Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Η απελευθέρωση της Καλαμάτας (23 Μαρτίου 1821)

ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ  ΤΟΥ 1821 ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΚΥΡΙΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
.
΄Εφοδος του Θ. Κολοκοτρώνη, των Καπετανάκηδων, Κουμουντουράκηδων, Χρηστέηδων, Βενετσανάκηδων και του Παπαφλέσσα, Νικηταρά και Αναγνωσταρά
Στις 22 Μαρτίου το απόγευμα 2000 ένοπλοι της στρατιάς της«Δυτικής Σπάρτης» όρμησαν από τις Κιτριές της Μάνης και πολιόρκησαν με τους επίλεκτους οπλαρχηγούς τους την Καλαμάτα, ενώ ο Κεφάλας με τον Νικηταρά απέκοψαν το δρόμο προς την Τριπολιτσά.
Στις 23 Μαρτίου το πρωί ο Αρναούτογλου παρέδωσε την πόλη χωρίς αντίσταση στον Αρχηγό των Ελληνικών ΔυνάμεωνΠετρόμπεη ο οποίος και κράτησε τον Τούρκο αγά ως όμηρό του για να τον ανταλλάξει με το γιο του Αναστάσιο.
.
ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Το μεσημέρι, στις όχθες του χειμάρου Νέδωνος, μπροστά από τη Βυζαντινή εκκλησία των Αγ. Αποστόλων, 24 κληρικοί ευλόγησαν τα όπλα των Μανιατών και των υπόλοιπων Ελλήνων Αγωνιστών μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα κάτω από τις ενθουσιώδεις πατριωτικές ιαχές των επαναστατών και τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των ελεύθερων πλέον εκκλησιών.
Ο Πετρόμπεης  με τους οπλαρχηγούς της Μάνης, ο Θ. Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας, ο Νικηταράς, ο Αναγνωσταράς και οι υπόλοιποι οπλαρχηγοί μαζί με τους αγωνιστές τους ορκίστηκαν με φλογερό πάθος πίστη στην επανάσταση και Λευτεριά στους σκλαβωμένους Έλληνες.

Ο ΠΕΤΡΟΜΠΕΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ – ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ- ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821

«Η Μεσσηνιακή Γερουσία»
Μετά τη δοξολογία ακολούθησε σύσκεψη των οπλαρχηγών και συγκρότηση μιας «Επαναστατικής Επιτροπής» που ονομάστηκε «Μεσσηνιακή Γερουσία» της οποίας τη Γενική Αρχηγία ανέλαβε ο Πετρόμπεης  Μαυρομιχάλης που έφερε και τον τίτλο του«Αρχιστράτηγου των Σπαρτιατικών δυνάμεων» και του «Ηγεμόνα της Μάνης».
Ο Πετρόμπεης  με την επιτροπή, άρχισαν τον σχεδιασμό και συντονισμό του Αγώνα του ’21 και εξέδωσαν επίσημη προκήρυξη – γιαπρώτη φορά – προς την Ευρώπη με την οποία τους γνωστοποιούσαν την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης και ζητούσαν τη βοήθεια τους. Το πρωτότυπο αυτής της προκήρυξης, βρίσκεται στα Αρχεία του Υπουργείου των Εξωτερικών της Αγγλίας.
Ο Θ. Κολοκοτρώνης με τους «τρακόσιους Μανιάτες του Λεωνίδα» στη Σκάλα στις 24 Μαρτίου του 1821
Μετά την απελευθέρωση της Καλαμάτας, ο Κολοκοτρώνης κατευθύνθηκε προς την Τριπολιτσά.
Διέθετε μόνο 30 παλληκάρια δικά του και πλαισιώθηκε από 200 Μανιάτες του Μούρτζινου και 70 του Πετρόμπεη. Η είδηση«έρχεται ο Κολοκοτρώνης με τους Μανιάτες» διέσχιζε τα  λαγκάδια των κατατρεγμένων Ρωμέϊκων χωριών και τα ξεσήκωνε.
Στη Σκάλα έφθασε ο Παπαφλέσσας, ο Αναγνωσταράς και ο Π. Κεφάλας και την 25η Μαρτίου του 1821 ξεκίνησαν μαζί για την Τριπολιτσά αφού «ρίξαν και μια χιλιάδα τουφέκια, τρεις μπαταριές, δια να ακούση ο κόσμος να σηκωθή» όπως αφηγείται ο Κολοκοτρώνης.

ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2016

Δεμένο στο λιμάνι Κασσάμου το Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ λόγω καιρού

H LANE SEA LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των επικρατούντων δυσμενών καιρικών συνθηκών, το Ε/Γ-Ο/Γ Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ παραμένει στο λιμένα της Κισσάμου μέχρι βελτίωσης του καιρού.

Το πλοίο αναμένεται να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του ως ακολούθως :
ΚΙΣΣΑΜΟΣ (24/03/2016 ΑΝ.07:30) – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ (ΑΦ.09:45 – ΑΝ.10:00) – ΚΥΘΗΡΑ (ΑΦ.12:00 – ΑΝ.12:20) – ΓΥΘΕΙΟ (ΑΦ.15:00) ΓΥΘΕΙΟ (24/03/2016 ΑΝ.15:40) – ΚΥΘΗΡΑ(ΑΦ.18:15-ΑΝ.18:30) – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ (ΑΦ.20:30 – ΑΝ.20:45) – ΚΙΣΣΑΜΟΣ (ΑΦ.23:00) ΚΙΣΣΑΜΟΣ (24/03/2016 ΑΝ.23:59) – ΚΥΘΗΡΑ (ΑΦ.04:00 – ΑΝ.04:30) – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΦ.12:30)
Το πλοίο θα επανέλθει στο εγκεκριμένο του δρομολόγιο την Παρασκευή στις 25/03/2016

Απάντηση Ανδρεάκου στην παρέμβαση Δημακόγιαννη

Απάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου στην παρέμβαση του εκδότη της ''Αδούλωτης Μάνης'' κ. Δημακόγιαννη.
Στις 17 Μαρτίου τιμούμε στην Αρεόπολη την ιστορική έναρξη του αγώνα του ‘21, τιμούμε τους Αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία τούτου του τόπου, αγώνες που προκάλεσαν δέος σε όλο τον κόσμο και όλοι οι Έλληνες σήμερα υποκλίνονται στους συντελεστές του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.
Στα 18 χρόνια που είμαι Δήμαρχος προσπαθήσαμε και πετύχαμε η μικρή γιορτή της Έναρξης της Ανεξαρτησίας να γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα και να τιμάται από πλήθος κόσμου και από την Πολιτική, Πνευματική και Στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας.
Αυτή τη γιορτή δυστυχώς κύριε εκδότα της Αδούλωτης Μάνης με πληθώρα δημοσιευμάτων προσπαθείτε να την υποβαθμίσετε να την αμαυρώσετε αναλαμβάνοντας το ρόλο «του τιμητή και του πατριώτη).
Ποιος είστε εσείς κύριε Δημακόγιαννη και ποιος σας αναγόρευσε προστάτη της Πατρίδας και του Έθνους;
Η πορεία του καθενός σ’ αυτό το τόπο  είναι γνωστή και το ήθος του έχει κριθεί από τους συμπολίτες μας.
Είμαι Δήμαρχος 18 χρόνια και δεν θα επιτρέψω σ’ εσάς να αφήσετε την παραμικρή υπόνοια για τη διαχείριση του Δήμου αλλά και για το ποιος αγωνίζεται για τον τόπο και ποιος όχι.
Και για να το πω ποιο Μανιάτικα εγώ την πατημασιά τη δική μου την έχω αφήσει.
Για την πατημασιά τη δική σας τι ισχύει;
Μήπως ξεχάσατε τα δρώμενά σας στο Σύλλογο Επαγγελματιών Μάνης;
Μαθήματα εθνικοφροσύνης κύριε Δημακόγιαννη οι συμπολίτες μας και εγώ προσωπικά δεν δεχόμαστε από εκπροσώπους πολιτικών μορφωμάτων που φθάνουν να ασχολούνται και με το ποιο παιδί απαγγέλει ποιήματα. Ούτε έχετε το πνευματικό και το πολιτικό ανάστημα να προσβάλλετε την Πολιτική, Στρατιωτική Ηγεσία του τόπου, τον κεντρικό ομιλητή , και τους συμπολίτες μας που αποδοκίμασαν και αποδοκιμάζουν τις έκνομες συμπεριφορές συνοδοιπόρων σας.
Όποιος προσπαθεί να κάνει μικροπολιτική σε μια Εθνική Εορτή κύριε Δημακόγιαννη αποτελεί όνειδος για το τόπο, ελπίζω δε σαν Δήμαρχος και Μανιάτης να μην είναι αυτή η επιδίωξή σας.
Η χώρα μας κινδυνεύει και δεν χρειάζεται πατριδοκάπηλους αλλά πατριώτες.
Υ.Σ.: Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μαζί σας, ασχολούμαι μόνο γιατί αναφερθήκατε στη 17η Μαρτίου με δημοσιεύματα που θίγουν την ιστορία του τόπου. 

Πρόσκληση συνεργασίας σε φωτογράφους εγνωσμένης αξίας απευθύνει ο Δήμος Μονεμβασίας


Ο Δήμος Μονεμβασίας στο πλαίσιο της τουριστικής του προβολής, επιθυμεί να συνεργαστεί με φωτογράφους εγνωσμένης αξίας, με δημοσιευμένη δουλειά και με αποδεδειγμένη εμπειρία και εξειδίκευση στην ταξιδιωτική-τουριστική-γαστρονομική φωτογράφηση υψηλού επιπέδου.
Το ζητούμενο αυτής της συνεργασίας είναι να αποκτήσει ο Δήμος φωτογραφικό υλικό υψηλής ποιότητας που θα αναδεικνύει την ελκυστικότητα και μοναδικότητα της περιοχής καθώς και την γκάμα δραστηριοτήτων που προσφέρονται στους επισκέπτες.
Ιδανικά, αυτό το φωτογραφικό υλικό θα περιλαμβάνει αφενός ελκυστικές φωτογραφίες τοπίου, οικισμών και μνημείων και αφετέρου φωτογραφίες που θα είναι περισσότερο ανθρωποκεντρικές εστιάζοντας στις προσφερόμενες τουριστικές δραστηριότητες και εμπειρίες.
Οι θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί από την Επιτροπή για την συγκεκριμένη συνεργασία είναι  οι εξής:
  1. Περίοδος Πάσχα στον Δήμο Μονεμβασίας
  2. Καστροπολιτεία
  3. Αναρρίχηση
  4. Πεζοπορία
  5. Καλοκαιρινές διακοπές, παραλίες και παραλιακοί οικισμοί
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης και κατάλληλες για χρήση σε όλα τα μέσα προβολής, όπως λ.χ. διαφημιστικά έντυπα, διαφημιστικές καταχωρήσεις, ιστοσελίδες κοκ.
Επίσης σε κάθε από τις παραπάνω θεματικές ζητούνται ταυτόχρονα και πανοραμικές λήψεις καθώς επίσης και 10 λεπτά βιντεοσκόπηση  σε μορφή βίντεο κλιπ .
Η συνεργασία του Δήμου με τους ενδιαφερόμενους φωτογράφους θα γίνεται με απευθείας ανάθεση έργου βάσει της σχετικής νομοθεσίας ύστερα από την αξιολόγηση του προφίλ των προσφερόμενων προτάσεων.Το διαθέσιμο ποσό ανέρχεται στις 4000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Όλο το φωτογραφικό υλικό που θα αγοράσει ο Δήμος θα παραδοθεί σε αυτόν σε ηλεκτρονική μορφή σε δύο διαφορετικές εκδοχές (υψηλής ανάλυσης για χρήση σε έντυπα και χαμηλής ανάλυσης για διαδικτυακή χρήση).
Ο συνεργαζόμενος  φωτογράφος θα παραδίδει μαζί με τις φωτογραφίες έναν κατάλογο, στον οποίο θα αναφέρεται η ταυτότητα κάθε φωτογραφίας με τις εξής πληροφορίες:
  • tags, δηλ. λέξεις-κλειδιά για το τι δείχνει η εκάστοτε φωτογραφία
  • τοποθεσία που τραβήχτηκε (ιδανικά με γεωγραφικό στίγμα)
  • το όνομα αρχείου με την εκδοχή υψηλής ανάλυσης
  • το όνομα αρχείου με την εκδοχή χαμηλής ανάλυσης
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την προσφορά τους μέχρι την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση:  ktsafatinou@yahoo.gr  και να επιβεβαιώσουν την αποστολή της με την γραμματέα της Επιτροπής, κα Νίκη Πετράκου, στο τηλέφωνο  2732360019.
Απαραίτητα δικαιολογητικά  και προϋποθέσεις ώστε οι προσφορές να γίνουν δεκτές :
  • Βιογραφικό σημείωμα ή εταιρικό προφίλ
  • Παρουσίαση έργου από προηγούμενες συνεργασίες με τουριστικό αντικείμενο πχ. από Τουριστικούς φορείς , Δήμους, Περιφέρειες, Μουσεία, Ξενοδοχειακές μονάδες κτλ.
  • Υπερσύνδεση (hyperlink) σε ιστοσελίδα (π.χ. Picasa, Flickr, Dropbox κοκ.), στην οποία ο ενδιαφερόμενος ή η ενδιαφερόμενη θα έχει αναρτήσει αντιπροσωπευτικά δείγματα της φωτογραφικής δουλειάς.
  • Πληροφορίες για τις προδιαγραφές του φωτογραφικού και λοιπού  τεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Προκειμένου για φωτογράφο που εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, επιβεβαίωση ότι έχει κάνειέναρξη επαγγέλματος στην Εφορία και δύναται να τιμολογήσει το Δήμο για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες.
  • Τα μοντέλα που θα πλαισιώνουν την φωτογράφιση θα είναι ευθύνη του φωτογράφου.
Προαιρετικά, εάν ο ενδιαφερόμενος ή η ενδιαφερόμενη ήδη διαθέτει αρχείο με τουριστικές φωτογραφίες για το Δήμο Μονεμβασίας παρακαλείται να στείλει μια συνοπτική περιγραφή με τα διαθέσιμα φωτογραφικά μοτίβα.
Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το εξής γραφείο: 27323 60019, Κατερίνα Τσαφατίνου, Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Μονεμβασίας

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος Βουλευτής Λακωνίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



                                  Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
                                       Βουλευτής  Λακωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2016

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ερωτηθείς για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς σε συνέντευξη του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αθήνα-Θεσσαλονίκη», μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:
«Κάνω έκκληση στον πρώην πρωθυπουργό, κ. Κώστα Σημίτη, να επανέλθει στην ενεργό πολιτική αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασύσταση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης».
Η ανάκλησή του είναι χρήσιμη και απαραίτητη προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό ρεύμα, στο οποίο θα μπορούσαν να συναντηθούν δυνάμεις με διαφορετικές πολιτικές καταβολές. Με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτει μπορεί να ενσαρκώσει, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, μια σύγχρονη στρατηγική για την ανασύνθεση της ελληνικής Κεντροαριστεράς. Διαθέτει όλα τα εχέγγυα να ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος.
Ο Κώστας Σημίτης, ως ισχυρή εφεδρεία, μπορεί να κινητοποιήσει, να εμπνεύσει  και να ενοποιήσει όλες τις διάσπαρτες δυνάμεις που αναζητούν τη δική τους πολιτική έκφραση, αποστρεφόμενες τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητισμό της Δεξιάς. Η αποδοχή που έχει στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη τον καθιστά μια πολιτική προσωπικότητα μεγάλου βεληνεκούς μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Το συγκριτικό πλεονέκτημά του έγκειται στο ότι μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις συμπαράταξης κομμάτων, πολιτικών κινήσεων, προσωπικοτήτων και πολιτών που αυτοτοποθετούνται στον προοδευτικό χώρο. Ταυτόχρονα, έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην ανάδειξη μιας νέας ηγεσίας που θα έχει την απαιτούμενη στόφα, έτσι ώστε να υπάρξει μια ενιαία Κεντροαριστερά.

ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ. «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μολάοι 23 Μαρτίου 2016 
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ».
Πρόσφατα κάποια από τα ΜΜΕ της περιοχής, δημοσίευσαν επιστολή της «Επιτροπής Πρωτοβουλίας Νεαπολιτών», που αφορά στο έργο του βιολογικού καθαρισμού της Νεάπολης, χωρίς δυστυχώς να αναφέρουν τα ονόματα αυτών που την αποτελούν.
Μετά από επικοινωνία που είχαμε, μας δήλωσαν ότι δεν ζήτησαν τα ονόματα, όμως και στις τρεις περιπτώσεις, την επιστολή απέστειλε ή προσκόμισε ο Ιωάννης Μανάκος του Παναγιώτη.
Ενυπόγραφη όμως καταγγελία (Αίτηση-Αναφορά) παρόμοιου περιεχομένου, εναντίον του έργου του βιολογικού καθαρισμού, είχε γίνει σε 14 φορείς (Υπουργεία, Εισαγγελία, Αστυνομία κ.λ.π.) από τις 18/11/2015, με σκοπό την ακύρωση του έργου.
Οι υπογράφοντες την καταγγελία, όπως ακριβώς εμφανίζονται, είναι οι παρακάτω και πιθανόν οι ίδιοι ή κάποιοι από αυτούς να αποτελούν και την «Επιτροπή Πρωτοβουλίας Νεαπολιτών»:
1. ΜΑΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη (κάτοικος Νεάπολης)
2. ΚΑΤΣΑΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κων/νου (κάτοικος Βούλας Αττικής)
3. ΜΑΝΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη (κάτοικος Αθηνών)
4. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ηλία (κάτοικος Νεάπολης)
5. ΣΑΡΑΝΤΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κων/νου (κάτοικος Αθηνών)
6. ΛΙΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Μιχαήλ (κάτοικος Νεάπολης)
7. ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Διονυσίου (κάτοικος Λαχίου)
8. ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ ΧΡΟΝΗΣ του Γεωργίου (κάτοικος Πειραιά)
9. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (κάτοικος Αγίων Αποστόλων)
Οι ανωτέρω, άλλοι εξ’ ημών τυγχάνουμε κάτοικοι Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασίας, άλλοι επαγγελματίες με δραστηριότητα στη Νεάπολη και άλλοι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στη Νεάπολη και στην περιοχή της Δ.Ε. Βοιών.
Εκτός αυτής, υπάρχει και άλλη καταγγελία του Ιωάννη Μανάκου αμέσως μετά στις 30/11/2015 με το ίδιο θέμα κατά του βιολογικού καθαρισμού με 12 αποδέκτες.
Κύρια αιτία των ανωτέρω, είναι η χωροθέτηση και κατασκευή του κεντρικού αντλιοστασίου κοντά στην οικία του Ιωάννη Μανάκου και κάποιων από τους άλλους.
Ο πρωτεργάτης Ιωάννης Μανάκος κατά συρροή καταγγέλλων εδώ και πολλά χρόνια δημοτικές αρχές, συλλόγους, φιλαρμονική, κατοίκους, ενοχλείται από τα φώτα, τις εκδηλώσεις, τη μουσική, τους ανθρώπους που κάνουν βόλτα, τα δέντρα, την πλατεία των Ηρώων, τους γείτονές του. Την ημέρα της πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου 2015 και ενώ ο τόπος εφλέγετο, ήταν στο Γύθειο και κατέθετε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του έργου του βιολογικού καθαρισμού. Έκτοτε έχει αποδυθεί σε αγώνα να καταστρέψει το μεγαλύτερο έργο της Νεάπολης με καταγγελίες σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας και βέβαια στους εισαγγελείς. Συμπαραστάτες στην προσπάθειά του αυτή, βρήκε το γείτονά του συμβολαιογράφο Θεόδωρο Τσαβδαρίδη, καθώς και τον συνήθη υπογράφοντα οποιαδήποτε καταγγελία ή διαμαρτυρία είναι εναντίον του Δήμου, δικηγόρο Χρόνη Περιβολάρη. Ο καταγγέλων Νικόλαος Σαραντίτης του Κων/νου κάτοικος Αθηνών, έχει επιδοθεί από το καλοκαίρι σε ταιριαστό δίδυμο με τον κ. Μανάκο Ιωάννη, σε ένα κρεσέντο κατηγοριών φιλοξενούμενοι σε ραδιοφωνικό σταθμό των Κυθήρων, στον ίδιο που αναρτήθηκε η επιστολή τους. Τους υπόλοιπους κρίνετέ τους εσείς, ως προς τις προθέσεις τους και βέβαια όλοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν εάν διαφοροποιούνται από τις καταγγελίες.
Υπάρχει επίσης, και άλλη καταγγελία πάλι εναντίον του έργου του βιολογικού καθαρισμού, από το 2014, ανώνυμη αυτή τη φορά, προς τον εισαγγελέα Σπάρτης, η οποία αναφέρεται σαν «Αναφορά-διαμαρτυρία ευαίσθητων-ευαισθητοποιημένων πολιτών βατικιωτών». 
Η επιστολή της «Επιτροπής Πρωτοβουλίας Νεαπολιτών», βρίθει ανακριβειών, αφού η επιλογή ενός κεντρικού αντλιοστασίου έγινε το 2009 από τους μελετητές για την καλύτερη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και μάλιστα χωροθετήθηκε στην ίδια περιοχή. Με αυτή την προμελέτη το έργο δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου το 2011 με το σύστημα μελέτη κατασκευή και άρχισε να υλοποιείται το 2012 από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και από το 2013 και εντεύθεν από το Δήμο Μονεμβασίας με την τεχνική του υπηρεσία.
Όσο για το πρόστιμο των 1.000 ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, ο Δήμος διαφωνεί κάθετα και έχει προσβάλει την απόφαση, αφού ήδη έχει εκφράσει τις απόψεις του και τις αντιρρήσεις του, διότι τα έργα κοινής ωφελείας δίκτυα αποχέτευσης, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων και του κεντρικού αντλιοστασίου λυμάτων, απαλλάσσονται από τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και τη λήψη πρότυπων περιβαλλοντικών δεσμεύσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α/21-9-2011) του εδαφίου Β της ΥΑ 20741/2012 και των ΥΑ 1958/2012 και 173829/2014. 
Υπάρχει σειρά εγγράφων, αλληλογραφία που προέκυψε μεταξύ των υπηρεσιών μετά τις συνεχείς καταγγελίες του Ιωάννη Μανάκου και των υπολοίπων σύγχρονων εφιαλτών.
Το έργο του βιολογικού καθαρισμού έχει ξεκινήσει από παλιά, σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και σιγά-σιγά γίνεται πραγματικότητα και οι κάτοικοι της Νεάπολης περιμένουν με αγωνία την ολοκλήρωσή του, αφού είναι το σημαντικότερο και μεγαλύτερο έργο για την πόλη τη σύγχρονη εποχή.
Παράλληλα παρουσίασε τεράστιες δυσκολίες, σχεδόν ανυπέρβλητες, με αλλαγή εργολάβου, με πολλά αρχαιολογικά ευρήματα, υψηλό υδροφόρο ορίζοντα, σαθρά εδάφη και τις ατέλειες και καθυστερήσεις της κεντρικής διοίκησης. Η προσήλωση στο στόχο και η επιμονή, μας έφεραν στο τελικό στάδιο.
Είναι καταστροφικό λοιπόν, να προσπαθήσουν να το ακυρώσουν ελάχιστοι κινούμενοι από προσωπικά μικροσυμφέροντα.
Εφιστώ την προσοχή στους κατοίκους της Νεάπολης, διότι αυτό το έργο δεν πρέπει να χαθεί από τις ενέργειες κανενός και τους διαβεβαιώνω ότι ο Δήμος θα κάνει ότι είναι δυνατόν, για να παραδώσει το βιολογικό καθαρισμό περατωμένο και λειτουργικό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Στεγαστική συνδρομή για τους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο της Σκάλας

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 673 Β/11-3-2016 η κοινή υπουργική απόφαση περί οριοθέτησης περιοχών και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον ανεμοστρόβιλο στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 στη ΔΚ Σκάλας και στην ΤΚ Λέημονα, καθώς και στις ΤΚ Έλους και Αστερίου.
Πηγή http://www.laconialive.gr/

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες συλλέγει ο Δήμος Ευρώτα

Κονσέρβες, γάλα μακράς διαρκείας και πάνες συγκεντρώνει ο δήμος Ευρώτα για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη.
Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να προσκομίζει τα παραπάνω από Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00′ με 15.00′ στο γραφείο δημάρχου (Κων/νου Σκάλκου, Σκάλα) έως και την Παρασκευή 8 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 27350 29215.

ΒΑΤΙΚΑ.Νεκρή χελώνα caretta caretta βρέθηκε στην παραλία του Νερατζιώνα

Νεκρή χελώνα caretta caretta βρέθηκε σήμερα στην παραλία του Νερατζιώνα στο χώρο της καλοκαιρινής καντίνας. Δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε τα αίτια θανάτου της. Αξίζει να αναφέρουμε πως γύρω από το άτυχο πλάσμα εντοπίστηκαν σημάδια αφρώδους ουσίας, τα οποία, με τη χρήση εστίασης, διακρίνονται στις φωτογραφίες.
Πηγή  https://www.facebook.com/tabatikanewspaper/?fref=ts

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Συνελήφθη κάτοικος των Κυθήρων διακινητής παιδικής πορνογραφίας


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της σελίδας μας συνελήφθη, ύστερα από συντονισμένη ενέργεια και κατόπιν μακράς παρακολούθησης από την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, πολίτης των Κυθήρων, για διεθνή διακίνηση παιδικής πορνογραφίας.

Ο συλληφθείς διέθετε έναντι χρημάτων το υλικό του σε διεθνές επίπεδο.
Μετά την σύλληψη του οδηγήθηκε στην Αθήνα προκειμένου να παρουσιασθεί στην αρμόδια εισαγγελία, όπου αναμένεται να πάρει διορία για να απολογηθεί.

Κατά την σύλληψη του κατεσχέθησαν 5 υπολογιστές, παρουσία της Ειρηνοδίκου, η οποία έμεινε στην κυριολεξία έκπληκτη με το υλικό που αντίκρυσε.

Όπως πληροφορηθήκαμε από την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος θα υπάρξει ως συνήθως σχετικό δελτίο τύπου της υπηρεσίας με τα στοιχεία και την φωτογραφία του συλληφθέντος.

Θα παραμείνουμε στο θέμα και θα σας κρατάμε ενήμερους.
---------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------

BATIKA.Προκαταρκτική μελέτη νέου λιμένα αναψυχής (Μαρίνα) στο παλιόκαστρο

Προκαταρκτική μελέτη νέου λιμένα αναψυχής (Μαρίνα) στο παλιόκαστρο του Αρχιτέκτονα μηχανικού και επίκουρου καθηγητή της σχολής Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. Τηλέμαχου Ανδριανόπουλου .
Η πρωτοβουλία για αυτή τη μελέτη ανήκει σε συμπατριώτες μας Βατικιώτες και τις ημέρες του Πάσχα , πιθανότατα την μεγάλη Τετάρτη ή την μεγάλη Πέμπτη , θα γίνει ενημέρωση για το θέμα αυτό και θα δοθούν πληροφορίες για την σχεδιαζόμενη σύνταξη της μελέτης από τους έχοντες την πρωτοβουλία συμπατριώτες μας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Limira-Mare στη Νεάπολη .
Προφανώς είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο πνοής για την τουριστική ανάπτυξη των Βατίκων και μακάρι να υπάρξουν οι οικονομικές συγκυρίες για να κατασκευαστεί κάποια ημέρα στο μέλλον 

Πηγή
Stathakis Panagiotis