Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΑΠΟ 30-7-16





ΚΑΣΤΡΙΣΙΑΝΙΚΑ.ΚΟΠΗ ΚΛΩΝΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Το απόγευμα του Σαββάτου 30 Ιουλίου 2016 το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων προέβη σε κοπή μεγάλου κλώνου δέντρου με την χρήση αλυσοπρίονου, και την απομάκρυνση του  απο το οδόστρωμα στην πλατεία των Καστρισιανίκων, αποκαθιστώντας την κυκλοφορία των οχημάτων.
Στην επιχείρηση πήραν μέρος δύο πυροσβέστες με ένα 'οχημα με επικεφαλής τον Αρχηπυροσβέστη κ. Πέτρο Μανούσο.



ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΑ


Είναι γνωστό ότι για την ουμανιστική Ευρώπη του 18ου αι. το νησί της Αφροδίτης, τα Κύθηρα, ταυτίστηκαν με την ομορφιά και τον έρωτα. Ο έρωτας των Ευρωπαίων για τα Κύθηρα γέννησε πολλά έργα τέχνης, στη ζωγραφική, στη λογοτεχνία και στη μουσική. Η φυγή για τα Κύθηρα, η φυγή σ’ ένα ονειρικό υπαίθριο χώρο ξεγνοιασιάς και ερωτισμού έγινε το όνειρο κάθε Ευρωπαίου. Ο μέγας Γερμανός συνθέτης Christoph Gluck (1714-1787) που θεωρείται αναμορφωτής της όπερας, έγραψε τη μουσική για την όπερα- μπαλέτο «Τα Κύθηρα πολιορκημένα» Το λιμπρέτο είναι του Favart και η υπόθεση είναι αλληγορική. Οι Σκύθες πολιορκούν τα Κύθηρα, όμως οι τρείς αρειμάνιοι αρχηγοί τους αιχμαλωτίζονται από την ομορφιά 3 νυμφών των Κυθήρων: της Χλόης, της Δάφνης και της Χάριτος. Το σύμβολο των Κυθήρων, το υπερβατικό νησί του έρωτα επιλέγεται σαν χώρος μιας ερωτικής αλληγορίας, όπου οι άγριοι πολιορκητές, που μπορεί να γίνουν σφαγείς, μεταμορφώνονται σιγά σιγά σε πολιορκητές- εραστές.
Πηγή
Eleni Harou

ΛΑΚΩΝΙΑ.Nεότερα για την Πυρκαγιά στο Προσήλιο της Μάνης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα Σάββατο 30/07  το μεσημέρι, στην περιοχή Προσήλιο, της Ανατολικής Μάνης.Στην κατάσβεση επιχειρούν  δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα 40 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης τέσσερα αεροσκάφη τύπου "Πετζετέλ"κάνουν ρίψεις νερού από αέρος.
 Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση,και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

EKTAKTO ! ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟ ΓΥΘΕΙΟΥ.

EKTAKTO !!!! ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΩΡΑ  ΣΤΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟ ΓΥΘΕΙΟΥ. ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ  ΚΑΙ  2 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΕTΖΕΤΕΛ.

Νέος Λιμενάρχης Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών ο Αντιπλοίαρχος Ευστάθιος Σκαλίμης - Ένας Συριανός «Ιπτάμενος» φύλακας των Ελληνικών θαλασσών

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου όπου από το 2004 έως και σήμερα είναι Κυβερνήτης ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος

Ποιο παιδί δεν έχει όνειρο να μεγαλώσει και να γίνει πιλότος;Ποιος γονιός δεν τάισε το παιδί του κάνοντας το κουτάλι ελικοπτεράκι προκειμένου να του αποσπάσει την προσοχή;Ποιος ενήλικας δεν κοίταξε στον ουρανό κάθε φορά που περνάει ένα ελικόπτερο;Βλέπετε το αίσθημα αυτό είναι αρχέγονο μέσα μας,ξεκινώντας με τον Ίκαρο και το Δαίδαλο …και καταλήγοντας στους αδελφούς Ράιτ.

Κανείς δεν τους γνωρίζει και όμως είναι οι «φύλακες άγγελοι» μας… Εργάζονται επί 24ωρου βάσεως και είναι πάντα εκεί όταν τους χρειαζόμαστε! Τα πληρώματα των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος δίνουν μάχη με τον χρόνο από αρκετά ψηλά.

Η αποφασιστικότητα τους να εξασφαλίσουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την ασφάλεια στις ελληνικές θάλασσες ειδικά σε σχέση με τις σύγχρονες μάστιγες της λαθρομετανάστευσης, της λαθρεμπορίας, της διακίνησης ναρκωτικών, να διαφυλάσσουν τη φυσικότητα του θαλασσίου περιβάλλοντος και να προστατέψουν την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, εκδηλώνεται και με τη συμμετοχή των συγκεκριμένων ελικοπτέρων στο συνολικό σχεδιασμό δράσης και αξιοποίησης του προσωπικού και των μέσων του Λιμενικού Σώματος.

2016 Έτος Ελλάδας στη Ρωσία / 2016 Год Греции в России

Ο Δήμος Κυθήρων, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και η Ρωσική Ομοσπονδία θα τιμήσουν τον Ναύαρχο Φιλοσοφώφ με εκδηλώσεις που θα γίνουν το σαββατοκύριακο στο νησί των Κυθήρων στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας – Ρωσίας.
Ο Ρώσος Ναύαρχος Νικόλαος Φιλοσοφώφ υπήρξε στενός συνεργάτης του τελευταίου Ρώσου Τσάρου Νικολάου Β΄, μετά την επανάσταση όμως εγκατέλειψε τη Ρωσία και ήρθε  στην Ελλάδα, όπου προσελήφθη στη νεοσύστατη τότε Υπηρεσία Φάρων. Τοποθετήθηκε στον Φάρο Απολυτάρες των Αντικυθήρων και κατά τη διάρκεια της Κατοχής κατάφερε να διασώσει μεγάλο μέρος του Ιστορικού Αρχείου Κυθήρων, το οποίο σήμερα φυλάσσεται στο Βενετσιάνικο Κάστρο της Χώρας. http://elru2016.gr/el/node/210
//
30 и 31 июля Кифера чествует адмирала Николая Философов.
Важная фигура в многолетней истории греко-российской дружбы, русский адмирал Николай Философов оказался в Греции после революции 1917 года. Οн поступает на работу в только образованную Службу Маяков. Позже его переводят на маяк Аполитарес на остров Антикитера. Во время оккупации Николаю Философову удалось сохранить значительную часть Исторического архива Киферы, который теперь хранится в Венецианском замке (Кастро) в столице острова Хоре.