σε συμπαράσταση . Τα αιτήματα των αγροτών ειδικά σε σχέση με το ασφαλιστικό είναι κοινά για όλους τους κλάδους ασφάλισης και επηρεάζουν όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως του επαγγελματικού κλάδου που ανήκουν . Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΒΑΤΙΚΑ.ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !


Με την υπ’ αριθ. ΔΑΕΦΚ/οικ537/Α321/3-2-2016 απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη, καθορίσθηκαν οι προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτιρίων που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015 στη Δημοτική Ενότητα Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας. Με την δημοσίευση της απόφασης αυτής μπορούν πλέον οι πληγέντες να προβούν στις νόμιμες διαδικασίες για τις επισκευές των κτιρίων τους ( έκδοση άδειας επισκευής, επιμέρους εργασίες κλπ ) και να λάβουν αντίστοιχα την στεγαστική συνδρομή που προβλέπεται ανάλογα με τις εργασίες που θα πραγματοποιήσουν, όπως αυτές αναλυτικά αναφέρονται στην απόφαση, σε κάθε στάδιο εργασιών. Αρμόδια Υπηρεσία για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Βοιών είναι η Τ.Α.Σ Νομού Μεσσηνίας.

ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ και πέρα από αυτά του Φοίβου Τσαραβόπουλου

Τα Κύθηρα είναι ένα νησί που ξέρει να κρύβει καλά τα μυστικά του˙ το δηλώνει, άλλωστε, και το ίδιο το όνομά του!
Πριν από λίγα χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσουν τα μυστικά αυτά μέσω των μονοπατιών. Σε συνεργασία με το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης, η ομάδα της Paths of Greece έθεσε σε λειτουργία το πρόγραμμα Kythera Hiking το οποίο σκοπεύει να αναδείξει τις ιδιαίτερες φυσικές, ιστορικές και πολιτισμικές ομορφιές των Κυθήρων. Το νησί άρχισε ήδη να αναπτύσσεται ως πεζοπορικός προορισμός. Είναι όμως, πλέον, επιτακτική ανάγκη να διευρυνθεί το δίκτυο των πεζοπορικών διαδρομών, με ποιοτικά κριτήρια, και να συνοδευτεί από ακόμη περισσότερες δράσεις προβολής.
Στο πλαίσιο αυτό, σας αποστέλλω πρόσφατο δημοσίευμα και σας παρακαλώ να το κάνετε όσο το δυνατόν ευρύτερα γνωστό μέσω της σελίδας σας η οποία ασχολείται με θέματα ποιοτικής ανάπτυξης, καθώς επίσης κριτικής προσέγγισης της ιστορίας και του πολιτισμού των Κυθήρων.
Φοίβος Τσαραβόπουλος
(0)



PATHS OF GREECE
Μπορούν τα παραδοσιακά μονοπάτια της Ελλάδας να γίνουν πόλος έλξης τουριστών;
HuffPost Greece | Κατερίνα Νανοπούλου
(1)

Οι πολλοί, οι λίγοι, ο Ένας του παπα-Κώστα Λαγού

Γιατί δεν έρχεται στην εκκλησία περισσότερος κόσμος;
Γιατί είναι τόσο λίγοι αυτοί που εκκλησιάζονται;
Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που ακούω να μου απευθύνουν. Και αυτά ακριβώς τα ερωτήματα είναι που καταδεικνύουν το πρόβλημα της Εκκλησίας σήμερα˙ ότι επιμένουμε, δηλαδή, στα λάθος ερωτήματα. Οπότε ας προσπαθήσουμε να θέσουμε τα σωστά και να δούμε πώς θα εξελιχθεί το πράγμα.
2016.02.24 (1)
Κατ’ αρχάς, το σωστό ερώτημα δεν είναι γιατί δεν έρχονται πολλοί άνθρωποι στην Εκκλησία αλλάγιατί έρχονται κι αυτοί που έρχονται. Ναι, όπως το διαβάζετε. Η απορία μου δεν είναι γιατί εκκλησιάζονται τόσο λίγοι αλλά γιατί εκκλησιάζονται τόσο πολλοί. Νομίζω ότι, μετά από 2000 χρόνια εκκλησιαστικής ιστορίας, καλό είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Για τον χριστιανό τα δικά του υλικά αγαθά δεν έχουν καμμία αληθινή αξία. Δεν νοείται διαχωρισμός άντρα και γυναίκας, Έλληνα και ξένου, ‘‘δικού μας’’ και ‘‘άλλου’’. Ο χριστιανός δεν επιζητεί να εξουσιάσει αλλά να υπηρετήσει τους συνανθρώπους του. Δεν είναι η υπερηφάνεια το ζητούμενο αλλά η ταπείνωση.
Ε, λοιπόν, αυτά δεν είναι πράγματα που θα ακολουθήσουν οι πολλοί˙ αντιθέτως, θα διώξουν τους πολλούς. Οπότε, εφ’ όσον βλέπουμε στον κόσμο να κυριαρχεί η αυτοπροβολή, το κυνήγι του χρήματος και της εξουσίας, θα έπρεπε να ανησυχούμε αν οι ναοί ήταν ασφυκτικά γεμάτοι. Θα σήμαινε ότι νερώνουμε την διδασκαλία του Χριστού και στην πράξη την καταργούμε, γι’ αυτό και δεν ενοχλούνται αρκετά αυτοί που θα έπρεπε να ενοχλούνται ώστε να απομακρύνονται από την Εκκλησία.
Η Εκκλησία δεν μετρά τη δύναμή της με αριθμούς. Αυτή είναι καθαρά δυτικότροπη και εκκοσμικευμένη θεώρηση επιτυχίας˙ και αντανακλά μια κρυφή δίψα για εξουσία που έχουν οι κληρικοί. Διότι η κοσμική εξουσία είναι κατ’ εξοχήν ποσοτικό μέγεθος: πόσοι πιστοί, πόσα χρήματα, πόσα ακίνητα, πόσα τιμαλφή, πόση επιρροή, πόσα υλικό, πόσο έργο. Ενώ στην Ορθοδοξία, αν μείνει έστω κι ένας πιστός στον κόσμο που να εκκλησιάζεται και να ποθεί την κοινωνία με τον Θεό, η Εκκλησία θριαμβεύει.
Αν ξαφνικά αποφασίσει όλος ο πλανήτης να βαπτιστεί και να εκκλησιάζεται τακτικά αλλά κανείς δεν έχει σκοπό να αναμετρηθεί με τις αδυναμίες του, την φιλαργυρία, τον αυτοθαυμασμό, τον εθνικισμό, την αρχομανία, την ζήλεια, την μαλθακότητα, την ποσοτική αντίληψη του κόσμου, αλλά ίσα-ίσα να θέλουν να τα δικαιώσουν, να τα κατοχυρώσουν και να τα διατρανώσουν όλα αυτά εντός της Εκκλησίας, τότε η Εκκλησία θα έχει αποτύχει πλήρως στο σκοπό της. Δεν είναι η Εκκλησία κόμμα για να μαζεύει ψηφοφόρους ούτε εμπορικό κατάστημα για να μαζεύει πελάτες. Και όταν ‘‘στρογγυλεύουμε’’ την διδασκαλία για να γίνουμε αρεστοί, τότε ούτε χριστιανούς κάνουμε ούτε κανέναν προσελκύουμε.
Σκοπός είναι αυτοί που θέλουν, πραγματικά, να μεταμορφωθούν ώστε να ακτινοβολούν αυτό το κάτι διαφορετικό που έφερε ο Χριστός. Δεν φτιάχνεις πρώτα το ψωμί και μετά βάζεις τη μαγιά αλλά πρώτα βάζεις τη μαγιά για να κάνεις το ψωμί.
Το ερώτημα, το πραγματικά κρίσιμο ερώτημα, είναι ‘‘πόσοι από αυτούς που εκκλησιάζονται μεταμορφώνονται;’’ Δεν ρωτάς αν το νοσοκομείο έχει πολλούς ασθενείς αλλά αν οι ασθενείς θεραπεύονται. Έτσι είναι και η Εκκλησία. Και εδώ μπαίνουν και άλλα ερωτήματα.
Θέλουμε κληρικούς πολλούς ώστε να καλύπτουμε κενά ή κληρικούς λίγους που να μπορούν να σηκώσουν πραγματικά το βάρος της ιερωσύνης και της αποστολής τους; Κληρικούς με πτυχία ή κληρικούς με αγιότητα; Θέλουμε παπά στην ενορία για το φολκλορικό του πράγματος ή γιατί έχουμε πραγματικά ανάγκη να λειτουργηθούμε;
Κι όλα αυτά οδηγούν στο τελευταίο: τι σημαίνει Θεός για μας; Κάποια υπερφυσική οντότητα που αν κάνουμε μια τελετή θα μας φέρει υγεία, βροχή, τύχη, πλούτη κλπ ή ο πραγματικός Πατέρας μας που τον εγκαταλείψαμε και περιμένει, με ορθάνοιχτη την αγκαλιά Του, να αποφασίσουμε ελεύθερα και συνειδητά να ακολουθήσουμε τον δύσκολο αλλά μοναδικό σωτήριο δρόμο της επιστροφής;
Πηγή  http://dragonerarossa.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ : Η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου Αγώνα Αγροτών Βατίκων μετά την συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό, καλεί την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. όλους τους αγρότες, αγρότισσες και επαγγελματίες όλων των κοινωνικών ομάδων για ενημέρωση στο σημείο του μπλόκου στον Κάμπο.

T​o "Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης" Στα Κύθηρα "Ο Ψαροτρομάρας" της Φρόσως Χατόγλου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
​T​o "Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης" συνεχίζει την περιοδεία του με επόμενο σταθμό τα Κύθηρα την Παρασκευή 4 Μαρτίου! Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο με ώρα έναρξης 19:00! Το έργο ονομάζεται "Ο Ψαροτρομάρας" της Φρόσως Χατόγλου! Ένα έργο κατάλληλο από 2 έως 92 χρονών! Γενική Είσοδος 6€


Λίγα λόγια για εμάς:
To “Κου-Κλο θέατρο Κρήτης” ξεκίνησε το ταξίδι του την δεκαετία του '80.
Με δεκάδες διαφορετικές παραστάσεις στην πλάτη του, ο θίασος πλέον πραγματοποιεί παραστάσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με βάση το Ηράκλειο της Κρήτης.  Πρόσφατα επισκεφθήκαμε την Κωνσταντινούπολη για παραστάσεις στην ομογένεια. Έχουμε ταξιδέψει σε κάθε σημείο της Κρήτης.  Πάτρα, Αθήνα, Βόρεια Εύβοια, Θήβα, Λήμνο, Χίο, Άγιο Ευστράτιο και σε πολλά άλλα μέρη.
Ήδη έχουν κανονιστεί παραστάσεις όπως Ελβετία, Σουηδία αλλά και Γερμανία!
Συνήθως σαν πρώτη σκέψη όταν ακούμε τη λέξη κουκλοθέατρο μας έρχεται η εικόνα από μία απλή κατασκευή κούκλας, μικρή, πίσω από ένα παραβάν.
Το κουκλοθέατρο μας όμως, είναι διαφορετικό και πρωτότυπο!
Με τα χρόνια και εν έτη 2015 πλέον η τέχνη αυτή, έχει εξελιχθεί από τον θίασο μας, με την τεχνική του μαύρου Θεάτρου (όπως το θέατρο της Πράγας), μεγάλων κατασκευών και κουκλών.

Η Σκηνή έχει μήκος 5 μέτρα και βάθος 3 μέτρα. Διάφορες τεχνικές χρησιμοποιούνται στην μορφή και στην κίνηση των κατασκευών, και κάθε κούκλα είναι ξεχωριστή για κάθε παράσταση. Ο ανθρώπινος παράγοντας εξαφανίζεται τελείως και η κίνηση φαίνεται μαγική στα μάτια ενός παιδιού ιδιαίτερα με το "φως του black light". Η παράσταση κρατάει μία ώρα με ζωντανούς διαλόγους γεμάτο γέλιο και μηνύματα για τα παιδιά!

Επίσης μέριμνά μας, είναι η επιλογή του κάθε έργου όπου θα ανεβάσουμε. Φέτος περιοδεύουμε με το έργο «Ο Ψαροτρομάρας» της Φρόσως Χατόγλου, ένα έργο πάντα επίκαιρο, διασκευασμένο ειδικά για παιδιά με πολύ προσοχή και μέριμνα. Μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά από Νηπιαγωγείο έως και έκτη δημοτικού! Επίσης απευθύνεται και σε ενήλικες λόγω της τεχνικής και της πλοκής.
Παιδιά Παιδικού σταθμού, μπορούν να το παρακολουθήσουν λόγο των έντονων χρωμάτων και των κουκλών, όμως θα χρειαστεί από την μεριά των γονιών κατάλληλη προετοιμασία για  να κατανοήσουν καλύτερα την πλοκή του έργου! Είναι απόλυτα φιλικό μιας και έχει να κάνει με ψάρια και βυθό. Αρκετά οικείο για τις ηλικίες αυτές!


Λίγα λόγια για το έργο μας:

ΨΑΡΟ.jpg
«Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας να ταράξει τα νερά της ήσυχης ζωής του βυθού! Όλα πρόκειται να αλλάξουν. Ένα τεράστιο παλάτι θα χτιστεί στα συντρίμμια των σπιτιών των ψαριών! Η γόπα, το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και όλοι οι κάτοικοι του βυθού κάτι πρέπει να κάνουν! Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους την Γοργόνα να τον...ψαρέψουν;
Προσοχή όμως, γιατί και τα… κοράλλια έχουν αυτιά!
Ένα έργο που μιλάει για την δημοκρατία τη συνεργασία και την αλληλεγγύη!» 

Κάθε παιδί στο τέλος θα έχει ως δώρο μία χειροτεχνία από την παράσταση όπου θα μπορεί να παίξει κουκλοθέατρο στο σπίτι μαζί με τους γονείς.
Μερικά χρήσιμα λινκ:





-- 
Με εκτίμηση,

Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης
Γιώργος Αναγνωστάκης 
τηλ: 6977 987248

Σεισμός ταρακούνησε τα Αντικύθηρα

Σεισμική δόνηση αναστάτωσε νωρίτερα τους κατοίκους των Αντικυθήρων.
Ο σεισμός είχε μέγεθος 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο των Αντικυθήρων.
Η δόνηση καταγράφηκε στις 16:41 σε απόσταση 212 χιλιομέτρων νότια της Αθήνας με επίκεντρο σε θαλάσσιο χώρο 60 χλμ. ανατολικά -βορειοανατολικά των Αντικυθήρων.
Πηγή  http://www.kontranews.gr/

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΟ! ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ;

Επιτέλους η πολιτεία αποφάσισε να λύσει μια εκρεμότητα, η οποία έπρεπε να είχε λυθεί πριν έξι χρόνια.
Η εξέλιξη αυτή χαροποίησε όλους όσους επιθυμούν να δοθεί τέλος στην μακροχρόνια παρά φύση λειτουργία της Επιτροπής.
Η λύση που δόθηκε είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ευχόμαστε σύντομα να εκδοθούν οι διευκρινιστικές υπουργικές εγκύκλιοι που απομένουν για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας.
Ευχόμαστε επίσης να υπάρξει ενδιαφέρον από ικανούς, άξιους συμπατριώτες μας, οι οποίοι θα δεχτούν να υπηρετήσουν τον μοναδικό θεσμό με επιτυχία, διαφάνεια, αντικειμενικότητα αποτελεσματικότητα.
Δεν μπορούμε όμως να μην εκφράσουμε την ανησυχία και τον προβληματισμό μας για τις προθέσεις του κ. Χαρχαλάκη. 
Με το τελευταίο Δελτίο Τύπου εντάθηκαν οι ανησυχίες μας αυτές.
Δεν παρέλειψε, κατά τον προσφιλή του τρόπο, να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να επιρρίψει ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, λες και εκείνη είχε την δυνατότητα να νομοθετήσει.
Πράγματι το 2012 η τότε Δημοτική Αρχή εισήγαγε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και την απόφαση, η οποία ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ, την απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Η απόφαση εκείνη είχε διαφορετικό σκεπτικό με το οποίο κάποιος μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί, ήταν όμως μιά ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του αρμόδιου οργάνου και όχι η άποψη ενός ατόμου.
Είναι αναγκαίο να επισημάνουμε ότι η Παράταξη του κ. Χαρχαλάκη δεν εισήγαγε ποτέ το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση της πρότασής του. 
Άρα δεν είναι γνωστή η θέση των μελών τους σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, παρά μόνο η άποψη του κ. Χαρχαλάκη, η οποία σε τι διαφέρει από την απόφαση του 2012; 
Προσθέτει μόνο την πρόταση να ψηφίζουν και τα μέλη του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων!
Όχι όμως τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων των Κυθήρων!
Ο κ. Χαρχαλάκης εκφράζει την διαφωνία του έντονα, στο ΥΠΕΣ, με την αυστηρή επιστολή του στις 17-12-2015 με αποδέκτες:
Τον Υπουργό και τον ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών.
Τον Πρόεδρο της Βουλής.
Τους αρχηγούς των κομμάτων.Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους: Βουλευτές της Α' Πειραιά. 
Στην Περιφερειάρχη Αττικής.
Τους προέδρους ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ. Συνυπογράφεται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας και κανέναν άλλο!
Στην επιστολή εκείνη, μετά από μακροσκελή ανάλυση, καταλήγει ως εξής.
"[...] προτείνεται η νέα σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος να αποτελείται από τον Δήμαρχο Κυθήρων, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων και τα αιρετά μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων".
Αυτή είναι η θέση του Δημάρχου Ευστρατίου Χαρχαλάκη, καταγεγραμμένη.
Προφανής ο στόχος του να ελέγξει την πλειοψηφία του εκλεκτορικού σώματος!
Σήμερα μας λέει ότι η επιστολή εκείνη ήταν "προσχηματική"!!!
Προσπαθεί να δικαιολογήσει την άστοχη ενέργειά του.
Ευχαριστεί, συγχαίρει και επαινεί τους υπουργούς αλλά και τους τοπικούς περάγοντες που συνέβαλαν στην επίλυση του ζητήματος με διαφορετικό τρόπο από εκείνον που στις 17 Δεκεμβρίου ζητούσε. 
Για τόσο σοβαρά ζητήματα χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα.


Κάλεσμα σε αγροτική παμπελοποννησιακή σύσκεψη


Το μπλόκο Δαλαμανάρας Αργολίδας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), καλούν σε παμπελοποννησιακή σύσκεψη των μπλόκων και αγροτικών συλλόγων, το Σάββατο 27 Φλεβάρη και ώρα 7 μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου. Να συντονίσουμε και να οργανώνουμε την δράση μας , με αύξηση της πίεσής μας προς την κυβέρνηση, παίρνοντας κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις σε επίπεδο Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους ορισμένων μπλόκων, που εκπροσωπούσαν αιτήματα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών, έγιναν προτάσεις – ελιγμός, που δε δίνουν διέξοδο στην επιβίωσή μας. Κινούνται στην κατεύθυνση της κυβέρνησης, αλλάζει μόνο η διάρκεια της μεταβατικότητας. Η φορολογική ελάφρυνση δεν έχει αντίκρισμα, αν το αφορολόγητο είναι κάτω από τα τεκμήρια διαβίωσης, που διατηρούνται, και το μέτρο του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη» μας ξεκληρίζει μια ώρα αρχύτερα.

Δεν υπάρχει μέτρο για μείωση κόστους παραγωγής. Η κάρτα αγρότη, οι συνεταιρισμοί, είναι μέτρα που επιδιώκουν οι τράπεζες, ενώ τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, προώθησης εξαγωγών, είναι στόχοι των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης που υλοποιούν τη πολιτική της ΕΕ και την ΚΑΠ.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και τα 69 μπλόκα (5 από την Πελοπόννησο) που συμμετείχαμε στην τελευταία σύσκεψη, εκφράζουμε τα συμφέροντα και τα πραγματικά αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών κι αυτά διεκδικούμε  μέχρι τέλους.

Ζητάμε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να μας δώσει η κυβέρνηση συγκεκριμένες απαντήσεις για καθένα από τα συγκεκριμένα αιτήματά μας που είναι:

  1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

  2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.

  3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

  4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και “κούρεμα” του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

  5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Δημοτικό Σχολείο Καρβουνάδων. Συσσίτιο!!! 1965

Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Κυθήρων


Τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση της Τουριστικής Επιτροπής σήμερα στις 6:00 ́μμ με τους επαγγελματίες της εστίασης,(εστιάτορες, ιδιοκτήτες Καφετεριών, Καφενείων, Μπαρ, Αναψυκτηρίων, Καντινών κλπ.) και τους ιδιοκτήτες Εμπορικών και Τουριστικών επιχειρήσεων, (εμπορικά καταστήματα, είδη λαϊκής τέχνης, σουβενίρ κλπ).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Λεοντσινείου Πνευματικού Κέντρου στο Κεραμωτό.
 
Η παρουσία των εκπροσώπων των ανωτέρω κλάδων είναι ιδιαίτερα σημαντική !!!

Αραχωβίτης στην ΕΡΤ: “Η ευθύνη είναι πλέον στα χέρια των Αγροτών” βίντεο

Δήλωση Στ. Αραχωβίτη στην ΕΡΤ: 

“Από εδώ και πέρα, η ευθύνη είναι στα χέρια των αγροτών να αξιολογήσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και το γενικότερο οικονομικό πλαίσιο της χώρας, ώστε να προβούμε επιτέλους σε μια εκτόνωση”.

Κέντρο Υγείας Αρεόπολης: 1ο Σεμινάριο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, στο πλαίσιο του 6ου κύκλου συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης στη Μάνη, διοργανώνει το 1ο σεμινάριο επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου.
Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από άριστα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και απευθύνεται σε όλους τους ιατρούς της Λακωνίας και μη, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο γεγονός ότι, εν αντιθέσει με τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για την παρακολούθηση παρόμοιων σεμιναρίων σε μεγάλες πόλεις της χώρας μας, η συμμετοχή στο εν λόγω σεμινάριο είναι δωρεάν.
Λόγω μάλιστα της συνεχώς αυξανόμενης ανάγκης για εξειδικευμένη εκπαίδευση στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, κρίθηκε αναγκαία η διοργάνωση του σεμιναρίου σε ετήσια βάση.
Εισηγητές/εκπαιδευτές θα είναι οι ιατροί κ.κ. Ανάργυρος Μαριόλης, Κωνσταντίνος Μπαχτής και Marek Papathanasiou. Ώρα έναρξης 8.00′ πμ.

ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΧΩΡΑΣ 2016 !!!

Ελάτε στο Γαϊτανάκι στην Χώρα...!!!!!

Ελάτε το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στις 16:00 στην πλατεία της Χώρας να απολαύσετε ένα παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο των Κυθήρων!!! 

Μικροί και μεγάλοι θα πλέξουν και θα ξεπλέξουν το γαϊτανάκι, θα χορέψουν και θα σας προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα!!! 

Και στη συνέχεια θα σας παρασύρουν όλους σε ένα παραδοσιακό τσιριγώτικο γλέντι!!!! 

Μην λείψει κανείς!!!!