Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ "ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ"


Το 1958 όταν ο Γιώργος Τζαβέλας γράφει το σενάριο και σκηνοθετεί τη θρυλική ταινία "Μια ζωή την έχουμε" βάζει τον πρωταγωνιστή Δημήτρη Χορν, ταμία μιας τράπεζας, να ονειρεύεται το δικό του "Ταξίδι στα Κύθηρα" βλέποντας κάθε μέρα μπροστά του τον πίνακα του Βαττώ "Επιβίβαση για τα Κύθηρα" Όταν ο υπαλληλάκος βρέθηκε στη φυλακή για κατάχρηση μονολογούσε με καημό "πόσες φορές ονειροπόλησα ένα ταξίδι στα Κύθηρα, το μπαρκάρισμα για το νησί του έρωτα, πάνω σε μια βάρκα που τη σέρνουν αγγελούδια...... αυτό είναι το ταξίδι στα Κύθηρα! " Η ταινία αυτή έγινε η αγαπημένη του αξέχαστου πρωταγωνιστή που είχε συμπρωταγωνίστρια την Υβόν Σανσόν, αλλά το ταξίδι δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, παρα έμεινε στη σφαίρα του ονείρου


Πηγή Eleni Harou


.

"ΤΟ ΟΧΥΡΟ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ"ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Τα γυρίσματα της ταινίας "Το Οχυρό των Τρελών" της Γαλλίδας σκηνοθέτιδος Narimane Mari θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο στα Κυθηρα. Επιθυμία της Ναριμάνε είναι να λάβουν μέρος Τσιριγώτες όλων των ηλικιών. 

Όποιος επιθυμεί να πάρει μέρος ή να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλώ να επικοινωνήσει μέχρι τέλος Αυγούστου με μαιλ στο kratidi@gmail ή τηλεφωνικώς στο 6945894303.



Τα γυρίσματα της ταινίας "Το Οχυρό των Τρελών' της Γαλλίδας σκηνοθέτιδος Narimane Mari θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο στα #Κυθηρα.

Τα γυρίσματα της ταινίας "Το Οχυρό των Τρελών' της Γαλλίδας σκηνοθέτιδος Narimane Mari θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο στα #Κυθηρα. Επιθυμία της Ναριμάνε είναι να λάβουν μέρος Τσιριγώτες όλων των ηλικιών. Όποιος επιθυμεί να πάρει μέρος ή να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλώ να επικοινωνήσει μέχρι τέλος Αυγούστου με μαιλ στο kratidi@gmail ή τηλεφωνικώς στο 6945894303.

ΝΕΑΠΟΛΗ.3η ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ"ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ"20/08/2016

Η πρώτη μέρα της γιορτής του Βατικιώτικου κρεμμυδιού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην παραλία της Νεάπολης το Σάββατο 20 Αυγούστου Την εκδήλωση προλόγισε η κ.Φρόσω Δουμάνη και  τίμησαν με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης και ο πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Δαβάκης.Πλήθος κόσμου παρακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που το πρόγραμμα της περιελάμβανε,ομιλίες των Νίκου Κουβουτσάκη (γεωπόνου) και Στάθη Βελιώτη Δημοτικού Συμβούλου (παραγωγού) με θέμα "γνωριμία με το Βατικιώτικο κρεμμύδι η Δυναμική του βατικιώτικου κρεμμυδιού στο χθές,το σήμερα και το αύριο".Ο λαογράφος κ.Μηνάς Αναστασάκης μίλησε "για το κρεμμύδι κατα τις παραδώσεις στα Βάτικα" και η βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα απο το συγκρότημα "ΧΑ.ΣΤΑ.ΣΑ.ΛΕΤΟ" Σε όλους τους παρευρισκομένους μοιράστηκε παραδοσιακό βατικιώτικο κρεμμύδι !! Περισσότερο ρεπορτάζ στη συνέχεια με το βίντεο που ακολουθεί σε λίγες ώρες. Σήμερα Κυριακή συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Δεύτερης Γιορτής του Βατικιώτικου Κρεμμυδιού με "κρεμμυδομαγειρέματα" μπουφέ με στιφάδο,παραδοσιακή κρεμμυδόσουπα και πλήθος εδεσμάτων με βάση το βατικιώτικο κρεμμύδι !!! Την βραδιά πλαισιώνει μουσικά η ορχήστρα του Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη η οποία υπόσχεται κέφι και χορό. 
ADELIN 107,3 FM WEB TV ΚΥΘΗΡΑ