Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Πρόκληση του δημάρχου Άγκυρας που ζητά… μέχρι και τα Κύθηρα (φωτο)

Εκτός ελέγχου ο δήμαρχος της Άγκυρας, Melih Gokcej, δίνει συνέχεια στην τουρκική προκλητικότητα αναφορικά με τα νησιά του Αιγαίου.
Λίγα 24ωρα μετά την ανακίνηση του – ανύπαρκτου – ζητήματος της συνθήκης της Λωζάνης, ο δήμαρχος της Άγκυρας με μία εμπρηστική του τοποθέτηση διεκδικεί για την Τουρκία όλα τα νησιά του Αιγαίου, φτάνοντας μέχρι… την Εύβοια και τα Κύθηρα.
Ο Gokcej ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter χάρτη με όλα τα ελληνικά νησιά σε έντονο μπλε χρώμα και έγραψε:
«Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάνης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα…Και υπάρχουν κάποιοι που ξεδιάντροπα λένε πως επρόκειτο για επιτυχία…»
 http://www.tribune.gr/

ΚΥΘΗΡΙΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Ως γνωστόν η περίπυστoς Ιόνιος Ακαδημία ιδρύθηκε το 1824 στην Κέρκυρα, στην πρωτεύουσα της Ιονίου Πολιτείας, στα πλαίσια του μεγαλεπήβολου και πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος του φιλέλληνα κόμη του Γκίλφορδ. Λειτούργησε 40 χρόνια και είναι το πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στον Ελλαδικό χώρο με ανυπολόγιστη πνευματική ακτινοβολία. Ένα χρόνο μετά την Ένωση, το Δεκέμβριο του 1865 η Ακαδημία έκλεισε με Βασιλικό Διάταγμα. Πολλοί Κυθήριοι σπούδασαν στην Ιόνιο Ακαδημία, και στο Ιεροδιδασκαλείον της Κέρκυρας, όπως ο Αγαθάγγελος Καλλίγερος, ο Ηγούμενος των Μυρτιδίων και ο Κύριλλος Κεντρωτής, Ηγούμενος στον Εγκρεμνό και καθηγητής στο δευτερεύον σχολείο. Από τους τελευταίους χρονολογικά είναι ο Ιωάννης Δαρμάρος του Γεωργίου, διαπρεπής Κυθήριος δικηγόρος, ο οποίος έλαβε το πτυχίο της Νομικής Σχολής το 1864. Το πτυχίο του έχει τη σφραγίδα από το «Αρχοντείον της Παιδείας» δηλ. την Πρυτανική Αρχή με την υπογραφή του Πρύτανη Αντωνίου Πολυλά. Οι καθηγητές της Νομικής που υπογράφουν είναι ο Αναστάσιος Λαζαράτος, ο Σπυρίδων Μουστοξύδης, ο Όθων Πυλαρινός και ο Ιωάννης Βραχλιώτης. Ο Δαρμάρος από τα πλέον ευυπόληπτα άτομα της εποχής του, έζησε στα Κύθηρα εξασκώντας τη δικηγορική. Πέθανε το 1904 και ετάφη στο κοιμητήριο του Αγίου Μηνά στη Χώρα. Στην επιτύμβια πλάκα είναι χαραγμένο "ΕΔΩ ΤΙΜΩΝ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗΝ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΕΝ ΗΡΕΜΙΑ ΕΛΗΞΕΝ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΤΟΥ ΒΙΟΝ"
Eleni Harou

ADELIN WEB TV.ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ


Τη Τετάρτη 5/10 θα ηχήσουν οι σειρήνες του πολέμου

Άσκηση ''Παρμενίων 2016''
Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, κατά την άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ- 2016», θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Επικράτεια, δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, όπως παρακάτω: Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό, ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

SOS για την χερσόνησο του Μαλέα:Στις 3000 οι υπογραφές

ΟΧΙ στους πυλώνες και τα δίκτυα υψηλής τάσης, ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες
Εμείς οι υπογράφοντες εκπέμπουμε S.O.S. για την περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας, διότι απειλείται από τον σχεδιασμό του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ, εταιρεία θυγατρική της ΔΕΗ), ο οποίος προκρίνει την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο μέσω δικτύων υψηλής τάσης και πυλώνων κατά μήκος του Δήμου μας.
Λαμβάνοντας υπόψιν:
τις αρνητικές για τον συγκεκριμένο σχεδιασμό αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
το κείμενο διαμαρτυρίας των δεκάδων κοινωνικών φορέων και συλλόγων που έχει αποσταλεί προς τα Υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες
τις έντονες αντιδράσεις των δημοτών του Δήμου Μονεμβασίας κατά την πρόσφατη ενημέρωση από τους θεσμικούς φορείς του ΑΔΜΗΕ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Νεάπολη, 25 Ιουλίου 2016)
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ προς πάσα κατεύθυνση τα εξής:
Ο «βιασμός» του ιστορικού τοπίου με δίκτυα και πυλώνες υψηλής τάσης, αλλά και τα αιολικά «πάρκα» που εξ αντικειμένου θα ακολουθήσουν (τα οποία αντιμάχεται χρόνια η τοπική κοινωνία), θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων, την ποιότητα της ζωής τους, το περιβάλλον και την ήπια αγροτική και τουριστική οικονομία της περιοχής. Που ήδη έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα της 17ης Ιουλίου του 2015.
Ο ενεργειακός εφοδιασμός της Κρήτης, εάν αυτό είναι το ζητούμενο, μπορεί κάλλιστα να εξυπηρετηθεί με ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ εντελώς της χερσονήσου του Μαλέα, που αποτελεί υπό κήρυξιν Περιφερειακό Πάρκο και «Τοπίο Διεθνούς Εμβέλειας».
Οι «πυλώνες» του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής του Δήμου Μονεμβασίας ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ με δίκτυα και πυλώνες υψηλής τάσης και ανεμογεννήτριες.
Δεν θα δεχθούμε την καταστροφή του τόπου μας.

 http://ant1south.gr/