Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ & ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ" ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.


Μετά από δέκα χρόνια, έγιναν εκλογές στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας.
Οι "προοδευτικές" και "δημοκρατικές" δυνάμεις του τόπου, όπως αυτοονομάζονται, επέλεξαν να συνεχιστεί η εφαρμοζόμενη τα τελευταία χρόνια πολιτική στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας.
Δηλαδή η πολιτική της αδιαφάνειας, του αυταρχισμού, της δικαστικής ταλαιπωρίας των Κυθηρίων, της κατασπατάλησης πόρων με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους κλπ.
Το αποτέλεσμα αυτό επετεύχθη από τις εν λόγω δυνάμεις, με τις γνωστές μεθόδους, της αδιαλλαξίας, της κρυφολειτουργίας, των κατευθυντηρίων, του εκμαυλισμού των συνειδήσεων, του αθέμιτου επηρεασμού των εκλεκτόρων.
Όλα αυτά τα αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά τους, προσπαθεί ο κ. Χαρχαλάκης, θεωρώντας αφελείς τους Κυθηρίους, να τα φορτώσει σε άλλους.
Ο κόσμος όμως γνωρίζει τι γίνεται...
Καλή συνέχεια.

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 18/5/2016 - Εκλογές και Αποτελέσματα Εγχωρίου Περιουσίας

Μετά από 9 χρόνια, η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων απέκτησε νέο Πρόεδρο και Μέλη, μέσα από τη διαδικασία των εκλογών που διενεργήθηκαν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στο Δημαρχείο Κυθήρων. Προηγήθηκε η επίλυση με νομοθετική παρέμβαση των εκκρεμών από το 2010 ζητημάτων για την εκλογή της Επιτροπής και η διεύρυνση του εκλεκτορικού σώματος με την παροχή δικαιώματος ψήφου και σε όλους τους προέδρους και μέλη των τοπικών κοινοτήτων του νησιού. 

Συνολικά ψήφισαν 41 μέλη (εκ των 44) του εκλεκτορικού σώματος και νέος Πρόεδρος της Επιτροπής αναδείχθηκε ο κ. Κομηνός Παναγιώτης του Δημητρίου. Τακτικά Μέλη αναδείχθηκαν οι: 1) Βέζος Ιωάννης, 2) Κουκάκης Εμμανουήλ, 3) Μυλωνόπουλος Κωνσταντίνος και 4) Χαραντζάς Ιωάννης. Αναπληρωματικά Μέλη αναδείχθηκαν οι: 1) Κουσουρής Σπυρίδων, 2) Στάθης Εμμανουήλ, 3) Μαρσέλλος Στυλιανός και 4) Τριφύλλης Εμμανουήλ. 
Η διαδικασία διεξήχθη κατά τρόπο άψογο και απόλυτα οργανωμένο αφενός χάρη στην σωστή και μεθοδική προετοιμασία που προηγήθηκε, αφετέρου λόγω της σημαντικής συμβολής των υπαλλήλων του Δήμου.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος τόνισε τη σημασία συνεργασίας Εγχωρίου και Δήμου, ενώ ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης – που ήταν και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής – έδωσε έμφαση στην τεράστια σημασία του Θεσμού για την κυθηραϊκή κοινωνία, δηλώνοντας ότι ο Θεσμός πρέπει να προστατευθεί και να ενισχυθεί, αποκτώντας και αναπτυξιακή διάσταση.

Επιπλέον ο κ. Δήμαρχος δήλωσε: «Η σημερινή διαδικασία αποτελεί την κορυφαία στιγμή της δημόσιας ζωής του τόπου μας, αφού επανεπιβεβαιώνει την τεράστια σημασία και αξία του Θεσμού της Εγχωρίου Περιουσίας για το νησί μας, τους κατοίκους του και την τοπική μας κοινωνία. Το σημερινό αποτέλεσμα απέδειξε περίτρανα ότι οι εποχές των κατευθυντηρίων τελείωσαν οριστικά για το Τσιρίγο. Απέδειξε ότι οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου όχι μόνο μπορούν αλλά κυρίως θέλουν να συνεννοούνται πάνω σε τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η εκλογή της Εγχωρίου Περιουσίας, αφήνοντας παράλληλα και τον απαραίτητο χώρο για όσους συνειδητά επιλέγουν την πολιτική απομόνωση επιμένοντας στην αδιαλλαξία, τα κατευθυντήρια, τις κρυφολειτουργίες της τελευταίας στιγμής και τις αστήρικτες κατηγορίες κατά της Εγχωρίου Περιουσίας που πλέον ουδένα πείθουν. Συγχαίρω ειλικρινά το νέο Πρόεδρο και τα νέα Μέλη της Επιτροπής και ευχαριστώ θερμότατα τις παρατάξεις των κ.κ. Λουράντου και Χάρου που έπραξαν – όπως κάνουν πάντα – το καθήκον τους, θέτοντας το εμείς πάνω από το εγώ, αποφασίζοντας για τα μείζονα και όχι για τα ελάσσονα.  Η σημερινή διαδικασία, όπως εξελίχθηκε, αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά για το μέλλον του τόπου μας. Με τη νέα Επιτροπή έχουμε χρέος να συνεργαστούμε και θα συνεργαστούμε».

Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου και των Μελών της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας θα γίνει σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. 






---------------------------------
Πηγή:  kythira.gr
---------------------------------

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

                                          ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΨΗΦΗΣΑΝ 41
ΛΕΥΚΑ        1 

ΑΚΥΡΑ         0

ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
1. Κομηνός Παναγιώτης του Δημητρίου          27 ψήφους
Δεν εκλέγεται
2. Σούγιαννης Χαράλαμπος του Αλεξάνδρου  13 ψήφους


ΕΚΛΟΓΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ
Ψήφισαν 41
Λευκά        0
Άκυρα       0


ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ
1 Βέζος Ιωάννης του Λαζάρου                               10 ψήφους
2 Κουκάκης Εμμανουήλ του Ευαγγέλου                 8 ψήφους
3 Μυλωνόπουλος Κωνσταντίνος του Σπυρίδωνα 7 ψήφους
4 Χαρατζάς Ιωάννης του Βασιλείου                         7 ψήφους


ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ
Ψήφισαν 41
Λευκά        0
Άκυρα       0

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
1 Κουσουρής Σπυρίδων του Νικολάου   13 ψήφους
2 Στάθης Εμμανουήλ του Παναγιώτη      13 ψήφους
3 Μαρσέλλος Στυλιανός του Γεωργίου   12 ψήφους
4 Τριφύλλης Εμμανουήλ του Μαρίνου      2 ψήφους


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τα Επτανησιακά Πολιτιστικά  Σωματεία Αττικής συνεχίζοντας την επί σαράντα έτη & πλέον συλλογική τους  δραστηριότητα διοργανώνουν και φέτος  τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα τηνΚυριακή 22 Μαΐου 2016, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί. Σε αυτές τις εκδηλώσεις , όπως κάθε χρόνο προσκαλούνται όλα τα Επτανησιακά σωματεία.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2016
11:00 π.μ. Τελετή Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση
                      (πλατεία Καρύτση &   Χρ. Λαδά)             
                   
11:45 π.μ.   Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη εκ μέρους των  Επτανησιακών Σωματείων από τον  Πρόεδρο της Ένωσης Ζακυνθίων,  κ. Διονύσιο Κονιτόπουλο.

19:00μ.μ   Πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της Επετείου  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2 & Β. Σοφίας).

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
1. Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας «Ο Άγιος Διονύσιος»
2. Ομοσπονδία Απανταχού Λευκαδίτικων Σωματείων Αττικής
3. Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων «Ιωάννης Καποδίστριας
4. Κυθηραικός Σύνδεσμος Αθηνών
5. Ένωση των Απανταχού Ιθακησίων
6. Ένωση των Απανταχού  Παξίων «Ο Άγιος Χαράλαμπος
7. Σύλλογος Φαρακλάδων « Η Εύγερος» Κεφαλονιάς
  
Επιμέλεια –Οργάνωση:
Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας  «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» (Τηλ: 210 5234950 – 6944141463).

ΒΑΤΙΚΑ.ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ : ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Φωτογραφία του χρήστη Συμβαίνει Τώρα.
Αγανακτισμένοι είναι πλέον οι κάτοικοι με τους ιδιοκτήτες που αδιαφορούν για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους ,προς αποφυγήν πυρκαγιάς αλλά και την συσσώρευση σκουπιδιών και ερπετών. Παρότι ο Δήμος έχει στείλει ενημερωτικές επιστολές προς όλους έγκαιρα ,ακόμα μερικοί αποφεύγουν να προβούν στον καθαρισμό τους. Ειδικότερα μετά την ανομβρία στην περιοχή ,μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ο κίνδυνος πυρκαγιάς και όσοι δεν συμμορφωθούν θα έρθουν αντιμέτωποι με τον νόμο .
Συγκεκριμένα, με την Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012/12 (ΦΕΚ 1346 Β/25-4-2012) οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκο­νται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υπο­χρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.
Στους χώρους αυτούς απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων-σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.
Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
Οι ποινικές κυρώσεις ασκούνται από την Πυρο­σβεστική Αρχή.
Oι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα με κράτηση μέχρι και 3 μηνών η με πρόστιμο.
Υπεύθυνος ο δήμος για τις αποψιλώσεις
Η αρμοδιότητα για την εξέταση καταγγελιών περί μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για αποψίλωση και καθαρισμό ανήκει στους Δήμους, ενώ η Πυροσβεστική Αρχή επιλαμβάνεται των περιπτώσεων που ανάματος φωτιάς και απόρριψης αναμμένων τσιγάρων-σπίρτων και άλλων υλών.

"Συμβαίνει Τώρα"

Δ.Τ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 2014 ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την απροειδοποίητη τροποποίηση των δηλώσεων του 2014 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών,  ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Επικαλούμενος περίπτωση άνεργης φορολογούμενης, που όταν πήγε να καταθέσει τη φετινή φορολογική δήλωση έκπληκτη διαπίστωσε ότι χρωστούσε 65,85€ από πέρυσι, παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει εισόδημα 6.63€ και μηδενικό εκκαθαριστικό, ο κ. Κατσαφάδος κάνει λόγο για τροποποίηση των δηλώσεων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων χωρίς καμιά προειδοποίηση.
«Είναι γεγονός ότι, αν η εν λόγω φορολογούμενη είχε ειδοποιηθεί πριν το πέρας του 2015, θα είχε τη δυνατότητα να προβεί από μόνη της σε αναγκαίες τροποποιήσεις στη δήλωσή της (κατάθεση αποδείξεων ως δαπάνες), ώστε να μην επιβαρυνθεί με φόρο, ενώ θα είχε γλιτώσει τις επακόλουθες προσαυξήσεις όλους αυτούς τους μήνες που τρέχουν οι οφειλές εις βάρος της», επισημαίνει ο Βουλευτής.
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στους φορολογούμενους, από την τροποποίηση των δηλώσεων στην οποία προέβη, χωρίς καμία προειδοποίηση, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), τους τελευταίους μήνες του 2015, για τις δηλώσεις φορολογικού έτους 2014.
Ειδικότερα, προς μεγάλη της έκπληξη άνεργη φορολογούμενη, η οποία είχε κάνει δήλωση το 2015 με δηλωθέν εισόδημα 6.63€ και μηδενικό εκκαθαριστικό, διαπίστωσε, όταν πήγε να καταθέσει τη φετινή της δήλωση, ότι χρωστάει από πέρσι 65,85€, εξαιτίας τροποποιητικής δήλωσης, η οποία είχε γίνει απροειδοποίητα από τη ΓΓΠΣ τον περασμένο Οκτώβριο (βλ. επισυναπτόμενα).
Είναι γεγονός ότι, αν η εν λόγω φορολογούμενη είχε ειδοποιηθεί πριν το πέρας του 2015, θα είχε τη δυνατότητα να προβεί από μόνη της σε αναγκαίες τροποποιήσεις στη δήλωσή της (κατάθεση αποδείξεων ως δαπάνες), ώστε να μην επιβαρυνθεί με φόρο, ενώ θα είχε γλιτώσει τις επακόλουθες προσαυξήσεις όλους αυτούς τους μήνες που τρέχουν οι οφειλές εις βάρος της.
Επειδή το κράτος οφείλει να διευκολύνει τους πολίτες και όχι να τους παγιδεύει,
Επειδή με τον τρόπο αυτό δεν οικοδομείται μια σχέση εμπιστοσύνης πολίτη-κράτους, αλλά καλλιεργείται ένα κλίμα φόβου και ανασφάλειας για το ‘’τί σου ξημερώνει’’ και τι καλείσαι να πληρώσεις,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.            Προέβη πράγματι η ΓΓΠΣ σε αλλαγές στις δηλώσεις των περασμένο Οκτώβριο; Αν ναι, ποιοι ήταν οι λόγοι και με ποιον τρόπο ενημέρωσαν τους φορολογούμενους πολίτες;
2.            Πώς η εν λόγω φορολογούμενη είναι δυνατόν να γνωρίζει ότι πρέπει να δηλώσει δαπάνες στη δήλωσή της εφόσον η αρχική δήλωσή της βγήκε από το σύστημα μηδενική; Τι είναι αυτό για το οποίο φορολογείται, αφού το δηλωθέν της εισόδημα είναι 6,63€;
Πειραιάς 18 Μαΐου 2016
Ο Ερωτών Βουλευτής    
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων                                         

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ “ΕΥΡΩΠΑΚΗ ΠΥΞΙΔΑ”



ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
 ΠΡΟΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ  “ΕΥΡΩΠΑΚΗ ΠΥΞΙΔΑ”

Με το τρίτο και τελευταίο ταξίδι μας στην Ισλανδία ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης του Γυμνασίου Κυθήρων με τίτλο “Ευρωπαϊκή Πυξίδα” στα πλαίσια του Erasmus+ για το 2016.
Οι εκπαιδευτικοί Αδαμαντία  Αβραμίδου και Γαρύφαλλος  Φκιαράς και η Διευθύντρια του σχολείου Σταυρούλα  Φατσέα ταξίδεψαν στο Ρείκιαβικ της Ισλανδίας προκειμένου να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μeta-learning and Thinking Skills” του  πιστοποιημένου εκπαιδευτικού οργανισμού EekhoutCentrum του Βελγίου.
Συμμετείχαν πολλοί εκπαιδευτικοί από διάφορες χώρες της Ευρώπης ενώ η μοναδική ελληνική συμμετοχή ήταν του Γυμνασίου μας. Τα μαθήματα και τα εργαστήρια διήρκεσαν έξι μέρες με καθημερινή εξάωρη παρακολούθηση. Μία ημέρα αφιερώθηκε σε επίσκεψη τοπικού σχολείου υποχρεωτικής εκπαίδευσης και περιήγηση στις μαγικές φυσικές ομορφιές της Ισλανδίας.
Όπως και τις δύο προηγούμενες φορές οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν καινούγιες ιδέες για τη διαδικασία της μάθησης από γνωστική και νευροφυσιολογική άποψη, να επεξεργαστούν πρακτικούς τρόπους εφαρμογής αυτών των ιδεών στην τάξη και να έρθουν σε επαφή με συναδέλφους εκπαιδευτικούς από το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ιταλία και την Ισπανία. Εθεσαν έτσι βάσεις για περαιτέρω συνεργασίες και ανταλλαγές καλών πρακτικών με ευρωπαϊκά σχολεία. Οι δράσεις διάχυσης που θα γίνουν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς θα εξασφαλίσουν ότι όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις καινοτόμες πρακτικές που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του σχολείου του 21ου αιώνα

Λουθηρανική εκκλησία Hallgrímskirkja στο Ρέυκιαβικ. Ένα από τα υψηλότερα κτίρια στην Ισλανδία. (74μ) Η θέα της πόλης από το ψηλότερο σημείο είναι υπέροχη. — στην τοποθεσία Iceland Reykjavik.
Στο Βοτανικό Κήπο του Ρέυκιαβικ — στην τοποθεσία Iceland Reykjavik.
Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και αναμονή 7 ωρών στο αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου εξ αιτίας καθυστέρησης και έλλειψης εξυπηρέτησης της Aegean φτάνουμε στο Keflavik διεθνές αεροδρόμιο Ισλανδίας , 50 χλμ από την πρωτεύουσα Ρευκιαβικ.— στην τοποθεσία Iceland Reykjavik.
Ρέυκιαβικ — στην τοποθεσία Iceland Reykjavik.
Το μοντέρνο κτίριο της Οπερας της Ισλανδίας που είναι και συνεδριακό κέντρο με φόντο τον φωτεινό ουρανό ( 11.30 μμ) — στην τοποθεσία Iceland Reykjavik.