Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΝΕΑΠΟΛΗ.Αγρυπνία για την Απόδοση της εορτής του Πάσχα Τρίτη 7 Ιουνίου

Αγρυπνία για την Απόδοση της εορτής του Πάσχα
Τρίτη 7 Ιουνίου
Την Τρίτη το Βράδυ, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νεαπόλεως, θα τελεστεί αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα.
Πρόγραμμα εορτής:
8:30 Εσπερινός της Αποδόσεως
9:15 Όρθρος και εν συνεχεία η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.
Η ιερά Ακολουθία τελείται απαραλλάκτως όπως και η αναστάσιμη Ακολουθία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
Είναι ακόμα μια πνευματική ευκαιρία για όλους μας στο κλείσιμο της αναστάσιμης περιόδου να ξαναζήσουμε το μεγαλείο της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου να το και να δοξάσουμε τον εκ νεκρών Αναστάντα Κύριο ψάλλοντας με όλο τον παλμό της καρδιά μας το
Χριστός Ανέστη!

ADELIN WEB TV.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ 4-6-2016


TO "REPORTAZ" ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ *STAR*
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ *ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ*.
VIDEO ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ

Μανώλης Χάρος: «Θέλουμε ν’ αναδείξουμε τον σκοπό, να προσπαθήσουμε τον τρόπο.»

Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το ΚΕΘΕΑ φιλοξενείται για δύο μέρες σ’ έναν από τους πλέον διακεκριμένους χώρους τέχνης της Ελλάδας, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:



Ο καλλιτέχνης με τη δράση του παλεύει τον αυτισμό της κρίσης, όπως το μέλος μιας Θεραπευτικής Κοινότητα, δρα ενάντια στον αυτισμό της χρήσης με την απόφασή του για καθαρή ζωή. Η πράξη και των δύο είναι εξωστρεφής και απαιτητική. Ζητά δέσμευση και προσήλωση. Γι’ αυτό ο δρόμος της τέχνης είναι πολλές φορές παράλληλος και βοηθητικός προς εκείνον της θεραπείας και της απόφασης για επανεκκίνηση.





Το ΚΕΘΕΑ το γνωρίζει αυτό και το χρησιμοποιεί στην πράξη. Η τέχνη απαιτεί, και η απαίτηση βελτιώνει τους ανθρώπους, τις ομάδες, τους οργανισμούς. Στη λογική αυτή, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από καλλιτεχνικές δράσεις που παράγονται μέσα στα θεραπευτικά προγράμματα, με τη συνδρομή εκπαιδευτών ή εθελοντών, και που αξίζει να γίνουν γνωστές και έξω από αυτά. Αξίζουν την αποδοχή και το χειροκρότημα όλων μας.


Σήμερα που η κρίση έχει δημιουργήσει ένα πεδίο δράσεων ποικίλων ομάδων, και οι καιροί απαιτούν να ξαναδούμε όλοι τους όρους του καλλιτεχνικού τοπίου, το ΚΕΘΕΑ έχει να αρθρώσει το δικό του λόγο για το θέμα, να αναζητήσει πλαίσια και κανόνες. Θέλει να τονώσει τον διάλογο και τη δημιουργική κριτική γύρω από το θέμα της τέχνης στη θεραπεία, των εξαρτήσεων και όχι μόνο.


Το διήμερο στη Στέγη επιδιώκει να αναδείξει τις διαφορετικές πτυχές της σχέσης ανάμεσα στην Τέχνη, την ομαδική δημιουργία και τη θεραπεία. Η τέχνη των ομάδων που τις ενώνουν διάφοροι κοινωνικοί ή θεραπευτικοί δεσμοί θα είναι και το θέμα του στρογγυλού τραπεζιού που διοργανώνεται στο πλαίσιο του διημέρου.


Θέλουμε ν’ αναδείξουμε τον σκοπό, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες, να κατανοήσουμε τις δυσκολίες, να προσπαθήσουμε τον τρόπο. Μας αφορούν οι προσπάθειες των ανθρώπων να μορφωθούν, να μορφώσουν και να έρθουν σε επαφή με την τέχνη. Το αποτέλεσμα του διήμερου ελπίζουμε ν’ αναδείξει τον δρόμο και αυτούς που επιχειρούν να τον διανύσουν.


Μανώλης Χάρος
Εικαστικός
Μέλος του εθελοντικού Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ

----------------------------------------
Πηγή: ketheart.wordpress.com
----------------------------------------

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ. ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΧΩΡΑΣ

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΧΩΡΑΣ
Ένα από τα αξιολογότερα σημεία στο χάρτη των Κυθήρων με μεγάλο γεωλογικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον, είναι το φαράγγι της Παλιόχωρας. Η Παλιόχωρα, η αθέατη 
καστροπολιτεία του αγίου Δημητρίου, η βυζαντινή πρωτεύουσα των Κυθήρων, η αγαπημένη των Ευδαιμονογιάννηδων, είναι περικυκλωμένη από δύο γραφικότατα φαράγγια. Το ένα ξεκινά από τα Τριφυλλιάνικα και το άλλο νοτιότερα. Αφού διατρέξουν μια μεγάλη απόσταση με κατεύθυνση από δυτικά προς τα ανατολικά, ενώνονται κάτω από το βράχο της καστροπολιτείας δημιουργώντας ένα φυσικό οχυρό. Τα δυό ενωμένα συνεχίζουν σε ένα άγριο βαθύ φαράγγι που περνά από τη Χαρκωματού, τη Σουφροξυλιά, το Καταφυγάδι, το Μαύρο Φρύδι, τη Νεροφαγιά, τη Βαρδιόλα, τη Κτιστή, τον Πήγαδο και καταλήγει στη Λίμνη και στην παραλία της Κακής Λαγκάδας. Τα απότομα γκρεμνά του αγίου Κοσμά και το Μαύρο φρύδι με τα πανύψηλα τεφροκόκκινα βράχια κατακόρυφα σκισμένα προκαλούν δέος. Η χαράδρα αυτή έχει σχηματιστεί από τεράστιους τεκτονικούς σεισμούς και συνεχίζεται μέχρι τη θάλασσα με αλλόκοτες ελικώσεις και αδιάβατους από τα νεροφαγώματα βράχους σε πολλά σημεία, ώστε το πέρασμα του φαραγγιού θέλει απαραίτητα ορειβατικό εξοπλισμό. Όσοι είχαν την τύχη να το περάσουν (από το Κάστρο μέχρι τη θάλασσα 2,5 ώρες) μένουν καταγοητευμένοι από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει και από το παρθένο τοπίο, στο οποίο δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση.
(Χάριτας οφείλω στους δυό Κυθήριους αναρριχητές και αγαπητούς μαθητές μας, το Νίκο Αναστ. Χρυσαφίτη, τον πεπειραμένο οδηγό των αναρριχητών του φαραγγιού της Παλιόχωρας και το Ζαχαρία Κυπριώτη που ακολουθεί. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τον αγώνα που κάνουν για την προβολή και αξιοποίηση του φαραγγιού. Φωτο Νίκος Χρυσαφίτης και Ζαχαρίας Κυπριώτης)
Πηγή
Eleni Harou








Συνάντηση στο Δημαρχείο Μονεμβασιάς θεσμικών Φορέων και Συλλόγων Μονεμβασιάς για την εκδήλωση της απελευθέρωσης Μονεμβασιάς 2016 .

Συνάντηση στο Δημαρχείο Μονεμβασιάς θεσμικών Φορέων και Συλλόγων Μονεμβασιάς για την εκδήλωση της απελευθέρωσης Μονεμβασιάς 2016 . 
Στην συνάντηση συμμετείχαν από το Δήμο Μονεμβασίας ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος , ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μονεμβασιάς Δημήτριος Χουσάκος και ο Τοπικός Σύμβουλος Λάζαρος Σκάγκος 
Ευχαριστούμε θερμά τους τον Πατέρα Κωνσταντίνο Κρυπωτο , τον διοικητή του

Αστυνομικού Σταθμού Νεκτάριο Γάγγα και τους εκπροσώπους Συλλόγων 
Δημήτρη Σπυριδάκο , από τον Σύλλογο Αλιέων Μονεμβασίας 
Παναγιώτη Γράφο και Βαγγέλη Χαραμή από την Ένωση Εμπορων και επιχειρηματιών Μονεμβασιάς 
Βασίλη Κουλουβάκο και Κατερίνα Χριστοφοράκη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρίζες 
Γιώτα Κοπίδου από τον Σύλλογο Πολιτιστικές Διαδρομές 
Σοφία Πολυχρονιάδη από τις Μονεμβασιωτισες 
Παναγιώτη Κουράκο από την Ομάδα Ποδοσφαίρου Μονεμβασιάς

Η συνάντηση είχε ως στόχο την όσο το δυνατό αρτιότερη οργάνωση της Απελευθέρωσης της Μονεμβασίας . Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις κάθε δημότη μπορούν να κατατίθεται στο Δημαρχείο είτε ηλεκτρονικά στα email monemvasia@monemvasia.gr και stavrosxristakos@gmail.com

ΒΑΤΙΚΑ.Καλοκαιρινό πρόγραμμα λειτουργίας Σπηλαίου Καστανιάς

Καλοκαιρινό πρόγραμμα λειτουργίας Σπηλαίου Καστανιάς
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας & Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας γνωστοποίησε το καλοκαιρινό πρόγραμμα λειτουργίας του Σπηλαίου της Καστανιάς:
Κατά το μήνα Ιούνιο το σπήλαιο θα δέχεται τους επισκέπτες του κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 16:00. Η πρώτη ξενάγηση θα είναι στις 10:30, ενώ η τελευταία στις 15:30.
Επιπλέον το σπήλαιο θα είναι ανοικτό κατά τις ίδιες ώρες την Δευτέρα 20 Ιουνίου.
Τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και έως τις 11 Σεπτεμβρίου το σπήλαιο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00. Η πρώτη ξενάγηση θα είναι στις 10:30, ενώ η τελευταία στις 17:30.
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται ανά μία ώρα με τη χρονική διάρκεια να κυμαίνεται στα 30-40 λεπτά.
Η τιμές εισιτηρίου είναι 7€ για ενήλικες, 3€ για παιδιά, φοιτητές, Α.Μ.Ε.Α και Ανέργους & 5€ για οργανωμένα γκρουπ.
Ο χρόνος διαδρομής από Νεάπολη - Λάχι (Καλένια) – Παραδείσι - Κάτω Καστανιά - Σπήλαιο είναι 30 λεπτά.
Για ομαδικές επισκέψεις (Σύλλογοι, Σχολεία κ.λπ) και περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 2734360100-115 , και 6986555444 (κα Δρυμώνη)
 http://www.kastaniacave.gr/

Μυρτίδια 1968.[ ΦΩΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ]

 Μυρτίδια 1968. Η Φιλαρμονική με τον αείμνηστο μαέστρο της και η στάση της εικόνας στη σκαλετέρα της εσωτερικής αυλής.
Πηγή
Νικόλαος Λουράντος


ΛΑΚΩΝΙΑ.Σεμινάριο Κυνηγητικού Συλλόγου Μολάων


1
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων, σε συνεργασία με το περιοδικό Θηρευτής και φύση, διοργανώνει κυνοφιλικό σεμινάριο στις 19 Ιουνίου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ. στο κτήμα Εσπερίδες , που βρίσκεται στον δρόμο Μολάων Μεταμόρφωσης .

 Στο σεμινάριο θα παρευρεθούν, ο κ. Παναγόπουλος Δημήτριος εκπαιδευτής και εκτροφέας σκύλων, ράτσας πόιντερ και σέτερ, ο κ. Ανεσίδης Ευστάθιος χειρούργος στο Νοσοκομείο Μολάων, ο ιατρός  θα ενημερώσει τους παρευρισκόμενους σχετικά με την αντιμετώπιση τραυματισμών εν ώρα κυνηγίου και οι κύριοι Ρεκουνιώτης Δημήτριος και Λιχούδης Απόστολος εκπροσωπώντας το περιοδικό Θηρευτής και φύση.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους .

 Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων.

                           -Ο-                                                                        -Ο-
                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΜΕΜΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                         ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Πηγή  http://www.report24.gr/

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.Με ελάχιστες αλλαγές η προκήρυξη για τις άγονες αεροπορικές γραμμές

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δημοσίευσε σήμερα το νέο πλαίσιο αγόνων αεροπορικών γραμμών που θα ισχύσει από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι το 2020. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις όλων των Δημοτικών Αρχών στην αρχική πρόταση της 6ης Μαίου, ο Υπουργός προέβη σε ελάχιστες αλλαγές και κυρίως σε ομαδοποίηση των προορισμών με ασύνδετα όμως κριτήρια. 

 
Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη: Οι γραμμές Αθήνα - Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρος, Μήλος, ΚΥΘΗΡΑ, Νάξος, Κάρπαθος και Σκύρος επιδοτούνται ως άγονες αεροπορικές γραμμές με κατ΄ ελάχιστον:
- 3 πτήσεις την εβδομάδα για τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και σύνολο 90 προσφερόμενων θέσεων ανά κατεύθυνση εβδομαδιαίως (η αρχική πρόταση της 6/5 ήταν για 2 πτήσεις)
- 4 πτήσεις την εβδομάδα για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο και σύνολο 120 προσφερόμενων θέσεων ανά κατεύθυνση εβδομαδιαίως (η αρχική πρόταση της 6/5 ήταν για 3 πτήσεις)
- 6 πτήσεις την εβδομάδα για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και σύνολο 180 προσφερόμενων θέσεων ανά κατεύθυνση εβδομαδιαιως (η αρχική πρόταση της 6/5 ήταν η ίδια, δηλαδή 6 πτήσεις)

Παράλληλα, διακόπτεται η επιδότηση της γραμμής Ζάκυνθος - Κύθηρα, λόγω χαμηλής (ουσιαστικά ανύπαρκτης) επιβατικής κίνησης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ωστόσο διατηρείται η γραμμή των Επτανήσων μόνο μέχρι τη Ζάκυνθο και χωρίς επέκταση προς την Κρήτη όπως ήταν αρχικά.

Μετά τα ανωτέρω, γίνεται σαφές ότι - εφόσον ο διαγωνισμός είναι επιτυχής και υπάρξει ανάδοχος διότι οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για άρνηση των αεροπορικών εταιρειών να συμμετάσχουν λόγω των τεράστιων περικοπών - τα ελληνικά νησιά θα βιώσουν μια μεγάλη υποβάθμιση των μέχρι σήμερα υπαρχόντων αεροπορικών δρομολογίων και συνακόλουθα ένα σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό τους. 

Καμία Δημοτική Αρχή δεν είναι ενάντια στον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να γίνει σε ΟΛΟ το φάσμα του δημοσίου τομέα (ας ελεγξει π.χ. κάποιος πόσα δαπανά το Υπουργείο Πολιτισμού σε μεταφορές αρχαίων και Logistics με συγκεκριμένη εταιρεία του χώρου), ωστόσο τα ελληνικά νησιά αρνούνται να πληρώσουν το τίμημα μιας πολυετούς λανθασμένης πολιτικής ασύστολης σπατάλης του δημοσίου χρήματος σε όλους τους τομείς. 

Μετά τις αποφάσεις αυτές, η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει γενναία αντισταθμίσματα στις νησιωτικές κοινωνίες προκειμένου να περιοριστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της συγκεκριμένης πολιτικής, που έχει δυστυχώς την σφραγίδα των μνημονίων και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Σε ό,τι αφορά στα Κύθηρα, μετά από μακρά επικοινωνία μου με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη, συμφωνήσαμε στο να υποβληθεί φάκελος προς την ΕΕ για την έγκριση της παροχής δημόσιας υπηρεσίας στην απευθείας σύνδεση Θεσσαλονίκης - Κυθήρων, που όπως είναι γνωστό για το φετινό καλοκαίρι θα εξυπηρετείται πλέον από 2 αεροπορικές εταιρείες. Ελπίζω ο Υπουργός να τηρήσει τη δέσμευσή του.
----------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης  Δήμαρχος Κυθήρων
----------------------------------------------------------