Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΟΙ «ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΟΠΟΛΗ


Από το 1932 διαπιστώθηκαν από Άγγλους αρχαιολόγους σε προανασκαφικές επισκέψεις ίχνη Μινωικής αποικίας στα Κύθηρα, από το 2000 π.χ. Το 1963 ο αρχαιολόγος καθηγητής Τζώρτζ Χάξλεϋ ανέλαβε τη διεύθυνση των ανασκαφών στην περιοχή της σημερινής Παλιόπολης στα ερείπια της Ομηρικής Σκάνδειας. Από τα αξιοθέατα για τους περιηγητές του 19ου αι. στα Κύθηρα ήταν το πλήθος των Μινωικών τάφων, λαξεμένων στο μαλακό ψαμμόλιθο στις τοποθεσίες Καστρί, Άσπρογα και Βόθονα. Μεταξύ αυτών κάποιοι ήσαν θαλαμοειδείς, λαξευτοί με σαρκοφάγους στις 3 πλευρές. Στις περιγραφές τους οι περιηγητές τονίζουν ότι έμοιαζαν καταπληκτικά με τις υπόγειες κατακόμβες της Μάλτας. Από όλο αυτό το Μινωικό θησαυρό έχει διασωθεί ένα μικρό μέρος. Οι σεισμοί, η διάβρωση, οι ποικίλες αναστατώσεις στην περιοχή και τελευταία οι μπολντόζες με τη διάνοιξη δρόμων και η μηχανική καλλιέργεια των αγρών εξαφάνισαν πολλά ίχνη του Μινωικού και Μυκηναϊκού πολιτισμού στα Κύθηρα.
(Φωτο Ειρήνη Βενέρη-Τραβασαρου και Fay Psaltis)
 Πηγή
Eleni Harou

P

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ.Τα Βάτικα μπορεί να είναι ωραία περιοχή, να έχουν ωραία προϊόντα αλλά σε παγκόσμιο επίπεοδ έχουν 2 μοναδικά χαρακτηριστικά.

Τα Βάτικα μπορεί να είναι ωραία περιοχή, να έχουν ωραία προϊόντα αλλά σε παγκόσμιο επίπεοδ έχουν 2 μοναδικά χαρακτηριστικά.
Το εξαιρετικό αιολικό δυναμικό
και την στρατηγική θέση μας ως πέρασμα στην παγκόσμια ναυτιλία
και αντί να προσπαθούμε να τα εντάξουμε με ένα συμβατό τρόπο στο οικοσύστημα της περιοχής μας και να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο που μπορεί παράγουν τα αφήνουμε βορά των επαγγελματιών επαναστατών..
η ανοησία και η αυτοκαταστροφή σε ένα εκρηκτικό μίγμα
Ο μύθος της Ήπιας Τουριστικής Ανάπτυξης δεν υπάρχει.
Απαιτείται στόχευση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου με όσο το δυνατόν (επαναλαμβάνω όσο το δυνατόν γιατί παραχωρήσεις θα πρέπει να γίνουν) προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα δημιουργήσουν ένα σοβαρό αστικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης που θα στεγάσει την οικιστική και επιχειρηματική δραστηριότητα την σχετική τόσο με την ενέργεια και το εμπόριο όσο και με τους ιδιαίτερους τουριστικούς προορισμούς όπως η Ελαφόνησος, τα Κύθηρα και η Μονεμβάσια.
Η ικανοποίηση των ιδεοληψιών μιας μερίδας εμμονικών που συμπαρασύρουν πολλούς συμπατριώτες μας με τον θόρυβο που δημιουργούν και με την οικονομική ασφάλεια που έχουν στο τέλος θα επιφέρει δραματικές συνέπειες για τον τόπο που βέβαια θα ικανοποιούν τις εμμονικές αριστερίστικες απόψεις των ηγετών της "επανάστασης". Το κακο κεφάλαιο , οι καλοί αγωνιστές...
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ζήσουμε αυτό το εφιαλτικό σενάριο... Όχι για όσους έχουμε την δυνατότητα επιλογής αλλά για τους μονιμους κατοίκους της περιοχής που βουλιάζουν μέρα με την μέρα στην οικονομική εξαθλίωση...
Πηγή
Panagiotis Kranidiotis

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου, η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων, σχετικά με τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τη εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και για την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γεώργιος Γαβρίλης, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, των Δήμων, του Ο.Α.Σ.Π., φορέων και οργανώσεων και εθελοντικές ομάδες δράσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αυτοτελούς Δνσης Πολιτικής Προστασίας και άλλων Δ/νσεων των Αντιπεριφερειών.
Αρχικά έγινε εισήγηση από την εκπρόσωπο του Ο.Α.Σ.Π. κ. Χρύσα Γκουντρομίχου σχετικά με θέματα που αφορούσαν τους σεισμούς και ακολούθησε σχετική συζήτηση και τοποθετήσεις από εκπροσώπους των Φορέων. Δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων Φορέων με σκοπό τον αποτελεσματικότερο συντονισμό δράσεων σε περίπτωση που χρειαστεί. Το δεύτερο μέρος της σύσκεψης αφορούσε την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο 2016. Τονίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων η αναγκαιότητα ετοιμότητας των ενεργειών όλων των Φορέων για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών. Οι εμπλεκόμενοι Φορείς αναφέρθηκαν, αναλόγως αρμοδιότητας, σε ενέργειες και μέτρα που σχεδιάζουν ή έχουν λάβει στα πλαίσια της πρόληψης και της αντιμετώπισης των πυρκαγιών καθώς και σε προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και την αντιμετώπιση προβλημάτων που συνήθως παρουσιάζονται.
Τέλος, με αφορμή τις επισημάνσεις των συμμετεχόντων δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα επικίνδυνα σημεία για εκδήλωση πυρκαγιάς καθώς και στο θέμα της υπηρεσιακής ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων τόσο σε προσωπικό όσο και στα διαθέσιμα μέσα.
Στο κλείσιμο των εργασιών, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος τόνισε με έμφαση ότι «το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν». Συνέστησε στους Δήμους την έγκαιρη απομάκρυνση όλων των κλαδεμάτων και των υλικών που μπορεί να αποτελέσουν εν δυνάμει εύφλεκτα υλικά και την καταγραφή και συντήρηση όλων των διαθέσιμων οχημάτων και μηχανημάτων. Προς το Πυροσβεστικό Σώμα συνέστησε την στρατηγική διασπορά των μέσων και οχημάτων για άμεση αντιμετώπιση πιθανών εστιών και την ενίσχυση των πυροσβεστικών κλιμακίων. Από τους εκπροσώπους της ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε την έγκαιρη αποψίλωση και αποξήλωση στις περιοχές αρμοδιότητας της. Τέλος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και συνεισφορά τους και συνεχάρη τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για τις προσπάθειες τους κατά την παρελθούσα επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο.



Ακάθιστος ύμνος: Οι τελευταίοι Χαιρετισμοί της Παναγίας

Πλησιάζοντας στις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, φτάσαμε στην τέλεση της ακολουθίας των τελευταίων Χαιρετισμών της Παναγίας, του επονομαζόμενου και Ακάθιστου Ύμνου.

Ένα από τα λαοφιλέστερα ποιήματα της ελληνορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης και φιλολογικό μνημείο άφταστης τελειότητας. Ένας ύμνος προς την Παναγία, που, όταν ψάλλεται στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προκαλεί ρίγη αληθινής συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης στους πιστούς. «Ακάθιστος Ύμνος» ονομάστηκε, επειδή, όταν ψάλλεται, το εκκλησίασμα στέκεται όρθιο, ενώ η εναλλακτική ονομασία του «Χαιρετισμοί» προέρχεται από τη συχνά επαναλαμβανόμενη λέξη Χαίρε.


Ο Ακάθιστος Ύμνος ψάλλεται τμηματικά το βράδυ της Παρασκευής των τεσσάρων πρώτων εβδομάδων των Νηστειών και ολόκληρο το βράδυ της Παρασκευή της πέμπτης εβδομάδας των Νηστειών, κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου. Αποτελείται από το προοίμιο «Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια» και 24 οίκους (στροφές) με αλφαβητική ακροστιχίδα από το Α έως το Ω. Το πρώτο μέρος του ποιήματος (Α-Μ) αναφέρεται σε επεισόδια από τη ζωή της Παναγίας (Ευαγγελισμός, Γέννηση του Ιησού, Υπαπαντή κ.ά.) και το δεύτερο μέρος (Ν-Ω) σε θεολογικά θέματα. Αναφέρεται γενικότερα στην ενανθρώπιση του Ιησού και τη σωτηρία των ανθρώπων, ενώ εξαίρεται η συμβολή της Παναγίας.

Ο ποιητής του Ακαθίστου Ύμνου δεν είναι γνωστός, καθώς οι μακροχρόνιες έρευνες δεν έχουν καταλήξει σε αναμφισβήτητα συμπεράσματα. Έχουν αναφερθεί τα ονόματα του Ρωμανού του Μελωδού, του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Σέργιου, του διάκονου και ιαμβογράφου Γεωργίου Πισίδη, του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γερμανού Α', του μητροπολίτη Νικομηδείας Γεωργίου Σικελιώτη, της Κασσιανής και του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φωτίου.

Η επικρατούσα παράδοση υποστηρίζει ότι ο Άκάθιστος Ύμνος γράφτηκε για τη διάσωση της Κωνσταντινούπολης από την πολιορκία των Αβάρων, ενός ταταρομογγολικού φύλου, το 626. Η σωτηρία της Βασιλεύουσας αποδόθηκε στην Υπέρμαχο Στρατηγό, την Υπεραγία Θεοτόκο.

Πηγή: sansimera.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 15/4/2016


Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 14/4, στην οποία παρέστη και έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης, εγκρίθηκε ομόφωνα μετά από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής κας. Θανοπούλου, η προμήθεια και τοποθέτηση με πόρους της Περιφέρειας 17 νέων διατάξεων αυτόνομης πρόσβασης ΑμΕΑ σε παραλίες της Αττικής, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η παραλία της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων, ύστερα από αίτημα της Δημοτικής μας Αρχής και σε συνεργασία με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρο.
Στην ίδια απόφαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τηναναβάθμιση και συντήρηση των ήδη υπαρχουσών διατάξεων, μεταξύ των οποίων και αυτής του Καψαλίου, καθώς μετά από αίτημα των οικείων Δήμων, τις δαπάνες συντήρησης και αναβάθμισης των μηχανημάτων θα αναλάβει εξολοκλήρου η ανάδοχος εταιρεία με δαπάνη της Περιφέρειας. 
Ο Δήμος μας πλέον αποκτά ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς 2 παραλίες του στο βόρειο και το νότιο τμήμα (Καψάλι και Αγία Πελαγία), γίνονται πλήρως προσβάσιμες σε άτομα με κινητική αναπηρία, γεγονός που οφείλει να ωθήσει φορείς και επαγγελματίες στην κατεύθυνση της υλοποίησης έργων προσβασιμότητας ΑμΕΑ σε όλες τις τουριστικές υποδομές.


Αντικύθηρα, Αρχαιολογία και οι κοινότητες των ανθρώπων από τον Άρη Τσαραβόπουλο

Η συμπλήρωση 15ετούς ανασκαφικής έρευνας και παρουσίας στο απομονωμένο νησί των Αντικυθήρων προκάλεσε την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση να παρουσιαστούν στο κοινό τα έως τώρα αποτελέσματα και συμπεράσματα, συνδεδεμένα με τους αρχικούς επιστημονικούς και κοινωνικούς στόχους και με την σχεδόν θεσμοθετημένη πολύχρονη και συνάμα πολύμορφη παρουσία μας στο μικρό νησί.
tsaravopoulosmikri
Καθώς πιστεύουμε ότι η αρχαιολογική έρευνα δεν είναι αποκομμένη από το κοινωνικό περιβάλλον, εκτός από την αναζήτηση των απαντήσεων στα επιστημονικά ερωτήματα, αφορμή για την έναρξη των ερευνών στο νησί απετέλεσε και η διερεύνηση της δυνατότητας επέμβασης και ανάσχεσης, μέσω της ανασκαφικής έρευνας, του φαινομένου της έντονης πληθυσμιακής συρρίκνωσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο μικρό νησί.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, το έργο που αρχίσαμε, μετά από αίτημα της Κοινότητας Αντικυθηρίων, τον Αύγουστο του 1999, είχε τρεις διακριτούς αλλά αλληλένδετους στόχους:
1. την επιστημονική-ιστορική έρευνα,
2. την προβολή της στους κατοίκους, αλλά και στο ευρύτερο κοινό και
3. τη συμβολή της έρευνας, άμεσα και έμμεσα, στην κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη.
Από αρχαιολογικής σκοπιάς, όπως θα φανεί καθαρά από τις ανακοινώσεις του Διημέρου, η έρευνά μας ανέδειξε την άγνωστη έως τώρα ιστορία του νησιού. Με αυτό τον τρόπο, σήμερα γνωρίζουμε ότι το νησύδριον αυτό, «άσημον και υπό των αρχαίων συγγραφέων μόλις μνείας τυχόν» (Στάης ΑΕ 1889), έχει συμβάλει ενεργά στην ιστορία της Ελληνιστικής Περιόδου και μάλιστα δίνει το κλειδί στην ερμηνεία και άλλων φαινομένων που παρατηρούνται στον Ελλαδικό αλλά και στον Κρητικό χώρο την εποχή αυτή.
Τα επιστημονικά πορίσματα που προκύπτουν μέσα από την έρευνα για το παρελθόν του νησιού και την ανάκτηση των υλικών του καταλοίπων μέσω της αρχαιολογικής σκαπάνης αποτελούν ένα δημόσιο αγαθό. Έτσι, συστηματική υπήρξε η προσπάθεια γνωστοποίησης του έργου μας και των συμπερασμάτων που προέκυψαν στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας αυτής υπήρξε το γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του νησιού συμμετέχουν συνεχώς ως αρωγοί και συνεργάτες στην προσπάθειά μας. Το έργο που επιτελέστηκε στον τομέα αυτό παρουσιάζεται σε ανακοινώσεις του Διημέρου.
Τα παραπάνω θεωρούμε ότι μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία όρων αειφόρου κοινωνικής ανάπτυξης του τόπου. Καθώς η αρχαιολογία δεν είναι αποκομμένη από το κοινωνικό της περιβάλλον, η συνεργασία με την κοινότητα και τις πολιτιστικές δομές που ήδη υπάρχουν, όπως η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με την πολυετή παρουσία της στο νησί, αλλά ακόμα και η πιο πρόσφατη παρουσία της Ομάδας των Εναλίων Ερευνών (για το Ναυάγιο και το Μηχανισμό) μπορεί να είναι η αφετηρία για τη δημιουργία πολυθεματικών δομών, οι οποίες θα είναι σε θέση να προσελκύσουν επισκέπτες ποικίλων ενδιαφερόντων. Δυστυχώς, η προσπάθειά μας στον τελευταίο (αλλά σημαντικότερο) αυτόν τομέα δεν πιστεύουμε ότι έχει προσεγγίσει ικανοποιητικά τους στόχους που είχαμε βάλει από την αρχή, λόγω ισχυρών συντεχνιακών, κυρίως, αγκυλώσεων που ορθώνονται ως αδιαπέραστο τείχος σε κάθε προσπάθεια ανανέωσης.

Οι Περιλήψεις των Εισηγήσεων εδώ.
Πηγή  http://dragonerarossa.gr/

Διανομή ειδών βασικής ανάγκης απο τον Δήμο Αν.Μάνης



9Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΉΣ ΜΑΝΗΣ συμμετέχοντας ως εταίρος στην «Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Πελοποννήσου στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)»
ανακοινώνει
ότι από την Τρίτη 19 Απριλίου ως και την Παρασκευή 22 Απριλίου, κατά τις ώρες: 09:30π.μ. ως 14:30μ.μ, στο κτήριο που βρίσκεταιπαραπλεύρως του κτηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γυθείου θα προβεί στη διανομή ειδών βασικής υλικής συνδρομής (είδη οικιακής χρήσης,), βρεφικών τροφών/πάνες και ελαιόλαδο καθώς και αγροτικά προϊόντα (μήλα, μανταρίνια)
Ταυτόχρονα με την διανομή στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ: ειδών βασικής υλικής συνδρομής (είδη οικιακής χρήσης,), βρεφικών τροφών/πάνες και ελαιόλαδο
θα πραγματοποιηθεί
και διανομή αγροτικών προϊόντων (μήλα και μανταρίνια) ),
βάσει του άρθρου 10 παραγρ.2.3 της ΚΥΑ 3320/89565/14-8-2015 (Συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης των παραγωγών ορισμένων οπωροκηπευτικών – ΦΕΚ 1701/τ.Β’/14 – 08 – 2015), στους δικαιούχος ΤΕΒΑ, στους δικαιούχους κάρτας σίτισης και στα Δημόσια Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Συγκεκριμένα:
Οι ωφελούμενοι – δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ (που θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας τους ή εξουσιοδότηση από τον δικαιούχο με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του) θα παραλάβουν:
  1. Είδη οικιακής χρήσης (σαμπουάν, υγρό πιάτων, υγρό γενικού καθαρισμού, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες,)
  2. Βρεφικά είδη (γάλα σκόνη, κρέμες και πάνες, στους δικαιούχους με βρέφη)
  3. Ελαιόλαδο
  4. Μήλα
  5. Μανταρίνια 
Οι κάτοχοι κάρτας σίτισης, βάσει του άρθρου 10 παραγρ.2.3 της ΚΥΑ 3320/89565/14-8-2015 (που θα πρέπει να έχουν μαζί τους την κάρτα τους, το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας ή εξουσιοδότηση από τον δικαιούχο με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του) θα παραλάβουν:
  • Πορτοκάλια
  • Μανταρίνια
Επίσης θα διατεθούν από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης μήλα και μανταρίνια (κατά τις ίδιες ημερομηνίες) σε όλους τους μαθητές των σχολικών βαθμίδων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, βάσει του άρθρου 10 παραγρ.2.3 της ΚΥΑ 3320/89565/14-8-2015
Οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ και Κάρτας Σίτισης θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά (μέσω sms), στα κινητά τηλέφωνα που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης, προκειμένου να προσέλθουν στο σημείο Διανομής για την παραλαβή των ειδών
Στο τέλος κάθε διανομής οι αρμόδιες αρχές στέλνουν τη λίστα με τους ωφελούμενους που παρέλαβαν προϊόντα και τις ποσότητες αυτών.

 

 Ο Δήμαρχος
α/α
Ο Αντιδήμαρχος
Παναγιώτης Τσιριγώτης

ΚΥΘΗΡΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ !

ΚΥΘΗΡΑ
ΠΕΛΑΓΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ! ' Πόσο ελπιδοφόρο αλλά και πόσο φως σκορπίζουν μια ομάδα παιδιών από την Αγία Πελαγία που μέσα σε όλα αυτά που με δικές μας ευθύνες τους έχουμε φορτώσει .Αυτά τα παιδιά βρίσκουν χαραμάδα αισιοδοξίας και στέλνουν μήνυμα μέσα από τον στίχο και την μουσική !! Ναι φίλοι φως και ελπίδα είναι αυτά τα παιδιά που τολμούν και βρίσκουν τρόπους να προβάλουν την αισιοδοξία στέλνοντας μηνύματα μέσα από την μουσική τους και τον στίχο. Κι εσείς ευτυχώς λίγοι , με μια ισοπεδωτική υπερβολή ,βγήκατε και σχολιάσατε αρνητικά το τραγούδι .Με το ίδιο παραμυθάκι ,ξορκίσατε νέους ανθρώπους που αντιστέκονται σε όλα αυτά που εμείς έχουμε ευθύνη και παρ' όλα αυτά κάνουν ένα βήμα μπροστά. Γιατί κύριοι η μουσική είναι πολιτισμός και αυτό μας διδάσκουν αυτά τα παιδιά ,γιατί αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του νησιού . Φοβηθήκατε μην ξεφύγουν από το "σύστημα" και σπεύσατε να τα κοντρολάρεται αναγκάζοντας τα να ζητήσουν συγνώμη . Συγνώμη για ποιο πράγμα ? Επειδή εξέφρασαν με την μουσική τους και τον στίχο τους αυτό που νοιώθουν ? Φοβηθήκατε μην ταρακουνήσουν τα "κεκτημένα ' που επέβαλε μια νοοτροπία που υποβαθμίζει τον τόπο και θέλετε να κιγκλιδώσετε αυτά τα παιδιά που ζωγράφισαν με τις νότες αυτό ακριβώς που βιώνουν . Και αν είχατε λίγο πιο ανοιχτό μυαλό θα διακρίνατε το πείσμα αυτών των παιδιών πέρα από όσα βιώνουν ότι επιμένουν Κύθηρα τραγουδώντας Πελαγία Πελαγία σ αγαπάμε κι ας έχεις αλητεία ! Θέλει λίγο "αλητεία" να τολμάς με διαφορετική έννοια της λέξης αλητεία για όσους δεν το καταλάβατε.

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ