Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

3 συλλήψεις για ναρκωτικά στους Μολάους

Συνελήφθησαν, την Κυριακ(25.9.2016) πρώτες πρωινές ώρες, στο 45ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ταράψας- Μονεμβασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, τρεις (3) ημεδαποί, δύο (2) 30χρονοι και μία (1) 22χρονη, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.
 http://ant1south.gr/

Ανακαλύπτοντας την κόλαση των ναρκωτικών...

Τι συμβαίνει με τα ναρκωτικά στ' αλήθεια; Ακούμε μαρτυρίες ατόμων που έπεσαν στην παγίδα των εμπόρων λευκού θανάτου, όπως αποκαλούνται οι ναρκωτικές ουσίες. ΄Οσοι ατύχησαν να εμπλακούν στο θανατηφόρο αυτό κύκλωμα της εξάρτησης καταθέτουν τις προσωπικές οδυνηρές μαρτυρίες τους που συνοψίζονται στις παρακάτω θλιβερές διαπιστώσεις:

Ανακαλύπτοντας την κόλαση των ναρκωτικών

1. Προσωρινά ικανοποιημένοι και μόνιμα ανικανοποίητοι έμειναν όλοι οι χρήστες ναρκωτικών. Δοκίμασαν από «περιέργεια», για δήθεν επίδειξη εύκολης τόλμης ή παρασύρθηκαν από επιτήδειους εμπόρους λευκού θανάτου. Σε μια στιγμή αδυναμίας μπλέχτηκαν στον ιστό της θανατηφόρας αράχνης των παραισθησιογόνων ουσιών. ΄Ολοι τους, χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση, μετάνιωσαν φρικτά. Κανείς ποτέ δεν έμεινε ικανοποιημένους από τα ναρκωτικά, γιατί η ευχαρίστηση ήταν παροδική, στιγμιαία, σχεδόν ακαριαία.. 
2. Η πορεία από τα ελαφρότερα στα σκληρότερα είναι θέμα διαδικαστικό. Υπάρχουν βέβαια οι απόψεις ότι τα λεγόμενα «μαλακά» ναρκωτικά δε βλάπτουν τόσο και μπορεί κάποιος να μείνει σ' αυτά, χωρίς να περιπέσει στα σκληρά. Οι απόψεις αυτές, όμως, αμφισβητούνται έντονα, γιατί οι έρευνες που έγιναν από ειδικούς επιστήμονες δείχνουν ότι σε μεγάλο ποσοστό οι χρήστες δε μένουν μόνο στα λεγόμενα «μαλακά» αλλά πολύ εύκολα φτάνουν στα «σκληρά», που είναι και θανατηφόρα. Η εξάρτηση από τις παραισθησιογόνες ουσίες είναι η πιο οδυνηρή εμπειρία των ναρκομανών. Κανείς τοξικομανής δεν έχει την ευχέρεια της επιλογής. ΄Οταν μπει στο θανατηφόρο κύκλωμα των ναρκωτικών, παθαίνει στερητικό σύνδρομο κάθε φορά που τολμά να πει «όχι!» στη δόση του. Το στερητικό σύνδρομο είναι ένα σύνολο επώδυνων συμπτωμάτων που νιώθει ο χρήστης, όταν στερείται την ουσία του. Μόνο εάν ακολουθήσει συγκεκριμένη κι αυστηρή θεραπεία απεξάρτησης μαζί με δική του έντονη προσπάθεια έχει κάποιες ελπίδες σωτηρίας. 
3. Οι μόνοι διαρκώς ωφελημένοι και μόνιμα κερδισμένοι είναι οι παραγωγοί και οι έμποροι του λευκού θανάτου, αδίστακτα άτομα του υποκόσμου, που μετέρχονται απίθανες μεθόδους για να παρασύρουν αθώα παιδιά στα δίχτυα τους με σκοπό να θησαυρίζει το κύκλωμα των κακοποιών. Το πιο φοβερό είναι ότι εξαναγκάζουν αθώους χρήστες ναρκωτικών να γίνονται συνεργοί τους, τα λεγόμενα «βαποράκια», που ως αδαείς, άπειροι δηλαδή, συλλαμβάνονται από τις αρχές ασφαλείας, ενώ οι μεγαλέμποροι μένουν τελικά ασύλληπτοι και δρουν ασύδοτα. Κερδισμένοι βγαίνουν οι έμποροι ναρκωτικών και ζημιωμένοι μένουν πάντα οι χρήστες. 
4. Η υγεία όλων όσων δοκίμασαν ναρκωτικά έχει πληγεί βαριά και ανεπανόρθωτα. Ο οργανισμός εξασθενεί και γίνεται ευάλωτος σε διάφορες ασθένειες. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι μορφές εξαρτησιογόνων ουσιών, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους εξαρτημένους, είναι και το κάπνισμα και το αλκοόλ. ΄Ισως το κάπνισμα και ο αλκοολισμός να μην οδηγούν τόσο γρήγορα σε θανατηφόρα αποτελεσμάτα, όπως οι τοξικές ουσίες, δεν παύουν όμως να αποτελούν τα πρώτα στάδια εξάρτησης του οργανισμού από «ουσίες». Είναι διαπιστωμένο ότι η εξάρτηση από τα ναρκωτικά είναι πολύ ισχυρή και γι' αυτό, ενώ το αλκοόλ και το κάπνισμα μπορεί κάποιος να τα «κόψει», από τα ναρκωτικά, ποτέ κανείς δεν καταφέρνει να σταματήσει την εξάρτηση, αν δεν υποβληθεί σε οδυνηρή και όχι πάντοτε επιτυχημένη θεραπεία αποτοξίνωσης. 
5. Η ζωή των τοξικομανών μοιάζει με ναρκοπέδιο. ΄Οποιος παίρνει ναρκωτικά, είναι σαν να σπέρνει με νάρκες τη ζωή του. Τα ναρκωτικά είναι νάρκες: τινάζουν στον αέρα εκείνον που τις εγγίζει. Ο χρήστης ναρκωτικών ουσιών απειλείται, δυστυχώς, από πρόωρο θάνατο, γιατί, όπως επιβεβαιώνει η καθημερινή πραγματικότητα, αυτό είναι το συνηθέστερο αποτέλεσμα από τη χρήση ναρκωτικών. Το βασαντιστικό ερώτημα για τους ίδους τους ναρκομανείς είναι αν θα είναι τα επόμενα θύματα και «πότε» θα συμβεί το μοιραίο τέλος της ζωής τους, που μένει άγνωστο. 
6. Δεν μπορεί να παραγνωριστεί και το γεγονός ότι η χρήση ναρκωτικών έχει συνέπειες τραγικές για την οικογένεια. Πολλές φορές η ανάγκη εξεύρεσης χρημάτων για την αγορά των ουσιών ωθεί το χρήστη σε πράξεις αξιόποινες. Οικογένειες διαλύονται και τα προβλήματα μοιάζουν αξεπέραστα. 
Είναι στ' αλήθεια άξιο πολλής προσοχής, ότι ποτέ κανείς δεν υπερασπίστηκε τη διάδοση των ναρκωτικών, παρά μόνο όποιος εμπορεύτηκε τοξικές ουσίες και πλούτισε από αυτές σε βάρος των συνανθρώπων του. Οι πιο δεινοί, φοβεροί κατήγοροι των ναρκωτικών, είναι οι ίδιοι οι χρήστες: όσοι δοκίμασαν παραισθησιογόνα έγιναν οι πιο αμείλικτοι εχθροί τους. Γιατί άραγε; Μα είναι ολοφάνερο: ζητώντας τον παράδεισο του νοήματος της ζωής ανακάλυψαν την κόλαση των ναρκωτικών. Από κει κάτω υψώνουν κραυγή διαμαρτυρίας και φωνή απελπισίας. Χρέος μας είναι να τους ακούμε και να τους δείχνουμε τη συμπαράστασή μας, παραδειγματιζόμενοι από τις οδυνηρές,μαρτυρίες και τα επώδυνα μαρτύριά τους.
 http://1myblog.pblogs.gr/

ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ...Στη Λακωνία βρέθηκε ο δράστης που έκλεψε την εικόνα της Έλωνας

ΠΡΙΝ 10 ΧΡΌΝΙΑ ΤΟ ΓΎΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΚΆΝΕΙ Η ΕΊΔΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΟΠΉΣ ΜΙΑΣ ΕΙΚΌΝΑΣ ΑΝΕΚΤΊΜΗΤΗΣ ΑΞΊΑΣ, ΑΠΌ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΉΡΙ ΤΗΣ ΈΛΩΝΑΣ, ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΌ ΝΟΜΌ ΑΡΚΑΔΊΑΣ.

Μετά την κλοπή ξεκίνησαν οργανωμένες έρευνες από την Ελληνική αστυνομία σε συνεργασία με ξένες αντίστοιχες υπηρεσίες, για την ανεύρεση της εικόνας αλλά και των δραστών.


Μετά από ένα μήνα περίπου εντοπίστηκαν τα ίχνη των δραστών. Πρόκειται για δύο άτομα Ρουμανικής καταγωγής. Ο ένας συνελήφθη στο χωριό Φαρακλό Λακωνίας και ο άλλος στο Ηράκλειο Κρήτης.
 
Και οι δύο οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα στον εισαγγελέα Σπάρτης, όπου και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Να επισημάνουμε ότι η περιοχή που βρίσκεται το μοναστήρι της Έλωνας, το Λεωνίδιο, ανήκει στην εισαγγελική δικαιοδοσία της Σπάρτης.

Ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι δράστες πρέπει να προφυλακιστούν, οπότε και οδηγήθηκαν στις φυλακές του Ναυπλίου. Την υπεράσπιση των δραστών δεν ήθελε να αναλάβει κανένας δικηγόρος, οπότε ορίστηκε συνήγορος από το κράτος ο Ηλίας Καψάλης.

Τέλος, ο 28χρονος Ρουμάνος δήλωσε στις αρχές πως έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Το ημερολόγιο τότε έγραφε Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2006
* Η κλοπή της εικόνας έγινε την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2006
 


















 
---------------------------
Πηγή:  apela,gr
---------------------------

ADELIN WEB TV.ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΑ 24- 9 -16

Τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του Ιερού Προσκυνήματος τη δημιουργία της οποίας εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο σημερινός Δήμαρχος του νησιού κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας το 2013-4.
Η Βιβλιοθήκη αποτελεί μια πνευματική όαση στο Προσκύνημα της Παναγίας και ήδη εξοπλίστηκε με πολλά βιβλία θρησκευτικού και ιστορικού περιεχομένου.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ακόμα μία απόδειξη ότι το περίσσευμα ή το υστέρημα των προσκυνητών "πιάνει τόπο" ενώ ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων εξήρε τη συμβολή του κ. Δημάρχου και ανήγγειλε τον περαιτέρω εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης με νέες εκδόσεις.
Η αίθουσα που στεγάζει την Βιβλιοθήκη - Αναγνωστήριο του Ιερού Προσκυνήματος έλαβε το όνομα "Αίθουσα Ιερομονάχου Αγαθαγγέλου Καλλίγερου", ο οποίος ήταν και ο κτήτωρ του νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής κατά το 1857


Υποδοχη του νομαρχη στα κυθηρα στης 12 αυγουστου 1940

Νίκος-Μαρία Καλλίγερος  
Ο Νομάρχης λεγόταν Πεζόπουλος και ο Μητροπολίτης ήταν ο Προκόπιος Καλιοντζής, Γυθείου Οιτύλου και τοποτηρητής Κυθήρων.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΑ ΜΥΡΤΙΔΙΑ

Ένα όνειρο δεκαετιών πήρε σάρκα και οστά στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα.
Ανήμερα της μεγάλης εορτής της Θεοτόκου των Μυρτιδίων (24/9) εγκαινιάστηκε λαμπρά το Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Εικόνων της Μονής, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από τον Κυθήριο ομογενής εξ Αυστραλίας κ. Γεώργιο Στάθη εις μνήμην της συζύγου του η οποία εκοιμήθη στις 24-09-2008.
Τα εγκαίνια τελέσθηκαν, παρουσία των προσκεκλημένων Ιεραρχών Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και Ελασσόνος κ. Χαρίτωνος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον δωρητή και την συνεργασία Εγχωρίου Περιουσίας, Εκκλησιαστικής Επιτροπής και Εφορείας Αρχαιοτήτων προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, ενώ στη συνέχεια η αρμόδια αρχαιολόγος κα. Μαρίνα Παπαδημητρίου ξενάγησε τους προσκεκλημένους και επισήμους στην έκθεση, στην οποία παρουσιάζονται Ιερές Εικόνες από τον 15ο μέχρι τον 19ο αιώνα.
Οι Ιερές αυτές Εικόνες, που γλύτωσαν την λαίλαπα των εκκλησιαστικών σκανδάλων των Κυθήρων της δεκαετίας του 1990, συλλέχθηκαν από διάφορες Εκκλησίες του νησιού στη δεκαετία του 1950 από τον αλήστου μνήμης Επίσκοπο των Κυθήρων κυρό Μελέτιο Γαλανόπουλο, πόθος διακαής του οποίου αλλά και των μετ΄ αυτόν Ιεραρχών της νήσου ήταν η δημιουργία αυτού του Μουσείου.
Με θερμά λόγια για τον δωρητή μίλησε και ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας κ. Παναγιώτης Κομηνός, εξαίροντας την μεγάλη του προσφορά στο Ιερό Προσκύνημα και το νησί εν γένει, ενώ συγκινητικά ήταν τα λόγια του ιδίου του δωρητή κ. Στάθη που ευχήθηκε να μιμηθούν και άλλοι την πράξη του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την δημιουργία του Μουσείου εργάσθηκαν αθόρυβα και με κόπο οι διοικήσεις της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας των τελευταίων ετών, τα μέλη των Επιτροπών του Ιερού Προσκυνήματος αλλά και ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων (από Κυθήρων και Αντικυθήρων) κ. Κύριλλος ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην καταγραφή και συντήρηση των ιερών αυτών κειμηλίων, ενώ ο νυν Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ με πολύ αγωνία και πατρική μέριμνα έστερξε σημαντικά στην εν λόγω προσπάθεια.
Στη συνέχεια έγιναν τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του Ιερού Προσκυνήματος τη δημιουργία της οποίας εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο σημερινός Δήμαρχος του νησιού κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας το 2013-4.
Η Βιβλιοθήκη αποτελεί μια πνευματική όαση στο Προσκύνημα της Παναγίας και ήδη εξοπλίστηκε με πολλά βιβλία θρησκευτικού και ιστορικού περιεχομένου.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ακόμα μία απόδειξη ότι το περίσσευμα ή το υστέρημα των προσκυνητών "πιάνει τόπο" ενώ ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων εξήρε τη συμβολή του κ. Δημάρχου και ανήγγειλε τον περαιτέρω εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης με νέες εκδόσεις.
Η αίθουσα που στεγάζει την Βιβλιοθήκη - Αναγνωστήριο του Ιερού Προσκυνήματος έλαβε το όνομα "Αίθουσα Ιερομονάχου Αγαθαγγέλου Καλλίγερου", ο οποίος ήταν και ο κτήτωρ του νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής κατά το 1857.Πηγή:
http://www.romfea.gr/…/10532-egkainia-mouseiou-kai-biblioth




ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΓΙΟ

 την 24-9-2016 διενεργήθηκαν έρευνες για τρίτο εικοσιτετράωρο στην περιοχή  από ξηράς με στελέχη και περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., κλιμάκιο ανδρών και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρεόπολης και οργάνων του Α.Τ. Αρεόπολης και δια θαλάσσης με ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ στις έρευνες συμμετείχαν τέσσερις (04) εθελοντές δύτες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης/Παράρτημα Λακωνίας και δύο (02) εθελοντές  δύτες παρά το γεγονός ότι στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες που δεν ευνοούσαν την διεξαγωγή των ερευνών .
Οι ανωτέρω έρευνες οι οποίες είχαν αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα πρόκειται να συνεχισθούν αύριο 25-9-2016  ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
Πηγή  http://githio-click.gr/

ADELIN WEB TV,ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ 24/09/2016

Στις 12:00  το μεσημέρι 24/09 ,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων εγκαινιάστηκε το μουσείο και η βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής ,ένας χώρος που φιλοξενεί εκθέματα μεγάλης θρησκευτικής ιστορικής αξίας

ADELIN WEB TV.ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ 24/09/2016

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα όπως αρμόζει ,με την συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών από τα Κύθηρα Αντικύθηρα και κάθε γωνιά της Ελλάδος που κατέφθασαν στο νησί ,τιμήθηκε η Προστάτιδα των Κυθήρων ,Παναγία Μυρτιδιώτισσα.
Το χρονικό του εορτασμού ξεκίνησε την παραμονή της εορτής στις 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα όπου στο χώρο του μοναστηρίου, τελέστηκε Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός ,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κυρίου Χαρίτονος και συγχοροστατούντων των παρισταμένων ιεραρχών. Ακολούθησε Ιερά αγρυπνία εις το Καθολικό της ευρέσεως της Εικόνας έως τις δύο το πρωί με πολλούς προσκυνητές.
Το πρωί ανήμερα της εορτής 24 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική λειτουργία ,προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κυρίου Άνθιμου. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας ,πέριξ της Ιεράς Μονής υπό τους ήχους της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας και της Φιλαρμονικής Ποταμού.
Στις 12:00 το μεσημέρι ,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων εγκαινιάστηκε το μουσείο και η βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής ,ένας χώρος που φιλοξενεί εκθέματα μεγάλης θρησκευτικής ιστορικής αξίας .
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρίσταντο ,οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού ,από την γειτονική Κρήτη ο Δήμαρχος Κισσάμου κύριος Σταθάκης και πάρα πολλοί κρητικοί ,ο βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κατσαφάδος, αλλά και πολλοί Βατικιώτες από τα γειτονικά Βάτικα και από την υπόλοιπη Λακωνία.
Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο και ας μας έχει υπό την σκέπην της η Παναγιά μας η Μυρτιδιώτισα!!

ADELIN 107,3 FM