Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Αναστάτωσε τα Κύθηρα με τη σέξι της εμφάνιση

Η γνωστή τραγουδίστρια πιο σέξι από ποτέ κάνει τις διακοπές της στα Κύθηρα.
Η Ιρένε Τροστ χαλαρώνει στα Κύθηρα και προκαλεί αναστάτωση στο instagram με τις σέξι φωτογραφίες της που ποστάρει. Η τραγουδίστρια φορώντας ένα ολόσωμο μαγιό που τόνιζε τις σέξι καμπύλες της προκάλεσε παραλήρημα στους διαδικτυακούς της φίλους.


Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/g-sexy/story/444909/anastatose-ta-kythira-me-ti-sexi-tis-emfanisi#ixzz4HLFCXjN9

Βατικιώτικο πρωτάθλημα τάβλι 2016

Ολοκληρώθηκε και φέτος με τη Συμμετοχή 16 διαγωνιζομένων το Βατικιώτικο πρωτάθλημα τάβλι που διοργάνωσε ο σύνδεσμος Νεαπολιτών 'ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ' στη μνήμη του Τάκη Οικονόμου. Τα Παιχνίδια διεξήχθησαν στην καφετέρια του Μπιλλίνη και ήταν συναρπαστικά. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Δημήτριος Χούλης με δεύτερο τον Νικόλαο Σαραντίτη και τρίτο τον Βαγγέλη Αλεξανδράκη. 
Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:
Φάση των 16
Αρβανίτης Χαράλαμπος-Γούλας Χρήστος 7-0
Χούλης Δημήτριος -Νίνος Κώστας 7-0
Οικονόμου Τάκης-Μηνόγιαννης Μιχάλης 7-0 άνεφ αγώνος. 
Αλεξανδράκης Βαγγέλης-Καραντζής Γιάννης 7-4
Σπανιόλος Τάκης-Κατσαδώρος 7-6
Βατίστας Βασίλης-Τσαλαβούτας Μιχάλης 8-3
Γιαλελής Γιώργος-Αρβανίτης Τάκης 7-3
Σαραντίτης Νίκος-Βεγγερού 7-5
Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ 8
Χούλης Δημήτριος-Αρβανίτης Χαράλαμπος 7-3
Αλεξανδράκης Βαγγέλης- Οικονόμου Τάκης 7-3
Βατίστας Βασίλης-Σπανιόλος Τάκης 8-2
Σαραντίτης Νίκος-Γιαλελής Γιώργος 7-4
Φάση των 4
Χούλης Δημήτριος-Αλεξανδράκης Βαγγέλης 7-6
Σαραντίτης Νίκος-Βατίστας Βασίλης 8-4
Μικρός τελικός: 
Αλεξανδράκης Βαγγέλης-Βατίστας Βασίλης 7-5
Μεγάλος τελικός:
Χούλης Δημήτριος-Σαραντίτης Νίκος 8-5
Πηγή 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΟΥΛΗΣ

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δ.Κ. Αντικυθήρων

Δελτίο Τύπου - 13/8/2016
Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δ.Κ. Αντικυθήρων το απόγευμα του Σαββάτου 13/8 υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο οποίος ενημέρωσε τους συμβούλους και τους παριστάμενους δημότες για την πορεία υλοποίησης των έργων που πραγματοποιούνται ή έχουν δημοπρατηθεί για τα Αντικύθηρα. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα προκήρυξη των αγόνων ακτοπλοϊκών γραμμών ενώ δήλωσε ότι μετά από χρόνια αναμονής παρουσιάστηκε σημαντικό ενδιαφέρον για την κάλυψη των 2 θέσεων αγροτικού ιατρού στα Αντικύθηρα. 
Το Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τον κατάλογο των έργων που θα προταθούν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για τον προϋπολογισμό του 2017 και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης του τρέχοντος προϋπολογισμού.
Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Πρόεδρος της Ενώσεως των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο Άγιος Μύρων» κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου με τους συνεργάτες του και έγινε μια γόνιμη συζήτηση πάνω σε κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα. 
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Δήμαρχος με τα μέλη του Συμβουλίου επισκέφθηκαν την έκθεση αγιογραφίας και κεραμικής της Σοφίας Πολίτου που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ιστορικό παλαιό καφενείο του «Πλουμίδη» και εντάσσεται το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου για το 2016 με τίτλο «Ταξίδι στα Κύθηρα».
Πηγή: www.kythira.gr

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι η 15η Αυγούστου, ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου. Στον ελληνικό λαό η επίκληση της Παναγίας είναι η περισσότερο καθιερωμένη. Η Παναγία διεκδικεί τα περισσότερα προσωνύμια που προέρχονται από:
– τον τρόπο αγιογραφίας της Εικόνας Της (π.χ., Βρεφοκρατούσα, Γλυκοφιλούσα)
– τη θεολογική ιδιότητα (π.χ., Ελεούσα, Κυρά, Μεγαλόχαρη)
– την παλαιότητα του εικονίσματός Της (π.χ., Μαυριώτισσα, Γερόντισσα)
– τον τρόπο εύρεσης της εικόνας Της (π.χ., Θεοσκέπαστη, Σπηλαιώτισσα, Πλατανιώτισσα, Πορταΐτισσα, Μυρτιδιώτισσα, Φανερωμένη)
– τον τόπο προέλευσης της εικόνας (π.χ., Αθηνιώτισσα, Αργοκοιλιώτισσα, Βατοπεδινή, Πολίτισσα).
Τέλος, απαντώνται προσωνύμια που δίνονται ανάλογα της εποχής και των εργασιών που συμπίπτει η εορτή της (π.χ., Φλεβαριανή, Μεσοσπορίτισσα, Ακαθή – εκ του Ακάθιστου ύμνου).
Οι εικόνες της Παναγίας βρέθηκαν σε πολλές περιπτώσεις με θαυματουργό τρόπο και απετέλεσαν κίνητρο για τη δημιουργία Ιερών Ναών στη χάρη Της. Χιλιάδες πιστών συρρέουν κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν την εικόνα και να παρακαλέσουν για τη βοήθειά Της.
Οι εκκλησίες και τα μοναστήρια που είναι αφιερωμένα στη Θεοτόκο, υποδέχονται υπέρλαμπρα τους επισκέπτες του 15αύγουστου.
Η ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μέρα πένθους για μια αγαπημένη γυναίκα που «έφυγε», αλλά γιορτή χαράς και αγαλλίασης για το σμίξιμο της μητέρας με τον αγαπημένο της γιο, την άνθηση της φύσης, την πλημμύρα των συναισθημάτων, την επιστροφή των ανθρώπων στη γενέθλια γη τους.
Σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, υπάρχει ένα τελετουργικό που συνδέεται με την ημέρα αυτή. Ήθη και έθιμα αιώνων αναβιώνουν το 15αύγουστο με πιο χαρακτηριστικά τα εξής:
Ημαθία (Καστανιά) – Παναγία Σουμελά
Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό συρρέουν κάθε χρόνο και στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Παναγία Σουμελά, την ιστορική εκκλησία που βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά.
Η εκκλησία κτίστηκε το 1951 από τους πρόσφυγες του Πόντου, στη μνήμη της ιστορικής ομώνυμης Μονής, τα ερείπια της οποίας βρίσκονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Εδώ φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που είναι φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά.

Ο τορπιλισμός της «Έλλης»

Τον Αύγουστο του 1940 ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος κόντευε να συμπληρώσει ένα χρόνο. Η Ελλάδα, την οποία κυβερνούσε δικτατορικά ο Ιωάννης Μεταξάς, μπορεί να τηρούσε ουδέτερη στάση, αλλά ήταν εμφανές ότι βρισκόταν στο πλευρό της Αγγλίας, που εκείνη την περίοδο δοκιμαζόταν σοβαρά από τις αεροπορικές επιθέσεις της «Λουφτβάφε». Η φασιστική Ιταλία, σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας, με τον ισχυρό στόλο της διεκδικούσε την πρωτοκαθεδρία στις θάλασσες της Μεσογείου από τη Μεγάλη Βρετανία.
Η διαταγή για τον τορπιλισμό της «Έλλης», ενός ελαφρού καταδρομικού πλοίου («ευδρόμου» με την ορολογία του μεσοπολέμου), δόθηκε από την ιταλό διοικητή των Δωδεκανήσων Τσέζαρε Μαρία Ντε Βέκι, ηγετικό στέλεχος του Φασιστικού Κόμματος της Ιταλίας και πρέπει να ήταν σε γνώση του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Το ιταλικό υποβρύχιο «Ντελφίνο» με διοικητή τον υποπλοίαρχο 
Τζουζέπε Αϊκάρντι ξεκίνησε από τη ναυτική βάση στο Παρθένι της Λέρου το βράδυ της 14ης Αυγούστου, με αποστολή να πλήξει εχθρικά πλοία στην Τήνο, τη Σύρο και στη συνέχεια να αποκλείσει τη Διώρυγα της Κορίνθου.
Τις πρωινές ώρες της 15ης Αυγούστου το ιταλικό υποβρύχιο βρέθηκε έξω από το λιμάνι της Τήνου «εν καταδύσει», με σκοπό να  τορπιλίσει τα επιβατικά πλοία «Έλση» και «Έσπερος», που μετέφεραν προσκυνητές, αλλά οι Ιταλοί τα θεωρούσαν οπλιταγωγά και συνεπώς εχθρικά. Από το περισκόπιο ο Αϊκάρντι είδε να καταφθάνει στο λιμάνι ένα πολεμικό και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, όπως δήλωσε μετά τον πόλεμο. Επρόκειτο για το καταδρομικό «Έλλη», που κατέπλεε στην Τήνο για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Μεγαλόχαρης.
Στις 8.25 π.μ., λίγη ώρα πριν από τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας κι ενώ στην παραλία υπήρχε πολύς κόσμος, το «Ντελφίνο» έπληξε με τρεις τορπίλες το ελληνικό πολεμικό πλοίο. Η μία μόνο τορπίλη βρήκε στόχο, αλλά έπληξε καίρια το ελληνικό πλοίο στο μηχανοστάσιο και τις δεξαμενές πετρελαίου. Μία ώρα αργότερα, το «Έλλη» βυθίστηκε, παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να το κρατήσουν στον αφρό. Οι άλλες δύο τορπίλες αστόχησαν και εξερράγησαν στην προκυμαία. Από την επίθεση του «Ντελφίνο» σκοτώθηκαν ένας υπαξιωματικός και οκτώ ναύτες του «Έλλη», ενώ οι τραυματίες ανήλθαν στους 24. Μία γυναίκα, που βρισκόταν στην παραλία, πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά την έκρηξη της δεύτερη τορπίλης στην προκυμαία.
Μετά την εκτέλεση της αποστολής του, το «Ντελφίνο» απομακρύνθηκε χωρίς να γίνει γνωστή η ταυτότητά του. Μετά από λίγες ώρες κατέπλευσε στη Σύρο, αλλά αναχώρησε αμέσως άπρακτο, καθώς δεν υπήρχε κανένα πλοίο στο λιμάνι του νησιού. Το «Ντελφίνο» επέστρεψε εσπευσμένως στη Λέρο με διαταγή των ιταλικών αρχών, ακυρώνοντας την αποστολή του στην Κόρινθο. Η επιχείρηση δεν φαίνεται να ήταν σε γνώση των πολιτικών αρχών της Ρώμης (πλην ίσως του Μουσολίνι). Ο υπουργός Εξωτερικών, Γκαλεάτσο Τσιάνο, έγραψε στα απομνημονεύματά του ότι η βύθιση του ελληνικού πλοίου οφείλεται στη θρασύτητα του Ντε Βέκι.  
Η έρευνα που διενήργησαν δύτες του Πολεμικού Ναυτικού, έδειξε ότι η τορπίλες ήταν ιταλικές και επομένως η επίθεση έγινε από ιταλικό υποβρύχιο. Η κυβέρνηση Μεταξά τήρησε απόλυτα μυστικό το πόρισμα της έρευνας, για να μην προκαλέσει την Ιταλία και διαταράξει την ουδετερότητα της Ελλάδας. Τελικά, δημοσιοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1940, δύο ημέρες μετά την ιταλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας. Παρά ταύτα, από την πρώτη στιγμή η ελληνική κοινή γνώμη δεν είχε καμία αμφιβολία για την εθνικότητα του υποβρυχίου.
Το 1950, στο πλαίσιο των πολεμικών επανορθώσεων, η Ιταλία παραχώρησε στην Ελλάδα το ελαφρύ καταδρομικό «Ευγένιος της Σαβοίας» (Eugenio Di Savoia), το οποίο μετονομάστηκε σε «Έλλη» τον Ιούνιο του 1951 και ύψωσε την ελληνική σημαία. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 το ναυάγιο του «Έλλη» ανελκύστηκε τμηματικά και πουλήθηκε για παλιοσίδερα (σκραπ). Το 1985 Έλληνες δύτες ανακάλυψαν στο βυθό της Τήνου τα απομεινάρια της ιταλικής τορπίλης που βύθισε το «Έλλη». Το εύρημα εκτίθεται στο Ναυτικό Μουσείο Πειραιά.
Πηγή  www.sansimera.gr

Διακινητές πήγαιναν 68 πρόσφυγες στα Κύθηρα -Βουλιάξαν τη βάρκα και τους αποβίβασαν σε νησίδα

Μεταλλική βάρκα 15 μέτρων τύπου λάντζας με 68 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Κυθήρων, κοντά στα νησιά Δραγονάρες.
Ανδρες του λιμενικού που πήγαν στην περιοχή διαπίστωσαν την ύπαρξη του προσαραγμένου σκάφους σε βραχώδη ακτή νότια του λιμένα Διακοφτιού, ενώ οι 68 αλλοδαποί επιβαίνοντες είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί στην ακτή.
Στη βάρκα επέβαιναν 48 άνδρες, 12 γυναίκες και 8 παιδιά. Άπαντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Διακοφτού Κυθήρων και από εκεί στη Νεάπολη Βοιών.


Πηγή:  iefimerida.gr 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ LIVE "ΑΜΗΡ ΑΛΗΣ" ΡΕΜΑΤΙΑ ΚΑΡΑΒΑ

"ΑΜΗΡ ΑΛΗΣ" ΡΕΜΑΤΙΑ ΚΑΡΑΒΑ !!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 
LIVE !!!

Στην Καλαμάτα μεταφέρονται οι 68 μετανάστες απο τα Κύθηρα

68 λαθρομετανάστες πρόκειται να μεταφερθούν απόψε στην Καλαμάτα. Οι τελευταίες αναφορές κάνουν
πως εντοπίστηκαν ανοιχτά των Κυθηρών και μετά την επέμβαση των ανδρών του Λ.Σ. έχουν μεταφερθεί στα Κύθηρα.
Από εκεί έχει τρέξει η προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου να καταγραφούν από το Λιμεναρχείο Νεάπολης και εν συνεχεία πρόκειται να επιβιβαστούν και να βρεθούν στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με το  προκειμένου από εδώ να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία απέλασης.
Πηγή http://moriasnews.gr/

Το Μήνυμα της Κυριακής 14 8-16 και Γραπτό Θείο Κήρυγμα


Τό Μήνυμα της Κυριακής (ηχητικό μήνυμα) από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
ΚΥΡΙΑΚΗ Η' ΜΑΤΘΑΙΟΥ
{14 Αυγούστου 2016}
ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ



ΚΥΡΙΑΚΗ   Η΄ΜΑΤΘΑΙΟΥ  14-08-2016
ΓΡΑΠΤΟΝ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑ 
              
Μετά τόν ἀποκεφαλισμό τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Προδρόμου ἀπό τόν Ἡρώδη Ἀντίπα, ὁ  Κύριος ἀναχώρησε καί ἐπῆγε σέ ἔρημο τόπο, ὅπου τόν ἀκολούθησε πλῆθος  πολύ, ἀνδρῶν καί γυναικῶν καί παιδιῶν, ἄνω τῶν πέντε  χιλιάδων σέ ἀριθμό.  Καί ὅπως  βλέπουμε στή γλαφυρή περιγραφή τοῦ Εὐαγγελιστή Ματθαίου, χόρτασε τό πλῆθος αὐτό, διά τῆς  θαυματουργικῆς του δυνάμεως μέ πέντε ψωμιά καί δύο ψάρια, πολλαπλασιάζοντάς τα. Καί ἡ ἁγία Γραφή  ἀναφέρει περί τῆς  δυνάμεως τοῦ Θεοῦ, ὅτι ὁ Κύριος ὄχι μόνον ψωμί καί τρόφιμα ἠμπορεῖ νά  πολλαπλασιάσει, ἀλλά καί ἀπό τίς πέτρες δύναται νά ἀναστήσει τέκνα τοῦ Ἀβραάμ. 

Ὁ Κύριος νοιάζεται ἰδιαιτέρως γιά τόν ἄνθρωπο καί δέν θέλει  ὁ ἄνθρωπος  νά στερεῖται οὔτε τά  πνευματικά  χαρίσματα, οὔτε ὅμως καί τά   ἀναγκαῖα διά τήν  συντήρησιν τῆς  ζωῆς του. Δέν πρέπει, ἀδελφοί μου,  νά ἀγωνιοῦμε γιά τά  ἐπίγεια, διότι γνωρίζουμε καλά πώς ὁ Κύριός μας δέν ἀφήνει κανέναν ἄνθρωπο ἀπροστάτευτο ἐπί τῆς γῆς, ὅπως ὁ  ἴδιος ὑποσχέθηκε καί πρό τοῦ σταυρικοῦ του θανάτου λέγοντας στούς μαθητάς Του «οὐκ ἀφήσω  ὑμᾶς ὀρφανούς». 


Ὁ Κύριός μας θέλει νά ἀποκτήσουμε στό Πρόσωπόν Του τήν πλήρη ἐμπιστοσύνη μας, καθότι γνωρίζει ὅλες τίς  ἀνάγκες μας. Νά θυμηθοῦμε,  ἀδελφοί, τίς περιόδους τῶν πολέμων, πού ἔπληξαν τήν Χώρα μας, κυρίως  οἱ  μεγαλύτεροι  πού ἔζησαν ἀπό  κοντά  τήν φρίκη τοῦ  β' Παγκόσμιου πολέμου. Καί νά διδαχθοῦν  ἀπό αὐτό  καί  οἱ νεώτεροι βλέποντας  πώς  μέσα στή φτώχεια καί στή δυστυχία  τοῦ πολέμου  καί τῆς  κατοχῆς  τό δυστυχισμένο ἔθνος μας κατάφερε   καί  ἐπέζησε παρά τίς ἀπώλειες καί τίς σκληρές δοκιμασίες τίς ὁποῖες εἶχε. Δέν  ἐγκατέλειψε, ὁ Κύριος τότε τόν λαόν του τόν εὐσεβῆ , καί φυσικά  οὔτε τώρα θά τόν ἐγκαταλείψει ἰδίως ὅταν ἰδῆ μετάνοια σέ συντετριμμένες καρδιές πού  καί γιά αὐτές, ἀλλά καί γιά κάθε ψυχή ὁ Κύριος μας εἶναι ὁ Ποιμένας καί πατέρας καί συμπαραστάτης μας. Ἔχουμε ἐλλείμματα πίστεως, ταπεινώσεως, ὑπομονῆς, ἐλπίδος, καρτερίας καί χριστιανικῆς ἀγάπης καί φιλαδελφίας. Δέν νοιώθουμε, δυστυχῶς, τήν ἀνάγκη τοῦ ἐκκλησιασμοῦ, τῆς ἀληθινῆς Θείας Λατρείας, τῆς ἀρραγοῦς ἑνότητος καί ἑνώσεώς μας μέσα στό ἅγιο Σῶμα τῆς Ἑκκλησίας τοῦ Χριστοῦ.  Ἡ πίστη μας φυτοζωεῖ καί δέν μᾶς ὑποκινεῖ στό νά προσκυνήσωμε καί νά λατρεύσωμε τόν Χριστό, μέ ἀποτέλεσμα νά μένωμε ἔξω ἀπό τόν νυμφῶνα τοῦ Χριστοῦ.  Εἶναι ἀνάγκη νά ἐπιζητοῦμε τήν Χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος γιά νά προσεγγίζωμε ἐνσυνείδητα τά  μυστήρια τοῦ Θεοῦ καί τήν ἐν Χριστῷ πνευματική ζωή. 

Νά μιμηθοῦμε, ἀδελφοί μου, τό ὁλοφώτεινο ὑπόδειγμα τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί Ἀειπαρθένου Μαρίας, πού θέ ἑορτάσωμε αὔριο τήν μεγάλη Θεομητορική ἑορτή τῆς Κοιμήσεώς της, διδασκόμενοι ἀπό τήν βαθειά της ταπείνωσι, τήν ψυχοσωματική της ἁγνότητα καί τήν ἀειπαρθενία, ἀπό τήν ὕψιστη τιμή πού τῆς ἐπεφύλαξε ὁ Θεός δίνοντάς της τήν χάρι τῆς Θεοτοκίας καί ἀπό τό γεγονός ὅτι εἶναι πιά ἡ ἀειμακάριστος καί Παμμακάριστος Δέσποινα τοῦ κόσμου καί ἡ Κυρία τῶν Ἀγγέλων καί τῶν Ἀρχαγγέλων.

Εἴθε, ἀγαπητή μου ἀδελφοί, ἡ χάρις καί ἡ σκέπη τῆς Παναγίας μας νά μᾶς ἐνδυναμώνη καί νά μας περιφρουρῆ πάντοτε. Ἀμήν .


π.Νικ.Ζουναρέλης
-----------------------------------
Πηγή: imkythiron.gr