Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Απάντηση Δημάρχου στο σχόλιο του κ. Ζερβού


Ο κ. Ζερβός λυπάται για την επιλογή και εμείς λυπούμεθα για τις απόψεις του κ. Ζερβού, τις οποίες ούτε οι συντοπίτες του αποδέχονται. 

Είναι εκείνος που έπνεε τα μένεα κατά της γεώτρησης στα Σκουλαντριάνικα που μόλις αξιοποιηθεί θα σώσει το μισό Τσιρίγο από νερό, είναι ο ίδιος που ισχυρίζεται ότι οι τουαλέτες στο Λιμνιώνα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ με το αμίμητο επιχείρημα ότι "οι τουρίστες θα προσέχουν και δεν θα τις λερώνουν"!!! 

Τις απαντήσεις τις έλαβε στην συγκέντρωση το Μυλοπόταμο.

Το αν εκείνος λυπάται για την επιλογή του είναι δικαίωμά του.

Η Δημοτική Αρχή κανει το καθήκον της και λύνει προβλήματα δεκαετιών είτε το βλέπει ο κ. Ζερβός είτε όχι.

Αν έχει άλλη άποψη, ας θέσει υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές και αν οι Κυθήριοι τον τιμήσουν δια της ψήφου τους, ας έρθει να αντιμετωπίσει μια πραγματικότητα που προφανέστατα αγνοεί.
---------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης Δἠμαρχος Κυθήρων
---------------------------------------------------------

Απάντηση - σχόλιο σε Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων (11-3-2016)


Απάντηση σε Δ.Τ του Δήμου Κυθήρων για το Μυλοπόταμο.

Σχολιάζοντας το  Δελτίο Τύπου του Δήμου Κυθήρων για την επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής στο Τ.Δ Μυλοποτάμου, δυστυχώς μιλούν οι αριθμοί. Από τα 7.000.000€ του προϋπολογισμού του 2016 διατέθηκαν για το Μυλοπόταμο, τον πρώτο ίσως τουριστικό προορισμό του νησιού, 20.000€. Ανάλογο ήταν το ποσό και στον προϋπολογισμό του 2015. Προφανώς είναι ικανοποιημένοι από την κατάσταση του οδικού δικτύου, κυρίως της Κάτω Χώρας, ή την κατάσταση των πολλών αξιοθέατων του χωριού ( Καμάρι, ρεματιά με νερόμυλους, καταρράχτης κλπ).


Είναι νομίζω κατάντια οι τουαλέττες του Λιμνιώνα (ανοικτές ή κλειστές) να αποτελούν αντικείμενο ενός Δ.Τ του Δήμου. Θα παραμείνουν λέει κλειστές, γιατί δε θα είναι καθαρές. Πώς αλήθεια το προεξοφλεί αυτό ο Δήμαρχος;

Δυστυχώς, είναι δύσκολο να καταλάβει ότι με κλειστές τουαλέττες ο Λιμνιώνας θα γεμίσει  χαρτιά υγείας και ακαθαρσίες, όπως συνέβαινε πριν αυτές κτισθούν.

Είναι ασέβεια προς τους Μυλοποταμίτες κατοίκους Αυστραλίας, που χρηματοδότησαν την κατασκευή τους, υποκινούμενοι φυσικά από την αγάπη για το Λιμνιώνα (καθαρό).

Είναι φανερό, ότι αυτό επιβλήθηκε από συγκεκριμένο επιχειρηματικό συμφέρον, που τις έκλεισε, για τους δικούς του λόγους.

Την βραδιά της υπόψη επίσκεψης στο καφενείο και κατά τη διάρκεια συζήτησης ακούστηκαν απειλητικές κραυγές όπως « το μαγαζί έχει άδεια» και να σταματήσω να λέω ότι δεν έχει (ουδέποτε λέχθηκε αυτό από μένα). Αυτό που έλεγα ήταν ότι ο Δήμος διαχρονικά δεν έχει τηρήσει τα προβλεπόμενα για τη μίσθωσή του.

Επειδή αυτό έγινε δημοσίως , είμαι υποχρεωμένος να υπερασπισθώ τον εαυτό μου (απεχθάνομαι τη συκοφαντία). Γι αυτό ζητώ από το Δήμο Κυθήρων, όπως άλλωστε μου υποδείχθηκε από το Δήμαρχο, να δημοσιεύσει την άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου μαγαζιού, αναλυτικά στοιχεία μίσθωσης (διαδικασία , διάρκεια μίσθωσης, ύψος μισθώματος, κωδικός κατάθεσης μισθώματος κλπ) καθώς και αν πληρούνται οι προβλεπόμενες για τα ΚΥΕ διατάξεις.

Η παραποίηση εκ μέρους της ηγεσίας του Δήμου λόγων και ενεργειών, που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία παρεξηγήσεων μεταξύ των κατοίκων, αποτελεί κατά τη γνώμη μου αισχίστη πράξη.

Η αυταρχικότητα του Δημάρχου, η επιλεκτική εφαρμογή της νομιμότητας, που πολλάκις επικαλείται, και η ανικανότητά τους όχι μόνο να επιλύουν απλά προβλήματα αλλά να τα περιπλέκουν με έχουν απογοητεύσει - εξοργήσει και μου δίνουν το δικαίωμα, παραφράζοντας τη γνωστή ρήση του Δρ Σόιμπλε, να πω, λυπάμαι τους Τσιριγώτες για την επιλογή τους  (μου).-

                                                                             Δημήτρης Ζερβός
                                                                       Συνταξ. Ανωτ. Υπαλ. ΟΤΕ
                                                               Μόνιμος κάτοικος Μυλοποτάμου

12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1204: Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ

Η Δ΄ Σταυροφορία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Πάπα Ιννοκέντιου Γ΄το 1201, για την κατάληψη των Αγίων Τόπων, που κατείχαν οι Μουσουλμάνοι. 
Ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου 1204, με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και την προσωρινή κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, χωρίς τη θέληση του Ποντίφικα.
Μετά την αποτυχία της τρίτης Σταυροφορίας (1189-1192) για την κατάληψη των Αγίων Τόπων, το ενδιαφέρον των δυτικοευρωπαίων ατόνησε. Την Ιερουσαλήμ, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας και της Αιγύπτου, ήλεγχε η μουσουλμανική δυναστεία των Αγιουβιδών. Το λατινικό Βασίλειο της Ιερουσαλήμ μόνο κατ' όνομα υπήρχε, περιορισμένο σε λίγες πόλεις στις ακτές της Παλαιστίνης.
Το ενδιαφέρον για μια νέα σταυροφορία ανακίνησε ο πάπας Ινοκέντιος Γ' το 1198. Στην αρχή συνάντησε τη γενική αδιαφορία των εστεμμένων της Ευρώπης, που είχαν τα δικά τους προβλήματα να επιλύσουν. Τον επόμενο χρόνο, κάποιοι ευγενείς, κυρίως από τα εδάφη της σημερινής Γαλλίας, πείσθηκαν να συγκροτήσουν ένα εκστρατευτικό σώμα, με επικεφαλής τον Κόμη Τιμπό της Καμπανίας. Ο Τιμπό πέθανε τον επόμενο χρόνο και αρχηγός της Δ' Σταυροφορίας ανακηρύχθηκε ο ιταλός κόμης Βονιφάτιος ο Μομφερατικός. Το σχέδιο προέβλεπε τη συγκέντρωση των Σταυροφόρων στη Βενετία και από εκεί θα κατευθύνονταν στην Αίγυπτο, όπου θα άρχιζαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, με σκοπό την κατάληψη της Ιερουσαλήμ.
Τη δύναμη των Σταυροφόρων συγκροτούσαν 33.500 άνδρες και 4.500 άλογα και τη διεκπεραίωσή τους στην Αίγυπτο ανέλαβαν έναντι ανταλλαγμάτων οι Ενετοί το 1200. Ζήτησαν 85.000 αργυρά μάρκα, τα μισά εδάφη που θα κατακτούσαν οι Σταυροφόροι και προθεσμία ενός έτους για τις ετοιμασίες της φιλόδοξης εκστρατείας. Το 1201 το μεγαλύτερο μέρος των Σταυροφόρων έφθασε στη Βενετία. Όμως, οι ηγέτες τους δεν τήρησαν τη συμφωνία και μόλις και μετά βίας συγκέντρωσαν 51.000 αργυρά μάρκα. Οι Ενετοί εξοργίσθηκαν και τους φυλάκισαν στο νησάκι Λίντο, έως ότου αποφασίσουν για την τύχη τους.
Ο γηραιός δόγης Ερρίκος Δάνδολος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την περίσταση και να χρησιμοποιήσει τους Σταυροφόρους για τους δικούς του σκοπούς. Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου έγινε η επίσημη τελετή υποδοχής τους, ο δόγης πρότεινε στους αρχηγούς τους να επιτεθούν πρώτα στο λιμάνι της Ζάρας στη Δαλματία (σημερινή Κροατία), προκειμένου να ξεπληρώσουν τα χρέη τους. Η Ζάρα, που προμήθευε με ξυλεία τον στόλο του δόγη, είχε αποσκιρτήσει από τη Βενετία και βρισκόταν υπό προστασία του βασιλιά των Ούγγρων Έμερικ. Οι κάτοικοί της ήταν χριστιανοί και μάλιστα καθολικοί.
Για την επιχείρηση συμφώνησε απρόθυμα ο παπικός αντιπρόσωπος Καρδινάλιος Καπουάνο, όχι όμως και ο Πάπας Ινοκέντιος, που απείλησε με αφορισμό όσους σταυροφόρους στραφούν εναντίον χριστιανών. Τη σχετική επιστολή του φρόντισαν να την κρατήσουν μυστική οι επικεφαλής της εκστρατείας. Η επιχείρηση τελικά πραγματοποιήθηκε. Η πόλη της Ζάρας καταλήφθηκε, ύστερα από σύντομη πολιορκία και ο Πάπας Ινοκέντιος Γ' πραγματοποίησε την απειλή του.
Ο αρχηγός των Σταυροφόρων Βονιφάτιος ο Μομφερατικός δεν πήρε μέρος στην εκστρατεία κατά της Ζάρα, φοβούμενος ίσως τις παπικές κυρώσεις. Πήγε να επισκεφθεί τον εξάδελφό του Φίλιππο της Σουηβίας, ο οποίος φιλοξενούσε τον συγγενή του βυζαντινό πρίγκηπα Αλέξιο Άγγελο, γιο του ανατραπέντος αυτοκράτορα Ισαάκιου Β' Άγγελου. Ο Αλέξιος Άγγελος ζήτησε βοήθεια από τον Βονιφάτιο για να ανατρέψει τον θείο του αυτοκράτορα Αλέξιο Γ' Άγγελο και να επαναφέρει στον θρόνο τον τυφλό πατέρα του. Στα ανταλλάγματα που προσέφερε ήταν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, στρατιωτικές δυνάμεις για την ενίσχυση της εκστρατείας των Σταυροφόρων στην Αίγυπτο και την υποταγή της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης στον Πάπα.
Ο Βονιφάτιος θεώρησε δελεαστική την πρόταση και μαζί με τον Αλέξιο Άγγελο μετέβησαν στην Κέρκυρα για να συναντήσουν τους Σταυροφόρους που συμμετείχαν στην κατάληψη της Ζάρα και να ενημερώσουν τους αρχηγούς της Σταυροφορίας. Κάποιοι συμφώνησαν με την εκτροπή της Σταυροφορίας, άλλοι διαφώνησαν και αποχώρησαν, επιστρέφοντας στις πατρίδες τους.
Ανάμεσα σε αυτούς που είδαν με καλό μάτι την πρόταση του Αλέξιου ήταν και οι Ενετοί. Λαός ναυτικός, επιζητούσαν την αύξηση της επιρροής τους στην Ανατολή εις βάρος της Γένουας και της Πίζας, που ήταν οι κύριοι ανταγωνιστές τους. Επιπροσθέτως, τους μισούσαν και ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για τη σφαγή των συμπατριωτών τους, στη διάρκεια των αντιπαπικών ταραχών στην Κωνσταντινούπολη το 1182. Από την άλλη πλευρά, το Βυζάντιο σπαρασσόταν από εμφύλιες διαμάχες και την καταστροφική πολιτική των τελευταίων Κομνηνών και της δυναστείας των Αγγέλων. Βρισκόταν σε προφανή παρακμή, ενώ είχαν αρχίσει οι αποσχιστικές τάσεις από φιλόδοξους τοπάρχες. Ο λαός στέναζε από τη βαριά φορολογία.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ

Κάνουμε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να βοηθήσουν ώστε να ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι του Γερακίου, το Βυζαντινό κάστρο και οι Βυζαντινές εκκλησίες.
Είναι λυπηρό να έρχονται επισκέπτες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, να βρίσκουν τις πόρτες κλειστές και να φεύγουν άπραγοι.
Στη Λακωνία δεν υπάρχει μόνο ο Μυστράς και η Μονεμβάσια, υπάρχουν και άλλα μνημεία εφάμιλλης ιστορικής αξίας που πρέπει να αναδειχτούν και να μπορεί ο καθένας να τα επισκέπτεται. 
Σπουδαία έργα έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 4-5 χρόνια στο Βυζαντινό Κάστρο του Γερακίου είναι άδικο να μην μπορεί κάποιος να τα επισκεφτεί και να τα δει.
Δεν πρέπει να βάζουμε λουκέτο στην ιστορία του τόπου μας.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ
Πηγή
Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου Λακωνίας

Βρέθηκαν οι χασισοκαλλιεργητές του Γυθείου

Σε τρεις συλλήψεις καλλιεργητών κάνναβης προχώρησε σήμερα το πρωί η αστυνομία, μετά από εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος τους ο ανακριτής Γυθείου.
Πρόκειται για υπόθεση εντοπισμού φυτείας 328 δενδρυλλίων, 88 κιλών κάνναβης, ζυγαριάς ακριβείας κλπ, η οποία είχε απασχολήσει τις αρχές τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Συνεχίζοντας λοιπόν την έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Γυθείου κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των τριών καλλιεργητών. Πρόκειται για δύο 41χρονους αλβανούς (έναν άντρα και μία γυναίκα), καθώς και για έναν 44χρονο έλληνα, οι οποίοι και θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική αρχή.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Συντονιστικό νηπιαγωγών: Μπαίνει λουκέτο στα μισά νηπιαγωγεία της χώρας

Για σχέδιο κατάργησης των μισών νηπιαγωγείων της χώρας καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί το υπουργείο Παιδείας.
Αφορμή αποτέλεσε η ρύθμιση που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την έρευνα σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά εισάγεται διαφροποίηση του αριθμού των νηπίων σε περίπτωση που πρόκειται για νηπιαγωγείο απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης.
Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Παιδείας από την επόμενη χρονιά απαιτείται α) ένας νηπιαγωγός για τουλάχιστον 14 νήπια για τα αστικά κέντρα και β) πέντε νήπια σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης. Μέχρι σήμερα η ρύθμιση προέβλεπε γενικά το λιγότερο επτά (και όχι πάνω από 25) νήπια ανά νηπιαγωγό.
«Αρχίζουν λοιπόν αθρόες συγχωνεύσεις-καταργήσεις νηπιαγωγείων ιδιαίτερα στην επαρχία, στην οποία τα παιδιά θα υποχρεώνονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να φοιτήσουν σε νηπιαγωγείο με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό» τονίζει το Συντονιστικό των νηπιαγωγών.
Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η ρύθμιση αυτή συμβάλλει τα μέγιστα σε ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και εξοικονόμηση δαπανών
Πηγή http://www.aftodioikisi.gr/

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ :Σοβαρά προβλήματα ανομβρίας αντιμετωπίζει ο Δήμος Μονεμβασιάς .Οι περιορισμένες βροχοπτώσεις έχουν αποτέλεσμα να κινδυνεύει η χρονιά των καλλιεργητών αλλά και να υπάρχει και πρόβλημα στην ύδρευση. Ο Δήμος έχει κάνει εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωση προς τους δημότες για περιορισμό χρήσης νερού και απαγορεύει πλύσιμο αυτοκινήτων ,μπαλκόνια ,αυλών,πότισμα κήπων η οποία θα στερήσει νερό υδροδότησης στους δημότες. Όπως αναφέρει σε μία από τις ανακοινώσεις ο δήμος Μονεμβασιάς ,αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της υφαλμύρινσης ,πρόβλημα που ανάγκασε τον Δήμαρχο, Ηρακλή Τριχείλη, να απευθύνει δραματική έκκληση προς του αγρότες, να κάνουν ελάχιστα ποτίσματα και μόνο με την απαραίτητη ποσότητα, «διότι το επόμενο στάδιο είναι η καταστροφή των καλλιεργειών και η ερήμωση της περιοχής μας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει!
«Ο υδροφόρος ορίζοντας είναι πολύ χαμηλά και οι αρδεύσεις θα ξεκινήσουν πολύ νωρίς.
Προειδοποιούμε τους κατοίκους ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην επάρκεια του νερού.
Ας λάβουμε σοβαρά το υπόψιν το τεράστιο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να σταματήσουν κάποιοι να σφυρίζουν αδιάφορα πλένοντας.... τους δρόμους .Όσο δε για τις νοικοκυρές επειδή είναι εποχή που πλένουν χαλιά ,κουβέρτες τα οποία απαιτούν μεγάλη κατανάλωση νερού ,καλό είναι να το αναβάλουν για αργότερα. Ειδικότερα στην περιοχή των Βατίκων η ανομβρία και οι μεγάλες για την εποχή θερμοκρασίες ,ήδη υπάρχει πρόβλημα και πρέπει όλοι να τηρούν τις οδηγίες του δήμου για να μην υπάρξει πρόβλημα στην υδροδότηση.
Υπενθυμίζω ότι ο Δήμος παρέχει το νερό μόνο για ύδρευση!!! Και επαναλαμβάνουμε όχι σπατάλη νερού όχι ποτίσματα κήπων .πλύσιμο αυτοκινήτων,αυλών κ.τ.λ.

Πηγή Συμβαίνει Τώρα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ιδιωτική εταιρεία Global Aviation θα αναλάβει την μεταφορά του Αγίου Φωτός στο νησί μας.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ιδιωτική εταιρεία Global Aviation θα αναλάβει την μεταφορά του Αγίου Φωτός στο νησί μας, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" προς τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης" το βράδυ του Μ. Σαββάτου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου μας. Το αίτημα της Δημοτικής Αρχής έγινε άμεσα δεκτό από τον managing director της Εταιρείας κ. Αλέξανδρο Τσακτάνη. Την μεταφορά θα αναλάβει ο Κυβερνήτης κ. Χρίστος Μάλαμας και το Άγιο Φως θα γίνει δεκτό στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων με τις πρέπουσες τιμές, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί. Οι ευχαριστίες μας προς την Global Aviation SΑ και τους υπευθύνους της Εταιρείας είναι ειλικρινείς. Καλή Ανάσταση! 
 http://globalaviationsa.com/greek
Πηγή
Stratos Charchalakis

Πρόγραμμα Εξετάσεων παιδιάτρου κ. Ι.Κωνσταντοπούλου.Απριλίου-Μαίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα , υπό την αιγίδα του δήμου Ευρώτα και του Δήμου Μονεμβασίας και σε συνεργασία με τις ομάδες παραγωγών Sparta orange,  ΑΣΕ Σκάλας και τον Αγροτικό συνεταιρισμό εσπεριδοειδών Σκάλας καλεί σε συζήτηση πάνω το καυτό θέμα της ΜΗ διάθεσης των μανταρινιών της ποικιλίας Ορτανίκ αλλά και τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνονται για τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή (ειδικά της ποικιλίας Valencia) και γενικότερα τις συνθήκες διάθεσης όλων των εσπεριδοειδών στην ευρεία περιοχή του Δήμου Ευρώτα και Μονεμβασίας.
      Για το καυτό αυτό θέμα καλούμε σε συζήτηση τους βουλευτές του νομού κυρίους Αραχωβίτη Σταύρο ,Δαβάκη Αθανάσιο και Γρηγοράκο Λεωνίδα ,τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κύριο Πέτρο Τατούληόπως και την αντιπεριφερειάρχη κυρία Ντία Τζανετέ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Ευρώτα στη Σκάλα την Κυριακή 17/4/2016 στις 12.00 π.μ
       Θεωρούμε την παρουσία τους απαραίτητη και ελπίζουμε να συμμετάσχουν με εποικοδομητικέςπροτάσεις ώστε οι λύσεις που θα προταθούν ,να δώσουν ανάσα στον αγροτικό κόσμο που ταλανίζεται απο την αβεβαιότητα της μη διάθεσης των καρπών του κόπου του

Αποκατάσταση της καθίζησης που δημιουργήθηκε στο μέτωπο της παραλίας της Νεάπολης

Ο Δήμος Μονεμβασίας με κατεπείγουσες διαδικασίες ξεκίνησε σήμερα την αποκατάσταση της καθίζησης που δημιουργήθηκε στο μέτωπο της παραλίας της Νεάπολης κάτω από το κατάστημα του τελωνείου .
Έτσι φαίνεται ότι από το ερχόμενο Πάσχα δεν θα υπάρχει αυτή η ασκήμια και ο κίνδυνος πιθανού ατυχήματος .
Βέβαια το παραλιακό μέτωπο της Νεάπολης πρέπει να ελεγχθεί το επόμενο διάστημα με επιθεωρήσεις βυθού καθόλον το μήκος του για ασφαλή συμπεράσματα στερεότητας για την αποφυγή μελλοντικά παρόμοιων καταστάσεων σε άλλα σημεία .
Πρωινές φωτογραφίες από την έναρξη των εργασιών
 Πηγή

Stathakis Panagiotis





Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων.

Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων καλεί τα μέλη του στην ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 10/04/2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου στους Μολάους.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την  επόμενη Κυριακή 17/04/2016 την ίδια ώρα και στον ίδιο  τόπο και χώρο, οπότε θα θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε απαρτία όσα κι αν είναι τα παρόντα μέλη, με τα παρακάτω θέματα για συζήτηση :

  1. Έγκριση Απολογισμού Έτους  2015 και Προϋπολογισμού Έτους 2016

  1. Επιβολή έκτακτης εισφοράς

  1. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για κάθε άλλο θέμα που θα προτείνει το σώμα      της Γενικής Συνέλευσης

                         -Ο-                                                                         -Ο-
                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       ΜΕΜΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                               ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Πηγή http://www.report24.gr/

Μάνη: Σύλληψη 44χρονου για παράνομα όπλα

Συνελήφθη χθες το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης 44χρονος που κατείχε παράνομα τέσσερα κυνηγετικά όπλα. Για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται τρία ακόμη άτομα.
ΠΗΓΗ  http://www.laconialive.gr/

Ευχαριστήριο Τριχείλη για τη στήριξη στους πυρόπληκτους των Βοιών

Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για τη στήριξη των πληγέντων της δημοτικής ενότητας Βοιών, από την καταστροφική πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015.

Τα χρηματικά ποσά που κατατέθηκαν στο λογαριασμό του δήμου και τα είδη που παρεδόθησαν, διατέθηκαν πλήρως μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου και μόνο για τις ανάγκες των πληγέντων.

Ο δήμαρχος Μονεμβασίας
Ηρακλής Τριχείλης

 ------------------------------------
Πηγή:  laconialive.gr
------------------------------------

Έργο συντήρησης και ανακατασκευής τμήματος του κεντρικού δρόμου των Κυθήρων


ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    12/04/2016

Ολοκληρώθηκε το έργο συντήρησης και ανακατασκευής τμήματος του κεντρικού δρόμου των Κυθήρων.
Ολοκληρώθηκε το έργο της συντήρησης και ανακατασκευής τμήματος του κεντρικού δρόμου του νησιού των Κυθήρων με πόρους της Περιφέρειας Αττικής. 
Το έργο δημοπρατήθηκε τον Φεβρουάριο 2014 και η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη στα τέλη Αυγούστου 2014. 


Μόλις ξεκίνησαν οι εργασίες (Σεπτέμβριος 2014) εκδόθηκε εντολή διακοπής από το Δασαρχείο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία καθώς δεν υπήρχαν οι προβλεπόμενες άδειες και εγκρίσεις επέμβασης για το σημείο στο οποίο επρόκειτο αρχικά να γίνει η συντήρηση της κεντρικής οδού.

Μετά από πολύμηνες διαδικασίες και στενή συνεργασία της Π.Ε. Νήσων με τη Δημοτική Αρχή των Κυθήρων, ο δρόμος ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το τμήματα από Διασταύρωση Καρβουνάδων μέχρι Δόκανα καθώς και ένα τμήμα δρόμου στα Αρωνιάδικα.

Τμήμα Καρβουνάδες -Φράτσια

Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης της 15-4-2016