Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ H απάντηση μου προς τον κ. Κ. Μεγαλοκονόμο




H απάντηση μου προς τον κ. Κ. Μεγαλοκονόμο :








Αγαπητέ κύριε Μεγαλοκονόμε απευθύνομαι σε σας δεδομένου ότι διατελέσατε Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, αλλά δεν είχατε το σθένος να αντέξετε σε πιέσεις και για τον λόγο αυτό παραιτηθήκατε , με κακές συνέπειες για τα Κύθηρα.   




Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας είναι επιτροπή διαχειρήσεως και ΟΧΙ αρπαγής της περιουσίας των Κυθηρίων.



Ποιός λοιπόν να πιστέψει στα γλαφυρά σας λόγια , όταν από την μία πλευρά σέρνετε έναν άνθρωπο στα δικαστήρια (ο οποίος παρ ότι δεν είχε καταγωγή από τα Κύθηρα απεφάσισε συνειδητά να επενδύσει κόπο και χρήμα στο νησί) , και από την άλλη δηλώνετε σε εφημερίδα ότι αδίκως τον κατηγορούν !



Και ενώ δηλώνετε ότι η Επιτροπή δεν εγείρει δικαιώματα, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις γνώσεις των κατοίκων της περιοχής οι εκτάσεις αυτές είναι ιδιόκτητες και οι γειτνιάζουσες εκτάσεις είναι ιδιόκτητες.



Παρ’ όλ’ αυτά τα γενικόλογα παραμύθια σας κ. Μεγαλοκονόμε εγώ σύρομαι στα δικαστήρια από το 2009 – 2016 , ενώ εσείς απολαμβάνετε την σύνταξη σας . Μετά από τέτοιες συμπεριφορές περιμένετε επενδύσεις στα Κύθηρα ;



Αν τα Κύθηρα συνεχίσουν με αυτό το πνεύμα στην επικείμενη επιλογή Προέδρου της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας , το νησί θα πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο.



Τελικά τι καλό κάνατε στα Κύθηρα, όταν έχοντας μια Επιτροπή η οποία διαχειρίζεται 100.000 στρέμματα ( πάνω απο το 1/3 των νησιών ) και με ενέργειες του συνεπικουρούντος   αμαρτωλού Δασαρχείου   έχουν χαρακτηρίσει Δασικά ή αναδασωτέα. Δηλαδή εκτάσεις άχρηστες για αξιοποίηση , ακόμα και για καλλιέργεια !



Τέλος ας μας πείτε πότε παραδώσατε ταμείο στον Δήμο Κυθήρων όπως προβλέπει και το Π.Δ. 272/84 , μήπως υπάρχουν ευθύνες παράβασης καθήκοντος που δεν έχουν αναζητηθεί. Οπότε καλύτερα ο κ. Μεγαλοκονόμος να μην εκτίθεται γιατί είναι γνωστή η αδυναμία του να διαχειριστεί επ’ οφελεία των Κυθήρων την Εγχώριο Περιουσία και ας βοηθήσει να εκλεγεί κάποιος άνθρωπος νέος , δραστήριος και με πλάνο Ανάπτυξης των Κυθήρων που συνεχώς απαξιώνονται.












Γίνε μέλος της Filozoiki Kythiron

Γίνε μέλος της Filozoiki Kythiron
http:/filozoikikythiron.Jimdo.com
Με επιστροφή μέσω
Email: filozoikikythiron@gmail.com, η με
Fax: 27360-33938
Παρακαλούμε να μεταφέρετε τα €20,- σε δύο παρτίδες των €10,- 
επειδή Η Εθνική Τράπεζα χρεώνει €4,- για κάθε συναλλαγή πάνω από €14.99.
IBAN : GR 8 1011 0380 0000 0380 0012 1145
BIC : ETHNGRAA

Οδηγό Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση κινδύνων σε επίπεδο Δήμων εκπόνησε η ΚΕΔΕ

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει ότι είναι στην «πρώτη γραμμή» για την ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση της επιχειρησιακής προετοιμασίας και ετοιμότητας των δομών των Δήμων αφενός, για την αντιμετώπιση καταστροφών που προκαλούνται από φυσικά φαινόμενα ή από τεχνολογικούς κινδύνους και αφετέρου, για ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες, όπως η κατακόρυφη αύξηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών και η τρομοκρατία.»
Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε ο Οδηγός Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση Κινδύνων σε επίπεδο Δήμων – Στρατηγικές Δράσεις της ΚΕΔΕ σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.
«Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Το νέο περιβάλλον στο οποίο καλούμαστε να δράσουμε αλλάζει δραστικά. Ιδιαίτερα σε σχέση με το παρελθόν και με τις απειλές που καλείτο να αντιμετωπίσει και να διαχειρισθεί το σύστημα Πολιτικής Προστασίας της χώρας. Ο σημερινός κόσμος είναι πιο σύνθετος,  ακόμη πιο σύνθετα είναι τα προβλήματα και οι απειλές. Σε μία εποχή έντονης ρευστότητας και διαρκούς κινητικότητας, όπου καταστάσεις αλλάζουν, ισορροπίες ανατρέπονται, δόγματα αναθεωρούνται και νέοι συσχετισμοί διαμορφώνονται, προσφέρονται ευκαιρίες αλλά προκύπτουν και κίνδυνοι.
Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να αναβαθμίζει και να ενισχύει την παρουσία της στους εθνικούς και διεθνείς μηχανισμούς  διαχείρισης έκτακτων περιστατικών, με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και τις προοπτικές του θεσμού».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ακόμη ότι η ενδυνάμωση της επιχειρησιακής προετοιμασίας των δομών των δήμων για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, είναι αναγκαία όχι μόνο γιατί αυτό απορρέει εκ του Νόμου, αλλά γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον των δήμων και των πολιτών.
«Ως θεσμός του Κράτους που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον θεσμό εγγύτερα στις ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών, τόνισε ο κ. Πατούλης, οφείλουμε να διαθέτουμε τα κατάλληλα επιχειρησιακά σχέδια και μέσα που θα μας διασφαλίζουν ότι θα είμαστε , έτοιμοι σε τοπικό επίπεδο να δράσουμε καταρχήν προληπτικά, ή εφόσον χρειαστεί, να αντιμετωπίσουμε άμεσα έκτακτα περιστατικά κι ανάγκες όταν αυτά εκδηλωθούν, καθώς και να διαχειρισθούμε τις συνέπειες αυτών των περιστατικών ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε στη βραχεία αποκατάσταση τους. Όλα όσα λοιπόν οφείλουμε να κάνουμε σε επίπεδο πρόληψης, προετοιμασίας και αντιμετώπισης, πρέπει να στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Να αξιοποιούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχουν αποκτηθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Να λαμβάνουν υπόψη τους το νέο περιβάλλον απειλών και προκλήσεων που καλούμαστε να λειτουργήσουμε ως Δήμοι. Για το λόγο αυτό πήραμε ως ΚΕΔΕ την απόφαση να εκπονήσουμε έναν Ολοκληρωμένο Οδηγό Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση Κινδύνων, σε επίπεδο Δήμων».
Αναφερόμενος στον Οδηγό, που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόνισε ότι  αποτελεί  ένα καθοριστικό βήμα για να αποκτήσουν οι Δήμοι όλης της χώρας ένα ενιαίο, οριζόντιο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν ουσιαστικά τις αρμοδιότητες τους, όπως αυτές περιγράφονται από τον «Καλλικράτη».
Τα επόμενα βήματα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πατούλης, είναι:
Η βελτίωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου,
Η σύνταξη ολοκληρωμένων επιχειρησιακών σχεδίων σε κάθε δήμο,
Η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση – κατάρτιση των πολιτών- εθελοντών από τους Δήμους  πάνω στα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας,
Η δημιουργία ενός επιχειρησιακού κέντρου Πολιτικής Προστασίας καθώς κι ενός help desk για τη στήριξη των γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων
Η παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις επικίνδυνων περιστατικών και καταστροφικών φαινομένων.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι η Αυτοδιοίκηση δεν φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τους άλλους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες του Κράτους.
«Αυτό που θέλουμε, τόνισε, είναι να ασκήσουμε πραγματικά και ουσιαστικά τις αρμοδιότητές μας, όπως αυτές περιγράφονται στο υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς.Αυτό που θέλουμε είναι να συνεργαζόμαστε με όλους υπηρετώντας έναν και μόνον έναν στόχο. Την ασφάλεια των πολιτών και των τοπικών μας κοινωνιών».

Τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων της Ελλάδος ζητούν την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού, ύστερα από αίτημα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας

kellianos.blogspot.gr

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας πριν δυό χρόνια υπέβαλε ένα αίτημα στους Προέδρους της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας, με κοινοποίηση στην ΟΥΝΕΣΚΟ για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού.

Η πρόταση αυτή που στηρίζει
όλη η Ομογένεια της Ιταλίας  έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση σε όλο τον κόσμο, στις Κοινότητες της Ομογένειας, στους Φιλελληνικούς κύκλους και στην Ελλάδα.
Το 2014 ο τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Κορίνθιος, την παρουσίασε στην Ελληνική Βουλή, όπου έτυχε ομόφωνης αποδοχής.
Την πρόταση αυτή στηρίζει η Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ύστερα από πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Ελλάδος ψηφίζουν ομόφωνα ένα ψήφισμα για την άμεση καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού.
Μέχρι στιγμής έχουν ομόφωνα ψηφίσει οι κάτωθι Δήμοι της Ελλάδος:
Τήνου
Αμαρουσίου
Πύλου Νέστορος
Δίου Ολύμπου
Ερέτριας
Δυτικής Αχαΐας
Θερμαΐκού
Σικυωνίων
Βοΐου
Μήλου
Αρχαίας Ολυμπίας
Μεγαρέων
Λουτρακίου
Γρεβενών
Αλίμου
Τριφυλίας
Αρταίων
Ύδρας
Πέλλας
Λειβαδέων
Μοσχάτου Ταύρου
Ρεθύμνου
Δελφών
Δωρίδος
Ιεράπετρας
Δομοκού
Νεστορίου
Πηγή  http://www.dimostinou.eu/

Παρουσίαση βιβλίου Ελένης Λουκά "Η μικρή ζωή μας είναι μία στου απείρου την ευθεία η τελεία"


Οι εκδόσεις Οσελότος σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Λουκά

Η μικρή ζωή μας είναι μία
στου απείρου την ευθεία η τελεία

Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 19.00
στο stage bar Θέσις 7, Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι

 
 

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ !!!


Συνεργασία της Π.Ε. Νήσων με την αναπτυξιακή εταιρεία Πάρνωνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεργασία της Π.Ε. Νήσων με την αναπτυξιακή εταιρεία Πάρνωνας
Μέσα στην χειρότερη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που περνάει ο τόπος μας, η Π.Ε. Νήσων και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος σχεδιάζουν και οραματίζονται την ανάπτυξη των νησιών της Αττικής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων συνεκάλεσε σήμερα ευρεία σύσκεψη των νησιωτικών Δήμων της Αττικής και την Τροιζηνία με τον Γενικό Δ/ντη της διαδημοτικής αναπτυξιακής εταιρείας Πάρνωνας κ. Μαρίνο Μπερέτσο, με συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΕΔΑ και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Νήσων.
Στην εν λόγω σύσκεψη έγινε ευρεία ενημέρωση για τις δυνατότητες που προκύπτουν από την συνεργασία των Δήμων της Π.Ε. Νήσων με την συγκεκριμένη εταιρεία όμορων Δήμων της Ανατολικής Πελοποννήσου, αναφορικά με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Οι Δήμαρχοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία μπορεί να αποδώσει απαραίτητα έργα και υποδομές, που μέχρι στιγμής δεν έχουν τους πόρους να υλοποιήσουν.
Πρώτη προτεραιότητα της συνεργασίας αυτής θα είναι η αξιοποίηση του προγράμματος LEADER, με έμφαση στη πρωτογενή παραγωγή, την γεωργία, την μεταποίηση, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις υποδομές μικρής κλίμακας, όπως θα καθοριστούν από τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια που θα προκύψουν από δημόσια διαβούλευση.
Ο κ. Χατζηπέρος δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής στέκεται δίπλα στους Δήμους, προκειμένου να γίνει πλήθος αναπτυξιακών έργων που θα κάνουν την διαφορά στα νησιά μας. Τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας, του προγραμματισμού και της οργάνωσης, που είναι απαραίτητα για την ευδοκίμηση της παραπάνω συνεργασίας. Εξέφρασε την πολιτική βούληση της Περιφέρειας Αττικής να μην αφήνει τα προγράμματα και τις ευκαιρίες ανάπτυξης να περνούν αναξιοποίητες. Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια θα αποδώσει πολύ σημαντικούς καρπούς στο άμεσο μέλλον.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ- ΚΑΒΑΚΟΣ ΕΝΑΣ ΔΙΑΚEKΡΙΜΕΝΟΣ ΓΛΥΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Ο Εμμανουήλ Τριφύλλης-Καβάκος(1885-1972) γεννήθηκε στα Τριφυλλιάνικα των Κυθήρων. Σε ηλικία 15 ετών πήγε μετανάστης στην Αμερική, όπου σπούδασε καλές Τέχνες. Το 1911 πήρε πτυχίο Ζωγραφικής και Γλυπτικής με διακρίσεις από το Πολυτεχνείο του Μέρυλαντ. Στη συνέχεια πήγε υπότροφος, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Παρίσι. Αναδείχθηκε ανάμεσα στους διακεκριμένους καλλιτέχνες γλύπτες της εποχής του με εξαιρετικές κριτικές και πολλά βραβεία. Τα έργα του είναι σκορπισμένα. Στην Εθνική Πινακοθήκη υπάρχουν μόνο δύο μικρά γλυπτά. Στο Τοπικό Αρχείο Κυθήρων υπάρχουν άλλα δύο. Ο Καβάκος εγκατεστάθη μόνιμα στο Παρίσι, όπου διέπρεψε και η Γαλλική Κυβέρνηση του απένειμε τον Αργυρούν Σταυρόν της Λεγεώνος της Τιμής, επιβράβευση της καλλιτεχνικής αξίας και προσφοράς του και τιμή πολύ μεγάλη και για τα Κύθηρα και για την Ελλάδα. Το 1964 στην 100ετηρίδα από την Ένωση της 7νήσου οργανώθηκε στο Ζάππειο έκθεση, όπου τα Κύθηρα εκπροσωπήθηκαν με έργα του Καβάκου. Στα Κύθηρα ήρθε το 1938 και το 1968. Το 1938 οργανώθηκε στα Κύθηρα, στον Ποταμό, έκθεση ασπρόμαυρων μεγάλων φωτογραφιών με έργα του. Μια τέτοια φωτογραφία διασώθηκε με την «ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ» Το έργο είναι εμπνευσμένο από τη Θεογονία του Ησιόδου, σύμφωνα με την οποία η Αφροδίτη αναδύθηκε μέσα από κύματα κι αφρούς στη θάλασσα των Κυθήρων.
(Αδαμαντία Τριάρχη: Γράμμα από το Αστικό Σχολείο Ποταμού].

Πηγή 

Eleni Harou

Ανοιχτή Επιστολή Πρός Τον κ. Αραχωβίτη

κ. Αραχωβίτη,
Εν όψει της προσωπικής πρόσκλησης που μου απευθύνατε για συμμετοχή μου σε σύσκεψη στα γραφεία του Συριζα,  σας ενημερώνω ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω, διότι, όπως προφανώς γνωρίζετε αποτελώ ένα απο τα μέλη του συντονιστικού των αγροτών.  Η πρόσκληση σας έπρεπε να απευθύνεται στο συντονιστικό, το οποίο, είναι αρμόδιο να συγκαλέσει συνέλευση των αγροτών προκειμένου να αποφασίσει για τη συμμετοχή μας στη σύσκεψη και με ποιούς εκπροσώπους.
Ωστόσο, με την ευκαιρία της προσωπικής πρόσκλησης, μου δίνετε το δικαίωμα να σας εκφράσω τις προσωπικές μου απόψεις δημόσια, όπως πάντα κάνω και μέσα στη συνέλευση των αγροτών.
Σε συνέντευξη που δώσατε στην ΕΡΤ μετά την συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό δηλώσατε ότι, “η πρωτογενής παραγωγή πρέπει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης γιατί το ζήτημα δεν είναι μόνο το φορολογικό και το ασφαλιστικό του σήμερα, αλλά υπάρχει και το αναπτυξιακό κομμάτι.  Δεν είναι το ζήτημα να μοιραστούμε τη μιζέρια μας μετά απο πέντε χρόνια μνημονίων και 40 χρόνια πολιτικών αντιαναπτυξιακών, αλλά (το ζήτημα είναι) πώς να αυξήσουμε το εισόδημα έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει στο ΑΕΠ με μεγαλύτερο εισόδημα”.
Ομολογουμένως, ακούγοντας σας να λέτε αυτά, ξαφνιάστηκα και αναρωτήθηκα.  Λες ο άνθρωπος να μετάνιωσε για το ότι ψήφισε το τρίτο μνημόνιο;  για το ότι υπηρετεί πολιτικούς χώρους που συντάσσονται με το στραγγαλισμό του λαού απο την Ευρωπαϊκή Ενωση (40 χρόνια αντιαναπτυξιακών πολιτικών), το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απο την ντόπια και την ξένη ολιγαρχία;
Ακούγοντας στη συνέχεια της συνέντευξης να λέτε ότι, “στα χέρια των αγροτών είναι η πολιτική εκτίμηση να αξιολογήσουν το οικονομικό πλαίσιο στο οποίο βρίσκεται η χώρα και τις προτάσεις που έγιναν απο την πλευρά της κυβέρνησης και να προβούμε επιτέλους σε μία εκτόνωση.  Η οικονομία και η κοινωνία είναι πιεσμένη”, κατάλαβα ότι έκανα λάθος σκέψεις και άρχισα να αναζητώ τι ακριβώς θέλετε να πείτε και να κάνετε εσείς και η κυβέρνηση που υπηρετείτε.
Με βάση τα λεγόμενά σας, τα 40 χρόνια αντιαναπτυξιακών πολιτικών της Ε.Ε. και τα 6 χρόνια μνημονίων (5 των προηγούμενων και 1 δικό σας) και κατοχής της χώρας απο τους δανειστές οδήγησαν στη μιζέρια.  Όμως, τόσο εσείς όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συμβάλλατε να επιβληθεί στη χώρα αυτό το οικονομικό πλαίσιο, έτσι ώστε η “κοινωνία και η οικονομία να είναι πιεσμένη”.
Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όμως, υπάρχει και κάτι άλλο.  Η κινητοποίηση των αγροτών και των υπόλοιπων κλάδων και η πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου που με την καθολική συμμετοχή και το μήνυμα ενότητας της κοινωνίας πίεσε τόσο την κυβέρνηση όσο και τα ξένα αφεντικά. Ετσι ερχόμαστε στη μαγική λέξη που χρησιμοποιήσατε: στην εκτόνωση. 
Σκοπός, λοιπόν, τόσο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών όσο και της σύσκεψης που εσείς οργανώσατε ήταν, ενώ δεν ικανοποιείτε τα αιτήματα των αγροτών και το οικονομικό πλαίσιο παρέμεινε ως έχει, μέσω ελιγμών να οδηγήσετε την πίεση που ασκεί η κοινωνία σε εκτόνωση.  
Ταυτόχρονα, λανσάρετε και το “διαρκή διάλογο” επιχειρώντας να ξεγελάσετε τους αγρότες ότι έχουν τη δυνατότητα να συνδιαμορφώσουν τις αποφάσεις, δυνατότητα που ούτε εσείς οι ίδιοι, ως κυβέρνηση, δεν έχετε (σελ. 1014, 3ου μνημονίου “η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων των μνημονίων πριν την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους”.  Εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός του δωσιλογισμού τότε τι είναι;).  
Τι ειρωνεία!!! Την ημέρα που ο Πρωθυπουργός συναντούσε τους αγρότες, τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ξαναέπιαναν δουλειά στα υπουργεία, έτσι, για να μας υπενθυμίσουν ποιός κάνει κουμάντο.  Την επομένη μέρα που συναντούσε τον Μπούτα μας είπε γελώντας ότι “το τσίπουρο και τον ήλιο δεν θα μας τα πάρουν οι δανειστές” δηλαδή όλα τα υπόλοιπα θα μας τα πάρουν. Τι θράσος!!!!! .   
Μιλάτε για ανάπτυξη. Όμως, αποδέχεστε ότι το συγκεκριμένο οικονομικό-πολιτικό πλαίσιο μας έφερε σε αυτή την κατάσταση.  Άρα, η ανάπτυξη προς όφελος του λαού θα έρθει μόνο όταν ο λαός γκρεμίσει αυτό το πλαίσιο και δημιουργήσει το δικό του.  Και ένα νέο πολιτικοοικονομικό πλαίσιο υπέρ του λαού περιλαμβάνει: 
1.    Μονομερή διαγραφή του παράνομου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο.
2.    Έξοδο, απο το σφαγείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αντιαναπτυξιακές πολιτικές της, ενεργοποιώντας το άρθρο 50 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε .
3.    Έξοδο απο την ευρωζώνη και έκδοση εθνικού νομίσματος που θα χρηματοδοτήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της οικονομίας.
4.    Εθνικοποίηση τραπεζών, τις οποίες πληρώνει με το αίμα του ο ελληνικός λαός και του ανήκουν.
5.    Απόδοση ευθυνών, τιμωρία των ενόχων και δήμευση της περιουσίας τους.
6.    Νέο Σύνταγμα μέσα απο συντακτική εθνοσυνέλευση.
Μόνο μέσα απο αυτό το πλαίσιο, που ήδη συζητιέται απο την κοινωνία, είναι δυνατόν να δοθεί λύση στα προβλήματα όλων των κοινωνικών ομάδων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και όλου του Ελληνικού λαού.
                                    Kόκκορης Ιωάννης
                                    Αγρότης-Μελισσοκόμος
                                    Μέλος συντονιστικού αγροτών 
                                    Μολάων-Πακίων-Ελαίας
Πηγή http://ant1south.gr/

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ



Αθήνα, 26  Φεβρουαρίου 2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σε συνέχεια της πολύ μεγάλης προσπάθειας που κατεβλήθη από ολόκληρο το μηχανισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να ανταπεξέλθει έγκαιρα και έγκυρα στην ολοκλήρωση της πληρωμής του 90% της Bασικής Eνίσχυσης στις αρχές Δεκεμβρίου (07.12.2015) και με την Ελλάδα να είναι μία από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατάφερε να καταβάλει τόσο νωρίς τη Βασική Ενίσχυση, οι εντατικοί ρυθμοί εργασίας του Οργανισμού συνεχίζονται με τη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων αναθεώρησης και των ενστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31.12.2014 έληξε η ισχύς των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης και το 2015, ως πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, οι γεωργοί, με την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ 2015), δήλωσαν τις επιλέξιμες εκτάσεις τους σε επίπεδο χώρας για τη χορήγηση των νέων Δικαιωμάτων Bασικής Eνίσχυσης. Ακολούθησε η έκδοση της ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών Δικαιωμάτων Bασικής Eνίσχυσης, με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο εφαρμογής της Bασικής Eνίσχυσης στην Ελλάδα, για όσους γεωργούς αιτήθηκαν τη Βασική Ενίσχυση και πληρούσαν τις προϋποθέσεις χορήγησης και στη συνέχεια η πληρωμή του 90% αυτής. Τα όποια προβλήματα αναδείχθηκαν από τις δύο παραπάνω διαδικασίες αντιμετωπίστηκαν με την παροχή της δυνατότητας υποβολής αιτήσεων αναθεώρησης της ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών Δικαιωμάτων Bασικής Eνίσχυσης 2015 και ενστάσεων, όσον αφορά στη μεταβολή των στοιχείων των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης για τη διόρθωση προφανών σφαλμάτων, την άρση επικάλυψης και την επιλεξιμότητα αγροτεμαχίου.

Σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία μέχρι τις αρχές Απριλίου πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την έκδοση του τίτλου των οριστικών Δικαιωμάτων Bασικής Eνίσχυσης, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να καταβληθεί το β΄ μέρος της εκκαθάρισης της Bασικής Eνίσχυσης καθώς και η Πράσινη Ενίσχυση. Οι πληρωμές αυτές προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν έως το τέλος Απριλίου.

Σημειώνεται ότι οι όποιες διαφοροποιήσεις παρατηρούνται ανά περιοχή ή ανά καλλιέργεια, σε σχέση με ό,τι εισέπραττε ο παραγωγός με το προηγούμενο καθεστώς, οφείλονται, πέραν του μικρότερου προϋπολογισμού της νέας ΚΑΠ, σε επιλογές που έγιναν σε εθνικό επίπεδο από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, όσον αφορά στον τρόπο εφαρμογής της, όπως για παράδειγμα στην επιλογή να χωριστεί η χώρα σε τρείς Περιφέρειες (αροτραίες, δενδρώδεις, βοσκότοποι). Επιπλέον, η ίδια η «αρχιτεκτονική» εφαρμογής της νέας ΚΑΠ σε εθνικό επίπεδο (η χώρα μας εφάρμοσε, κατά γενική ομολογία, το πιο περίπλοκο σύστημα στην Ε.Ε.) δημιουργεί γραφειοκρατία και καθυστερήσεις.

Παράλληλα με όλα αυτά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά στην καταβολή των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων και μέχρι τις αρχές Μαρτίου προγραμματίζει να προβεί στις ακόλουθες πληρωμές:

1.            Σκληρού σίτου (ύψους περίπου 9.000.000 €)

2.            Οσπρίων για ανθρώπινη κατανάλωση (ύψους περίπου 5.000.000 €)

3.            Πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών (ύψους περίπου 7.000.000 €)

4.            Σπαραγγιών (ύψους περίπου 1.500.000 €)

Επίσης, από τα μέσα και μέχρι το τέλος Μαρτίου προγραμματίζονται οι ακόλουθες πληρωμές:

1.            Εκκρεμότητες Ενισχύσεων Έτους 2014 (ύψους περίπου 12.000.000 €)

2.            Βαμβάκι (ύψους περίπου 180.000.000 €)

3.            Ζαχαρότευτλα (ύψους περίπου 2.500.000 €)

4.            Ροδάκινα προς χυμοποίηση (ύψους περίπου 3.000.000 €)

5.            Βιομηχανική τομάτα (ύψους περίπου 2.600.000 €)



Σε σχέση με τα θέματα του 2ου πυλώνα (Εξισωτική Αποζημίωση, Νέοι Αγρότες, Πρόωρη Συνταξιοδότηση, Αγροπεριβαλλοντικά) και μετά την ολοκλήρωση το Δεκέμβρη μεγάλου πλήθους πληρωμών, οι οποίες ξεπέρασαν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη ως προς το τελικό ποσό τους, χάρη στις μεγάλες προσπάθειες των εργαζομένων, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ένταξη των ανειλημμένων υποχρεώσεων από το προηγούμενο στο νέο ΠΑΑ 2014-2020, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την  καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων.