Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Υπάρχουν κάποιοι διαστροφικοί ανάξιοι χαρακτηρισμού Καραβάς σήμερα.

Υπάρχουν κάποιοι διαστροφικοί ανάξιοι χαρακτηρισμού Καραβάς σήμερα. Πληροφορηθήκαμε για μια κτηνωδία άνευ χαρακτηρισμού. Κάποιος.κάποιοι, έριξαν στις πάπιες καλαμπόκι με δηλητήριο με αποτέλεσμα τα κακόμοιρα τα πλάσματα να πεθάνουν υποφέροντας . Δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπου νους πως κάποιο διεστραμμένο μυαλό σκέφτηκε και αποφάσισε να κάνει αυτό το πράγμα . Δεν μπορούμε να φανταστούμε σε τι τον ενοχλούσαν οι πάπιες και θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τις ξεκάνει και πέραν καθ' αυτό το γεγονός,χωρίς να σκεφτεί περαιτέρω τι συνέπειες έχει στο περιβάλλον το δηλητήριο. Αν και κατά πόσο έχει δηλητηριαστεί το νερό και αν υπάρχουν και κάτοικοι που ποτίζουν τους λαχανόκηπους. Ειλικρινά δεν έχουμε καμία διάθεση να δυσφημίσουμε τον Καραβά .Αν υπάρχει ένας απάνθρωπος, δεν χωράει με τίποτα στο λογισμό μας ότι θα μείνει ατιμώρητος. Σίγουρα ο δήμος ενημερώθηκε και περιμένουμε για τις ενέργειες του. Μια συγνώμη από τα πλάσματα που θανατώθηκαν με αυτόν τον βασανιστικό τρόπο που δεν καταφέραμε να τα προστατέψουμε από την μανία του ασυνείδητου δράστη δεν αρκεί. Ζητάμε από όλους αν μπορούν να βοηθήσουν ή αν γνωρίζουν οτιδήποτε να μας ενημερώσουν να βρεθεί ο ασυνείδητος .
ΟΜΑΔΑ ADELIN 107,3 FM
 

Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ( ΦΩΤΟ 1973 )

Η Μυρτιδιώτισσα του Κάστρου. Κτίστηκε το 16ο αι. σαν καθολική εκκλησία, η Παναγία των Λατίνων και το 1806 εγκαινιάστηκε σαν ορθόδοξος ναός.
Πηγή 

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΦΟΛΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑ


Κάποιος πέταξε μεγάλη ποσότητα δηλητηριασμένο καλαμπόκι μέσα στο ΠΟΤΑΜΙ στον Καραβά. Οι περισσότερες πάπιες βρέθηκαν νεκρές μερικές σιγοπεθαίνουν ακόμα. Ξέρουμε αν το δηλητήριο θα επιρεάσει την υγεία των ανθρώπων μέσω του ΝΕΡΟΥ η το πότισμα των περιβολιών;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Εχει κανείς πληροφορίες για το ΠΟΙΟΣ το έκανε;;;;;;;;;;


Πηγή Katherine Stathatos

ΛΑΚΩΝΙΑ.Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου στον Δήμο Ευρώτα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

        Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών & Γυναικών 2016 θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ευρώτα από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου 2016. Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Ν.Π.Δ.Δ. «Νικηφόρος Βρεττάκος» του Δήμου Ευρώτα.

  • Για συμμετοχές και αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των αγώνων 

  • Όλες οι πληροφορίες και λεπτομέρειες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου, ανδρών και γυναικών το οποίο θα διεξαχθεί στον Δήμο Ευρώτα, το τριήμερο 24 έως 26 Ιουνίου 2016.

    Στην ατομική χρονομέτρηση, στην διαδρομή Νοσοκομείο Σπάρτης – Προς Βορδονια και επιστροφή (22,4 χλμ.), οι άνδρες θα κάνουν 2 στροφές: 44,8 χλμ. και οι γυναίκες θα κάνουν μια στροφή: 22,4 χλμ.

    Στην αντοχή οι άνδρες θα τρέξουν 171 χλμ. και οι γυναίκες 98,4 χλμ.

    Οι ονομαστικές δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν αποσταλεί μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016.

    1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΡΟΜΟΥ Α-Γ 2016 – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.t

    2. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΡΟΜΟΥ Α-Γ 2016

    3. Strava Route Greece Championship Elite 2016

    Πηγή  http://www.report24.gr/

Απαγορεύσεις από το Λιμεναρχείο Γυθείου


Το Λιμεναρχείο Γυθείου αποφασίζει 

1) την απαγόρευση οποιασδήποτε αλιευτικής δραστηριότητας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής), με όλα τα αλιευτικά εργαλεία και μεθόδους, πόντισης - παραμονής αλιευτικών εργαλείων καθώς και αγκυροβολίας κάθε είδους σκάφους σε παραλίες - χώρους λήψης θαλάσσιου λουτρού σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από τον τελευταίο λουόμενο και σε περίπτωση οργανωμένων λουτρικών εγκαταστάσεων (παραλία Μαυροβουνίου - Βαθύ Δήμου Ανατολικής Μάνης και Παχιά Άμμος Δήμου Μονεμβασίας για το έτος 2016) όπου η θαλάσσια περιοχή οριοθετείται με πλωτούς σημαντήρες (σημαδούρες), σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από τα όρια των σημαντήρων, καθ’ όλο το 24ωρο και καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, ήτοι από 1η Ιουνίου έως και 30η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους στην περιοχή δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Γυθείου, ήτοι από την Άκρα Αρχάγγελου Λακωνικού κόλπου έως την άκρα Καλτέτσι του Μεσσηνιακού κόλπου.


2) Την απαγόρευση πόντισης - παραμονής αλιευτικών εργαλείων εντός του διαύλου που χρησιμοποιείται από τα ναυταθλητικά σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας όπισθεν Δημοτικού Σταδίου Γυθείου για την είσοδο και έξοδό τους:

α) από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 30η Ιουνίου εκάστου έτους, κάθε Σάββατο και Κυριακή μεταξύ των ωρών 12:00 - 17:00 και
β) από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Αυγούστου εκάστου έτους, ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη μεταξύ των ωρών 12:00-19:00. Ο προαναφερθείς δίαυλος οριοθετείται στη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται εντός των νοητών γραμμών που συνδέουν τη ράμπα καθέλκυσης σκαφών του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας με τα παρακάτω στίγματα όπως έχουν καταχωρηθεί στο απόσπασμα ναυτικού χάρτη που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης:

Α) φ= 36ο 46΄00΄΄ Β λ= 22ο 34΄00΄΄Α Β) φ= 36ο 46΄00΄΄ Β λ= 22ο 33΄55΄΄Α

3) Οι παραβάτες της παρούσης υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 296 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Γυθείου (Β΄508/2-6-1978).


Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
Πλωτάρχης Λ.Σ. 
ΓΙΑΝΝΟΥΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο σχεδιασμό της ηλεκτρικής σύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου


ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Έντονες και στην συντριπτική πλειοψηφία τους αρνητικές αντιδράσεις συγκεντρώνει μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με τον οποίον θα πραγματοποιηθεί η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω σχεδιασμός έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η οποία ολοκληρώθηκε μόλις εχθές Παρασκευή 17 Ιουνίου.

  
Δήμος Μονεμβασίας
Ομόφωνη θέση κατά του σχεδίου έλαβε στη συνεδρίασή του την Τρίτη 14 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Μονεμβάσιας.

Τόσο ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης, όσο και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι, δήλωσαν την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο προτείνεται η μεταφορά του ρεύματος, από τον υποσταθμό των Μολάων και ειδικότερα από τον τερματικό σταθμό της Συκέας μέχρι τον Κάβο Μαλέα.

Επισημάνθηκε έντονα ότι η χρήση πυλώνων για εναέρια μεταφορά ρεύματος, επιβαρύνει περιβαλλοντικά την περιοχή και είναι αντίθετη με τις επιλογές του Δήμου, έτσι όπως έχουν εκφρασθεί μέσα από  το  Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. της  Δ.Ε. Μονεμβασίας  και  το  Γ.Π.Σ. της  Δ.Ε. Βοιών. 

Εξάλλου, επηρεάζουν ριζικά το μοντέλο της ήπιας αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης με προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμικού αποθέματος, που έχει επιλέξει ο Δήμος Μονεμβασίας για την ανάπτυξή του.

Συγκεκριμένα αποφάσισε ομόφωνα να «Εκφράσει αρνητική θέση σχετικά με τη συγκεκριμένη πρόταση του ΑΔΜΗΕ, για τη διασύνδεση της  Πελοποννήσου με  την  Κρήτη και θα προβεί σε όλες  τις απαιτούμενες ενέργειες για την ακύρωση του ανωτέρω σχεδιασμού».

Περιφερειακό Συμβούλιο
Την αντίθεσή του στον εν λόγω σχεδιασμό κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γόντικας.

«Η διασύνδεση με το λεγόμενο «μικρό καλώδιο» της Κρήτης  με την Πελοπόννησο, ανεξάρτητα από βελτιώσεις που θα επιφέρει στην κάλυψη του νησιού σε ενέργεια, γίνεται για να αποσυμφορηθεί  η Πελοπόννησος που σήμερα αποτελεί κορεσμένη περιοχή και για να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία της ασύμφορης μονάδας  Φυσικού Αερίου της Μεγαλόπολης», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Ν. Γόντικας ενώ υποστήριξε πως η λύση δεν βρίσκεται στην εξεύρεση εναλλακτικής με τις λιγότερες δυνατές περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις [το έργο πλήττει την πολιτιστική μας κληρονομιά και το περιβάλλον] αλλά «Φιλολαϊκή λύση μπορεί να υπάρξει όταν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές για την παραγωγή ενέργειας (ορυκτά, Ήλιος, αέρας, υδάτινοι πόροι) γίνουν λαϊκή περιούσια ώστε στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας ένας δημόσιος φορέας ενέργειας θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».
------------------------------------------
Πηγή: notospress.gr
------------------------------------------

MANH.Αμμοχάλικο η παραλία! Πρωτοφανής βαρβαρότητα στην Κοκκάλα !


Πρωτοφανής βαρβαρότητα κατά του περιβάλλοντος και του αιγιαλού, στην παραλία της Κοκκάλας. ” 
 
Από την Τρίτη 7/6/2016 άρχισαν να εκτελούνται εκτεταμμένες εργασίες με βαριά οχήματα (σκαπτικά μηχανήματα, φορτηγά, μπουλντόζες και σπαστήρας λίθων) στην παραλία  Σολοτερίου της κοινοτητας Κοκκάλας, του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Συγκεκριμένα, τα σκαπτικά μηχανήματα και οι μπουλντόζες μπήκαν στην παραλία και αφαίρεσαν σχεδόν όλα τα βότσαλα ( λαλούδες ). 


Εν συνεχεία, έκαναν εκβάθυνση της παραλιας, σκάβοντας, σπάζοντας τα βότσαλα, που είχαν απομείνει και πακτώνοντας τα θρίψαλα των βοτσάλων. Μετά τη συντριπτική ισοπέδωση των λαλούδων, ξεκίνησαν με φορτηγά τις εργασίες επιχωματωσης, δηλαδή μετέφεραν και τοποθέτησαν άμμο στην παραλία, μετατρέποντας τη χαλικιά σε αμμουδιά.!!!

Οι εργασίες αυτές πραγματοποιήθηκαν κυρίως βραδινές ώρες με την φυσική  παρουσία του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης, κου Ανδρεάκου Πέτρου και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κοκκάλας, κου Μπουραζάνη Γεωργίου του Παναγιώτη.



Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κος Ανδρεάκος Πέτρος με την υπ.αριθ. 257/2016 από 18-04-2016  Απόφαση Δημάρχου, ενέκρινε την υπ’ αρ. 16/2016 Μελέτη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών, Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών, με τίτλο: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ Ν.ΟΙΤΥΛΟΥ, ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΑΓ.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»  και έδωσε την εργολαβία, με απευθείας ανάθεση, στο Μιχαήλ Καρυδόγιαννη, από το Κρυονέρι Οιτύλου Λακωνίας, με συνολικό κόστος 24.600 €, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Μάλιστα, ήταν τέτοια η σπουδή να τελειώσουν το έργο τους που κατέβαλαν στις 14/6/2016 και χρήματα (12.399 € έναντι αμοιβής στον εργολάβο Μιχαήλ Καρυδόγιαννη), όπως αποδεικνύεται από το χρηματικό ένταλμα πληρωμής που έχει αναρτηθεί στο διαύγεια.

Σημειωτέον ότι το φυσικό τοπίο αποτελεί προστατευτέο έννομο αγαθό.!!! Προστατεύεται από το άρθρο 24 του Συντάγματος και από ειδικούς νόμους του Ελληνικού και Ευρωπαικού Δικαίου. Η αλλοίωση του περιβάλλοντος και του φυσικού κάλλους του αιγιαλού απαγορεύονται..!!!



Ο τόπος μας έχει μοναδική ομορφιά, την οποία εμείς οφείλουμε να αναδείξουμε και να προστατεύσουμε.!!! Η οποιαδήποτε τεχνητή επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον, για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης των κατοίκων, οφείλει να είναι ήπια, με σεβασμό στη φύση και να στοχεύει στη διατήρηση της φυσιογνωμίας του Μανιάτικου τοπίου.

Ειδικότερα οι λαλούδες θα έπρεπε να έχουν κηρυχθεί προστατευόμενο αγαθό ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που συναντάται, με αυτή τη μορφή, αποκλειστικά στη Μάνη.

Οι δύο παραλίες της Κοκκάλας ουδέποτε είχαν άμμο.!!! Αντιθέτως, διαχρονικά ήταν γεμάτες άσπρα μεγάλα βότσαλα ( λαλούδες ή κροκκάλες ) όπως φαίνεται και σε πλήθος εικόνων, που αποτελούν τμήματα δημοσιευμάτων, βιβλίων και τουριστικών οδηγών. Άλλωστε, η ετυμολογία του ονόματος του χωριού μαρτυρά την ύπαρξη ανέκαθεν της Λαλούδας, η οποία αλλιώς ονομάζεται και Κροκκάλα. 

Φαίνεται, μάλιστα, πως είχε δεσπόζουσα θέση και για το λόγο αυτό, το χωριό ονομάστηκε έτσι.           Οι παραπάνω ενέργειες επί του αιγιαλού και της παραλίας, στην περιοχή Σολοτέρι της τοπικής κοινότητας Κοκκάλας του Δήμου Ανατολικής Μάνης, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ  και ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ.



Ο Νόμος 2971/2001 “Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις”, (ΦΕΚ Α-285/19-12-2001) εξειδικεύει τα ζητήματα προστασίας και διαχείρισης των ακτών της χώρας.

Με το νόμο αυτό κατοχυρώνεται ο αιγιαλός, η παραλία, η ζώνη λιμένα, η θάλασσα, ο πυθμένας αυτής, η μεγάλη λίμνη, ο πλεύσιμος ποταμός, η όχθη και η παρόχθια ζώνη αυτών. Για κάθε επέμβαση στους χώρους αυτούς, απαιτείται άδεια από το καθ`ύλην αρμόδιο όργανο. Τίθενται δε ποινικές και διοικητικές κυρώσεις κατά των παραβατών της νομοθετικής αυτής επιταγής.

Σύμφωνα με τις Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που θέτει το άρθρο 29 του Ν.2971/2001, ισχύουν τα εξής: παρ. 1. Όποιος χωρίς άδεια ή με υπέρβαση αυτής ή με άδεια που εκδίδεται κατά παράβαση του νόμου αυτού επιφέρει στον αιγιαλό, την παραλία, τη θάλασσα, τον πυθμένα, τη ζώνη λιμένα, .... , οποιαδήποτε μεταβολή με την κατασκευή, τροποποίηση ή καταστροφή έργων ή του εδάφους ή του πυθμένα, με τη λήψη χώματος, λίθων ή άμμου ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, ανεξάρτητα αν με τον τρόπο αυτόν επήλθε ζημιά σε οποιονδήποτε, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με τα πρόστιμα που επιβάλλονται, διοικητικά, σύμφωνα με την παράγραφο 23 του άρθρου 3 του Ν.2242/1994, που εφαρμόζεται κατά τα λοιπά. ..... παρ. 2 Με την ποινή της προηγούμενης παραγράφου τιμωρούνται και όσοι υπάλληλοι εκδίδουν άδεια κατά παράβαση των διατάξεων του παρόντος νόμου.

Με την Υπουργική Απόφαση Δ 10Β1053970/1672ΕΞ 2013/ (ΦΕΚΒ/801/05.04.2013) και το Άρθρο 7, που αφορά στις υποχρεώσεις των Ο.Τ.Α., θεσπίζονται τα ακόλουθα:

«Απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτών.» Λαμβανομένων υπόψη των διατάξεων των άρθρων 2 και 13 του ν.2971/2001, επιτρέπονται, αποκλειστικά προς διευκόλυνση της πρόσβασης και κυκλοφορίας των λουομένων και για την ασφάλεια αυτών κατά την παραμονή τους εντός των προαναφερθέντων κοινοχρήστων χώρων, κατασκευές μη μόνιμου χαρακτήρα που περιοριστικά προβλέπονται στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ», (ΑΡΘΡΟ 13 ΤΟΥ Ν. 2971/2001) 1. 

ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ: «……Απαγορεύεται οποιαδήποτε κατασκευή που συνδέεται μόνιμα με το έδαφος ( π.χ. πάκτωση με σκυρόδεμα, τσιμεντόστρωση, επιχωμάτωση κλπ ) ………..  

Σε κάθε περίπτωση, δεν διενεργούνται διαμορφώσεις, ώστε να διατηρείται η μορφολογία των ακτών και η ακεραιότητα της ακτογραμμής. Δεν επιτρέπονται επιχωματώσεις ή άλλες διαμορφώσεις με τη χρήση μηχανημάτων πέραν του κοσκινίσματος με στόχο τον καθαρισμός της άμμου.» Το παράρτημα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ως άνω Υπουργικής Απόφασης.

Για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 4014/11 «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος» (ΦΕΚ 209/Α/2011).
----------------------------------------------------
Πηγή: notospress.gr-Ελένη Κούβαρη
----------------------------------------------------