Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Μονεμβασιά: 79χρονος έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων και βγήκε ζωντανός!

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες – Για άγνωστο λόγο το αυτοκίνητο του 79χρονου εξετράπη της πορείας του καθ’ οδόν από την καινούρια πόλη της Μονεμβασιάς προς την Καστροπολιτεία

Το χάρο με τα μάτια του είδε ο 79χρονος Παναγιώτης Κοντάκος από την Μονεμβασιά όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του από γκρεμό 50 μέτρων αλλά κατάφερε να βγει ζωντανός.


Ο 79χρονος οδηγούσε το αγροτικό του αυτοκίνητο από την καινούρια πόλη της Μονεμβασιάς προς την Καστροπολιτεία όταν για άγνωστο λόγο το αυτοκίνητό του ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων. Το αυτοκίνητο προσγειώθηκε στα βράχια λίγο πριν τη θάλασσα και οι διασώστε κινητοποιήθηκαν για να απεγκλωβίσουν τον οδηγό.
Οταν προσέγγισαν στο αυτοκίνητο βρήκαν τον 79χρονο ζωντανό. Σαν από θαύμα, ο 79χρονος μπορούσε να επικοινωνεί με τους άνδρες της Πυροσβεστικής οι οποίοι τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια ασθενοφόρο μετέφερε τον 79χρονο στο νοσοκομείο Σπάρτης για τις πρώτες βοήθειες και τις απαραίτητες εξετάσεις.
Πηγή  http://moriasnews.gr/

Ωράριο Ουρολογικού Ιατρείου - Σεπτεμβρίου 2016

 
κύριος Αθανάσιος Λουντρούδης θα βρίσκεται και πάλι στο

 
νησί μας και θα εξετάζει στο νέο ιατρείο του δίπλα απο το

 
 ιατρείο του οφθαλμίατρου κυρίου Τριαντάφυλου στο Λιβάδι

 
Κυθήρων,ΑΠΟ 09/09 - 11/09  2016 Τηλέφωνο επικοινωνίας

 
για ραντεβού 6972921099--2102633228.
 
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ        18.00-20.30 
 ΣΑΒΒΑΤΟ            10.00 -13.00  &  18.00-20.30 
ΚΥΡΙΑΚΗ             10.00-12.00 
 tel  210-2633228       6972921099

ΛΑΚΩΝΙΑ.Είχε καταδικαστεί για πλαστό έγγραφο

Χειροπέδες σε έναν 46χρονο Έλληνα πέρασαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, το απόγευμα της Δευτέρας 5/9 στo Βλαχιώτη Λακωνίας.
Σε βάρος τού 46χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, για χρήση πλαστού εγγράφου.
- See more at: http://www.lakonikos.gr

ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΦΙΞΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΑΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

- Μάιος - Αύγουστος 2014: 46.734
- Μάιος - Αύγουστος 2015: 44.908
- Μάιος - Αύγουστος 2016: 52.932

ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ "SAFFET BEY"

Nεότερες πληροφορίες για το πλοίο SAFFET BEY" που ξώκειλε απο το βράδυ του Σαββάτου 03/09/2016 στο λιμανάκι του Προφήτη Ηλία στα Βάτικα αναφέρουν οτι καιρού επιτρέποντος κατα την διάρκεα της ημέρας σήμερα θα γίνει προσπάθεια αποκόλλισης του.

NEA ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Η Κα ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΗ

Την παραίτηση του από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους υπέβαλε με επιστολή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Δρίβας εκλεγμένος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Ηρακλή Τριχείλη .
Ο Δήμαρχος έκανε δεκτή την παραίτηση του με την απόφαση του υπ. αριθμ. Πρωτ. 12374/ 1-9-2016 και τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η διαδικασία αναπλήρωσης με την ορκωμοσία νέου μέλους της πλειοψηφίας , σύμφωνα με τ
ις σχετικές διατάξεις που ορίζει ο Νόμος 3852/2010.
Τον κύριο Θεόδωρο Δρίβα θα διαδεχθεί η κυρία Δέσποινα Βαγγελόγλου πρόεδρος του Σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων ο «Ξένιος Ζεύς»
Η ορκωμοσία σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται στο γραφείο του Δημάρχου στο Δημοτικό κατάστημα κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου στο πρώτο αναπληρωματικό Σύμβουλο που στην περίπτωση μας είναι η κυρία Δέσποινα Βαγγελόγλου .

Ενδείξεις ύπαρξης και άλλων τμημάτων του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στον βυθό της θάλασσας

Μια σημαντική έκθεση για ένα εξαιρετικό εύρημα, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής της Μόσχας, στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016. Τίτλος της «Μηχανισμός των Αντικυθήρων: ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν - 2ος αιώνας π. Χ.» και κύριο έκθεμά της ένα ακριβές αντίγραφο του Μηχανισμού από ορείχαλκο σε φυσικό μέγεθος (32x12x20 cm).

  
Επίσης, θα παρουσιαστούν κι άλλα αντίγραφα (ένα του Μηχανισμού σε τετραπλάσιο μέγεθος, καθώς και μερικών ακόμα αρχαίων αστρονομικών οργάνων), διαδραστικά μοντέλα υπολογιστών, τρισδιάστατες εικόνες, καθώς και βίντεο και 21 πλακάτ που σχετίζονται με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, την ιστορία της ανακάλυψης και της μελέτης του.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με τον Ξενοφώντα Μουσά, καθηγητή Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικό υπεύθυνο και «ψυχή» της έκθεσης, όπως και εκατοντάδων άλλων εκθέσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν για τον αρχαιότερο υπολογιστή του κόσμου (που δουλεύει με γρανάζια), το παλαιότερο γνωστό πολύπλοκο αστρονομικό όργανο και πιθανότατα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, αστρονομικό ρολόι και πλανητάριο.

«Μας διακατέχει μεγάλος ενθουσιασμός. Είναι πολύ σημαντική έκθεση και για εμάς πολύ τιμητικό που πραγματοποιείται εκεί, σε ένα μουσείο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, απέναντι σχεδόν από το Κρεμλίνο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μουσάς, πληροφορώντας παράλληλα για τα εκθέματα που περιλαμβάνει: «Εκτός από τα πολύ καλά ομοιώματα αρχαίων αστρονομικών οργάνων, θα έχουμε και δυο ομοιώματα του Μηχανισμού, το ένα σε φυσικό μέγεθος, όσο πιστεύουμε ότι ήταν, δηλαδή 31 εκατοστά, ένα βασιλικό ελληνικό πόδι όπως λέγεται, περίπου όσο και η μονάδα μήκους που έχουν οι 'Αγγλοι. Και ένα άλλο αντίγραφο, τέσσερις φορές μεγαλύτερο, για να μπορεί κανείς να βλέπει καλύτερα τη δομή του», εξηγεί.

Επίσης, θα υπάρχει μια αίθουσα με επτά υπολογιστές με διάφορα αλληλεπιδραστικά μοντέλα. «Σημειώστε ότι ένα από αυτά τα μοντέλα μπορείτε να το βρείτε στις εφαρμογές του τηλεφώνου σας, αν έχετε Android. Αν πάτε στα ups και βάλτε Antikythera Mechanism, θα σας βγουν δυο μοντέλα. Το ένα από αυτά το έχει φτιάξει ο Φοίβος Ασημακόπουλος και είναι περίπου το ίδιο με αυτό που έχουμε στην έκθεση, επίσης από τον κ. Ασημακόπουλο και τον καθηγητή του», ενημερώνει.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ θέλησε να πληροφορηθεί και για άλλα θέματα που αφορούν τον Μηχανισμό, όπως το ποσοστό ανασύστασης της λειτουργίας του, σύμφωνα με την έρευνα. «Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ήλιο και τη Σελήνη θα μπορούσα να πω ότι έχουν ανασυσταθεί σχεδόν όλα, νομίζω ότι θα συμφωνούσαν και οι συνάδελφοί μου σε αυτό. Αλλά για τους πλανήτες δεν έχουμε παρά μόνον ένα γρανάζι, που υποστηρίζω ότι είναι του Δία. Στην πραγματικότητα είναι δυο γρανάζια, ένα θηλυκό κι ένα συνηθισμένο, το 'κιβώτιο ταχυτήτων' του Δία δηλαδή, που έδειχνε τις θέσεις του. Και αυτό το παρουσιάζουμε πολύ ωραία στη Μόσχα», απαντά ο κ. Μουσάς, ο οποίος πιστεύει ότι στον βυθό της θάλασσας πρέπει να βρίσκονται κι άλλα γρανάζια, αν δεν έχουν καταστραφεί. Και όχι μόνον αυτά.

Πρόσκληση Δημάρχου για τον Εορτασμο της 72ης επετείου απελευθέρωσης Κυθήρων

"ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ"