Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η Κυριακή των Βαΐων στο νησί των Κυθήρων

Με λαμπρότητα εόρτασε το νησί των Κυθήρων την Δεσποτική Εορτή της Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα.
Επίκεντρο του εορτασμού ήταν το ιστορικό Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μόνης (Παναγίας και Αγ. Γεωργίου) που δεσπόζει στις ανατολικές κορυφές του νησιού και στο οποίο ο ήρωας του 1821 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εκπλήρωσε το τάμα του μεσούντος του Αγώνα για την Ανεξαρτησία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ κήρυξε το Θείο Λόγο και αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής και την προετοιμασία των Χριστιανών στην πορεία προς το Πάσχα και την Ανάσταση.
Παρέστη ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με τους Αντιδημάρχους και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας και πλήθος πιστών.
Πηγή  http://www.romfea.gr/
baion kithira-1
baion kithira-2
baion kithira-5
baion kithira-3

Στους Δήμους η χρήση αιγιαλού και παραλίας

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία, η οποία προβλέπει την παράταση για ένα χρόνο, της ΚΥΑ, που αφορά στην παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε ΟΤΑ Α’ βαθμού.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σχετική εξέλιξη, η οποία δίνει λύση στο πρόβλημα της χρήσης αιγιαλού και παραλίας χωρίς να χάνει την αρμοδιότητα και τα έσοδα η Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ Βαθμού.
Να σημειωθεί ότι, με πρωτοβουλία του κ. Γ. Πατούλη είχαν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και με εκπροσώπους των κομμάτων.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετά τη θετική αυτή εξέλιξη δήλωσε:
«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Ο αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ έφερε θετικό αποτέλεσμα σε ένα θέμα το οποίο αφορά, τόσο στη λειτουργία των αιγιαλών, όσο και στα οικονομικά των δήμων. Η υπομονή, η επιμονή και ο διάλογος με τα αρμόδια Υπουργεία και οι επαφές μας με τους εκπροσώπους των κομμάτων βοήθησαν να υπερψηφιστεί η τροπολογία και να βρούμε μια λύση σε ένα τέτοιο μείζον ζήτημα. Ο αγώνας μας συνεχίζεται με τελικό στόχο και σκοπό τη θέσπιση ενός νέου νομικού πλαισίου που θα επιλύει οριστικά το πρόβλημα».
Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ν. Σαντορινιό και έχει ενσωματωθεί στο Νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.
Με την προτεινόμενη διάταξη παρατείνεται για ένα έτος από τη λήξη της, η ισχύς της αριθ. ΔΔΠ0005159/586Β ΕΞ 2015/7.4.2015 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, περί παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε ΟΤΑ Α’ βαθμού.
Η διάταξη κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσδοκώμενα έσοδα του Δημοσίου και των Δήμων, ενόψει της επικείμενης έναρξης της θερινής περιόδου και των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται για την παραχώρηση του δικαιώματος σε τρίτους.
Πηγή  http://moriasnews.gr/

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 23/4/2016

Δελτίο Τύπου - 23/4/2016
Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το απόγευμα της Παρασκευής 22 Απριλίου υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Ο Δήμαρχος προέβη σε ενημέρωση και έκανε μνεία σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Ναυτιλίας διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση επανέναρξης δρομολογίων του ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, καθώς το πλοίο επρόκειτο να ξεκινήσει δρομολόγια στις 22 Απριλίου και παραμένει ακόμα στη δεξαμενή. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, προέκυψε ανάγκη εκτέλεσης σημαντικών ναυπηγικών εργασιών και η εταιρεία ενημέρωσε το Υπουργείο ότι καταβάλλει προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι επισκευές εντός της Μ. Εβδομάδος. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή ζήτησε από το Υπουργείο την δρομολόγηση άλλου πλοίου από τον Πειραιά για την περίοδο του Πάσχα. 
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αποστολή του Δήμου μας στην Έκθεση Τουρισμού "ΤΑΞΙΔΙ 2016" στην Κύπρο, για την οποία έγινε αναλυτική ενημέρωση από το Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μηνά Κορώνη. Ο κ. Δήμαρχος ανέγνωσε στο σώμα επιστολή της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη που αναφέρεται στα προγραμματιζόμενα για τον Ιούλιο εγκαίνια του ανακαινισμένου Μνημείου Πεσόντων της Τ.Κ. Καραβά, όπου την Κυπριακή Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Έπαρχος Κερύνειας κ. Ανδρέας Λουκά. 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για τις επεμβάσεις και δράσεις της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της ύδρευσης (ενδεικτικά νέες γεωτρήσεις, απόφραξη παλαιών γεωτρήσεων, τοποθέτηση νέων αντλιών κ.λπ.), που στόχο έχουν να αξιοποιήσουν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο το νερό του νησιού μας. Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη ορθολογικής χρήσης του νερού του δικτύου ύδρευσης, ιδίως κατά τη φετινή χρονιά όπου η λειψυδρία είναι πρωτοφανής. Αναφορικά με τα προγραμματιζόμενα έργα στην ύδρευση, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε την επικαιροποίηση της μελέτης για το έργο στις Όχελλες, την ολοκλήρωση της μελέτης για την δεύτερη φάση της ανακαίνισης των δεξαμενών και των αντλιοστασίων, την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας των 2 αφαλατώσεων καθώς και την υλοποίηση ενός πρωτοπόρου συστήματος παρακολούθησης με ηλεκτρονικά μέσα της πληρότητας των δεξαμενών, τα οποία εντάσσονται στην πολιτική του Δήμου για την μείωση των πολλών προβλημάτων στην κατανομή και λειτουργία του δικτύου ύδρευσης. 
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν 12, ανάμεσα στα οποία και η αποδοχή της μελέτης για την επέκταση δικτύου ύδρευσης από την Κακή Μέλισσα προς το Λιβάδι.

ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ.Δημήτρης Λουράντος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κυθήρων

Μετά από αρκετά παράπονα φοιτητών και σπουδαστών αλλά και γονέων από τα Κύθηρα που μετακινούνται από και προς το νησί μας, είχα και την προσωπική εμπειρία και των δύο μου παιδιών, με το πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ. 

Το πρακτορείο της Νεάπολης, αλλά και το πρακτορείο των Κυθήρων, αρνείται να εκδώσει φοιτητικά εισιτήρια.


Ελπίζω αυτό να γίνεται από λάθος.


Όπως και να έχει όμως, η μετακίνηση των σπουδαστών και φοιτητών σε ΟΛΑ τα πλοία της ακτοπλοΐας στην ελληνική επικράτεια είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μειωμένη ως προς το κόστος του εισιτηρίου κατά 50%.

Γι αυτό ενημερώνω όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να παραλάβουν εισιτήρια που δεν είναι φοιτητικά και να απαιτούν την έκδοση φοιτητικών εισιτηρίων, με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας (πάσο), αλλιώς να προσφεύγουν στις λιμενικές αρχές.

Παραθέτω τους νόμους και την απόφαση, που καθιστούν υποχρεωτική την έκδοση φοιτητικού εισιτηρίου :

  • ΦΕΚ Β 1728/2013
  • ΦΕΚ Β 1129/2014
  • Αριθμ. απόφ. 2251.2.12/01/15
  • ΦΕΚ B 1557 – 23.07.2015
Το πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ είναι αυτό που πραγματικά εξυπηρετεί τον τόπο μας, όλα αυτά τα χρόνια της συγκοινωνιακής αβεβαιότητας και είμαστε ευγνώμονες γι` αυτό.

Η τήρηση όμως της νομιμότητας είναι άλλο πράγμα και πρέπει να ακολουθείται κατά γράμμα.

Δημήτρης Λουράντος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κυθήρων

Μαστορόπουλος: Συγκοινωνιακή απομόνωση της νοτιοανατολικής Λακωνίας


Πριν λίγες μέρες, με χαρά παρακολουθήσαμε τα εγκαίνια του νέου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας, που συνδέει πλέον τη Σπάρτη με την εθνική οδό Αθηνών – Καλαμάτας στη θέση Λεύκτρο.
Η ασφαλέστερη και γρηγορότερη σύνδεση της Λακωνίας με το κέντρο, αλλά και όλη την Πελοπόννησο, είναι γεγονός, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και την προοπτική της περιοχής μας.
Όμως για εμάς τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Λακωνίας, με την ευκαιρία αυτή, είναι πιστεύω η στιγμή, να διεκδικήσουμε ομόθυμα και αποφασιστικά την οριστική άρση της συγκοινωνιακής μας απομόνωσης, που εκτός των άλλων, ταλαιπωρεί χρόνια τώρα μια αξιοπρόσεχτη περιοχή, η οποία μπορεί και πρέπει να έχει λαμπρό μέλλον.
Για να γίνει τούτο χρειάζεται να συμβάλουν όλοι οι αρμόδιοι, ώστε να εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες και να ενταχθούν προς υλοποίηση, στη νέα Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η παράκαμψη της Σκάλας και η παράκαμψη του Βλαχιώτη (για το Βλαχιώτη από ότι γνωρίζω ήδη έχει εκπονηθεί μελέτη).
Δεν χρειάζεται να επισημάνω την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις πόλεις αυτές, με τον κυκλοφοριακό φόρτο να επιβαρύνει πρώτα τις ίδιες και τους κατοίκους τους, αλλά ταυτόχρονα να κρατάει δέσμια μια ολόκληρη περιοχή, να δυσκολεύει τις μετακινήσεις και μεταφορές και να ακυρώνει την προοπτική στην τουριστική ανάπτυξη.
Ο νέος δρόμος που φέρνει πιο κοντά τη Σπάρτη στην Αθήνα, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Ολυμπία κλπ κάνει ακόμη μεγαλύτερη την ανάγκη της περιοχής μας να έρθει πιο κοντά στη Σπάρτη με έναν αξιοπρεπή δρόμο, που νομίζω τον δικαιούμαστε.
H παράκαμψη της Σκάλας και του Βλαχιώτη (με δεδομένο ότι η παράκαμψη της Σπάρτης, από Σκούρα μέχρι το στρατόπεδο αναμένεται να παραδοθεί εντός του 2016), θα πρέπει να αποτελέσει την κορυφαία διεκδίκηση για την περιοχή μας, εν όψει του νέου ΕΣΠΑ
Προορισμοί όπως η Μονεμβασία, τα Βάτικα, η Ελαφόνησος, πόλεις όπως οι Μολάοι και η Νεάπολη, παραγωγικές περιοχές όπως η δημοτική ενότητα Ασωπού, τόποι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπως ο Ζάρακας, οι απλοί πολίτες, ο παραγωγικός ιστός, αλλά και οι επισκέπτες της πανέμορφης περιοχής μας, απαιτούν να μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία.
Ίσως να μην έχουμε άλλη.
Μετά τιμής
Νεκτάριος Μαστορόπουλος
report24.gr

ADELIN WEB TV.ΚΥΘΗΡΑ."Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ"


Το Μήνυμα της Κυριακής 24-4-16 και Γραπτό Θείο Κήρυγμα

Τό Μήνυμα της Κυριακής (Ηχητικό μήνυμα) από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ  
†ΣΤ' ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ
(24-04-2016)


 
Κυριακή τῶν Βαΐων (24-4-2016)

ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
Ἡ θριαμβευτική εἴσοδος τοῦ Ἰησοῦ στά Ἱεροσόλυμα.

Στή σημερινή εὐαγγελική περικοπή τοῦ Ἀποστόλου καί Εὐαγγελιστοῦ Ἰωάννου, ἀδελφοί μου, περιγράφει τό ἱερόν Εὐαγγέλιον τήν θριαμβευτική εἴσοδο τοῦ Κυρίου στήν Ἱερουσαλήμ πού διψοῦσε ν΄ἀκούσει ἐδῶ καί αἰῶνες, ἕνα γνήσιο κήρυγμα πού νά ἀναπτερώνει τίς προσδοκίες τῶν εὐλαβῶν ἰσραηλιτῶν γιά τήν σωτηρία. 

Καί αὐτό τό περίμενε ἀπό τό ἀληθινό καί γνήσιο πρόσωπο τοῦ Μεσσία, ἀντίθετα πρός τά μέχρι τότε συγκεχυμένα μηνύματα τῶν Γραμματέων καί Φαρισαίων, πού ὁδηγοῦσαν τόν λαό τοῦ Ἰσραήλ στήν πλάνη καί τό πνευματικό σκοτάδι. 

Ὁ Κύριός μας, πού εἶναι τό φῶς τοῦ κόσμου, ἀφοῦ πρῶτα ἀνέστησε ἐκ νεκρῶν τόν φίλο καί μαθητή Του Λάζαρο στή Βηθανία ἦλθε μετά ἐπί πώλου ὄνου - ὅπως ἐπροφήτευσε ἐδῶ καί αἰῶνες ὁ Προφήτης Ζαχαρίας - στήν Ἱερουσαλήμ γιά νά διαλύση τό σκότος, καί τήν πλάνη τοῦ διαβόλου μέ τήν σταυρική του πορεία πρός τόν Γολγοθᾶ καί τήν τριήμερή Του Ἀνάσταση. 

Ἦλθε γιά νά δώσει τό φῶς σωματικά, ἀλλά καί ψυχικά, σ' αὐτούς πού διψοῦσαν γιά Θεογνωσία. Θέλησε νά διορθώση τούς Νομοδιδασκάλους καί Φαρισαίους, πού στήν πραγματικότητα ἦταν περισσότερο τυφλοί ἀπό ὅλους τούς ἄλλους, καθώς δέν ἀναγνώρισαν στό προσωπό τοῦ Μεσσία, πού ἀνέφεραν οἱ Γραφές, τόν Κύριό μας Ἰησοῦ Χριστό. 

Ἐνῶ ὁ ἁπλοϊκός λαός τοῦ Ἰσραήλ, καί μαζί του σύμπασα ἡ ἀνθρωπότης, χαίρει καί ἀγάλλεται διότι σήμερον τήν βαϊφόρο ἐτούτη ἡμέρα θά ἀναγνωρίσει τόν ἀληθινό Μεσσία «τόν μέλλοντα λυτροῦσθαι τόν Ἰσραήλ», τόν νέον Ἱσραήλ τῆς Χάριτος, πού δέν εἶναι ἄλλος ἀπό τήν ἁγία μας Ἐκκλησία. 

Καί ὁ Κύριος, ὅπως λέγει καί ὁ Ζαχαρίας, ἦλθε ἐπάνω σέ ἕνα πουλάρι, ὄχι ὅπως οἱ τύραννοι καί κατακτητές, ἀλλά ὡς ὁ καλός ποιμήν, πού ἦλθε γιά νά σώσει τό ἀπολωλός πρόβατο, ὡς ὁ μέγας διάκονος καί ὡς ὁ συμφιλιωτής τοῦ ἀνθρώπου μέ τόν Θεό. 

Ἄς τρέξωμε, λοιπόν, κοντά του, ἀγαπητοί μου Χριστιανοί, ὅλοι ἐμεῖς ὡς πρόβατα ἀπολωλότα καί νά ξέρουμε καλά ὅτι κοντά του θά βροῦν οἱ ψυχές μας ἀνάπαυση, καθώς μᾶς εἶπε Ἐκεῖνος: « οἱ κουρασμένοι καί πεφορτισμένοι ἐλᾶτε κοντά μου καί οἱ ψυχές σας θά βροῦν ἀνάπαυσι». 

Ἄς τόν ὑποδεχθοῦμε λοιπόν, ἀδελφοί μου, μέ μόνα στολίδια τά Βαΐα τῶν ἀρετῶν καί τῆς εὐγνωμοσύνης τῆς μετανοημένης καρδιᾶς μας καί τήν ἐν Χριστῷ μεταξύ μας ἀγάπη. Ἀμήν. 

π.Ν.Ζουναρέλης 
--------------------------------
Πηγή:  imkythiron.gr
--------------------------------

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Στης Πλάκας τις ανηφοριές»

 
Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση
«Στης Πλάκας τις ανηφοριές»
(με αφορμή την 152η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα)
23 Μαϊου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:00
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στα μπελκάντο της Αθήνας: από την επτανησιακή και την αθηναϊκή καντάδα στην οπερέτα, το ταγκό και το αρχοντορεμπέτικο.

Οι ωραιότερες επτανησιακές και αθηναϊκές καντάδες και τα τραγούδια του κρασιού μάς μεταφέρουν νοερά στην εποχή του ρομαντισμού, στα καντούνια και στις ρούγες του Ιονίου και στην παλιά Αθήνα, «Στης Πλάκας τις ανηφοριές».
Η Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, πλαισιωμένη από το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της Μαντολινάτας του Ιονίου, μπαίνει στον συναυλιακό χώρο τραγουδώντας και κάνοντας σερενάδα στους θεατές, κι έπειτα κατευθύνεται στη σκηνή γύρω από ένα τραπέζι με κρασί, σ’ ένα σκηνικό που αναβιώνει εικόνες της παλιάς πλακιώτικης ταβέρνας.

Εκεί, «στην παλιά ταβέρνα με τη λατέρνα και το σκουμπρί», θα υποδεχθεί την παλιοπαρέα ο θρυλικός «Μπαρμπαγιάννης κανατάς», τον οποίο υποδύεται ο βαθύφωνος Χρήστος Αμβράζης. O κάπελας κερνά κρασί τους χορωδούς και τους καλεί στο «Γλέντι μας» τραγουδώντας «Θα το πιείς ένα ποτήρι, θα το πιείς», «Κελαηδήστε, ωραία μου πουλάκια», «Εις τον αφρό της θάλασσας», «Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου», «Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά», «Δυο γλυκά ματάκια» και άλλα πολλά.
Όμως απόψε η παρέα έχει πολλές εκπλήξεις και εκλεκτούς καλεσμένους: τη μεγάλη ντίβα «Ριρίκα», που υποδύεται η μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη και που ήταν η καλύτερη «Κάρμεν» της εποχής, αλλά και τον «Πρίγκηπα», τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο, τον καλύτερο «Δούκα» του Ριγκολέτου. Πώς είναι δυνατόν δυο καλλιτέχνες της όπερας να τραγουδούν καντάδες του κρασιού; Ο Δούκας τούς τραγουδά «Εγώ θα κόψω το κρασί» και η Κάρμεν «Μια κομψή μαντάμ σαν κι εμένα», αλλά η χορωδία όλα τα καταφέρνει, απαντώντας: «Ακόμα ένα ποτηράκι».

Κι αυτή η γυναίκα - διαόλου κάλτσα τσιγκλάει τον Μπαρμπαγιάννη κανατά να θυμηθεί τον «Συνταγματάρχη» σ’ ένα ερωτικό παιχνίδι γεμάτο «Τικ τακ», προκαλώντας τη ζήλια του Δούκα, που επιστρατεύει τη γλύκα της φωνής του: «Τι μάτια, τι όμορφα μάτια».

Όμως επειδή η καντάδα, η όπερα και ο έρωτας είναι άσχημο μικρόβιο, οι καλλιτέχνες καλούν στην παρέα έναν διάσημο συνθέτη της εποχής να δώσει λύσεις μαγικές. Τον υποδύεται ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ο οποίος θυμάται στο πιάνο τον Αττίκ, τον Σουγιούλ, τον Χαιρόπουλο και όλους τους «παλιούς». Αλλά θα πρέπει να παίξει και όπερα για τους καλλιτέχνες και… ναι, να στείλει το καράβι του ερωτοχτυπημένου Πρίγκηπα στο λιμάνι της Κάρμεν, παίζοντας το «Είσαι το λιμάνι μου».

Ωστόσο ο μαέστρος φυλά τη μεγαλύτερη έκπληξη! Παρουσιάζει στη σκηνή έναν ιδιαίτερο καλεσμένο, τον μεγάλο λαϊκό τροβαδούρο της εποχής Μπάμπη Τσέρτο, ο οποίος θυμάται τον σπουδαίο Νίκο Γούναρη και τα αρχοντορεμπέτικα του Μιχάλη Σουγιούλ. Και τότε το «Γλέντι μας» κορυφώνεται.

Κι επειδή... ναι, όλα οφείλονται στους γλυκούς ήχους του μαντολίνου και της κιθάρας… Ναι, «Απόψε την κιθάρα μου», «Στης νύχτας τη σιγαλιά», «Στης Πλάκας τις ανηφοριές».
Τα κείμενα, την ενορχήστρωση και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας Παναγής Μπαρμπάτης.

Συντελεστές: Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών, Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής και Μαντολινάτα του Ιονίου της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Ελένη Βουδουράκη (μεσόφωνος), Χρήστος Αμβράζης (βαθύφωνος), Μπάμπης Τσέρτος (λαϊκός τροβαδούρος).

Μουσική διεύθυνση, ενορχήστρωση, κείμενα, σκηνοθεσία: Παναγής Μπαρμπάτης
Σκηνοθετική επιμέλεια - χορογραφίες: Μαρία Θωμοπούλου

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Ε.Ε.Ε:


http://www.enosieptanision.gr/