Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Λάκωνες που «χάθηκαν» στο ναυάγιο του «Σάμινα»

Αρχείο ΛΤ - Τρείς ναυτικοί από τα Βάτικα μεταξύ των 81 θυμάτων
 Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000 η ελληνική κοινωνία συγκλονιζόταν από το τραγικό ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα» το οποίο βυθίστηκε ανοικτά της Πάρου, παρασύροντας στο θάνατο 81 ανθρώπους. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονταν και τρείς Λάκωνες ναυτικοί, ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του, λόγω του πνεύματος αυτοθυσίας που επέδειξε στην προσπάθειά του να διασώσει επιβάτες.
Στο φύλλο της 30ης Σεπτεμβρίου 2000 ο “ΛΤ” έγραφε τα εξής:
«Τρεις Λάκωνες ναυτικοί εργάζονταν στο μοιραίο πλοίο “Εξπρές Σάμινα” κατά το πολύνεκρο ναυάγιο του, ανοικτά της Πάρου. Ο ένας μάλιστα έχασε τη ζωή του, επιδεικνύοντας πνεύμα αυτοθυσίας.
Πρόκειται για τον 55χρονο μάγειρα Σπύρο Ηλ. Κουρκούλη, ο οποίος αρνήθηκε να φύγει, θεωρώντας καθήκον του να μείνει στο πλοίο για να σώσει επιβάτες. Και έσωσε μεν αρκετούς, ο ίδιος όμως δεν μπόρεσε τελικά να σωθεί.
Τον περισυνέλεξαν νεκρό και τον μετέφεραν στη Νεάπολη Βοιών, όπου έγινε η κηδεία του μέσα σε γενικό πένθος.
Στο μοιραίο πλοίο υπηρετούσαν δύο ακόμη Βατικιώτες ναυτικοί και συγκεκριμένα ο Σπύρος Παπαδάκης, πρώτος εξάδελφος του άτυχου Σπύρου Κουρκούλη και ο Παν. Γρύμπιλας, που διασώθηκαν.
Μάλιστα ο Σπύρος Παπαδάκης είχε μπει σε βάρκα και καλούσε τον Κουρκούλη να φύγει μαζί του, εκείνος όμως έμενε αμετακίνητος στο καθήκον και την υποχρέωση να συμβάλει στη διάσωση των επιβατών.
Έτσι τα Βάτικα θρηνούν έναν ακόμη ναυτικό τους, αλλά οι Βατικιώτες είναι υπερήφανοι για την αυτοθυσία του Σπύρου Κουρκούλη.
Ο άτυχος ναυτικός ήταν έγγαμος χωρίς παιδιά».
- See more at: http://www.lakonikos.gr

Ολα τα σχολεια μαζι στα μυρτιδια στης 31/4/1958...

Ολα τα σχολεια μαζι στα μυρτιδια στης 31/4/1958...
 Νίκος-Μαρία ΚαλλίγεροςΠαλιές φωτογραφίες από τα Κύθηρα
 Η φωτο ειναι του Σοφιου στις15 Μαϊου 1958 στα Μυρτιδια. Ειναι ολα τα δημοτικά σχολεία των Κυθηρων για τη λήξη των κατηχητικών. Ειναι τι ιερατείο με το Μητροπολίτη Μελετιο Γαλανόπουλο

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ
Τα μηχανήματα της ΜΟΜΑ έφτασαν τώρα στην γέφυρα του Ευρώτα και αναλαμβάνουν από αύριο το έργο καθαρισμού.
Παρούσα η Αντιπεριφερειάρχης που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε όλες τις πληγείσες περιοχές και παρακολουθεί το έργο αποκατάστασης.
Κυρίως παρεβρίσκεται στο Δήμο Ευρώτα και σε συνεργασία  με τον Δήμαρχο Ευρώτα παρακολουθούν τα έργα αποκατάστασης.
Την ευθύνη συντονισμού της ΜΟΜΑ έχει η Π.Ε Λακωνίας που είχε υποβάλλει και το αίτημα.
Ανάλογο αίτημα υποβλήθηκε από τον Δήμο Ευρώτα που επλήγη περισσότερο από την Θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.
Θετική εξέλιξη.....

ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΕΡΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΚΩΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ 24/9/2016


ΔΙΑΛΕΞΗ  ΠΕΡΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΚΩΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ
ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Η δύναμη της λακωνικής ομορφιάς είναι διαχρονική και αξιοσημείωτη!

Σε όλες τις ιστορικές περιόδους από την Ατλαντίδα του Πλάτωνα έως τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα και της γυναίκας του Γοργώς άλλα και την ομηρική ωραία Ελένη-την πιο όμορφη γυναίκα της ανθρώπινης Ιστορίας - η λακωνική ομορφιά εμπνέει δημιουργικά τους ιστορικούς, τους ποιητές, τους φιλοσόφους και  τους πλαστικούς χειρουργούς. 
Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2016, ανήμερα της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας, μετά από πρόσκληση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασίας , πραγματοποιήθηκε στην  κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού καταστήματος  Παπαδιανίκων  του Δήμου Μονεμβασίας, η  πολυαναμενόμενη  εμπεριστατωμένη διάλεξη του Λάκωνα πλαστικού χειρουργού Ιωάννη Λύρα, ο οποίος ήρθε με τις ιδιότητές του ως Πρόεδρος του «Εν Αθήναις εξωραϊστικού συλλόγου παραλίας  Δαιμονιάς η Αγία Μαρίνα»  και ως  μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Προξένων  στην Ελλάδα και των Ελλήνων  πλαστικών χειρουργών .

Στην ομιλία του, με θέμα: «Η δύναμη της λακωνικής ομορφιάς μέσα από τα μάτια των φιλοσόφων» ο γνωστός πλαστικός χειρουργός, με καταγωγή από την Δαιμονιά της Δημοτικής Ενότητας Ασωπού του δήμου Μονεμβασίας, ανέδειξε με χειρουργική ακρίβεια πτυχές της αισθητικής που σχετίζονται με την ομορφιά της Λακωνικής  γης και της ιστορίας της. Επιπλέον, προέβαλλε  έννοιες που απορρέουν από τη μύηση των ανθρώπων της στην απόλυτη γυναικεία  και ανδρική ομορφιά των αρχαίων σπαρτιατών ,όπως αυτή  εμφανίζεται στα λατρευτικά κέντρα της αρχαίας Σπάρτης ,της Πελλάνας και του Μυστρά ,άλλα και την μεγάλη σημασία που έδιναν οι Σπαρτιάτες  για την απόκτηση της  ευζωίας και την κατάκτηση της νοητικής και πνευματικής αθανασίας.




Ο Δρ Λύρας ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Σε όλες τις περιόδους της Παγκόσμιας Ιστορίας από την Αρχαιότητα έως το  Μεσαίωνα και από την Αναγέννηση έως  και σήμερα το είδωλο της ωραίας Ελένης αποτελούσε το πρότυπο μιας νοητικής εποπτείας που αποσκοπούσε και ακόμη αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πιο όμορφου και ποιοτικού κόσμου!  Οι ποιητές και οι φιλόσοφοι που την υποστήριξαν όπως ο Όμηρος  ,ο Πλάτωνας, ο Στησιχόρος ο Αριστοφάνης, ο Πλούταρχος, ο Παυσανίας, ο Λουκιανός, ο Σολωμός ,ο νομπελίστας Ελύτης , ο Σικελιανός, ο Γκαίτε, ο Αϊνστάιν και πρόσφατα ο Λιαντίνης,  άλλα και εκείνοι που την αρνήθηκαν  όπως ο Ευριπίδης, ο νομπελίστας  Σεφέρης και ο Καζαντζάκης, όλοι τους συμφωνούν  ότι η Σπαρτιάτισσα ωραία Ελένη συμβολίζει την ομορφιά του Θεού, είναι ο νους και ο νόμος της φύσης και ταυτόχρονα η εμπειρική ραχοκοκαλιά  που μπορεί ως καταλύτης να στηρίξει την νοητική αναμόρφωση του κόσμου μας. Και εμείς οι πλαστικοί χειρουργοί βοηθάμε καθημερινά με τις τεχνικές μας και  την ιατρική φιλοσοφία μας τις γυναίκες του κόσμου να έχουν μιαν ακόμη ευκαιρία, σαν την ωραία Ελένη, να εμπνεύσουν τις ψυχές μας  και ο Δρ Λύρας συνέχισε: « Η διανοητική συναίσθηση της ομορφιάς είναι θείο δώρο και βοηθά τον άνθρωπο να κατακτήσει την αληθινή αρετή που είναι εν τέλει η Αθανασία μέσα από την  Αναγέννηση. Και όλα αυτά ξεκίνησαν από τη δίκη μας Λακεδαιμόνια Σπάρτη!» .
       
Την εκδήλωση  άνοιξαν με χαιρετισμούς  ο Δήμαρχος Μονεμβασίας  Ηρακλής Τριχείλης και ο βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος  Δαβάκης. Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μονεμβασίας Γιώργος Βουνελάκης και Ζωή Ρεπαπίνου, η περιφερειακή σύμβουλος Ματούλα Μπελεγρή ,οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων  Δαιμονιάς Λάμπρος Σαρμπάνης ,Ασωπού Μαριάννα Σταθάκη και Πακίων Μιχάλης Καρούνης, ο τ. δημοτικός σύμβουλος δασολόγος και ιστορικός της Δαιμονιάς Δημήτρης Λύρας, που ήρθε για την εκδήλωση από την Τρίπολη, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης, η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Μονεμβασίας Χρυσάνθη Μανιατάκη και από τον πολιτιστικό σύλλογο « Η Αγία Μαρίνα» , ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τσάκωνας.  Επίσης παρευρέθησαν πολλοί γιατροί και άλλοι επιστήμονες,  μέλη πολιτιστικών  συλλόγων της Λακωνίας καθώς και πλήθος όμορφων γυναικών που προσήλθαν από όλες τις γωνιές και όλες τις πόλεις της Λακωνικής γης για να ακούσουν τον ομιλητή. Σε όλους τους παρευρισκόμενους ο Δρ. Ι. Λύρας δώρισε αντίτυπα του βιβλίου του «το μυστικό της Βραζιλιάνικης ομορφιάς» σημειώνοντας με χιούμορ  ότι αυτή μόνο με την Σπαρτιάτικη ομορφιά θα μπορούσε να συγκριθεί.
Ακολούθησε πολύ ζεστή συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από τις νέες τεχνικές πλαστικής αισθητικής χειρουργικής που ο Δρ. Λύρας σχεδίασε και χρησιμοποιεί.  Όλοι ζήτησαν η εκδήλωση αυτή να επαναληφθεί σύντομα.
 Την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση οργάνωσε με περισσή φροντίδα η Δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Μονεμβασίας ,  Παναγιώτα Αλειφέρη  η οποία και έκανε την εισαγωγή διαβάζοντας το πλούσιο βιογραφικό του καλεσμένου, Δρ Γιάννη Λύρα.




Το κρουαζιερόπλοιο ''ASTORIA'' αγκυροβόλησε σήμερα στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου κατέφθασε στο Γύθειο το κρουαζιερόπλοιο ''ASTORIA''
Το ASTORIA πλεύρισε  το λιμένα του Γυθείου στις 09:00 το πρωί. Λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται στο λιμένα του Γυθείου, η απόβαση των επισκεπτών πραγματοποιήθηκε με τις λεγόμενες «λάντζες». Το εν λόγω κρουαζερόπλοιο μεταφέρει 375 επιβάτες και κατέπλευσε στο λιμάνι της πόλης μας από το Κατάκολο.Απέπλευσε λίγο μετά τις 14:00 με προρισμό το Ηράκλειο Κρήτης
 http://githio-click.gr/

Κατακύρωση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της αρ . 2/2016 Διακήρυξης Επιμέρους Διαγωνισμού {Απόσπασμα}

Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών της  η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα αποφασίζει:

Π.ΚΑΛΟΓΕΡΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ (ΒΑΤΙΚΑ)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΙΝΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ !!!
Με τα έμπειρα συνεργεία μας και δικό μας εξοπλισμό,αναλαμβάνουμε με πλήρη οργάνωση τη συγκομιδή ελαιοκάρπου σας και όλες τις περαιτέρω διαδικασίες.
Διεκπεραιώνουμε παντός τύπου γεωργικές εργασίες διαθέτοντας τρακτέρ τελευταίας τεχνολογίας και τα πιο υπερσύγχρονα μηχανήματα όπως καταστροφέα υπερβαρέου τύπου για τον θρυμματισμό των κλαδιών η της πέτρας,συλλέκτη κλαδιών για την συγκέντρωση τους από περιορισμένο σε υπαίθριο έδαφος για καύση της ύλης με συλλογή απο 5 εως και 10 στρεμμάτων την ώρα,ψεκαστικό για τα χόρτα η τους ελαιώνες σας,καλλιεργητή για το όργωμα των χωραφιών σας εξειδικευμένο στην καλύτερη φύτρωση της σποράς για μικρές και μεγάλες εκτάσεις,φρέζα βαρέως τύπου ρυθμιζόμενη από 5εως και 22 εκατοστά βάθος και αλέτρι με επιθυμητή επιλογή άρωσης εως και 50 εκατοστά βάθος.
Επίσης παρέχουμε χύμα η συσκευασμένο βιολογικό λίπασμα απο κοπριά αρίστης ποιότητας.
Τέλος προμηθεύουμε εξαιρετικής διαλογής καυσόξυλα για το τζάκι η την σόμπα σας.
Όλες μας οι εργασίες γίνονται νόμιμα με όλα τα επίσημα παραστατικά έγγραφα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6934163961 και 6985887059
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΙΝΗΣ ΒΑΤΙΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ 28-09-16 ΕΩΣ 31-10-16


Μανώλης Αντωνάκος, Γενικός Γραμματέας Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου

Οι φωστήρες τέτοιων ιδεών ας διάβαζαν πρώτα το Σύνταγμα

Σύνταγμα του Κράτους 

'Άρθρο 102 - (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης)1. Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Υπέρ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης συντρέχει τεκμήριο αρμοδιότητας για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων. Νόμος καθορίζει το εύρος και τις κατηγορίες των τοπικών υποθέσεων, καθώς και την κατανομή τους στους επί μέρους βαθμούς. Με νόμο μπορεί να ανατίθεται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης η άσκηση αρμοδιοτήτων που συνιστούν αποστολή του Κράτους.

2. Oι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Oι αρχές τους εκλέγονται με καθολική και μυστική ψηφοφορία, όπως νόμος ορίζει.
3. Με νόμο μπορεί να προβλέπονται για την εκτέλεση έργων ή την παροχή υπηρεσιών ή την άσκηση αρμοδιοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης αναγκαστικοί ή εκούσιοι σύνδεσμοι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που διοικούνται από αιρετά όργανα.

4. Το Κράτος ασκεί στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης εποπτεία που συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας και δεν επιτρέπεται να εμποδίζει την πρωτοβουλία και την ελεύθερη δράση τους. O έλεγχος νομιμότητας ασκείται, όπως νόμος ορίζει. Πειθαρχικές ποινές στα αιρετά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτός από τις περιπτώσεις που συνεπάγονται αυτοδικαίως έκπτωση ή αργία, επιβάλλονται μόνο ύστερα από σύμφωνη γνώμη συμβουλίου που αποτελείται κατά πλειοψηφία από τακτικούς δικαστές, όπως νόμος ορίζει.

5. Το Κράτος λαμβάνει τα νομοθετικά, κανονιστικά και δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για την εξασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας και των πόρων που είναι αναγκαίοι για την εκπλήρωση της αποστολής και την άσκηση των αρμοδιοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης με ταυτόχρονη διασφάλιση της διαφάνειας κατά τη διαχείριση των πόρων αυτών. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την απόδοση και κατανομή, μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των φόρων ή τελών που καθορίζονται υπέρ αυτών και εισπράττονται από το Κράτος. Κάθε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από κεντρικά ή περιφερειακά όργανα του Κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση συνεπάγεται και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τον καθορισμό και την είσπραξη τοπικών εσόδων απευθείας από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.Αυτά αναφέρει το Σύνταγμα της Ελλάδας για τη λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χώρα μας.

Δυστυχώς όμως όταν η σκοπιμότητα συναντά τη προχειρότητα τότε έχουμε ενέργειες σαν αυτές που ξεσήκωσαν το σύνολο των φορέων της αυτοδιοίκησης αφού επιχειρήθηκε η κατάργηση του αυτοδιοίκητου. 
Οι φωστήρες λοιπόν τέτοιων ιδεών αν διάβαζαν πρώτα το Σύνταγμα δεν θα σκέπτονταν καν να προβούν σε τέτοιο ατόπημα .
 http://airetos.gr/

Οι Λάκωνες του Μόντρεαλ στο πλευρό των ιδρυμάτων της μητρόπολης

Εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της ιεράς μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης θα λάβει χώρα στο Μόντρεαλ του Καναδά, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Λακωνικών Συλλόγων Μόντρεαλ. Την εκδήλωση θα φιλοξενήσει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 14.00′ το κέντρο «Palace» του μεσσήνιου κ. Νικολάου Τσαντά και των συμπατριωτών μας κ. Θεοδώρου Νικηφόρου από την Παντάνασσα και κ. Μιχαήλ Δρίβα από τη Ρειχιά, οι οποίοι προσφέρουν το χώρο και τα προσφερόμενα εδέσματα εντελώς δωρεάν.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με τη διεύθυνση του κέντρου «Palace» και συγκεκριμένα με τον κ. Θεόδωρο Π. Νικηφόρο στο τηλέφωνο +1514 688 1060, καθώς και με το συμπατριώτη μας, μέλος της ομοσπονδίας κ. Νικόλαο Δ. Καπελέρη στο τηλέφωνο +1514 7819381, οι οποίοι ήταν και οι εμπνευστές της εκδήλωσης.
 http://www.laconialive.gr/
(με πληροφορίες από monemvasianews.gr)

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ευχαριστήριο μήνυμα του Δήμου Ευρώτα

Ο πρόεδρος και το δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται με αυταπάρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων από την πλημμύρα που έπληξε το δήμο μας την 7/9/2016.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, κρατικές και περιφερειακές, που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους του δήμου μας και κυρίως το εργατοτεχνικό προσωπικό, που χωρίς να φείδονται προσπαθειών, με θαυμαστή αυταπάρνηση, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τη θεομηνία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διάσωση ανθρώπων και περιουσιών.
Στις κρίσιμες στιγμές που δοκιμάζονται οι αντοχές, οι ανοχές και η ανθρωπιά μας επέδειξαν όλοι μέγιστο βαθμό αλληλεγγύης και συνέβαλαν στην άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της ζωής στις πληγείσες περιοχές.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου
Σωτήριος Χ. Μένεγας

Συναυλία της Μπάντας της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην Χώρα

Η Μπάντα της Πολεμικής μας Αεροπορίας μάγεψε την Κυριακή το βράδυ το Τσιρίγο! Υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Αλέξανδρου Λιτσαρδόπουλου ακούσαμε εξαιρετικά τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, του ελληνικού κινηματογράφου και κορυφαίων Ελλήνων συνθετών μέσα από τις φωνές καταπληκτικών τραγουδιστών. 

Η πλατεία της Χώρας κατάμεστη, γεγονός άκρως ενθαρρυντικό για τις τουριστικές προοπτικές του νησιού καθώς σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον Οκτώβρη.

 
Θερμές ευχαριστίες στον Αρχηγό Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχο (Ι) κ. Χρήστο Βαίτση για την έγκριση αποστολής της Μπάντας με αφορμή την εορτή της Παναγίας, στους πλοιοκτήτες του πλοίου ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ κ. Τουρλομούση και κ. Τσαιλά για την δωρεάν μεταφορά της Μπάντας και στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας για την κάλυψη των δαπανών διαμονής των 40 μελών της.


Θερμές επίσης ευχαριστίες στον Βαλέριο Καλοκαιρινό για την κάλυψη της εκδήλωσης και την τεχνική του βοήθεια καθ' όλες τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και τις τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που πάντα προβάλουν τις δημοτικές εκδηλώσεις ως χορηγοί επικοινωνίας και προβολής, στον Σύλλογο των Φρατσίων που παραχώρησε τους πάγκους και στους Ανδρέα Τραβασάρο, Στάθη Γουναρίδη και Γιάννη Χαραντζά που τους μετέφεραν, στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Κυθήρων κ. Δημήτρη Καλλίγερο και τους υπαλλήλους του Δήμου που συντόνισαν τα διαδικαστικά της εκδήλωσης και φυσικά στο πολυπληθές κοινό που για ακόμα μία φορά αγκάλιασε και στήριξε τις πολιτιστικές προσπάθειες του Δήμου μας, που προβάλουν το νησί μας και δίνουν μια σημαντική υπεραξία στον τόπο μας.
------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
------------------------------------------

Ενημέρωση από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Νήσων Π. Χατζηπέρο, σχετικά με το καλώδιο Κρήτης - Πελόποννήσου

Κύριε Λαμπρινίδη καλημέρα σας,
 
Αναφορικά με το σημερινό άρθρο σας «Το καλώδιο της Κρήτης και πάλι στο προσκήνιο….», με δεδομένο το γεγονός του οριακού ενεργειακού ισοζυγίου στα νησιά των Κυθήρων και των Αντικυθήρων και ενόψει όλων των προγραμμάτων που εκπονεί η Περιφέρεια (βιολογικοί καθαρισμοί, αφαλατώσεις κλπ) εξαιτίας των οποίων οι ανάγκες σε ενέργεια θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Νήσων Π. Χατζηπέρος έχει πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών με φορείς των ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ προκειμένου να επιτευχτεί  ο σωτήριος στόχος της διπλής τροφοδότησης των νησιών. 



Δυστυχώς σοβαρά οικονομοτεχνικά προβλήματα –τεχνικά χαρακτηριστικά του μεταφερόμενου ρεύματος κ.α.- τα οποία δεν διαφαίνεται να επιλύονται. 

Το θέμα είναι σοβαρό και εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις
-----------------------------------------------------------
Ιδιαίτερο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

Επίθεση με βόμβες και μολότοφ στην Αστυνομική Δ/ νση Λακωνίας!

Επίθεση με γκαζάκια και εκρηκτικούς μηχανισμούς σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας στη Σπάρτη!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του “ΛΤ” στις 3.25΄ πμ της Δευτέρας, εξερράγησαν πέντε(!) αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι αποτελούνταν από γκαζάκια που ήταν προσκολλημένα σε μπιτόνια βενζίνης. Παράλληλα, άγνωστοι φέρονται να πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ προς το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης από το λόφο του Ξενία.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από 1,5 μήνα περίπου είχαν γίνει οι συλλήψεις των κατάδικων Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη στη Σπάρτη.
Διαβάστε νεότερα αργότερα
- See more at: http://www.lakonikos.gr