Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΙΑΛΟΓΙΜΟΙ 09/03/2016

ADELIN WEB TV.ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ,ΑΓΡΟΤΕΣ,ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ.
09/03/2016

ADELIN WEB TV.ΘΑΝΑΗΣ ΔΑΒΑΚΗΣ 09/03/2016


ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ,ΑΓΡΟΤΕΣ,ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ.
ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ

ADELIN WEB TV.ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ 09/03/2016


Έκδοση Λευκώματος από Δήμο Κυθήρων "Οι Μεγάλοι Κυθήριοι"


ΝΩΣΗ Βιοκαλλιεργητών Κυθήρων.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στο Λιβάδι, στο Ξενοδοχείο Αποσπερίδες, και ώρα 6.30 μμ.

Δημοτικά Έργα στην Τοπική κοινότητα Κυθήρων.


Μετά από έξι μέρες συνεχών εργασιών ολοκληρώθηκε μεγάλο τμήμα της συντήρησης των χωματόδρομων της τοπικής κοινότητας Κυθήρων σχεδόν σε όλους τους οικισμούς της ( Κάλαμο - Καψάλι - Χώρα -Μανιτοχώρι-Στραπόδι -Πούρκο κλπ) . 

Αυτές οι ενέργειες αφορούν την εργολαβία της αγροτικής οδοποιίας που πλέον γίνεται συγκεντρωτικά και όχι αποσπασματικά όπως γινόταν μέχρι πρότινος. 

Εξοικονομούνται έτσι πολλά χρήματα για το Δήμο και γίνεται περισσότερο και ποιοτικότερο έργο.

Στο προσεχές διάστημα θα γίνει η συντήρηση στους δρόμους των παραλιών εν'όψει της καλοκαιρινής περιόδου.
 




 
 Δημήτρης.Ι. Καλλίγερος  
πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κυθήρων

Πού κολλάει το «Μητρώο Πολιτών» – Προειδοποίηση του ΥΠΕΣΔΑ σε όλους τους Δήμους (εγκύκλιος)

Με εγκύκλιο προς τους Δήμους όλης της χώρας και τις υπηρεσίες Δημοτολογίων το υπουργείο Εσωτερικών κρούει «καμπανάκι» για την ενηµέρωση των δηµοτολογικών στοιχείων.
Κι αυτό γιατί, όπως τονίζει στη σχετική εγκύκλιο, συνεχίζει την προσπάθεια για τη βελτιστοποίηση της ποιότητος των δεδοµένων των δηµοτολογίων της χώρας, µε απώτερο σκοπό τη δηµιουργία ενός αξιόπιστου συστήµατος δεδοµένων «Μητρώου Πολιτών», που τώρα υλοποιείται.
Για το σκοπό αυτό, διενεργεί ελέγχους στη βάση δεδοµένων του Εθνικού Δηµοτολογίου. Από τους ελέγχους αυτούς δυστυχώς διαπιστώνεται ακόµη η ύπαρξη σηµαντικών ελλείψεων οι οποίες προκαλούν µεγάλη ανησυχία, εν’ όψη της ολοκλήρωσης του έργου «Μητρώο Πολιτών», στο οποίο θα µεταπέσει το Εθνικό Δηµοτολόγιο, προστίθεται στην εγκύκλιο.
Πηγή http://www.aftodioikisi.gr/

Εσωκομματικές εκλογές στη ΝΟΔΕ Λακωνίας

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ενόψει του Συνεδρίου της Ν.Δ θα προηγηθούν εσωκομματικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι ψήφισαν στην διαδικασία εκλογής του πρόεδρου και όσοι εγγραφούν έως τις 11 Μαρτίου (πληροφορίες στο site της N.Δ nd.gr)

Καρναβάλι Κροκεών την Κυριακή 13 Μαρτίου

Για μιά ακόμα χρονιά, όπως συμβαίνει εδώ και 55 χρόνια οι Κροκεές είναι έτοιμες να υποδεχθούν την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016,ώρα 4,30 μ.μ τους χιλιάδες επισκέπτες στην μεγάλη Γιορτή του Καρναβάλου. 

Το Καρναβάλι Κροκεών,ένας διαχρονικός πολιτιστικός θεσμός, του χωριού μας, του Δήμου Ευρώτα και της Λακωνίας, συνεχίζει την παράδοση των εμπνευστών του, εμπλουτισμένο με τους εκάστοτε νέους δημιουργούς και τεχνίτες.
Η πολλά υποσχόμενη Καρναβαλική Παρέλαση είναι προϊόν, συλλογικής προσπάθειας και ως θεατρικό δρώμενο του δρόμου είναι σατυρική, καυστική, ανατρεπτική με εντυπωσιακές κατασκευές των αρμάτων που σε συνδυασμό με τα πεζά γκρουπ, τις Φιλαρμονικές και την καρναβαλική μουσική θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για συμμετοχή όλων των επισκεπτών στην διασκέδαση.
Ως Σύλλογος Φίλων Καρναβάλου Κροκεών τιμούμε όλους όσους συνέβαλαν, όλα αυτά τα 55 χρόνια στην ποιοτική αναβάθμιση του Καρναβάλου μας, ώστε δικαίως σήμερα να είναι διαχρονικός θεσμός πολιτιστικής παράδοσης της Λακωνίας. Στον ίδιο βηματισμό συνεχίζουμε σήμερα, θέλοντας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης να προσφέρουμε με την σάτυρα το χαμόγελο και την αισιοδοξία.
Ευχαριστούμε
*Τον Δήμο Ευρώτα
*Τους Χορηγούς μας
* Τα Μ.Μ.Ε και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
*Τους συμμετέχοντες, συλλόγους και πολίτες, στην Καρναβαλική Παρέλαση
*Τους συλλόγους και φορείς των Κροκεών
*Την Ομάδα των κατασκευαστών μας
*Όλους όσους συνέβαλαν με την συμμετοχή τους στην επιτυχία του 55ου Καρναβάλου Κροκεών

ΤΟ ΛΑΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ
Το Καρναβαλικό Λαχείο σημαντική πηγή εσόδων για την στήριξη και την βιωσιμότητα του Καρναβάλου μας.
Με 1ευρώ τρία σημαντικά δώρα σας περιμένουν.
Σας περιμένουμε όλους.
55 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & συνεχίζουμε.
Σύλλογος Φίλων Καρναβάλου Κροκεών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΊΛΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΚΡΟΚΕΩΝ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ


Μετά την εγκατάσταση των καινούργιων κουφωμάτων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει αρχίσει επιτέλους το δύσκολο έργο της οριστικής ταξινόμησης των βιβλίων. Προηγήθηκε (και συνεχίζει ακόμα) το στάδιο αξιολόγησης των βιβλίων, με σκοπό να αφαιρεθούν από τα ράφια τα κατεστραμμένα, τα πολλαπλά, τα παρωχημένα, τα πλεονάζοντα και τα ακατάλληλα για τους σκοπούς και την αποστολή μιας δημοτικής βιβλιοθήκης – τέτοια είναι, λόγου χάριν, επιστημονικά συγγράμματα που απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες (βλέπε «Εγχειρίδιον Καρδιοχειρουργικής»). 

Μετά από μια πρώτη διαλογή, τα βιβλία συγκεντρώνονται σε κατηγορίες και τοποθετούνται σε συγκεκριμένα ράφια κατ’ αλφαβητική σειρά, συνήθως συγγραφέων.

Ήδη έχουν ταξινομηθεί οι κατηγορίες του σύγχρονου ελληνικού και του σύγχρονου μεταφρασμένου «ελαφρού» μυθιστορήματος, της παγκόσμιας πεζογραφίας και της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ενώ έχει αρχίσει η ταξινόμηση αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων συγγραφέων, στο πρωτότυπο και σε μετάφραση.



Το αποτέλεσμα των εργασιών αυτών θα είναι μια πιο εύχρηστή και λειτουργική συλλογή βιβλίων, που θα διευκολύνει τόσο τον περιστασιακό αναγνώστη όσο και τον ερευνητή, καθώς φυσικά και το καθημερινό έργο των εργαζόμενων και εθελοντών.    
------------------------------------------
Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων
------------------------------------------