Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών εκθετηρίου στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.






Δωρεάν παραχώρηση χρήσης Δημοτικών Κοινοχρήστων Χώρων – Πλατειών σε Συλλόγους για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.




Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης της 21-7-2016


ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΜΕΙΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΥΘΗΡΩΝ









ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΑΤΣΙΩΤΩΝ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΑΤΣΙΩΤΩΝ
"ΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ",ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΜΑΣ ΕΚΘΕΣΗ, ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ(6974-667488) ΩΣ ΤΙΣ 17/8.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 16/7/2016

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουλίου υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου, στην 12η συνεδρίασή του για το τρέχον έτος. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στο νησί μας τονίζοντας ότι οι φετινές εκδηλώσεις αδελφοποίησης ήταν αναβαθμισμένες σε σχέση με άλλες χρονιές κάτι που ικανοποίησε και συγκίνησε ιδιαίτερα τους αδελφούς μας Κυπρίους. Επίσης ανακοίνωσε ότι κατά τις προσεχείς εκδηλώσεις για το Ρώσο Ναύαρχο Φιλοσοφώφ (30 και 31 Ιουλίου) που θα γίνουν στα Κύθηρα, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρης Βίτσας. Ανέφερε επίσης ότι παραχωρήθηκε ένα μικρό απορριμματοφόρο στο Δήμο μας από τον Δήμο Πειραιά που θα αποσυμφορήσει τους οικισμούς με μικρούς δρόμους και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Παράλληλα δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σε κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς για όσους οφειλέτες δεν έχουν καμία οικονομική δυσχέρεια και εξακολουθούν να είναι οικονομικά ασυνεπείς προς το Δήμο. Ο αντιδήμαρχος κ. Κομηνός έκανε αναλυτική αναφορά στα έργα του τομέα της ύδρευσης, για τα οποία ο Δήμος θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση, ενώ ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στην παραλία της Φυρής Άμμου και στο Άνω Λειβάδι, ενώ ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες η ασφαλτόστρωση στο Καλαδί και έπεται τμήμα του δρόμου προς την παραλία της Κακής Λαγκάδας, που είναι η δεύτερη βραβευμένη παραλία του νησιού με Γαλάζια Σημαία.
Το Δ.Σ. αποδέχθηκε 3 νέες μελέτες για σημαντικά έργα:
- Φωτισμός παραλιακής οδού Καψαλίου, προϋπολογισμού 55.000€.
- Ασφαλτόστρωση Οδών ΤΚ Μυρτιδίων, προϋπολογισμού 20.000€.
- Βελτίωση Οδού Βάνης – Μυρτίδια, προϋπολογισμού 20.000€.
Οι συνεχείς παραλαβές μελετών και δημοπρατήσεις έργων αποδεικνύουν ότι ο Δήμος μας πρωτοπορεί στην σωστή και ταχεία υλοποίηση του προϋπολογισμού του, παρά το λίγο προσωπικό. Σε μια περίοδο που πολλοί Δήμοι έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο και στασιμότητα έργων, ο Δήμος Κυθήρων δημοπρατεί συνεχώς σημαντικά έργα προς όφελος των δημοτών.
Το Δ.Σ. ενέκρινε επίσης την υποβολή πρότασης από το Δήμο για την δημιουργία Κοινωνικών Δομών (Κοινωνικό Παντοπωλείο) με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ καθώς και την χρηματοδότηση της Φιλαρμονικής Ποταμού που τόσα προσφέρει στον τόπο μας. Τέλος, το ΔΣ ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΙ "ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ"

 Ή βλακεία είναι ανίκητη. Πριν λίγο ενημερωθηκα ότι έγινε μία φρικτή δολιοφθορά στη σκάλα που πριν λίγο καιρό τοποθέτησε ή Εγχώριος Περιουσία στο Καλάμι. Ή σκάλα ήταν πολυετής απαίτηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και των αρχών που κάθε χρόνο καλούνταν να συνδράμουν σε περιστατικά τραυματισμών. Ή αισχροτητα αυτή ΔΕΝ θα επικρατήσει γιατί δεν θα το επιτρέψουμε. Ο δημόσιος διάλογος με επιχειρήματα είναι θεμιτός. Οι υπουλες δολιοφθορές δημόσιας περιουσίας όμως είναι αλητεία και οι ένοχοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Πότε δεν θα επιτρέψουμε τη δικαιολογηση τέτοιων απαραδεκτων ενεργειών. Σε συνεργασία με την Εγχώρια Περιουσία κινησαμε ήδη την ποινική διαδικασία. Ντροπή σε όσους νομίζουν ότι αυτό είναι πράξη μαγκιας.
Πηγή
Stratos Charchalakis






ΒΑΤΙΚΑ.Εκδηλώσεις για τον «βυθισμένο οικισμό» στο Παυλοπέτρι Ελαφονήσου

Στις 23 και 24 Ιουλίου 2016 διοργανώνεται το Pavlopetri Watch Day με στόχο τον εορτασμό της ένταξης του Παυλοπετρίου από τον Διεθνή Οργανισμό Μνημείων (World Monuments Fund) στον κατάλογο (Watch List) με τους 50 περισσότερο απειλούμενους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς στον πλανήτη, για την περίοδο 2016-2018. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκινά το Σάββατο, 23 Ιουλίου, στις 11:00 π.μ στην παραλία της Πούντας, στο Παυλοπέτρι Ελαφονήσου, όπου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα υπάρξει οριοθέτηση του Παυλοπετρίου με συμβολική πόντιση σημαντήρων περιμετρικά του θαλάσσιου αρχαιολογικού χώρου (oι σημαντήρες θα προσδιορίσουν τη θέση της βυθισμένης πολιτείας, αποθαρρύνοντας τη διέλευση ή αγκυροβολία μικρών σκαφών).
Μετά την τελετή, θα ακολουθήσει ξενάγηση στo Παυλοπέτρι, στα αγγλικά από τον δρ. Nic Flemming και στα ελληνικά από την αρχαιολόγο της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, κ. Δέσποινα Κουτσούμπα (όσοι θέλουν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να έχουν μαζί τους μάσκα και αναπνευστήρα).
Το πρόγραμμα συνεχίζεται το βράδυ, με ομιλίες και παρουσιάσεις. Συγκεκριμένα: στο ξενοδοχείο "Limira Mare", στη Νεάπολη, στις 8:00 μ.μ. θα μιλήσουν ο δρ. Nic Flemming και o καθηγητής Άγγελος Δεληβοριάς. Ο δρ. Flemming θα εστιάσει στο Παυλοπέτρι και τη σημασία του, τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τη μέχρι τώρα έρευνα και τα ανεξερεύνητα μυστικά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το αντικείμενο νέας έρευνας. Ακολούθως, ο κ. Δεληβοριάς, πρώην Διευθυντής στο Μουσείο Μπενάκη, θα αναφερθεί στη σημασία των αρχαιολογικών χώρων της ευρύτερης περιοχής των Βοιών, ενώ ο Διευθυντής Προγράμματος για το Παυλοπέτρι στον Διεθνή Οργανισμό Μνημείων (World Monuments Fund), κ. Γιάννης Αβραμίδης, θα εξηγήσει τη σημασία του προγράμματος παρακολούθησης, προστασίας και ανάδειξης (Watch programme) του Οργανισμού.
Tην Κυριακή, 24 Ιουλίου, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στην Ελαφόνησο, με την προβολή της ταινίας για το Παυλοπέτρι που έφτιαξαν μαθητές από το Γυμνάσιο της Ελαφονήσου και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ίδιους τους μαθητές  για τη διαδικασία παραγωγής της ταινίας. Τέλος, σε παραλία της Ελαφονήσου, κοντά στην πόλη, θα υπάρξουν δραστηριότητες για παιδιά, όπως π.χ. ένα παιχνίδι που θυμίζει το επιτραπέζιο παιχνίδι «Φιδάκι», αλλά είναι ειδικά προσαρμοσμένο στο Παυλοπέτρι.
Πηγή  http://www.kathimerini.gr/

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.(Μπλε Κώδωνες όπως αποκαλούνται) στους οποίους γίνεται συγκέντρωση αποκλειστικά γυάλινων μπουκαλιών.

Δήμος Μονεμβασίας 
Δημοτική Ενότητα Μονεμβασίας
Ο Δήμος Μονεμβασίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), ξεκίνησε την τοποθέτηση των χαρακτηριστικών ειδικών μπλε κάδων σε σχήμα καμπάνας (Μπλε Κώδωνες όπως αποκαλούνται) στους οποίους γίνεται συγκέντρωση αποκλειστικά γυάλινων μπουκαλιών.
Είναι γνωστό ότι με την ανακύκλωση μειώνουμε τον όγκο και το βάρος των αστικών αποβλήτων και ελαχιστοποιούμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τους κινδύνους για την δημόσια υγεία.
Ειδικά για το γυαλί, πρέπει να τονίσουμε ότι ανακυκλώνοντας το, εξοικονομούμε ενέργεια και πρώτες ύλες, αφού αποτελεί υλικό που μπορεί να ανακυκλωθεί απεριόριστες φορές λόγω της σύστασής του. Έτσι, με την καλή χρήση των μπλε κωδώνων ξεχωριστής συλλογής των γυάλινων συσκευασιών και εν γένει υλικών, αποδεικνύουμε έμπρακτα το σεβασμό μας για το περιβάλλον και μειώνουμε τον όγκο απορριμμάτων γυαλιού υπέρ της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησής του.
Στα πλαίσια αυτής της νέας προσπάθειας που καταβάλλεται από το Δήμο, θα θέλαμε τη συνεργασία σας, ώστε να επιτύχουμε το αποδοτικότερο (ποσοτικό και ποιοτικό) αποτέλεσμα στη διαδικασία αποκομιδής και μετέπειτα επεξεργασίας των απορριμμάτων του Δήμου μας.
¨Μπλε Κώδωνες¨ μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω σημεία:
1. Κατά μήκος του δρόμου προς το Κάστρο (στο σημείο που έχει διαμορφωθεί για τα ανακυκλώσιμα υλικά) 
2. Στον Κακκάβο 
3. Στην Πλάκα
4.Στη Μαρίνα
Πηγή 


Σταύρος Χριστάκος

ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΟΡΜΟ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ - ΕΠΕΙΓΟΝ: ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ NATURA 2000 για την θαλάσσια περιοχή έως 22 Ιουλίου!

Μόλις λάβαμε την πληροφορία αυτή από την οργάνωση ΑΡΧΕΛΩΝ σχετικά με την προτεινόμενη για Natura 2000 Θαλάσσια Περιοχή: 

"Απ 'όσο γνωρίζουμε η θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Αντικύθηρα, Κύθηρα, Ελαφόνησο, συμπεριλαμβανομένης της ακτής του κόλπου της Νεάπολης / Βατίκων έχει προταθεί για ένταξη στο Δίκτυο Natura αλλά δυστυχώς απορρίφθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. 

Μόνο μια στενή θαλάσσια ζώνη γύρω από τα Κύθηρα έχει γίνει αποδεκτή
. 




Θα ήταν υπέροχο, αν ο οργανισμός σας [και κάθε ανεξάρτητος] θα μπορούσε να στείλει μια έκκληση στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που προέρχεται από την εμπειρία σας και παρατηρήσεις στον κόλπο της Νεάπολης / Βάτικα ».


Η προθεσμία για την υποβολή παρατηρήσεων είναι η 22η Ιουλίου! Πρέπει να αντιδράσουμε ΤΩΡΑ!


Η περιοχή των Βατίκων έχει ένα σημαντικό πληθυσμό από ευάλωτα είδη θαλάσσιων χελωνών, Caretta caretta, τα προστατευόμενα είδη Posidonia oceanica, τα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη μεσογειακής φώκιας Monachus monacus, τα απειλούμενα δελφίνια Delphinus delphis, και και τα προστατευόμενα οστρακοειδή Pinna nobilis, όλα προστατευόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

















Η παρουσία αυτών των απειλούμενων και προστατευόμενων ειδών της ΕΕ στον όρμο των Βατίκων, από τη Νεάπολη μέσω της Ελαφονήσου και τα Κύθηρα, σε συνδυασμό με τον αρχαιολογικό χώρο του Παυλοπετρίου, την αρχαιότερη υποβρύχια πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο, υποστηρίζει έντονα αυτό τον θαλάσσιο χώρο για τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως Natura 2000.

Παρακαλείσθε να υποβάλετε τα σχόλιά σας για την υποστήριξη του νέου δικτύου Natura 2000 θαλάσσια περιοχή στον όρμο Βατίκων στο χρήστη:
new.natura@prv.ypeka.gr

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 22, Ιουλίου!
-------------------------------------
Πηγή: NATURA 2000 
-------------------------------------