Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών για Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Τ.Κ. Μυλοποτάμου


Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών για Ανάπλαση Πλατείας Δρυμώνα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ.Υποχρέωση όλων ο καθαρισμός των οικοπέδων από τα χορτάρια

Υποχρέωση όλων ο καθαρισμός των οικοπέδων από τα χορτάρια Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και κατοικημένων περιοχών ή κοντά σε αυτές, όπως προβούν στον καθαρισμό της βλάστησης και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ΄ αυτά, για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ο Δήμος θα προβαίνει αυτεπάγγελτα στον καθαρισμό τους, επιβάλλοντας παράλληλα τέλος – πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (αρθ. 94 Ν.3852). Βεβαιούνται δηλαδή εις βάρος των ιδιοκτητών η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου και υποβάλλεται επιπλέον μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
Πηγή
Δημοτικη Κοινοτητα Νεαπολης

Παραδοσιακό καφενείο " Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ " Μυλοπόταμος Κύθηρα

 Ο Μυλοπόταμος,είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά των Κυθήρων,στο οποίο ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τις ποικίλες εικόνες που βρίσκει.
Τα επιβλητικά κτίρια,καταρράκτης της " Φόνισσας ", οι μικρότεροι καταρράκτες και λίμνες κατά μήκος του ρέματος ,η πλούσια βλάστηση,το Ενετικό κάστρο,το αξιόλογο σπήλαιο της Αγίας Σοφίας και οι όμορφες παραλίες,συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο.
Στο κέντρο του χωριού,πάνω από το υπέροχο καμάρι,με τις λίμνες και τις πλύστρες,βρίσκεται το μαγαζί μας.

 Λειτουργεί 100 χρόνια και το εσωτερικό του,ευλαβικά αναπαλαιωμένο,εντιπωσιάζει με το σπάνιο ταβάνι.Στην πλατεία του μαγαζιού μας,στη σκιά των υπεραιωνόβιων πλατάνων,θα ξεκουραστείτε,πίνοντας το καφεδάκι σας και συνοδεύοντάς το μ΄ένα από τα υπέροχα σπιτικά γλυκά κουταλιού,ταψιού η τις Μυλοποταμίτικες δίπλες,όλα κατασκευής μας.
Το μεσημέρι και το βράδυ έχετε επιλογές από ποικιλία νοστιμότατων μαγειρευτών και κρέατα στη σχάρα.
  Διεύθυνση Καταστήματος Καλλιόπη Καρύδη Τηλ.27360-33397


Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα προβεί μέχρι τη Μ. Τρίτη στην καταβολή της Πράσινης Ενίσχυσης και του υπολοίπου της Βασικής Ενίσχυσης.



ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ

ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ                                                               

ΤΗΛ. 27360-33476          

FAX. 2736033404                                                                

e-mail agrosynpotamou@yahoo.gr                 

                                                                                



                    

 Ο  Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα προβεί μέχρι τη Μ. Τρίτη στην καταβολή της Πράσινης Ενίσχυσης και του υπολοίπου της Βασικής Ενίσχυσης.


Το συνολικό ύψος των ενισχύσεων αυτών υπολογίζεται να ανέλθει σε 600.0000.000 € περίπου.



 Επιπλέον, κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και της Διαχειριστικής Αρχής του Υπ.Α.Α.Τ., εντός της επόμενης εβδομάδας θα καταβληθεί και η Εξισωτική Αποζημίωση έτους αιτήσεων 2015 στους δικαιούχους των Νησιών Αιγαίου, ύψους περίπου 9.300.000 €.



ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΠΟ ΜΕΓ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/4 ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/5


ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !

Εφιστώ την προσοχή και την επαγρύπνηση όλων για πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς. Σήμερα το πρωί είχαμε συμβάν στα Φατσάδικα και ήδη αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Λακωνία. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά κάθε εργασία ή ενέργεια στην ύπαιθρο και σε δημόσιους χώρους που μπορεί άμεσα ή έμμεσα να μεταδώσει σπινθήρα ή να προκαλέσει φωτιά, όπως χρήση φλόγας, εργαλείων που μεταδίδουν σπινθήρα, πέταμα τσιγάρων κ.λπ. Ας είμαστε προσεκτικοί ΟΛΟΙ, οι ευθύνες είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ!
Πηγή
Stratos Charchalakis

ΛΑΚΩΝΙΑ.Μεγάλη φωτιά στη περιοχή αγιος Νικόλαος λυρά. [ ΦΩΤΟ ]

  ΠΡΟΣΟΧΗ Αυτη τη στιγμη Μεγαλο μετωπο φωτιας απο Αγ Νικολαο Μονεμβασιας με κατευθυνση Ταλαντα Λιρα Τερια Ελικα (ορος Λυκοβουνο)
Οι πληροφοριες ειναι συγκεχυμενες οσοι ειστε στη περιοχη ελεξτε και ενημερωστε της αρχες

ΦΩΤΟ 
Μιχαλης Καρουνης


EKTAKTO ! ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ.{ ΦΩΤΟ }

 Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ.ΦΩΤΟ
Antonis Vasilakakos
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΥΤΡΑΣ.




ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ : Τα ξημερώματα της Πέμπτης 21 Απριλίου ,πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Φατσάδικα . Άμεση ήταν η επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων με ένα όχημα και δύο άντρες, με επικεφαλής τον Προιστάμενο Πυραγό Λάζαρο Κωνσταντίνου. Η φωτιά έχει κατασβεστεί πλήρως αφού πρόλαβε και έκαψε ενάμισι στρέμμα έκταση, χορτολιβαδικής βλάστησης. Ευτυχώς αποφεύθηκαν τα χειρότερα διότι στο νησί από νωρίς το πρωί πνέουν δυνατοί βόρειοι άνεμοι ισχύος 8 μποφόρ.

adelin 107,3 fm κυθηρα

Ο Δήμος Κυθήρων στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής του, του έτους 2016 συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση «Taxidi 2016»

 Ο Δήμος Κυθήρων στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής του, του έτους 2016 συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση «Taxidi 2016», που πραγματοποιήθηκε από 15 έως 17 Απριλίου 2016 στην Λευκωσία της Κύπρου. Η εξειδικευμένη αυτή έκθεση χαρακτηρίζεται από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις που οργανώνονται στην Κύπρο, αφού προσελκύει πάνω από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.
Τον Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος κ. Μηνάς Κορώνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Μαρία Κασιμάτη και κ. Ζαχαρίας Σουρής καθώς ο Δημοτικός υπάλληλος και υπεύθυνος τουριστικής προβολής του Δήμου μας κ. Παναγιώτης Γιαννιώτης.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο του Δήμου Κυθήρων επισκέφτηκαν ο Υπουργός Εμπορίου – Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Ντίνος Κάκκουρας, ο διευθυντής του τμήματος εμπορίου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χρήστος Πετσίδης, τα στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο Βασίλης Σκρόνιας και Μιχάλης Χαροκόπος, εκπρόσωποι του ΕΟΤ Κύπρου, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων της Κύπρου και πλήθος κόσμου.
Το περίπτερο του Δήμου μας επισκέφτηκε επίσης ο Δήμαρχος του αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου κ. Γιάννης Παπαϊωάννου. Ο κ. Δήμαρχος και εκπρόσωποι του Δήμου Καραβά παρέθεσαν επίσης γεύμα στα άτομα της αντιπροσωπείας των Κυθήρων. Μια πολυάριθμη ομάδα από τον Δήμο Καραβά Κύπρου αναμένεται να επισκεφτεί τα Κύθηρα στις αρχές Ιουλίου για διακοπές, με αφορμή τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μνημείου Πεσόντων στον Καραβά Κυθήρων.
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των εκπροσώπων του Δήμου μας με τα τουριστικά γραφεία της Κύπρου Top kinisis, Xenos, Gotours, Louis, Skylab και άλλα. Κάποια από αυτά έχουν εντάξει τα Κύθηρα στο ευρύτερο πρόγραμμά τους που αφορά την Πελοπόννησο, σαν ημερήσιο προορισμό, (Νεάπολη – Κύθηρα – Νεάπολη αυθημερόν). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρ’ όλο που είναι πολύ μικρό για τον επισκέπτη, είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο λόγω της αποδοχής του νησιού από τον κόσμο και οδηγεί τα γραφεία αυτά στον προγραμματισμό απ’ ευθείας πτήσης (charter flight) το 2017. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα πραγματοποιηθεί εφ’ όσον υπάρξει συνεργασία στις συναντήσεις των επαγγελματιών των Κυθήρων, (ξενοδόχων, τουριστικών γραφείων κλπ) με τα γραφεία αυτά, που η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου μας θα φροντίσει να διοργανώσει μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το όνομα των Κυθήρων είναι πολύ γνωστό στην Κύπρο αν και λόγω της δυσκολίας εύκολης προσέγγισης του νησιού από τους Κυπρίους, (πτήσεις με ανταποκρίσεις, οδήγηση πολλών χιλιομέτρων κλπ), δεν έχει την ανταπόκριση που θα περίμενε κανείς για ένα τόσο γνωστό προορισμό. Φαίνεται ότι η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα θα είναι η απ’ ευθείας πτήσεις, οι οποίες αν τελικά πραγματοποιηθούν, αφ’ ενός θα μειώσουν σημαντικά το κόστος μετάβασης και αφετέρου θα διευκολύνουν πολύ την μετακίνηση των επισκεπτών από και προς την Κύπρο. Άλλωστε η απόσταση Κύπρος – Κύθηρα είναι ιδιαίτερα μικρή. Εκτός των επαγγελματικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τα τουριστικά γραφεία, ο Δήμος μας προβλήθηκε ιδιαίτερα και στο κοινό της Κύπρου και απέσπασε πολλά θετικά σχόλια για την παρουσία του καθώς και για την ιδιαίτερα ευγενική και κατατοπιστική αντιπροσωπεία του. Στα θετικά αποτελέσματα της έκθεσης επίσης αναφέρουμε την οριστικοποίηση του προγράμματος επίσκεψης τριών οργανωμένων γκρουπ από Κυπρίους μέσα στο καλοκαίρι του 2016.
Το περίπτερο του Δήμου μας επισκέφτηκαν επίσης φίλοι των Κυθήρων που έχουν ταξιδέψει στο παρελθόν στο νησί, οι οποίοι μετέφεραν στην αντιπροσωπεία μας τις καλύτερες εντυπώσεις τους από την φιλοξενία τους στα Κύθηρα.
Η παρουσία του Δήμου στην τουριστική έκθεση «Taxidi 2016» μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς ανοίγει ένα νέο δρόμο στην προσέγγιση Κυπρίων στο νησί από το έτος 2017, εφ’ όσον φυσικά υπάρξουν οι ανάλογες επαγγελματικές συνεργασίες και ως εκ τούτου θα καθιερωθεί.


Ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα το έργο "Ασφαλτόστρωση Δημοτικής Οδοποιίας", που δημοπρατήθηκε το 2015

Ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα το έργο "Ασφαλτόστρωση Δημοτικής Οδοποιίας", που δημοπρατήθηκε το 2015 με αρχικό προϋπολογισμό μελέτης 150.000€ με το Φ.Π.Α. Ανάδοχος ήταν ο κ. Χριστόδουλος Σοροκάκης που μετά την ανοικτή δημοπρασία που έγινε, προσέφερε την τιμή των 109.202€, δηλαδή υπήρξε όφελος 40.000€ για το Δήμο.
Η συγκεκριμένη εργολαβία περιλάμβανε την ασφαλτόστρωση φθαρμένων τμημάτων δημοτικών οδών σε διάφορα σημεία του νησιού, όπου υπήρχαν σχετικά αιτήματα Τοπικών Κοινοτήτων ή κατοίκων και δεν είχαν ικανοποιηθεί στο παρελθόν. Συνολικά ασφαλτοστρώθηκαν 8.134 τ.μ., σχεδόν 1.000 τ.μ. περισσότερα από όσα προέβλεπε η μελέτη, που καλύφθηκαν από τα απρόβλεπτα, καθώς από τότε που συντάχθηκε η μελέτη μέχρι την τελική εκτέλεση του έργου παρουσιάστηκαν σε κάποια σημεία μεγαλύτερες φθορές στο παλιό οδόστρωμα που αντιμετωπίστηκαν.
Ανάμεσα στα τμήματα που ασφαλτοστρώθηκαν είναι και η συνδετήρια οδός του Νέου Νοσοκομείου καθώς και η είσοδος των Φρατσίων στη θέση "Πρυτανείο", όπου το έργο ενοποιήθηκε με το νέο οδόστρωμα του κεντρικού οδικού άξονα.
Το έργο εντάσσεται στην πάγια πολιτική της Δημοτικής Αρχής για ενοποίηση δαπανών με στόχο την εκτέλεση ποιοτικών έργων με την παροχή σημαντικών εκπτώσεων από τους διενεργούμενους δημόσιους διαγωνισμούς. Ανάλογη εργολαβία θα συμπεριληφθεί και στον προϋπολογισμό του 2017.Πηγή: http://www.kythira.gr


Ξεκίνησε η αποξήλωση των επικίνδυνων οργάνων και του λοιπού πεπαλαιωμένου εξοπλισμού στην παιδική χαρά των Κοντολιανίκων

Σήμερα ξεκίνησε η αποξήλωση των επικίνδυνων οργάνων και του λοιπού πεπαλαιωμένου εξοπλισμού στην παιδική χαρά των Κοντολιανίκων. Μετά την ολοκλήρωση της οικοδομικής ανακαίνισης του χώρου θα ακολουθήσει η προμήθεια και τοποθέτηση των νέων σύγχρονων οργάνων παιδικής χαράς, με στόχο στους επόμενους μήνες να εγκαινιάσουμε την ανακαινισμένη παιδική χαρά, αφού πρώτα λάβουμε τις νόμιμες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, όπως προβλέπεται στο Νόμο και ουδέποτε έγινε ξανά στο νησί μας. Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά είναι η μοναδική λύση για να αποκτήσουμε τους χώρους που πρέπει, τηρώντας απόλυτα τη νομοθεσία σχετικά με την παιδική ψυχαγωγία και άθληση.
Πηγή

Stratos Charchalakis



γία και άθληση.