Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ένας «Τρελό-κοσμος» σε κίνηση.Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 9 μ.μ. Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Χώρας

Σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου, ένα ταξίδι φτάνει στο τέρμα του και ένα άλλο ξεκινάει. Ολοκληρώνεται η φάση της δημιουργίας με την προβολή της μαθητικής ταινίας «World Mad» κι αρχίζει η επικοινωνία με το κοινό στα Κύθηρα, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Μια ταινία εξ ολοκλήρου από νέους Κυθήριους, στα Κύθηρα με τα μέσα και τους περιορισμούς του τόπου, για τα Κύθηρα του 21ου αιώνα. Για τα Κύθηρα της απουσίας και της φαντασίας, για τα Κύθηρα της καθημερινότητας αλλά και του μη πραγματικού.
Στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, στη Χώρα, θα συντελεσθεί η τελευταία πράξη μιας κοινής πορείας που ξεκίνησε πριν 20 μήνες και θα γίνει ο πρώτος σταθμός της ταινίας ως αυθύπαρκτης πλέον καλλιτεχνικής οντότητας. Ακολουθούν τα φεστιβάλ στην Κροατία, την Κορέα, την Ισπανία, την Τουρκία κ.α.
Η DragoNera Rossa παρακολούθησε από κοντά τα δημιουργικά βήματα της Κινηματογραφικής Ομάδας*, αβέβαια στην αρχή, μετά ενθουσιώδη, με τις καλλιτεχνικές εμπνεύσεις και τις μεταπτώσεις και τέλος με την ευτυχή κατάληξη. Εύχεται στα παιδιά να είναι καλοτάξιδη η παρθενική τους ταινία ώστε το κινηματογραφικό τους ίχνος να φτάσει μακρυά και να μιλήσει σε πολλές ψυχές.


ΠΑΡΑΓΩΓΗ Γενικό Λύκειο Κυθήρων


ΠΡΟΒΟΛΗ Κινηματογραφική Λέσχη Κυθήρων
* Την Κινηματογραφική Ομάδα του Λυκείου Κυθήρων αποτελούν οι μαθητές Άντζελα Μουτσολάρι, Βρεττός Σάμιος, Γεωργία Βίλα, Δημήτρης Γκίκας, Διονυσία Τσιμπέρη, Μάνος Δαπόντες, Μανώλης Κουμέσος, Μαρίνα Τριφύλλη, Μυρτώ Τρακάδα, Ολγκέρσα Ζενελάι, Ολυμπία Κασιμάτη, Σταύρος Μητρολάρης, Στέλλα Ζαφειρίου, ο καθηγητής τους Δημήτρης Λεβέντης και ο κινηματογραφιστής Γιώργος Διδυμιώτης.
Πηγή http://dragonerarossa.gr/

ΝΕΑ ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ



Το Βραβείο " Του πιο Καθαρού Χωριού στα Κύθηρα 2016"

Tο βραβείο του πιο καθαρού και τακτοποιημένου χωριού των Κυθήρων είναι πρωτοβουλία του Κυθήριου ομογενούς επιχειρηματία από την Αυστραλία κ. Paul Drakakis. 

Πρόκειται για μια παλαιότερη πρότασή του που υλοποιήθηκε πρώτη φορά φέτος, μετά από πρόσφατη συνάντηση που είχε με τη Δημοτική Αρχή. 

Ο κ. Δρακάκης θα βραβεύει κάθε χρόνο με το ποσόν των 1000 Ευρώ το πιο καθαρό και τακτοποιημένο χωριό που θα προκύπτει μετά από απόφαση τριμελούς επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπός του. 

Φέτος βραβεύθηκε ο Αυλέμωνας όχι μόνο για την φετινή του εικόνα αλλά ως επιβράβευση της δραστηριότητας του Συλλόγου και των κατοίκων του τα τελευταία 15 χρόνια, καθώς ο οικισμός έχει καταξιωθεί σε κατοίκους και επισκέπτες ως ένας από τους πλέον καθαρούς και ευπρεπείς στο νησί.

Ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για την δραστηριοποίηση όλων των συλλόγων στο νησί μας αλλά και άλλων επιχειρηματιών - στην Ελλάδα και την αλλοδαπή - που μπορούν να θεσπίσουν ανάλογα βραβεία για μια σειρά δράσεων.Κριτές της βράβευσης ήταν ο Δήμαρχος Κυθήρων, ο Αντιδήμαρχος και ο εκπρόσωπος του δωρητή, ο εκδότης Εμμ. Καλλίγερος

Πολλά μπράβο στον κ. Δρακάκη!
------------------------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου


Την εκτέλεση εν ενεργεία πολιτικού σχεδίαζαν οι Μ.Σεϊσίδης και Κ.Σακκάς στην Λακωνία!


του Πέτρου Αναστασίου
Την πιθανότητα να σχεδίαζαν τρομοκρατική ενέργεια στην περιοχή της Λακωνίας οι δύο συλληφθέντες τρομοκράτες Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης, εξετάζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι δεν έκαναν "τουρισμό", όπως λέχθηκε αρχικά, αλλά όχι ετοίμαζαν κτύπημα σε πολιτικό στόχο. Το όχημα με το οποίο εκινούντο, ένα κλεμμένο από την περιοχή της Αττικής Golf, με επίσης κλεμμένες πινακίδες από άλλο όχημα είναι μια πρώτη σαφή ένδειξη, αφού τέτοια "απαλλοτριωμένα" οχήματα για λόγους ασφαλείας χρησιμοποιούνται εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.
Ενας απλός τροχαίος έλεγχος θα εντόπιζε την κλοπή και την παραχάραξη της ταυτότητας του οχήματος. Αυτά κλέβονται και εντός ολίγων ημερών γίνεται το κτύπημα.
Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν σχεδιαγράμματα. Τι και ποιον αφορούσαν;
Ο Μ. Σεϊσίδης είχε αναφερθει ως ένας πιθανός ύποπτος για «εμπλοκή» του στην δολοφονία των μελών της «Χρυσής Αυγής» το 2013 στο Νέο Ηράκλειο».
   
Το ερώτημα είναι ποιον πολιτικό θα κτυπούσαν. Πολλοί είναι αυτοί με καταγωγή από την Λακωνία που επισκέπτονται αυτές τις ημέρες του Αυγούστου την περιοχή τους. Ενας είναι ο γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Ν.Μιχαλολιάκος, βασικός στόχος όλων των ακροαριστερών τρομοκρατικών οργανώσεων
Ο οποίος, ευρισκόταν στην ιδιαιτέρα του πατρίδα προ ημερών και συνηθίζει να την επισκέπτεται και μέσα στον Αύγουστο!
Ενας άλλος πιθανός στόχος είναι ο υπεύθυνος του τομέα Αμυνας της ΝΔ, πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Θ.Δαβάκης, αλλά και ο ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Λ.Γρηγοράκος, ένας συντηρητικός πολιτικός με σαφείς θέσεις κατά της τρομοκρατίας, κλπ
Σε ότι αφορά τον οπλισμό, γίνονται ήδη έρευνες για να βρεθεί η γιάφκα στην περιοχή. Η σύγχρονη τρομοκρατία χρησιμοποιεί περιοχές εκτός της Αθήνας για να κρύβει τον οπλισμό της, ενώ και τα κτυπήματα πλέον είναι "αποκεντρωμένο" (Βόλος, Βελβεντό, Πάρος κλπ).
Πηγή http://www.pronews.gr/