Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ADELIN WEB TV.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.





Τα Κύθηρα επισκέφτηκαν Την Τετάρτη 03 Ιουλίου δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί ,της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Πειραιά , Νήσων και Αργοσαρωνικού, προκειμένου να επιθεωρήσουν το Αστυνομικό Τμήμα Χώρας ,τον σταθμό του Ποταμού και το Αστυνομικό Τμήμα Αντικυθήρων. Πρόκειται για τον Ταξίαρχο  κύριο Κολτούκη Δημήτριο Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά και  τον Αστυνομικό Διευθυντή κύριο Ιωσήφ Σημαιόνογλου.
Οι δύο ανώτεροι αξιωματικοί μας παραχώρησαν  συνέντευξη μαζί  με τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας τον πρώην Διοικητή του Α.Τ. Κυθήρων κύριο Παναγιώτη Κουβελέτσιο και τον νέο Διοικητή Υπαστυνόμο Β' κύριο Τσιακούδα Δημήτριο .
Το  Radio Adelin ευχαριστεί για την συνεργασία το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Γ.Α.Δ.Α. καθώς επίσης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την παραχώρηση της  άδειας για την πραγματοποίηση  της συνέντευξης.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ιατρική Απόβαση – 2016», φοιτητές από τις Ιατρικές Σχολές Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης και Κρήτης θα εκπαιδευτούν και θα συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το χρονικό διάστημα από 20 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρών των μονάδων υγείας (νοσοκομείων, ΚΥ, περιφερικών ιατρείων) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές ιατρικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΥ Αρεόπολης είναι το μοναδικό στη νότια Πελοπόννησο που εκπαιδεύει φοιτητές.
Ευχαριστούμε θερμά την ΕΕΦΙΕ για την επιλογή του ΚΥ Αρεόπολης ως ένα από τα κέντρα υγείας της χώρας μας που θα εκπαιδευτούν φοιτητές ιατρικής, καθώς και το δήμο Αν. Μάνης και ιδιαίτερα το δήμαρχο κ. Π. Ανδρεάκο για την έμπρακτη συνεισφορά του στην εξεύρεση χώρου φιλοξενίας των φοιτητών.
Ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης
δρ Ανάργυρος Δ. Μαριόλης

Το επίσημο δελτίο τύπου του Λιμενικού για τον εντοπισμό των προσφύγων στη Μάνη

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης προσφύγων και σύλληψη των διακινητών τους στο Γύθειο
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση του Ι/Φ ''JOSS'', σημαίας Σιέρρα Λεόνε, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του όρμου Πόρτο Κάγιο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
 
Στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ ''ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ'' Ν. Γυθείου 11, στο οποίο άμεσα άρχισαν να μετεπιβιβάζονται οι αλλοδαποί επιβαίνοντες του ανωτέρω Ι/Φ.Στη συνέχεια, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε μία (01) πνευστή λέμβο (tender) με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καθώς και μία (01) πνευστή συσκευή (βαρελάκι) επίσης με έναν (01) επιβαίνοντα αλλοδαπό, τους οποίους περισυνέλεξε.
 
Ακολούθως, λόγω πληροφοριών για έναν (01) αγνοούμενο εκ των αλλοδαπών επιβαινόντων στο Ι/Φ, ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν στην περιοχή αλλά και από έτερο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που κατέπλευσε στη συνέχεια, συνεπικουρούμενα από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
 
Ο αγνοούμενος εντοπίστηκε σώος σε βραχώδη ακτή, στην περιοχή Βαθύ Αυλάκι, από όπου απεγκλωβίστηκε από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
Ακολούθως, το ''ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ'' κατέπλευσε, συνοδευόμενο από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα Πόρτο Κάγιο, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι τριάντα οκτώ (38) διασωθέντες, οι δύο (02) εκ των οποίων συνελήφθησαν φερόμενοι ως οι διακινητές των υπολοίπων διασωθέντων.
 
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος. 
Πηγή http://githio-click.gr/

Επιχείρηση διάσωσης 38 προσφύγων στο Πόρτο Κάγιο: Δύο συνελήφθησαν ως διακινητές

Χθες το μεσημέρι η Λιμενική Αρχή Γυθείου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ιστιοφόρου με σημαία Σιέρρα Λεόνε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του όρμου Πόρτο Κάγιο, στο οποίο επέβαινε πλήθος αλλοδαπών.
Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος του λιμενικού καθώς και ένα αλιευτικό, στο οποίο άμεσα άρχισαν να μετεπιβιβάζονται οι αλλοδαποί επιβαίνοντες. Στη συνέχεια το λιμενικό εντόπισε μία λέμβο με δύο επιβαίνοντες καθώς και μία πνευστή συσκευή (βαρελάκι) με άλλο ένα άτομο, και τους περισυνέλεξε.
Επιπλέον, λόγω πληροφοριών για έναν αγνοούμενο από το ιστιοφόρο, ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του από δύο σκάφη του λιμενικού συνεπικουρούμενα από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας. Τελικά ο αγνοούμενος εντοπίστηκε σώος σε βραχώδη ακτή, στην περιοχή Βαθύ Αυλάκι, απ’ όπου απεγκλωβίστηκε.
Οι τριάντα οκτώ συνολικά διασωθέντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο Πόρτο Κάγιο, με τους δύο από αυτούς να συλλαμβάνονται ως διακινητές.
Πηγή http://www.laconialive.gr/

Σαν σήμετα στις 4 Αυγούστου 1991 έφυγε ο μεγάλος Λάκωνας Νικηφόρος Βρεττάκος

Ο Νικηφόρος Βρεττάκος (Κροκεές, Λακωνία 1 Ιανουαρίου 1912 – Πλουμίτσα, Λακωνία 4 Αυγούστου 1991) ήταν Έλληνας ποιητής, πεζογράφος, μεταφραστής και δοκιμιογράφος. Θεωρείται ένας από του μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές.

Έχει προταθεί τετράκις για το Βραβείο Νόμπελ, ενώ επίσης έχει λάβει άλλα πολλά βραβεία, όπως το βραβείο Ουράνη, το Πρώτο βραβείο κρατικής ποίησης κ.α.

Πρώτα χρόνια

Ο Νικηφόρος Βρεττάκος γεννήθηκε την 1 Ιανουαρίου 1912, στο χωριό Κροκεές, της Λακωνίας. Ήταν το δεύτερο από τα έξι παιδιά του Κωνσταντίνου Βρεττάκου και της Ευγενίας, το γένος Παντελάκη. Τα νηπιακά του χρόνια πέρασε στην Πλούμιτσα, στο πατρικό του σπίτι. Το 1917 η οικογένειά του μετακομίζει στις Κροκεές, όπου εγγράφεται στο Δημοτικό σχολείο. Το 1921 τελειώνει το Δημοτικό και συνεχίζει στο Ημιγυμνάσιο Κροκεών, από το οποίο, παρά τις οικονομικές δυσχέρειες και την αρρώστια του πατέρα του, αποφοιτά το 1923. Στη συνέχια εγγράφεται στο Γυμνάσιο Γυθείου, όπου φοιτά με πολλές δυσκολίες. Στο ίδιο σχολείο, στην περίοδο αυτή, φοιτά και ο Γιάννης Ρίτσος. Το 1928, σε ηλικία, μόλις, δεκαέξι ετών, έδωσε στην Εμπορική Λέσχη Γυθείου, δύο διαλέξεις, με θέμα Χριστιανισμός – Μαρξισμός

Στην Αθήνα

Το 1929, κατευθύνθηκε προς την Αθήνα, με σκοπό να ξεκινήσει τις πανεπιστημιακές του σπουδές -μάταια λόγω οικονομικών δυσχερειών. Έτσι, λοιπόν, προσλήφθηκε ως υπάλληλος αρχικά σε εταιρεία υδραυλικών έργων αποξήρανσης και στη συνέχεια, μέχρι το 1932, έκανε διάφορες περιστασιακές κυρίως, χειρωνακτικές εργασίες. Στο ενδιάμεσο, εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές το «Κάτω από σκιές και φώτα» το 1929 και το «Κατεβαίνοντας στη σιγή των αιώνων», το 1933, οι οποίες κέντρισαν το ενδιαφέρον του λογοτεχνικού κόσμου – και ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του Κωστή Παλαμά. Βεβαίως, το επόμενο βιβλίο του «Ο πόλεμος» λογοκρίθηκε από το καθεστώς Μεταξά.

Το 1932 κατατάχθηκε στο στρατό στην Τρίπολη. Υπηρέτησε όμως για τέσσερις μήνες, καθώς ήταν προστάτης πολυμελούς οικογένειας. Ακολούθως, το 1934, στον Πειραιά, εργάστηκε ως γραφέας στις γενικές αποθήκες στρατού. Εκεί γνωρίστηκε με τη γυναίκα του. Κατόπιν, το 1935, δούλεψε στα Μεταξουργία Νέας Ιωνίας και ένα χρόνο αργότερα ως ιδιωτικός υπάλληλος και ως εργάτης υφαντουργείου. Το 1938, με παρέμβαση του φίλου του Θέμου Αμουργή, διορίστηκε στο Υπουργείο Εργασίας.

Πόλεμος, Αντίσταση και κατοπινά χρόνια

Μετά την κήρυξη του Ελληνοιταλικού Πολέμου, το 1940, αμέσως, στρατεύτηκε στην πρώτη γραμμή και κινδύνεψε να σκοτωθεί στο ύψωμα της Κλεισούρας.

 Όταν το σύνταγμα, στο οποίο υπηρετούσε, διαλύθηκε -με την κατάρρευση του Μετώπου (1941)- κατευθύνθηκε στην Αθήνα και εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση με τον ΕΑΜ. Οι ημερολογιακές σημειώσεις του, εκείνη την περίοδο, αποτέλεσαν τη βάση του βιβλίου του, το «Αγρίμι». Γενικότερα, από το 1942 – 1944 ασχολήθηκε ενεργά με την Εθνική αντίσταση. Επίσης, γράφτηκε και στο ΚΚΕ αυτή την περίοδο, στην οποία μάλιστα, έχασε και τον πατέρα του, ο οποίος θάφτηκε στην Πλουμίτσα.

Το 1946 προσλήφθηκε ως γραφέας στον Οικονομικό Συνεταιρισμό Εκτελωνιστών του Πειραιά, αργότερα, τον ίδιο χρόνο υπέγραψε τη διαμαρτυρία των Ελλήνων λογοτεχνών «Προς τη Δ’ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων και τη Διεθνή Κοινή Γνώμη: Περί εκτάκτων μέτρων κατά των επιβουλευομένων την Δημοσίαν Τάξιν και την ακεραιότητα της χώρας». Το 1948 γνωρίστηκε με τον ποιητή, Άγγελο Σικελιανό, με τον οποίον υπήρξαν φίλοι, μέχρι το τέλος της ζωής του. Το 1949, ο Βρεττάκος, εξέδωσε το λυρικό δοκίμιο «Δυο άνθρωποι μιλούν για την ειρήνη του κόσμου» εξαιτίας της συγγραφής του αυτής, διαγράφτηκε από το Κ.Κ.Ε. και απομακρύνθηκε, γενικότερα, από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα, όπου ήταν και διευθυντής. Εκείνη την περίοδο γνωρίστηκε με την Τατιάνα Γκρίτση – Μilliex και το Roger Milliex, με τους οποίους συνδέθηκε φιλικά.

Αιτήσεις Φθινοπωρινής - Ανοιξιάτικης - Καλοκαιρινής Πατάτας, στα μικρά νησιά του Αιγαίου.







ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΤΚ. 80200
ΤΗΛ. 27360 33476
FAX. 2736033404

ΕΚΤΑΚΤΟ : Φωτιά εκδηλώθηκε στα Ασπρούδια Βατίκων.Στον σκουπιδότοπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εκπομπή του σταθμού μας "η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"Απο τον υπεύθηνο Αντιδήμαρχο κ.Καλογερίνη η φωτιά προκλήθηκε στον σκουπιδότοπο στην Αγραπιδόλουτσα η οποία επεκτάθηκε . Αυτή την στιγμή έχει τεθεί υπό έλεγχο αλλά συνεχίζει να καίει μέσα στον σκουπιδότοπο. Δυστυχώς τα 2 αεροπλάνα "πετζετέλ" δεν μπόρεσαν να κάνουν ρίψεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
ΑDELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Τα Κύθηρα επισκέφτηκαν δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί ,της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά , Νήσων και Αργοσαρωνικού, προκειμένου να επιθεωρήσουν το Αστυνομικό Τμήμα Χώρας ,τον σταθμό του Ποταμού και το Αστυνομικό Τμήμα Αντικυθήρων. Πρόκειται για τον Ταξίαρχο κύριο Κολτούκη Δημήτριο Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά και τον Αστυνομικό Διευθυντή κύριο Ιωσήφ Σημαιόνογλου. Οι δύο ανώτεροι αξιωματικοί μας παραχώρησαν συνέντευξη μαζί με τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας τον πρώην Διοικητή του Α.Τ. Κυθήρων κύριο Παναγιώτη Κουβελέτσιο και τον νέο Διοικητή Υπαστυνόμο Β' κύριο Τιακούδα Δημήτριο . Το Radio Adelin ευχαριστεί για την συνεργασία το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Γ.Α.Δ.Α. καθώς επίσης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την παραχώρηση της άδειας για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Jungers 52 του 2ου Παγκοσμίου πολέμου 2 Mίλια δυτικά απ το Καψάλι

JU-52
2 μίλια δυτικά απ το Καψάλι. Βάθος 35 μέτρα. Εντελώς εκτεθειμένο σε δυτικούς ανέμους. Ρεύματα σπάνια και ασθενή. 
Πρόκειται για ένα Γερμανικό μεταγωγικό αεροπλάνο

Jungers 52 του 2ου Παγκοσμίου πολέμου που προσθαλασσώθηκε στη διάρκεια του πολέμου. Υπάρχει μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα που είδε να βγαίνουν σώοι 18 Γερμανοί στρατιώτες, χάρη στον οποίο και βρήκαμε το αεροπλάνο. Σώζονται σε άριστη κατάσταση οι 2 από τους 3 κινητήρες και το ουραίο τμήμα σε όχι καλή κατάσταση. Οι μαρτυρίες των ντόπιων λένε ότι ο τρίτος κινητήρας ανελκύστηκε και στάλθηκε στην Αθήνα. 
Το Junkers Ju 52 είναι αεροσκάφος της Γερμανικής βιομηχανίαςJunkers στο Ντεσάου. Κατασκευάστηκε από το 1931 μέχρι το 1945(όταν καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις παραγωγής του). Η χωρητικότητα του είναι 15 επιβάτες (+2). Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο τα περισσότερα αεροσκάφη κατασχέθηκαν για στρατιωτική χρήση, ενώ η παραγωγή συνεχίστηκε επίσης για στρατιωτική χρήση.
Junkers Ju 52
Περιγραφή
Αποστολή
Μεταγωγικό Αεροσκάφος
Πλήρωμα
3
Κατασκευαστής
Junkers
Διαστάσεις
Μήκος
18,90 m
Εκπέτασμα
29.25 m
Ύψος
4,50 m
Επιφάνεια πτέρυγας
110,50 m²
Βάρος
Άδειο
6,510 kg
Μέγιστο απογείωσης
10,990 kg
Πηγή ισχύος
Κινητήρες
3× BMW 132T
Ισχύς
715 shp (Έκαστος)
Επιδόσεις
Μέγιστη ταχύτητα
265 km/h
Αυτονομία
870 km
Μέγιστο ύψος
5,490 m
Οπλισμός
Πολυβόλα
1 ομοαξονικό πυροβόλο MG 131 των 13 mm
2 πυροβόλα MG 15 των 7.92 mm
Βόμβες
Μέχρι 455 kg βομβών σε κάποιες εκδόσεις
Μεταφορική Ικανότητα
18 πλήρως οπλισμένους στρατιώτες ή 11 φορεία
Πηγή
Kythera Dive Center