Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΒΑΤΙΚΑ.ΕΝΟΡΙΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΤΣΑΙ ΑΓΑΠΗΣ


ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμβαίνει Τώρα's photo.
Στον Τουρισμό δεν συγχωρούνται σφάλματα και άστοχες ενέργειες απ’ όπου και αν προέρχονται. Στον απόηχο της πρόσφατης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης ισοδύναμων, με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις διακινούμενες φήμες περί επιβολής νέας έμμεσης φορολόγησης στη λειτουργία των ξενοδοχείων, με τη θέσπιση “ειδικού τέλους διανυκτέρευσης”, της τάξεως του ενός ευρώ ανά αστέρι και ανά διανυκτέρευση.Τα προσδοκώμενα έσοδα από το άδικο αυτό μέτρο υπολογίζονται σε 150 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα χάνονται κρατικά έσοδα που ξεπερνούν τα 270 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση από διαφυγόντες φόρους, λόγω της ανεξέλεγκτης και χωρίς κανόνες ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών (τουλάχιστον 12 εκατ. διανυκτερεύσεις), μιας καλοστημένης παραοικονομίας που πριμοδοτείται δυστυχώς από την αδυναμία της πολιτείας να την αναγνωρίσει και να τη ρυθμίσει νομοθετικά.Πειραματισμοί αυτού του είδους, στερούνται κάθε λογικής και χαρακτηρίζονται ως ολέθρια και ανεπανόρθωτα σφάλματα, υπονομεύοντας ευθέως την επερχόμενη τουριστική χρονιά αλλά και την εν γένει ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.Ας γίνει επιτέλους αντιληπτό, ότι τα τελευταία χρόνια της ύφεσης, ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει γίνει αποδέκτης αλλεπάλληλων κυβερνητικών αλλαγών και αδικαιολόγητων φορολογικών επιβαρύνσεων (διπλασιασμός συντελεστών ΦΠΑ) και δεν είναι σε θέση πλέον να κάνει άλλες θυσίες και παραχωρήσεις.Ως εκ τούτου, η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας εκφράζει κάθετα και απερίφραστα την πλήρη αντίθεσή της στις αυτοσχεδιαστικές πρακτικές της κυβέρνησης και οι οποιεσδήποτε πρόχειρες σκέψεις για την επιβολή επιπρόσθετων νέων φόρων και ειδικών τελών στα ξενοδοχεία, θεωρούνται άκρως απαράδεκτες και επικίνδυνες, διότι έτσι δεν προάγεται η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, ενώ παράλληλα επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες τόσο στην απασχόληση όσο και στην οικονομία συνολικότερα.Επειδή οι χειρισμοί στον τουριστικό τομέα πρέπει να είναι άμεσοι και προπαντός απαιτούν χειρουργική ακρίβεια, ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα πάρει πίσωτο συντομότερο δυνατόν κάθε σκέψη περί επιβολής νέων φόρων και τελών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.Ας στηρίξουμε όλοι μαζί, το σημαντικότερο τομέα της χώρας μας, τον τουρισμό, τον κυρίαρχο αιμοδότη της εθνικής μας οικονομίας, γιατί ο τουρισμός είναι υπόθεση όλωνμας.
Δημήτρης Ε. ΠολλάληςΠρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνία

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ.Ο κλάδος του τουρισμού στην κατηγορία των ενοικιαζομένων δωματίων - διαμερισμάτων οδηγείται στον αφανισμό

Πριν λίγες ημέρες εκπρόσωποι του Δ.Σ.του σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων "Ξένιος Ζευς" των Βατίκων Λακωνίας ύστερα από πρόσκληση παρακολούθησαν ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Alas Rasort στην Ελιά Λακωνίας. 
Η πρόσκληση είχε θέμα ενημέρωση για την "Αξιολόγηση των τουριστικών Καταλυμάτων " και το τρέχον πρόγραμμα του" ΕΣΠΑ ". Το θέμα αφορά όλα τα δωμάτια -διαμερίσματα ενοικιαζομένων και ξενοδοχείων. Υποχρεωτικά μέχρι το τέλος 2017 πρέπει να γίνει αξιολόγηση από ιδιωτικές εταιρίες που ανέλαβαν το πρόγραμμα , ώστε να εντάξουν και να πιστοποιήσουν σε νέα κατηγορία ,αστεριών τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα. Εξαιρούνται οι επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις. Δηλαδή θα υπάρξει εκ νέου μοριοδότηση με κριτήρια που αφαιρούν η προσθέτουν μόρια συγκριτικά μετην υφιστάμενη κατηγορία που ανήκουν.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά πέραν όλων των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρές τουριστικές μονάδες (ΕΝΦΙΑ χαράτσια, ασφαλιστικό, αυξημένη φορολόγηση ,τέλος επιτηδευματία κ.λ.π. ) και παρά τη μειωμένη επισκεψιμότητα, υποχρεώνονται να μπούν στην διαδικασία αξιολόγησης από ιδιωτικές εταιρίες με κοστολόγιο πάνω -κάτω 250 ευρώ ανά δωμάτιο. Δηλαδή επιχείρηση δέκα (10) ενοικιαζομένων δωματίων καλείται να πληρώσει από 2.000 έως 2.500 ευρώ περίπου για να την επανακατατάξουν σε κατηγορία. Και αυτό θα ισχύει για 5 χρόνια!
. Το χειρότερο και αυτό που ενισχύει το σκεπτικό ότι οδηγούνται στο κλείσιμο μικρές ειδικά επιχειρήσεις, είναι ότι όποιος δεν μπει στην αξιολόγηση χάνει την Άδεια Λειτουργίας με καταλυτική ημερομηνία τέλος του 2017!
Όλα αυτά σημαίνουν μαθηματικά το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων γιατί είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο κόστος. Επιπλέον δεν δύνανται να ενταχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ αφού και οι επιχειρήσεις με τζίρο κάτω από 15.000 ευρώ και χωρίς απασχόληση τουλάχιστον ενός ατόμου την τελευταία τριετία, δεν εντάσωνται σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Ο κλάδος του τουρισμού στην κατηγορία των ενοικιαζομένων δωματίων - διαμερισμάτων οδηγείται στον αφανισμό , μέσα από τις οικονομικές πιέσεις δυσβάσταχτων φόρων , από την μείωση του τουρισμού και από τις ξαφνικές υποχρεωτικές αξιολογήσεις με υποχρεωτικές υπέρογκες δαπάνες.
Τι λέει γιαυτά το αρμόδιο υπουργείο;;;
Μανώλης Αντωνάκος
Α Επιλαχών Βουλευτής Λακωνίας 
Δημοκρατική Συμπαράταξη
ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ

Η ιστορία μιας φωτογραφίας γράφει ο Μανόλης Δαπόντε (Σιγουρομανόλης)

Τις προάλλες, σερφάροντας στο ίντερνετ έπεσα κατά τύχη πάνω στη φωτογραφία που αναδημοσιεύω, την οποία συνόδευε επεξηγηματικό σημείωμα. Στο σχόλιό του, ο φίλτατος Δημήτρης Κουτραφούρης μετέφερε κάποιες πληροφορίες για το ιστορικό της φωτογραφίας και διερωτάτο για την ταυτότητα των εικονιζομένων προσώπων*. Λυπούμαι που το αντιλήφθηκα με καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να λυθούν οι απορίες και να συμπληρωθούν οι νοσταλγικές μαρτυρίες εκείνης της εποχής.
2016.04.13.1. Γ.Παπανδρέου (1)
Το σπίτι στο οποίο έμεινε ο Γεώργιος Παπανδρέου ως πολιτικός εξόριστος επί Μεταξά είναι το πατρικό μου. Ήταν πολύ μεγάλο σπίτι, με κάποια περίσσια δωμάτια και γι’ αυτό η μητέρα μου, Χρύσα Ι. Δαπόντε, άρχισε από το 1934 να νοικιάζει κάποια απ’ αυτά σε μαθητές του Γυμνασίου. Από το 1936 το μετέτρεψε σε ξενοδοχείο. Εκεί έμεινε ως εξόριστος ο Σταμάτης Μερκούρης και –λίγο μετά την αναχώρησή του– ο Γεώργιος Παπανδρέου.
Στη σχετική φωτογραφία (εγώ θα πάω από τα δεξιά προς αριστερά) εικονίζονται τα εξής δέκα πρόσωπα:
Ο Γεώργιος Τριάρχης [1] από το Καψάλι (γαμπρός του Μανώλη Χάρου), δίπλα του [2] ο Μανώλης Αυγερινός (αδελφός της Ειρήνης Χάρου) γνωστός και ως Μπαρμπα-Μανώλης, μετά [3] είναι κάποιος υπάλληλος τότε του Δημοσίου Ταμείου δημοκρατικών φρονημάτων ονόματι Χρήστος Τσίρος, δίπλα και λίγο πιο πίσω, με τα γυαλιά [4] ο γνωστός με το όνομα Μπομπός Καρατζάς (γαμπρός της Ειρήνης Χάρου), αμέσως δίπλα του [5] ο επίσης πολιτικός εξόριστος, γιατρός Μανούσακας. Στη συνέχεια είναι βέβαια ο Γ. Παπανδρέου [8] και έμπροσθέν του τα δύο παιδιά της οικογένειας Χάρου, [6] ο Βασίλης (μετέπειτα γνωστός και ως Βασιλομάνητας) και [7] ο Σπύρος (μετέπειτα γνωστός και ως Σπυρόκωστας), δίπλα του δε [9] η Ειρήνη και [10] ο Μανώλης Χάρος, όπως σωστά αναφέρθηκαν από τον εγγονό τους, συνονόματο Μανώλη Χάρο, γνωστό σε όλους μας ζωγράφο.
Να προσθέσω ότι ήμουνα το ‘‘δεξί χέρι’’ του Παπανδρέου, γιατί με έστελνε σε διάφορα θελήματα, όπως στο Ταχυδρομείο για την αλληλογραφία του και αλλού. Ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν σοβαρός άνθρωπος και έτσι δεν θα μπορούσε να έχει κοινά σημεία με μένα, δεκατετράχρονο τότε. Ωστόσο, παρακολουθούσα πάντοτε από μικρή απόσταση και με μεγάλο ενδιαφέρον τις ατέλειωτες κουβέντες που έκανε με τους γονείς μου. Η φωτογραφία με γύρισε σχεδόν 80 χρόνια πίσω. Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω γι’ αυτό⋅ και να συμβουλέψω: όταν ψάχνετε για πληροφορίες … να ρωτάτε τους γεροντότερους!

*   Αμέσως μετά την παρούσα ανάρτηση (19-5-2015), επικοινώνησε μαζί μας ο Μανώλης Χάρος και έκανε τις εξής διευκρινίσεις: «Το σπίτι που έμεινε στη Χώρα (και που πολύ, πολύ μετά έγινε ξενώνας) ήταν το σπίτι του Γιάννη και της Χρύσας Δαπόντε, μοναδικό σπίτι στην συντηρητική και φιλοβασιλική τότε Χώρα που άνοιξε στον Γεώργιο Παπανδρέου. Στην φωτογραφία είναι από αριστερά ο Μανώλης και η Ειρήνη Χάρου (παρέα καθημερινή του Γεωργίου Παπανδρέου σε όλη την περίοδο της εδώ εξορίας του) και τα παιδιά τους Σπύρος και Βασίλης. Η φωτογραφία πάρθηκε στο σπίτι τους το πατρικό, το μανιτιάνικο σπίτι στο Φυρόι. Άκρη δεξιά εικονίζεται ο Γ.Τριάρχης από το Καψάλι, δίπλα του κάποιος από τον Κάλαμο και ακόμα μάλλον ο γυμνασιάρχης Σπ.Στάθης.
Ειρωνεία της ιστορίας είναι η εξής: Όταν ο Παπανδρέου γίνεται Πρωθυπουργός στην δεκαετία του ’60 [5 Ιουλίου 1964] στις δημοτικές εκλογές κατεβαίνουν αντίπαλοι ο Μανώλης Χάρος απέναντι στη Χρύσα Δαπόντε (ο άντρας της, Γιάννης, έχει πεθάνει στο μεταξύ) δηλαδή, αντίπαλες οι δύο δημοκρατικές οικογένειες της Χώρας, οι οποίες μάλιστα έχουν κιόλας συμπεθεριάσει τότε. Ποιος είπε τους Κεφαλονίτες τρελλούς; Δεν θα ξέρει μάλλον τους Τσιριγώτες…»
Ο Γεώργιος Παπανδρέου βρέθηκε εξόριστος στα Κύθηρα για 4 μήνες και κατόπιν μεταφέρθηκε στην Άνδρο όπου παρέμεινε μέχρι την έναρξη του πολέμου. Αντιγράφω από το βιβλίο Γεώργιος Παπανδρέου, Η ζωή του, εκδ. Πλανήτης, σελ. 156:
«Και είναι χαρακτηριστική η διάκριση που έκανε ο ίδιος ο δικτάτωρ για τον ασυμβίβαστο αντίπαλο, σημειώνοντας στο ημερολόγιό του, τον Φεβρουάριο του 1938: ‘‘Ο κλονισμός του Ιανουαρίου προήρχετο από την αμφιβολία του κόσμου αν η Κυβέρνησις είχε την εσωτερικήν δύναμιν να επιβληθή, ή μήπως εμποδίζεται από την Αυλήν… Αλλά Σοφούλης και Παπανδρέου θέλουν εξακολουθήσουν, έβγαλαν σήμερα μίαν απάντησιν υβριστικήν. Λοιπόν Παπανδρέου εστάλη μακρυά…’’»
Όσο για το φωτογραφικό τεκμήριο, θα είχε ενδιαφέρον να αναγνωρισθούν όλα τα πρόσωπα…
Πηγή http://dragonerarossa.gr/

Δ.Τ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, σχετικά με την απουσία θεσμικού πλαισίου για τις μισθώσεις ακινήτων που προορίζονται για τουριστική διαμονή πλατφόρμας Airbnb.

Επικαλούμενος τον νόμο 4336/2015, σύμφωνα με τον οποίο καταργούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας σε τουριστικά καταλύματα, ο κ. Κατσαφάδος τονίζει ότι ιδιώτες που έχουν ένα ακίνητο μπορούν να το εκμισθώνουν όσο διάστημα επιθυμούν, για την αύξηση των εσόδων τους.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει θεσπίσει κανόνες για την προσέλκυση τουριστών μέσω αυτής της πρακτικής, ενώ δεν έχει γίνει σαφές το τι πρόκειται να γίνει με τα ακίνητα σε συνιδιοκτησία, τα εξ αδιαιρέτου ακίνητα, αλλά και με τις δικλείδες ασφαλείας που πρέπει να τεθούν για θέματα υγειονομικών ελλείψεων, πυρασφάλειας κανονισμών πολυκατοικίας κ.α.

Ο κ. Κατσαφάδος ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς, τι προτίθενται να πράξουν προκειμένου να επιβάλλουν κανόνες λειτουργίας στις μισθώσεις ακινήτων προς τουριστική διαμονή, αλλά και να διαφυλάξουν την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων που πλήττονται περισσότερο από το νέο φαινόμενο της εκμίσθωσης ακινήτων.

Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τον 4336/2015, δηλαδή με το τρίτο Μνημόνιο, που ψηφίστηκε τον Αύγουστο 2015, από 1η Νοεμβρίου 2015 καταργούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας σε τουριστικά καταλύματα, αλλά και ο ορισμός για τα τουριστικά καταλύματα, σύμφωνα με τον οποίο δεν εντάσσονταν μέχρι πρόσφατα, η βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων στη συγκεκριμένη κατηγορία. Με τον τρόπο αυτό, ανοίγει πλέον, ο δρόμος και στην Ελλάδα για βραχυχρόνιες εκμισθώσεις ακινήτων σε ιδιώτες χωρίς την ανάγκη έκδοσης Ειδικού Σήματος Λειτουργίας από τον ΕΟΤ. Πρακτικά, το νέο αυτό θεσμικό καθεστώς, δίνει την δυνατότητα σε ιδιώτες που έχουν ένα ακίνητο (διαμέρισμα, μεζονέτα, βίλα κ.λ.π.), να το εκμισθώνουν για όσο διάστημα επιθυμούν, προκειμένου να έχουν έσοδα από αυτό, χωρίς να  κινδυνεύει να χαρακτηριστεί το ακίνητο του ως «τουριστικό».

Παρότι η εκμίσθωση ακινήτων από ιδιώτες αποτελεί μια πρακτική ιδιαίτερα διαδεδομένη και ανερχόμενη σε ολόκληρο τον κόσμο, με σημαντικό τζίρο, στην Ελλάδα φαίνεται πως η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την ανάπτυξή της, τη θέσπιση κανόνων και την προσέλκυση τουρισμού μέσω αυτής της πρακτικής.

Σε μελέτη μάλιστα που διεξήγαγε και παρουσίασε, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών, η οποία φαίνεται να μονοπωλεί τον κλάδο, η Airbnb, σημειώνει ότι ο κλάδος παρουσιάζει εκρηκτική ανάπτυξη με εκτίμηση ότι μέχρι το 2025 ο τζίρος του θα ανέρχεται σε 335 δισ. δολάρια, από 15 δισ. δολάρια το 2013. Στην ίδια μελέτη διαπιστώνεται ότι η εκμίσθωση ακινήτων προσελκύει νέους επισκέπτες, συμβάλλει στην αύξηση της τουριστικής αγοράς και στηρίζει την τοπική οικονομία, ενώ βοηθά τους τοπικούς οικοδεσπότες που μοιράζονται τα σπίτια τους, να έχουν ένα εισόδημα για να συντηρήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο.

Από φορολογική σκοπιά, η μίσθωση αυτή, ελλείψει ειδικότερης ρύθμισης, φαίνεται να αντιμετωπίζεται, όπως κάθε αστική σύμβαση μίσθωσης κατοικίας, χωρίς ωστόσο να έχει θεσπιστεί κάποιο σαφές πλαίσιο ή να γίνονται έλεγχοι για την αποφυγή φοροδιαφυγής. Ασαφές επίσης, παραμένει το τι πρόκειται να γίνει με τα ακίνητα σε συνιδιοκτησία, τα εξ αδιαιρέτου ακίνητα, αλλά και τις δικλείδες ασφαλείας που πρέπει να τεθούν για θέματα υγειονομικών ελλείψεων, πυρασφάλειας κανονισμών πολυκατοικίας κ.α.

Την ώρα που η Κυβέρνηση μάλιστα αναζητά φορολογικά έσοδα καταργώντας τους χαμηλούς συντελεστές του ΦΠΑ των νησιών, η θέσπιση ενός φόρου διανυκτέρευσης θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικά έσοδα στο κράτος. Για παράδειγμα, στο Παρίσι, όπου έχει έντονη ανάπτυξη η εκμίσθωση ακινήτων, οι χρήστες επιβαρύνονται με τουριστικό φόρο 0,83 ευρώ ανά διανυκτέρευση, το οποίο υπολογίζεται ότι επιφέρει στη γαλλική πρωτεύουσα έσοδα πάνω από 5 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση. Παράλληλα, είναι προκλητικό η Κυβέρνηση να επιβάλλει την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση στο τουριστικό πακέτο σήμερα στη χώρα και από την άλλη, ελλείψει ρυθμίσεων, να μην επιβάλει φορολογικές υποχρεώσεις στην μεγαλύτερη εταιρία εκμί

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πρόγραμμα αφίξεων κρουαζιέρας για το έτος 2016.


Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασίας, γνωστοποίησε τον υφιστάμενο έως σήμερα προγραμματισμό των δηλωθεισών αφίξεων – αναχωρήσεων των κρουαζιερόπλοιων για το έτος 2016.
Το πρόγραμμα όπως είναι φυσικό, αφορά προσεγγίσεις στην επικράτια του Δήμου και μπορείτε να το αναγνώσετε "πατώντας"εδώ.

Φωτογραφία από τη ρύπανση της παραλίας της Νεάπολης πριν πολλά χρόνια

Φωτογραφία από τη ρύπανση της παραλίας της Νεάπολης (φαίνονται τα πετρελαιοειδή εκεί που σκάει το κύμα) πριν 30 περίπου χρόνια και επί προεδρίας στην Νεάπολη του Παναγιώτη Κοκκινάκη . Ο καθαρισμός της παραλίας έγινε με την εθελοντική προσφορά των κατοίκων με πολλές ημέρες εργασία . Το πλοίο που περνούσε από το πέρασμα των Κυθήρων αν και εντοπίστηκε και καταδικάστηκε πρωτόδικα στο Εφετείο απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών ....
Αναρτάμε την φωτογραφία επειδή φαίνεται καθαρά πόσα μέτρα ήταν η άμμος μπροστά από τα τσιμεντένια προστατευτικά κρηπιδώματα σε κάθε σημείο της παραλίας .

Πηγή 
Stathakis Panagiotis

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 13/4/2016 - Συνάντηση Δημάρχου με Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιώς

Με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Φώσκολο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης μαζί με τον Ειδικό Σύμβουλό του Δικηγόρο κ. Αντώνη Σεμιτέκολο. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προοπτική ενίσχυσης του προσωπικού του Α/Τ Κυθήρων ενόψει της θερινής περιόδου καθώς και γενικότερα ζητήματα αστυνόμευσης. 

Η έξαρση της προσφυγικής κρίσης έχει στερήσει χιλιάδες αστυνομικούς από κομβικές υπηρεσίες που αποσπώνται σε hot spots με αποτέλεσμα η υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών να είναι μεγάλη. 

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος μετέβη στην Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Αρχιπλοίαρχο (Μ) κ. Κολοκούρη ΠΝ με θέμα την προετοιμασία των εκδηλώσεων για το Ρώσο Ναύαρχο Νικόλαο Φιλοσοφώφ, που θα γίνουν στις 30 και 31 Ιουλίου στα Κύθηρα στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας Ρωσίας 2016.
------------------------------
Πηγή: kythira.gr
------------------------------