Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΙΟΣ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  27/05/2016 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  28/05/2016 .
  

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  27/05 ΑΠΟ 18.00-21.00. ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  28/05 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ 09.30-13.00 
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΑΠΟ 17.30-20.30

Σκέψεις για τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας του παπα-Κώστα Λαγού

Για άλλη μια χρονιά, μετά την Ανάσταση και για δύο εβδομάδες, έχουμε τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα. Να πω την αλήθεια, δεν είμαι και μεγάλος φίλος των λιτανειών, ειδικά όταν γίνονται από έθιμο, από παράδοση ή συνήθεια (ό,τι θέλει επιλέγει ο καθένας). Από την άλλη μεριά, δεν μπορεί κανείς να παραθεωρήσει ότι, πράγματι, πολλοί συντοπίτες μας κατανύσσονται από την διαδικασία και θεωρούν ευλογία να συμμετάσχουν στην λιτάνευση της εικόνας. Ακόμα κι αν είναι πολλοί λιγότεροι από αυτούς που το βλέπουν σαν ένα φολκλορικό δρώμενο, αξίζει έστω γι’ αυτούς τους λίγους να συνεχιστεί η ετήσια λιτανεία.
Αν, πάλι, κάποιοι πιστεύουν λανθασμένα ότι το να συμμετάσχουν στη λιτανεία μπορεί να αντικαταστήσει την συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία, την Εξομολόγηση ή τις Ιερές Ακολουθίες, αυτή η εσφαλμένη εντύπωση δεν είναι, φυσικά, λόγος για να σταματήσει η λιτάνευση ή να υπονομευτεί η αξία της. Παπάδες υπάρχουν στο νησί, ας εξηγήσουμε ακόμα και τα αυτονόητα σε όσους έχουν παρεξηγήσει κάποια από αυτά. Αυτά όλα τα αναφέρω μια και υπάρχει μια τέτοιου είδους τάση μέσα στην Εκκλησία μας.
Η λιτάνευση –για να μπούμε κάποια στιγμή στο θέμα– είναι ένα κομμάτι της εκκλησιαστικής ζωής. Και όπως οτιδήποτε γίνεται στην Εκκλησία, από τα Μυστήρια ως την πιο απλή ακολουθία, σκοπό έχει την ένωση τόσο μεταξύ των ανθρώπων όσο και μεταξύ Θεού και ανθρώπων. Και αυτή η ένωση επιτυγχάνεται προσευχητικά, μυστικά αλλά και πρακτικά. Κατά τη διάρκεια της λιτανείας όλοι οι συμμετέχοντες ενώνονται βαδίζοντας σε βουνά, λαγκάδια και παραλιακούς δρόμους σαν ένα δεμένο σύνολο, όσοι και όσες επωμίζονται την μεταφορά της εικόνας συνεργάζονται σαν ένας άνθρωπος και ενώνονται τόσο σε επίπεδο προσευχής, εφόσον όλοι (ακόμα και οι πιο χαβαλεδιάρηδες) παρακαλούν την Παναγία για ενίσχυση αλλά και σε πρακτικό αφού όλοι προσπαθούν με πνεύμα συνεργασίας για να γίνει όσο το δυνατόν ομαλότερα και καλύτερα η μεταφορά της εικόνας.
Όταν μιλάμε όμως για ένωση, να μιλάμε για πραγματική ένωση. Μια ένωση που υπερβαίνει τα όρια που θέτουν τα χωριά καταγωγής, οι συγγένειες, οι φιλίες ή οτιδήποτε άλλο. Όλα αυτά καταρρίπτονται και εξαφανίζονται μπροστά στην κοινή εκκλησιαστική ζωή. Και αυτό είναι ένα καλό έναυσμα για μας, αφού διώξουμε κάθε είδος χωρισμού κατά τη διάρκεια της λιτανείας (Να το κάνω πιο ξεκάθαρο: ότι περνά η εικόνα από το τάδε χωριό δε σημαίνει ότι μόνο όσοι κατάγονται από αυτό το χωριό την μεταφέρουν. Όλοι είναι –ή πρέπει να είναι– ευπρόσδεκτοι) ας μεταφέρουμε αυτό και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής μας. Να καταργήσουμε κάθε χωρισμό που θεμελιώνεται στην καταγωγή, την κοινωνική θέση ή την πολιτική ιδεολογία. Τότε και μόνο τότε η λιτανεία αυτή θα έχει φέρει τις πρεσβείες της Θεοτόκου στο νησί μας.
Πηγή  http://dragonerarossa.gr/

Μήνυμα της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας για την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους υποψήφιους που ξεκινούν τον δικό τους αγώνα των πανελληνίων εξετάσεων καλή επιτυχία και καλή δύναμη.
Αυτές τις ημέρες καλείστε να δώσετε μια σημαντική μάχη στην προσπάθειά σας για ένα καλύτερο μέλλον. Εύχομαι το αποτέλεσμα να σας ανταμείψει, όμως να θυμάστε ότι αυτή η δοκιμασία δεν αποτελεί μονόδρομο. Όποια κι αν είναι η έκβαση των εξετάσεων για εσάς, θα πρέπει να συνεχίσετε να μάχεστε για τους στόχους σας σε όλες τις φάσεις της ζωής σας.
Στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς εύχομαι υπομονή και ψυχραιμία, ώστε να μπορέσετε να ενδυναμώσετε τους μαθητές με την πολύτιμη στήριξή σας.
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους.
Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Αδαμαντία Τζανετέα

Πρόεδρος αγροτών Ανατολικής Μάνης: “Είστε έτοιμοι για την οργή που έρχεται;”

Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους υφυπουργούς Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τον κυβερνητικό βουλευτή του νομού απευθύνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης κ. Δημήτρης Δημητριάδης:
“Κύριοι,
Τον Μάρτη εγώ προσωπικά ως μέλος του συντονιστικού των Ανεξάρτητων Μπλόκων Πελοποννήσου αλλά και ως πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αν. Μάνης παρευρέθηκα στη συνάντηση που είχατε με εκπροσώπους αγροτών από όλη την Ελλάδα.
Αν θυμάστε, ο λόγος της συνάντησής μας ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η δέσμευσή σας σε μια σειρά μέτρων ειδικά στα θέματα του ασφαλιστικού και φορολογικού των αγροτών. Η συνάντηση έγινε μετά από 40 μέρες αγώνα των αγροτών με μπλόκα και διαμαρτυρίες πανελλήνια.
Και εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι περιμέναμε μέχρι και την τελευταία στιγμή να δούμε τι θα προτείνετε προς ψήφιση στη βουλή. Πλέον τελειώσαν οι δικαιολογίες. Ψηφίστηκαν τα μέτρα.
Σας θυμίζω ότι είχατε όχι μόνο πει αλλά και ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ότι:
  • Ο ΟΓΑ θα είναι αυτόνομο ταμείο τουλάχιστον μέχρι το 2021. ΔΕΝ ΤΟ ΤΗΡΗΣΑΤΕ.
  • Ο κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θα είχε δικαίωμα επιλογής από 16% έως 20% σαν ποσοστό επί του εισοδήματός του σαν ασφαλιστική εισφορά (για τη σύνταξη). ΔΕΝ ΤΟ ΤΗΡΗΣΑΤΕ.
  • Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στον ορισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. ΔΕΝ ΤΟ ΤΗΡΗΣΑΤΕ.
  • Στο κομμάτι που μας καίει στα τεκμήρια διαβίωσης θα μεριμνούσατε για τους κατοίκους της Περιφέρειας και δη αγρότες. ΔΕΝ ΤΟ ΤΗΡΗΣΑΤΕ.
  • Θα ξεκαθάριζε το τοπίο στο μπέρδεμα που δημιουργείται με το εργόσημο και την Επιθεώρηση Εργασίας. ΔΕΝ ΤΟ ΤΗΡΗΣΑΤΕ.

Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13-5-2016


Δήμος Κυθήρων: Πρόσληψη εποχικού προσωπικού ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών για κάλυψη εποχικών αναγκών


ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕΤΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ:-Κι αυτό μόνο Εδώ...πουθενά αλλού!


ΠΡΟΣΟΧΗ...ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΥΠΟΥ & Πληροφοριών ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΔΙΚΤΥΟ! ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ!:

Η Ένωση Συντακτων Διαδικτύου (Ε.Σ.Δ.) δεν χρειάζεται να βγάλει ΕΙΔΙΚΌ ΨΉΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.περί πλήρους και καταστροφικού ελέγχου ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΣΤΏΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Τα λέμε εδώ και 10 χρόνια ΜΟΝΟΙ, ΕΜΕΙΣ απ΄όλο τον Τύπο! 

ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΔΥΟ μέρες εξεδόθη ανακοίνωση  από τη Γ.Γ.Τ&Π με την οποία καλλεί όλους τους μπλογκερ να δηλώσουν την Ύπαρξή τους!!!
Μην διαπράξετε το λάθος να δηλώσετε την ύπαρξή σας.ΘΑ ΑΥΤΟΘΑΝΑΤΩΘΕΙΤΕ!

1)΄Οπως το έχουμε ξαναγράψει... όταν το κράτος και δη το σημερινο, ανέντιμο κι εχθρικό προς τον πολίτη, -ειδικά σήμερα, ζητάει ΔΗΛΩΣΗ...σημαίνει πολύ απλά πως δεν ξέρει που πάνει τα τέσσερα!Δεν ξέρει τι του γίνεται...δεν μπορεί να ελέγξει τίποτε και ποντάρει στη "βλακεία" του πολίτη... εξασφαλίζοντας τις δηλώσεις του ..ώστε αύριο να τον καρατομήσει!!
Κοινώς ΡΙΧΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΓΕΜΑΤΑ.Χτυπάμε καμπανάκι..
ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΜΕΝ ...ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!

2) Μπορεί μεν ηλεκτρονικά να φαίνεστε ότι υπάρχετε... κι άρα μας βρίσκουν ανά πάσα στιγμή ΟΛΟΙ οι διαστροφικοί κρατικοί ! Ναί μεν αλλά δε! Ποιός όμως βρίσκεται πίσω από το BLOG σας;. Το γνωρίζετε μόνον ΕΣΕΙΣ διότι η ψευδωνυμία και τα άλλα τσαλιμάκια μας θάλλουν εν ονόματι του ιδανικού της ανωνυμίας κ.λ.π. Και λίαν καλώς στο κράτος μπάχαλο που ζούμε!

3) ΄Ιδια πονηρά απόπειρα διακρίβωσης των blogs, έχει κάνει και η ΕΣΗΕΑ,,, Προσπάθεια, η οποία έχει πατώσει. Μηδενική η ανταπόκριση των bloggers!
Κάνει λέει...ΜΗΤΡΩΟ μπλογκερς ...αλλά με ποιο αντάλλαγμα δεν το λέει... 
Γιατί το κάνει; Για ένα λόγο: ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΓΕΛΙΟΣΗΜΟ!..όχι βέβαια να τους χρήσει η αναχρονιστική συντεχνία αυτή...  σε μέλη της...σε δημοσιογράφους... Αν και ο δημοσιογράφος δεν χρήζεται από κανέναν κι από κανένα κογκλάβιο. Δείχνει ότι είναι δημοσιογράφος με τη προσωπική δουλειά του... Αυτό είναι ντο μοναδικό και καταλυτικό κριτήριο. Πάρα πολλοί μπλογκερς-ενημερωτές έχουν αποδείξει κατά την τελευταία δεκαετία πως κάνουν ουσιαστική δημοσιογραφική δουλειά. Και τι τους κάνουμε... Θα πάμε με τα τσαλιμάκια της ΕΣΗΕΑ; Καλά τον μύθον της... οτι δα αυτή είναι το Βατικανό της δημοσιογραφίας ..το τελεύτησε η Ε.Σ.Δ από πολλού!

Και να ξέρετε αυτή  τη σημαντική λεπτομέρεια: Ούτε η ΕΣΗΕΑ, ούτε η Γενική Γραμματεία Τύπου ούτε κανένας άλλος χαλβάς θα μπορέσει να ελέγξει-στραγγαλίσει το ενημερωτικό BLOGGING. 
Η Ε.Σ.Δ ..αγρυπνεί και περιμένει στη στροφή ΟΛΟΥΣ τους κρατικούς και συνεργάτες τους ...στη στροφή! 

ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ... ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ Ή ...ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟ ΚΕΡΑΤΑ ΣΑΣ ΤΗ ΖΗΤΑΕΙ.ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ... και συνεχίστε ΑΦΟΒΑ το έργο σας!! ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΝ...ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ!.. Τίποτε άλλο...Αν κατάλαβες ...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
 
 

Η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων τίμησε τον Άγιο Προστάτη της Όσιο Θεόδωρο

Η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων την Πέμπτη 12 Μαίου 2016 τίμησε τον Άγιο Προστάτη της Όσιο Θεόδωρο, τον εν Κυθήροις εν ασκήσει διαλάμψαντα, εις την ομώνυμον ιερά Μονή. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης,την Τετάρτη 11-5-2016 το απόγευμα εψάλει Μέγας λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.Χρυσάνθου καλεσμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, και οι εκδηλώσεις για τον προστάτη πολιούχο μας όσιο Θεόδωρο κορυφώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 12-05-2016 με το αρχιερατικό συλλείτουργο, και την ιερά λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου στον περίβολο του μοναστηρίου μετά του Ιερού κλήρου και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.Η ιερά λιτάνευση συνοδευόμενη από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Νησιού, τον Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών,του Δημάρχου κ.Χαρχαλάκη, του Αντιδημάρχου κ.Κομηνού,μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, και πλήθος κόσμου από όλα τα Κύθηρα μέσα σε κλήμα κατάνυξης και ευλάβειας.Απο τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις απουσίαζαν επισκέπτες απο την Κορώνη Μεσσηνίας την πατρίδα του Οσίου. Παρά τον άστατο καιρό ο κόσμος συνέρρευσε στο ιερό προσκύνημα από νωρίς το πρωί για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει τον προστάτη του.Περισσότερο ρεπορτάζ στο video που θα ακολουθήσει.Φωτορεπορτάζ ΟΜΑΔΑ ADELIN 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.