Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Υποχρεωτική η αποψίλωση από ξερά χόρτα οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων, που βρί­σκονται εντός κωμοπόλεων και οικισμών.

Με την Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012/12 (ΦΕΚ 1346 Β/25-4-2012) οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκο­νται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υπο­χρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Στους χώρους αυτους απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων-σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.

Ποινές

 Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οι- κείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

 Οι ποινικές κυρώσεις ασκούνται από την Πυρο­σβεστική Αρχή.

Oι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα με κράτηση μέχρι και 3 μηνών η με πρόστιμο.

Υπεύθυνος ο δήμος για τις αποψιλώσεις
Η αρμοδιότητα για την εξέταση καταγγελιών περί μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για αποψίλωση και ξκαθαρισμό ανήκει στους Δήμους, ενώ η Πυροσβεστική Αρχή επιλαμβάνεται των περιπτώσεων που ανάματος φωτιάς και απόρριψης αναμμένων τσιγάρων-σπίρτων και άλλων υλών.
Πηγή http://el-vima.blogspot.com/

«Από τώρα τρέχουν» – Πότε ξεκινά επίσημα η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας – Επείγον έγγραφο προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες

Η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ορίζεται από 1ης Μαΐου μέχρι 31η Οκτωβρίου, σύμφωνα με το αρθ. 1 της ΚΥΑ 12030Φ.109.1/1999. Με βάση τα άρθρα 23 & 25 του Ν. 998/79 προκύπτει η υποχρέωση (για τους Φορείς, που αναφέρονται για δράσεις που προσδιορίζονται στην ΚΥΑ 12030Φ.109.1/1999 για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών) ανάπτυξης μηχανισμού και λήψης μέτρων, έτσι ώστε να υπάρχει άμεσος έλεγχος των δασικών πυρκαγιών που ενδέχεται να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Προς αυτή την κατεύθυνση το ΥΠΕΣ και η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στέλνουν επείγον έγγραφο προς τους εμπλεκόμενους φορείς να είναι σε ετοιμότητα.

Αποσύρθηκε ο ετήσιος φόρος στο ερασιτεχνικό ψάρεμα

Αποσύρθηκε η τροπολογία που επανέφερε ως ετήσιο και όχι διετή τον φόρο στο ψάρεμα μετά την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και των ΑΝΕΛ.

Πρόκειται για το άρθρο 43 του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και πλέον δεν εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση οι ερασιτέχνες αλιείς που διαθέτουν μικρές βάρκες ή φουσκωτά οφείλουν να πληρώνουν έξτρα ετήσιο παράβολο 50 ευρώ που θα αυξάνει ανάλογα με την ιπποδύναμη της μηχανής ενώ όσοι δεν το πράττουν θα πληρώνουν πρόστιμα.

Καταλυτικό ρόλο στην απόσυρση της διάταξης διαδραμάτισε και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών & Αλλων Σκαφών και Παρελκόμενων Εξαρτημάτων, Εμπόρων και Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ) σύμφωνα με τον οποίο η άδεια Αλιείας για ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με κινητήρα έως 120 ίππων με βάση την προτεινόμενη ρύθμιση που αποσύρθηκε ο ιδιοκτήτης του θα καταβάλλει για τους πρώτους 25 ίππους 50 ευρώ ενώ για τους υπόλοιπους 95 ίππους θα καταβάλλει 95 ευρώ. Το ετήσιο κόστος για την ερασιτεχνική 'Αδεια Αλιείας με βάση την προωθούμενη διάταξη ανέρχεται σε 145 ευρώ!

Πηγή http://www.zougla.gr/

Μανώλης Αντωνάκος : Η πορεία υλοποίησης διαχρονικά του έργου του Οδικού άξονα Λεύκτρο- Σπάρτη.

Συμβαίνει Τώρα's photo.
Μανώλης Αντωνάκος : Η πορεία υλοποίησης διαχρονικά του έργου του Οδικού άξονα Λεύκτρο- Σπάρτη.
Παραδόθηκε χθες στη κυκλοφορία ο οδικός άξονας Λεύκτρο - Σπάρτη. Ενα σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της Λακωνίας!!
Η πρόσφατη ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών οδήγησε στα χθεσινά εγκαίνια, αφού όπως είναι γνωστό το έργο που είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν, είχε ολοκληρωθεί κατά το 95% και καθυστερούσε η ολοκλήρωση του για διάφορους λόγους.Τη πορεία υλοποίησης του έργου τη γνωρίζει ο αρμόδιος υπουργός υποδομών κ.Σπίρτζης. Γιαυτό και είπε εγκαινιάζοντας το έργο,"ότι τα έργα δεν ανήκουν σε.κυβερνήσεις " απαντώντας ουσιαστικά σε όσους προσπάθησαν με αφορμή τα εγκαίνια να απομειώσουν προσπάθειες πολλών ετών για την υλοποίηση του έργου αυτού παρά τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν όπως.και πολλών άλλων έργων που βρίσκωνται σε εξέλιξη.
Και το είπε αυτό γιατί ο σημερινός.υπουργός υποδομών ως πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ γνώριζε για παράδειγμα τις προσπάθειες του Δημήτρη Ρέππα ως υπουργού υποδομών επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και για το δρόμο Λεύκτρο Σπάρτη αλλά και συνολικότερα για το Δρόμο Τρίπολη Καλαμάτα, όπως και τις προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων και της αυτοδιοίκησης δέκα και πλέον χρόνων.
Αυτά για να μην ξεχνόμαστε.
Γιατί λαός που δεν έχει μνήμη δεν έχει.μέλλον!!
Αναμένουμε τώρα και την ολοκλήρωση του δρόμου Σκούρα Πυρί ο οποίος θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στη σνάπτυξη της νότιας Λακωνίας !!
Να είναι λοιπόν καλοτάξιδος με συνεισφορά στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Λακωνίας!!!
Μανώλης Αντωνάκος πολιτευτής Ν. Λακωνίας.

Εκδήλωσης προς τιμήν της Ρόζας Κασιμάτη ή οποία θα πραγματοποιηθεί στα Κύθηρα.


ΒΑΤΙΚΑ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ








Θέμα: « Δελτίο Τύπου – Εκπαιδευτική άσκηση δασοπυρόσβεση στην περιοχή της Νεάπολης στις 17-04-2016 ».

        



           Στις 17 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική άσκηση στην Νεάπολη Λακωνίας, στα πλαίσια της ετοιμότητας έναντι της αντιπυρικής περιόδου. Έγινε σε συννενόηση με τα μέλη του Συλλόγου στη Νεάπολη και Σπάρτη, και κατόπιν αδείας της Π.Υ. Νεάπολης,τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασιά          

 Κατά την αποχώρησή της ομάδας, επιχειρήσαμε σε πυρκαγιά που σημειώθηκε σε ρεματιά σε δύσβατο σημειο . Σε συνεργασία με την Π.Υ. Νεάπολης, κατασβέστηκε χωρίς να πάρει περαιτέρω διαστάσεις.









                                                                                 

        Μετά τιμής





         Για το ΔΣ                                                                  

   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΥΤΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΡΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» ΕΝΟΡΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ Μ. ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 17Απριλίου Ώρα 6:30μ.μ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Απριλίου ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ
  • ΤΡΙΤΗ 19Απριλίου Ώρα 6 μ.μ. ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ Μ. ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 20Απριλίου Ώρα 7.00 μ.μ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΡΑΔΙΝΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗΣ
  • ΠΕΜΠΤΗ 21 Απριλίου Ώρα 6 μ.μ. ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ Μ. ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
  • ΠΑΡΑΣΚ. 22 Απριλίου Ώρα 7.00 π.μ. ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
  • ΠΑΡΑΣΚ. Ώρα 6:30 μ.μ. ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ Μ. ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝ. ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ
  • ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ 23 Απριλίου Ώρα 7.00 π.μ. ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
  • ΣΑΒΒΑΤΟΝ Ώρα 6 μ.μ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ –ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΔΑΦΝΗΣ
  • ΤΟ ΕΣΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ
Με τη βοήθεια του Παναγάθου Θεού εισήλθαμε στην τελευταία εβδομάδα πριν της Αγίας και Μεγάλης, της ευλογημένης αυτής περιόδου της Μ. Τεσσαρακοστής. Όλο και περισσότερο πλησιάζουμε για να ζήσουμε τα γεγονότα της Θείας Οικονομίας Του. Την Υποδοχή, την Προδοσία, τη Σταύρωση, τη χαρά και την Ανάσταση.
Ας έλθουμε όλοι στη χαρά του Κυρίου μας. Και πρώτοι και δεύτεροι…και πλούσιοι και φτωχοί. όλοι ας απολαύσουμε το συμπόσιο της Πίστης. Όλοι ας απολαύσουμε την πλούσια αγαθοσύνη του Θεού.
Κανείς να μη θρηνήσει πια για τη φτώχεια, γιατί φανερώθηκε η κοινή βασιλεία.
Κανείς να μη θλίβεται για τα αμαρτήματά του, γιατί ανέτειλε σαν ήλιος μέσα απ’ τον άδειο τάφο του Χριστού, η συγνώμη.
Κανείς να μη φοβάται τον θάνατο, γιατί μας ελευθέρωσε απ’ αυτόν ο θάνατος του Σωτήρα.
Αναστήθηκε ο Χριστός και κατατροπώθηκαν οι δαίμονες.
Αναστήθηκε ο Χριστός και χαίρονται οι Άγγελοι.
Αναστήθηκε ο Χριστός και ζωή βασιλεύει.
Αναστήθηκε ο Χριστός και κανείς πια νεκρός στα μνήματα.
Γιατί ο Χριστός είναι η αρχή της ανάστασης όλων των κεκοιμημενων (Α’ Κορ. ΙΕ, 20)». Σ’ Αυτόν η δόξα και η δύναμη στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

500.000 € για συντήρηση του οδικού δικτύου της Ανατολικής Μάνης ενόψει καλοκαιριού

Δημοπρατήθηκε σήμερα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας το έργο «Συντήρηση της με αριθμό 23 Επ.Ο. Αρεόπολης – Πυρρίχου – Χειμάρας – Κότρωνα – Αγριλιάς – Δρυαλίου – Νύμφης – Κοκκάλας – Αγίου Κυπριανού – Λάγιας – Γερολιμένα».
Το έργο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, προβλέπει εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος των οδών, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων.
Με την ευκαιρία δημοπράτησης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας δήλωσε ότι η συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου κρίθηκε επιτακτική, διότι εξυπηρετεί ολόκληρη την ανατολική λακωνική Μάνη με τους παραδοσιακούς οικισμούς, των οποίων ο πληθυσμός αυξάνεται κατά πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες. “Στόχος μας”, συμπλήρωσε η κ. Τζανετέα, “είναι να βελτιώσουμε τις υποδομές μας, γιατί θεωρούμε ότι μετά και την παράδοση του δρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη και την ολοκλήρωση του δρόμου Σκούρα – Πυρί, που προβλέπεται να παραδοθεί το φθινόπωρο, ο κυκλοφοριακός φόρτος προς τη νότια Λακωνία θα αυξηθεί”.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Σπορ 2017 διεκδικεί να γίνει ο Δήμος Ευρώτα

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, στο πλαίσιο επαφών και συνεργασιών με υπηρεσιακούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιδίωξη του κ. Γρυπιώτη είναι η υποστήριξη των υποψηφιοτήτων του δήμου του για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Σπορ 2017 και για το βραβείο βιοκλιματικής ανάπλασης της πλατείας Πηγών. Το συγκεκριμένο βραβείο διεκδικεί ο δήμος στον διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας. Όσον αφορά στην υποψηφιότητα για την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των σπορ 2017, θα υπάρξει σθεναρή διεκδίκηση από την πλευρά του δημάρχου, καθώς ενδεχόμενη ανάληψη αυτής της διοργάνωσης θα ανοίξει το δρόμο για χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλων αναπτυξιακών έργων.
Επιπροσθέτως, ο κ. Γρυπιώτης θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε συναντήσεις για το Σύμφωνο των Δημάρχων, στο οποίο συμμετέχουν δήμοι και περιφέρειες με στόχο την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης, τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους και τη μείωση των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2020. Εξάλλου, στην ατζέντα του δημάρχου Ευρώτα κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής του στην ευρωπαϊκή μητρόπολη θα βρεθούν τα καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα και οι σύγχρονες πρακτικές διαχείρισής τους.

Σημαντικά τα προβλήματα του λακωνικού επιχειρηματικού κόσμου: Μόνο ένας στους δύο πληρώνει εισφορές στον ΟΑΕΕ

Τη Σπάρτη επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας Γιώργος Καββαθάς με αφορμή τη διάσκεψη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, η οποία διεξήχθη στις 14 και 15 Απριλίου. Εκεί ως εισηγητής ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η ΓΣΕΒΕΕ να συμβάλει στην ανάδειξη των μικρών παραγωγών και των μοναστηριακών προϊόντων.
Ο κ. Καββαθάς παρέτεινε την παραμονή του κατά μία ημέρα προκειμένου να συναντηθεί και να συζητήσει με τους επαγγελματίες της Λακωνίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 16/4 στη Σπάρτη, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων (ΟΕΒΕΛ). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με το φορολογικό και το ασφαλιστικό να μονοπωλούν σχεδόν το ενδιαφέρον.
Ο κ. Καββαθάς ανέλυσε επί μακρόν το θέμα του ασφαλιστικού, αναφερόμενος τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό ταμείο των ελευθέρων επαγγελματιών λόγω των υψηλών ασφαλίστρων, που αδυνατεί να καταβάλει η πλειονότητα των ασφαλισμένων, και των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες ανέρχονται σε 8 εκ. ευρώ. Μίλησε για λανθασμένους χειρισμούς στο θέμα του ασφαλιστικού από όλες τις κυβερνήσεις, επαναλαμβάνοντας την εδώ και χρόνια πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για κεφαλαιοποίηση των παλαιών οφειλών, δυνατότητα πληρωμής όποτε και όσο ποσό μπορεί ο ασφαλισμένος και στο τέλος του εργασιακού/ασφαλιστικού βίου απόδοση της ανάλογης σύνταξης. Υποστήριξε πως με μια τέτοια ρύθμιση θα έμπαιναν στα ταμεία του ΟΑΕΕ εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και πολλοί επαγγελματίες θα ξεκινούσαν εκ νέου να πληρώνουν.
Στο φορολογικό, αφού έγινε αναφορά στη μη ύπαρξη σταθερού φορολογικού συστήματος και στους υψηλότατους και δυσβάστακτους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος, που, πέραν των άλλων, είναι λόγοι αποτρεπτικοί για νέες επενδύσεις, επισημάνθηκε πως μια νέα αύξηση του ΦΠΑ θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία, καθώς θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης, αύξηση της φοροδιαφυγής, λουκέτα και επομένως σε μείωση των δημοσιών εσόδων και σε επιβολή νέων -εισπρακτικού χαρακτήρα και και άνευ αντικρίσματος- μέτρων.

Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας: “Ο ΑΔΜΗΕ θα μετατρέψει τη Μονεμβάσια σε βιομηχανική περιοχή”

Ανοικτή επιστολή στη λακωνική κοινωνία απευθύνει η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας, προειδοποιώντας πως η ανάπτυξη γραμμής υψηλής τάσης από τον ΑΔΜΗΕ στην περιοχή θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον τουρισμό και εν γένει στην ποιότητα ζωής. Ολόκληρο το κείμενο:
“Aγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Η περιοχή της ΝΑ Λακωνίας παρέμεινε επί πολλά χρόνια μια απομονωμένη και αδιάφορη «αναπτυξιακά» περιοχή για το κράτος των Αθηνών. Όσο στην υπόλοιπη πολιτισμένη Ελλάδα διανοίγονταν δρόμοι, σχεδιάζονταν υποδομές, κατασκευάζονταν λιμάνια, δρομολογούντο και υλοποιούντο επενδύσεις, ο δήμος Μονεμβασίας παρέμενε υποβαθμισμένος και αφανής, με ελλιπές οδικό δίκτυο, ανεκμετάλλευτες παραλίες και φυσικές ομορφιές, σχεδόν άγνωστος στον μέσο επισκέπτη.
Τούτη όμως η απομόνωση και η εγκατάλειψη είχε και τα θετικά της.
Στη περιοχή της Μονεμβάσιας αλλά και της γειτονικής Μάνης, το περιβάλλον παρέμεινε ανέγγιχτο, οι μεγάλες τουριστικές μονάδες που δεν υλοποιήθηκαν, δεν αλλοίωσαν τις παραλίες και την ιδιαίτερη ακτογραμμή, βοηθώντας την περιοχή μας να παραμείνει μοναδική και ιδιαίτερη.
Έτσι σήμερα, που το τουριστικό προϊόν έπαψε να είναι μόνο μαζικό, αλλά απέκτησε ποιότητα, σήμερα που οι επισκέπτες δεν ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μεγαλουπόλεις κτισμένες στην άμμο και βουνά γεμάτα βιομηχανικές κατασκευές, σήμερα που οι επισκέπτες έρχονται από την άλλη άκρη του πολιτισμένου κόσμου για ν’ απολαύσουν παρθένες ακτογραμμές, ειδυλλιακά τοπία, πεζοπορικές διαδρομές μέσα στη φύση και μοναδικά ηλιοβασιλέματα, η ΝΑ Λακωνία είναι ήδη προορισμός πρώτης γραμμής.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος Μονεμβασίας, βάσει του αναπτυξιακού τους σχεδιασμού, επιφυλάσσουν για την περιοχή μας μια ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη, βασισμένη τόσο στο αδιατάραχτο και παρθένο φυσικό τοπίο όσο και στο αυθεντικό και υψηλής ποιότητας αγροτικό προϊόν. Η πρόθεσή τους αυτή αποτυπώνεται περίτρανα στα θεσμοθετημένα ΣΧΟΟΑΠ Μονεμβασίας και Ασωπού όσο και στο υπό διαβούλευση ΓΠΣ Βοιών, στο αίτημα για θεσμοθέτηση της Χερσονήσου του Μαλέα ως περιφερειακού πάρκου και τοπίου διεθνούς σημασίας, στο αίτημα κήρυξης του βράχου της Μονεμβασιάς σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, στην προστασία και ανάδειξη της αρχαιότερης βυθισμένης πολιτείας της Ευρώπης – του Παυλοπετρίου, στην ανάδειξη και προστασία του μοναδικού απολιθωμένου δάσους του Αγίου Νικολάου, στον Καβομαλιά.
Δυστυχώς όμως, για μια ακόμα φορά, ανίκανοι, ανεγκέφαλοι και ανιστόρητοι υπάλληλοι σχεδιάζουν και αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Ο ΑΔΜΗΕ σχεδιάζει και προκηρύσσει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για μια γραμμή μέσης -σήμερα- και υψηλής -αύριο- τάσης, η οποία θα αναπτύσσεται επάνω σε γιγάντιους μεταλλικούς πυλώνες σε όλο το μήκος του δήμου Μονεμβασίας και της χερσονήσου του Μαλέα, αλλοιώνοντας το ύφος και καθιστώντας τη Μονεμβάσια από ποιοτικό τουριστικό προορισμό, σε βιομηχανική περιοχή.

Οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες, οι φορείς της Μονεμβάσιας ουδέποτε ερωτήθηκαν, διαβουλεύτηκαν ή συμφώνησαν στη διέλευση μιας γραμμής υψηλής τάσης δίπλα από τα σπίτια και μέσα από τις ζωές μας.
Ουδέποτε συναινέσαμε να μετατραπεί σε «κρανίου τόπος», βιομηχανικό «πάρκο» και «βομβαρδισμένο τοπίο» η περιλάλητη και ιστορική Μονεμβασιά, το Γιβραλτάρ της ανατολής, η περίφημη Μαλβάζια.
Η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Ο παρών σχεδιασμός του ΑΔΜΗΕ θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, την υποβάθμιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του φυσικού μας πλούτου και της ποιότητας της ζωής όλων μας.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κάθε υπεύθυνο να πάρουν άμεσα θέση και να διαφυλάξουν τα ποιοτικά στοιχεία της περιοχής μας.
Καλούμε τους λάκωνες πολίτες σε εγρήγορση, προκειμένου να αντιτάξουν σθεναρή αντίσταση για την αντιμετώπιση της βίαιης επιβολής αποφάσεων που βρίσκονται σε αντίθεση με την τοπική κοινωνία, βιάζουν το περιβάλλον και έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική υποβάθμιση της ζωής μας”.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Πρόσληψη έξι ( 6 ) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου Χρόνου δίμηνης διάρκειας στον Δήμο Κυθήρων .




Με την συμμετοχή του ΑDELIN 107,3 FM.Μεγάλος ραδιομαραθώνιος της UNICEF για τα παιδιά σε κίνδυνο

Mε την συμμετοχή του σταθμού μας.Σήμερα Τρίτη 19 Απριλίου η UNISEF σε συνεργασία με την Ελληνική Ραδιοφωνία – και την υποστήριξη των μεγάλων ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών – διοργανώνει τον μεγάλο ετήσιο ραδιομαραθώνιο με κεντρικό θέμα «Παιδιά σε Κίνδυνο».
Η UNICEF προσκαλεί όλους τους ραδιοσταθμούς να συμμετάσχουν στο Ραδιομαραθώνιο που ξεκινά το πρωί της Τρίτης 19 Απριλίου μέχρι αργά το απόγευμα.
Επιπλέον του ολοήμερου Ραδιομαραθώνιου από την Ελληνική Ραδιοφωνία, θα υπάρξουν κοινές ζώνες εκπομπής, πολλών ραδιοσταθμών 9-10 και 10-12 το πρωί, 12-1 το μεσημέρι και 5-6 και 6-7 το απόγευμα. Δεκάδες ακόμα ραδιοσταθμοί σε όλη τη χώρα θα αφιερώσουν μέρος ή όλο το πρόγραμμά τους στο σκοπό του Ραδιομαραθώνιου.
Το κοινό μπορεί να συμμετάσχει και να στηρίξει την εκστρατεία καλώντας:
Το τηλέφωνο προσφορών: 217 777 1340 που ισχύει μόνο την ημέρα του Μαραθώνιου, Τρίτη 19 Απριλίου
Δωρεές με SMS: στείλτε μήνυμα τη λέξη ΠΑΙΔΙ στο 19059 (χρέωση 1 ευρώ +ΦΠΑ). Ισχύει από Πέμπτη 14 Απριλίου έως και Τετάρτη 20 Απριλίου.
Από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε 901 11 17 17 17 (αυτόματη χρέωση 3 ευρώ +ΦΠΑ ανά κλήση).
μέσω INTERNET: στο www.unicef.gr
Δωρεές γίνονται επίσης στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών στις τράπεζες:
ΕΘΝΙΚΗ: 169/480020-64
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-022842-011
ALPHA BANK: 115 002002 017649
EUROBANK: 0026-0102-14-0100540998
ΑΤΤΙΚΗΣ: 54799691
HSBC: 002-066694-130

Ναρκωτικά και λαθραίος καπνός εντοπίστηκαν στο Δαφνί

Στα «φάκα» της ΕΛΑΣ έπεσαν ένας 51χρονος και ένας 60χρονος στο Δαφνί Λακωνίας, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τον Τελωνειακό Κώδικα και της νομοθεσίας για τα όπλα. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας 18/4, στο Δαφνί, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας και του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών, με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Λακωνίας.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στην οικία και στο ποιμνιοστάσιο του 51χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 1.161,1 γραμμαρίων, ποσότητα λαθραίου καπνού συνολικού βάρους 450,1 γραμμαρίων, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 60χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 360,1 γραμμαρίων, ποσότητα λαθραίου καπνού συνολικού βάρους 2.576,2 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 3.950 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας.
- See more at: http://lakonikos.gr

Διανομή ειδών και τροφίμων από το Δήμο Αν. Μάνης Από τις 19 έως τις 22 Απριλίου

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης συμμετέχοντας ως εταίρος στην «Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Πελοποννήσου στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)», ανακοινώνει ότι θα προβεί στη διανομή ειδών βασικής υλικής συνδρομής (είδη οικιακής χρήσης), βρεφικών τροφών/πάνες και ελαιόλαδο, καθώς και αγροτικών προϊόντων (μήλα, μανταρίνια). Η δράση θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 19 Απριλίου ως και την Παρασκευή 22 Απριλίου, κατά τις ώρες 09.30΄ πμ ως 14.30΄, στο κτήριο που βρίσκεται παραπλεύρως του κτηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γυθείου.
Ταυτόχρονα με την διανομή στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, θα πραγματοποιηθεί και διανομή αγροτικών προϊόντων (μήλα και μανταρίνια) στους δικαιούχους κάρτας σίτισης και στα Δημόσια Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Συγκεκριμένα: Οι ωφελούμενοι - δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ(που θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας τους ή εξουσιοδότηση από τον δικαιούχο με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του) θα παραλάβουν: 1. Είδη οικιακής χρήσης (σαμπουάν, υγρό πιάτων, υγρό γενικού καθαρισμού, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες), 2. βρεφικά είδη (γάλα σκόνη, κρέμες και πάνες, στους δικαιούχους με βρέφη), 3. ελαιόλαδο
4. μήλα και 5. μανταρίνια.
Οι κάτοχοι κάρτας σίτισης (που θα πρέπει να έχουν μαζί τους την κάρτα τους, το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας ή εξουσιοδότηση από τον δικαιούχο με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του) θα παραλάβουν: Πορτοκάλια και μανταρίνια.
Επίσης θα διατεθούν από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης μήλα και μανταρίνια (κατά τις ίδιες ημερομηνίες) σε όλους τους μαθητές των σχολικών βαθμίδων υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ και Κάρτας Σίτισης θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά (μέσω sms), στα κινητά τηλέφωνα που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης, προκειμένου να προσέλθουν στο σημείο διανομής για την παραλαβή των ειδών.  Στο τέλος κάθε διανομής οι αρμόδιες αρχές στέλνουν τη λίστα με τους ωφελούμενους που παρέλαβαν προϊόντα και τις ποσότητες αυτών.
- See more at: http://www.lakonikos.gr

«Βουτιά» ΙΧ στο λιμάνι Γυθείου

Περιστατικό πτώσης ΙΧ οχήματος σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 15 Απριλίου, στο λιμάνι Γυθείου. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ όπως διαπιστώθηκε στο αυτοκίνητο δεν υπήρχαν επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο οδηγός εξήλθε του οχήματος χωρίς να έχει ασφαλίσει το χειρόφρενο, με συνέπεια το ΙΧ να παρασυρθεί και να βρεθεί στη θάλασσα.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου, ενώ το παραπάνω όχημα ανελκύστηκε ασφαλώς χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.
Φωτο αρχείου
- See more at: http://www.lakonikos.gr

Νέο ΔΣ εκλέγουν οι Λάκωνες ξενοδόχοι

Η σύγκλιση της 11ης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης και η προκήρυξη εκλογών αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας στις 30 Μαρτίου.
  
Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Sparta Inn, με τα παρακάτω θέματα:
-Εκλογή προεδρείου γενικής συνέλευσης
-Απολογισμός και έγκριση πεπραγμένων ΔΣ για τα έτη 2013-2015
-Ανάγνωση και έγκριση έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής
-Απαλλαγή από κάθε ευθύνη, των μελών του ΔΣ για τα έτη 2013-2015
-Έγκριση προϋπολογισμού 2016
-Διάφορες ανακοινώσεις
  
Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές υποχρεώσεις, τα συμμετέχοντα στη γενική συνέλευση μέλη, θα πρέπει, έως την 31η Δεκεμβρίου 2015, να έχουν τακτοποιήσει όλες τις ταμειακές τους υποχρεώσεις.
Συνυπολογίζοντας όμως τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος εξ αιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και προκειμένου τα μέλη της Ένωσης να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και λόγου, τόσο στη γενική συνέλευση όσο και στα όργανα της Διοίκησης, αποφασίστηκε η καταβολή, σε πρώτη φάση, του ποσού των 50 ευρώ ανά ξενοδοχείο, ως ρύθμιση των οικονομικών εκκρεμοτήτων των μελών προς την Ένωση.
  
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της γενικής συνέλευσης, θα ακολουθήσει η διενέργεια αρχαιρεσιών για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδοχείων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης καλεί όλα τα μέλη να ανταποκριθούν δυναμικά, δίνοντας ένα ηχηρό παρόν στη γενική συνέλευση της 20ης Απριλίου, κατά την οποία θα συζητηθούν φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, ενώ παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία ανταλλαγής σκέψεων, απόψεων και προβληματισμών, προκειμένου να ληφθούν από κοινού δραστικές αποφάσεις αναφορικά με την αποτελεσματικότερη διαχείριση της κρίσης, αλλά και τον επαναπροσδιορισμό του μοντέλου για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Λακωνίας. - See more at: http://www.lakonikos.gr/