Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΤΟ 4ο "Geobukan Tour and Training Martial Arts" στα Κυθηρα !!!

Και άλλοι εισηγητές στο 4ο "Geobukan Tour and Training Martial Arts" στα Κυθηρα !!!
Δηλώστε συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουνίου στα τηλέφωνα και email της σχολής !!!!!
Σας περιμένουμε :)
Είμαστε μαζί..
Είμαστε πολλοί..
Είμαστε Geobukans..!!!!!!!

Ωράριο λειτουργίας ουρολογικού ιατρείου ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

O γιατρός Ουρολόγος 

κύριος Αθανάσιος Λουντρούδης θα βρίσκεται και πάλι στο

νησί μας και θα εξετάζει στο νέο ιατρείο του δίπλα απο το

 ιατρείο του οφθαλμίατρου κυρίου Τριαντάφυλου στο Λιβάδι

Κυθήρων,ΑΠΟ 17/06 - 21/06  2016 Τηλέφωνο επικοινωνίας

για ραντεβού 6972921099--2102633228.

 

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    10.00-13.00 & 18.00-20.30  
 ΤΡΙΤΗ             10.00-12.00 
 tel  210-2633228       6972921099

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΜΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ Παραμονή της Αγίας Τριάδος !

Παραμονή της Αγίας Τριάδος την Κυριακή 19 Ιουνίου το βράδυ σας περιμένουμε στην πλατεία του χωριού σε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι !! Με την ορχήστρα του Σαλέα και την έξοχη ΤΖΟΑΝΝΑ στο τραγούδι θα διασκεδάσουμε μέχρι πρωίας! Πλούσια ποικιλία ψητών στα κάρβουνα και παγωμένα ποτά ! Σας περιμένουμε !

Ιταλική "απόβαση" ψαράδων στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας ( ΦΩΤΟ )

Πέντε τεράστια Ιταλικά ψαράδικα έδεσαν στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 13 Ιουνίου όπου και τα αποθανάτισε ο φωτογραφικός  φακός του adelin 107,3 web tv Κύθηρα

ΒΑΤΙΚΑ.ΠΑΡΑΛΙΑ "ΜΑΓΓΑΝΟ" ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ

Φωτογραφία του χρήστη Συμβαίνει Τώρα.

Απόγευμα 8:15 αραγμένο συνεχώς εδώ και αρκετές μέρες και λίγο παρακάτω ακόμα τρία παρόμοια με δεμένες τέντες στους κέδρους με ολόκληρο τον εξοχικό εξοπλισμό εν ώρα μαγειρέματος σε μεταφερόμενο πετρογκάζ στην παραλία του Μάγγανου μόλις 10 μέτρα από το κυμοθάλασσο. Τηγανητά ψάρια παρακαλώ πάνω στην άμμο ανάμεσα στους κέδρους αναμμένο πετρογκάζ και είχε και συνέχεια...Φυσικά τα αξεσουάρ μαγειρέματος σκαλωμένα πάνω στους κέδρους.
Βέβαια γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο στη χώρα τους ουτε καν θα τολμούσαν να το κάνουν είτε έχει πινακίδα απαγόρευσης ελεύθερου κάνμπιγκ είτε δεν έχει.
Και επίσης γνωρίζουν ότι με την δύση του ηλίου απαγορεύεται να παραμένουν πάνω στην παραλία με τα οχήματα τους.
Η αδιαφορία των αρμοδίων έχει αποτέλεσμα αυτής της εικόνας με πρόχειρους " καταυλισμούς " πολυτελείας με γεμάτα αυτοκίνητα με τρόφιμα από την χώρα τους και φυσικά κάτι αφήνουν κι εδώ....το άδειασμα και το πλύσιμο της χημικής τουαλέτας. 
Ενώ σε μικρή απόσταση υπάρχει ειδικός χώρος για τροχόσπιτα αποφεύγουν να πάνε εκεί διότι θέλουν και την θάλασσα στα πόδια τους και τα αυτοκίνητα τους ..μέσα στη θάλασσα και να μην πληρώνουν αντίτιμο για την παραμονή τους εδώ.
Πηγή 
Συμβαίνει Τώρα

Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης

Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17-6-2016

Κυνοφιλικό σεμινάριο απο τον Κυνηγετικό Σύλλογο Μολάων


2
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων, σε συνεργασία με το περιοδικό Θηρευτής και φύση, διοργανώνει κυνοφιλικό σεμινάριο στις 19 Ιουνίου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ. στο κτήμα Εσπερίδες , που βρίσκεται στον δρόμο Μολάων Μεταμόρφωσης .

 Στο σεμινάριο θα παρευρεθούν, ο κ. Παναγόπουλος Δημήτριος εκπαιδευτής και εκτροφέας σκύλων, ράτσας πόιντερ και σέτερ, ο κ. Ανεσίδης Ευστάθιος χειρούργος στο Νοσοκομείο Μολάων, ο ιατρός  θα ενημερώσει τους παρευρισκόμενους σχετικά με την αντιμετώπιση τραυματισμών εν ώρα κυνηγίου και οι κύριοι Ρεκουνιώτης Δημήτριος και Λιχούδης Απόστολος εκπροσωπώντας το περιοδικό Θηρευτής και φύση.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους .

 Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων.

                           -Ο-                                                                        -Ο-
                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΜΕΜΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                         ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ !!! 30 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΟΡΤΗΣ) ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΟΣΜΑ&ΔΑΜΙΑΝΟΥ

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ  ΠΑΝΗΓΥΡΙ !!!
30 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΟΡΤΗΣ) ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΟΣΜΑ&ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΞΩΚΛΗΣΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ ΒΟΙΩΝ.
ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ !!! ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΥ, ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΦΗ ΠΑΝΟΥ ! ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΑΛΙΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ.
ΜΕΖΕΔΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ !!! 
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ 
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Στην είσοδο του Καραβά, δίπλα στο γεφύρι, σε μαγευτική τοποθεσία ευρίσκεται το παλιό εγκαταλελειμμένο ελαιοτριβείο του Πολυχρόνη Κατράκη, ενός ανήσυχου, δημιουργικού, επιτυχημένου Καραβίτη, που μετανάστευσε αρχικά στην Αίγυπτο και κατόπιν στην Αμερική, όπου απέκτησε πολλά χρήματα. 

Στους βαλκανικούς πολέμους άφησε τις επιχειρήσεις του και ήρθε να πολεμήσει για την πατρίδα, ενώ αργότερα επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα, όπου απέκτησε βαπόρια και γύρω στα 1930 έστησε στο χωριό του ένα πολύ αξιόλογο για την εποχή του μηχανοκίνητο ελαιοτριβείο, το οποίο δούλευαν Καραβίτες



Για τη στέγη του χρειάστηκαν 4.500 κεραμίδια από το πασίγνωστο εργοστάσιο του Δηλαβέρη, που ήταν επίσης Κυθήριος-Καραβίτης και μεγάλος ευεργέτης των Κυθήρων.

Ο Κατράκης πίστευε και το έκανε πράξη, ότι ο άνθρωπος, όπου κι αν πάει, πρέπει να αγωνίζεται να προοδεύσει και να γυρίζει στον τόπο του για να τον βοηθήσει να προοδεύσει κι αυτός. 



--------------------------------------------------------------------------------------------
Μανόλη Δαπόντε:Η ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΟΤΡΙΒΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ-φωτο:Ελένη Χάρου-Κορωναίου
--------------------------------------------------------------------------------------------

ΒΑΤΙΚΑ.ΛΙΜΝΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΕΝΑΣ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ....( ΦΩΤΟ )

 Η Λίμνη Στρογγύλη βρίσκεται στην Νοτιοανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα στον Δήμο Ελαφονησού. Είναι περιοχή NATURA 2000 με κωδικό GR254002 αλλά είναι και βιότοπος CORINE με κωδικό τόπου A00030042.

Βόρεια της λίμνης, πολύ κοντά, στο χωριό Βιγκλάφια Μονεμβασιάς, βρίσκονται δύο υπόγειες λίμνες που πιθανόν είναι αυτές που τροφοδοτούν και με γλυκό νερό τη λίμνη Στρογγύλη.
 ΠΗΓΗ
e-lakonia.blogspot.com

 

Ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα των Βατίκων, είναι και η λίμνη Στρογγυλή.
Βρίσκεται στα Βιγκλάφια, στην ακτή απέναντι από το Ελαφονήσι και είναι ένας ακόμα σημαντικός σταθμός στον δρόμο των μεταναστευτικών πουλιών, στην νοτιοανατολική Λακωνία.
Η λίμνη, είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευμένων Περιοχών Natura 2000, αλλά όχι και στους υγρότοπους Ramsar.
Έχουν καταγραφεί 80 είδη πουλιών από τα οποία τα 17 φωλιάζουν εδώ.
Ανάλογα την εποχή, ο επισκέπτης μπορεί να δει είδη όπως, ψαραετούς, φλαμίνγκο, χαλκόκοτες, κύκνους κ.α.
Τριγύρω ξεφυτρώνουν διάφορα σπάνια "θαλασσολούλουδα".
ΠΗΓΗ  http://lyk-neapol.lak.sch.gr/

Τελετή αποφοίτησης Γ Λυκείου


ΝΕΑΠΟΛΗ."ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/06/2016







Την Κυριακή 12 Ιουνίου το απόγευμα στην Νεάπολη στο κέντρο "ΑΝΟΓΕΙΑ"πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"που διοργάνωσε Ο "Ε.ΣΥ. Σκάλας Λακωνίας με κεντρικό ομιλητή τον κ.Γιάννη Καλογερόπουλο.Ανάλογη εκδήλωση προηγήθηκε  και στους Μολάους Λακωνίας το Σάββατο 11 Ιουνίου το απόγευμα.
Αρκετός κόσμος παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εκδήλωση,και ο κ.Καλογερόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και ακολούθησε Ορκωμοσία νέων μελών..Ανάλωγη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στα Κύθηρα τις επόμενες μέρες.
adelin 107,3 fm Κύθηρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ 
«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ
«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»