Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.2/3/16


ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ Π.Ε. ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015


Η Νησιωτικότητα και η αποτροπή της ερημοποίησης των νησιών είναι η προτεραιότητά μας. Αυτό επιτυγχάνεται με σωστή συνεργασία με τον 1ο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων αλλά και με λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε νησί και την Τροιζηνία. 
Η Π.Ε. Νήσων είναι μεγάλη σε έκταση (συνολικά 860 τ.χλμ), αλλά μη συμπαγής και απομεμακρυσμένη. Ξεκινάει από την Σαλαμίνα και καταλήγει στα Αντικύθηρα. Με δύσκολο, ανάγλυφο και προβληματικό οδικό δίκτυο, εκτεταμένο θαλάσσιο μέτωπο παρουσιάζει και εξαιρετικές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Η επέμβαση και αποκατάσταση δε, απαιτεί σύνθετες, μακροχρόνιες και κοστοβόρες διαδικασίες. Τα νησιά μας ολόκληρα είναι χαρακτηρισμένα αρχαιολογικοί, ιστορικοί τόποι, παραδοσιακοί οικισμοί και δασικές εκτάσεις.
Για τους λόγους αυτούς κατά το διαρρεύσαν έτος 2015, πέραν των προβλεπόμενων από τον Καλλικράτη υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων μας, αναλήφθηκαν επιπλέον δράσεις και ενέργειες. Σκοπός της συνεχούς ενασχόλησης με προβλήματα και πέραν των σφιχτά προσδιορισμένων αρμοδιοτήτων μας είναι η παραγωγή εκείνου του έργου και αποτελέσματος, που αναμένουν οι πολίτες της Π.Ε. Νήσων, που μας εμπιστεύτηκαν.
Οι τομείς στους οποίους έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση είναι οι παρακάτω : 
• ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
• ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
• ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
• ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 
• ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
• ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΑΙ ΔΑΚΟ
• ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Πέραν της συμβολής της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, αναφέρουμε με έμφαση ότι κατά το παρελθόν έτος, αν και είχαμε εκατοντάδες εστίες πυρκαγιών, λόγω της καλής οργάνωσης και άμεσης αντιμετώπισης είχαμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις.
Θέλουμε να εξάρουμε και την συμβολή των εθελοντών Πυροσβεστών.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Τα προβλήματα των νησιών στο θέμα της ασφάλειας οχημάτων και επιβατών είναι μεγάλα. Για το λόγο αυτό, ήρθαμε σε επικοινωνία με το ΥΠΟΜΕΔΙ για τη διάθεση κινητού ΚΤΕΟ και διεξαγωγής εξετάσεων υποψηφίων οδηγών στα νησιά και την Τροιζηνία, προκειμένου να αποφεύγονται οι δαπανηρές μετακινήσεις για τους κατοίκους .
Κλείνοντας, επιθυμούμε να επισημάνουμε την ουσιαστική συμβολή των εργαζομένων της Π.Ε. Νήσων, που παρά την τεράστια υποστελέχωση, τις συγκοινωνιακές δυσχέρειες και όλα τα ανωτέρω προβλήματα που προαναφέραμε και που αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα, κατάφεραν να ανταποκριθούν πλήρως στα καθήκοντά τους.