Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 15 ΚΑΙ Ι6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

          megalokonomouΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

Τό  Σάββατο 15 Ὀκτωβρίου 2016 στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί τήν Κυριακή 16 Ὀκτωβρίου 2016 στόΛεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο Κεραμωτοῦ, περί ὥραν 7 μ.μ., θά γίνῃ ἡ μηνιαία Σύναξις τῆς Σχολῆς Γονέων καί Κηδεμόνων. 
Ὁμιλήτρια ἡ Καθηγήτρια Θεολόγος τοῦ Λυκείου Κυθήρων
 κ.Ἑλένη Μεγαλοκονόμου-Σοφίου
μέ θέμα
«Τή γλῶσσα μου ἔδωσαν Ἑλληνική» Ὁδυσσέας Ἐλύτης.
Ποιά εἶναι ἡ προσωπική καί συλλογική εὐθύνη μας γιά τήν διαφύλαξη καί διατήρηση τῆς γλώσσας.
Παρακαλοῦνται καί προσκαλοῦνται οἱ Ἀρχές καί φορεῖς τῆς νήσου μας, οἱ ἀγαπητοί Γονεῖς καί Κηδεμόνες καί ὅλοι οἱ συμπολίτες μας νά παρευρεθοῦν στίς συνάξεις αὐτές.
Μετά τήν ὁμιλία θά ἀκολουθήση ἐνδιαφέρουσα συζήτησις ἐπί τοῦ θέματος.
Μετ' εὐχῶν.
Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ   † Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ (ΒΥΘΟΥΛΑ).


Μετά από επίμονες προσπάθειες πολλών χρόνων του Σπηλαιολογικού τμήματος ΤΟ.Τ.Β.Ε Θεσσαλονικής ανευρήθη το 2013 το μικρό Σπηλαιοεκκλησάκι ΑΓ.Αρτέμιος σε μια δύσβατη περιοχή του Βύθουλα στον Ποταμού . Το 2015 ομάδα κατοίκων της περιοχής καθαρισε το μονοπάτι από τον Βύθουλα που οδηγεί στην Σπηλιά και παρράλληλα εντόπισε ευκολώτερη πρόσβαση από τα Κουφάρικα .Ο ιερέας του Ποταμού κύριος Πετρος Μαριάτος με την βοήθεια ενοριτών κατάφερε να δημιουργήσει συνθήκες ευκολότερης πρόσβασης και σήμερα τελέστηκε η πρώτη θεία λειτουργία μετά από δεκάδες χρόνια που ηταν
εξαφανισμένο.Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην ανεύρεση του Ναού .Όσους εργάστηκαν για την αναδειξή του .Όσους συμμετείχαν στην θεία λειτουργία και τίμησαν τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων που εργάστηκαν σκληρά για να έρθει στο φως άλλο ενα μνημείο του πολιτισμού .Ενα ορόσημο Πίστης του ανθρώπου στον αγώνα του για την επιβίωση . Ας είναι βοήθεια όλων η Χάρις του Αγίου Αρτεμίου .


βασίλης γελάνθης

Δαβάκης σε Σπίρτζη: “Ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα υποδομών στις πληγείσες περιοχές της Λακωνίας”

Με αφορμή το «πάγωμα» σημαντικών έργων υποδομών που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στις πληγείσες περιοχές του νομού, ο βουλευτής ΝΔ Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.
Μέσω αυτής ο κ. Δαβάκης επισημαίνει στον αρμόδιο υπουργό ότι με την ψήφιση του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις έχουν μπλοκάρει όλες οι προμήθειες του δημοσίου και κυρίως των δημοσίων έργων, εξαιτίας της καθυστέρησης στην έκδοση των διοικητικών πράξεων και των ψηφιακών υποδομών που απαιτούνται. Μεταξύ άλλων αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του δήμου Μονεμβασίας, ο οποίος από τις αρχές Αυγούστου προσπαθεί να δημοπρατήσει στη ΔΕ Βοιών αντιπλημμυρικά και αντικατολισθητικά έργα που είναι αναγκαία μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου του 2015.
Ο βουλευτής ζητά λοιπόν την παρέμβαση του κ. Σπίρτζη, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να ξεκινήσουν άμεσα τα αναγκαία έργα.
 http://www.laconialive.gr/

BATIKA.Μήνυση για λαθροθηρία

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου δύο ομοσπονδιακοί φύλακες θήρας, κατά τη διάρκεια νυχτερινής τους υπηρεσίας στην περιοχή Ελαφονήσου, εντόπισαν ηχομιμητική συσκευή (κράχτη) η οποία είχε τοποθετηθεί για παράνομο κυνήγι ορτυκιών. Στο σημείο όπου είχε τοποθετηθεί ο κράχτης εμφανίστηκε ένα άτομο που παραδέχθηκε στον φύλακα ότι η συσκευή τού ανήκει και την είχε τοποθετήσει για να κυνηγήσει ορτύκια. Επιπλέον, στο όχημά του οι φύλακες θήρας εντόπισαν ένα κυνηγετικό όπλο δεμένο και εκτός θήκης, το οποίο αρνήθηκε να παραδώσει, ενώ στη συνέχεια τους έδωσε ψευδή στοιχεία με σκοπό να τους παραπλανήσει. Με τη βοήθεια του αστυνομικού τμήματος Μολάων βεβαιώθηκαν τα στοιχεία του ανωτέρω άνδρα και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για απόστρατο αστυνομικό.
Οι ομοσπονδιακοί φύλακες υπέβαλαν μήνυση εναντίον του για κατοχή και χρήση ηχομιμητικής συσκευής, παράνομη μεταφορά όπλου εκτός θήκης, απείθεια και ψευδή στοιχεία ταυτοπροσωπίας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.
 http://www.laconialive.gr/

10 Οκτωβρίου 2016 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

10 Οκτωβρίου 2016
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
1 ΣΤΟΥΣ 4 ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΨΥΧΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ
Τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν πως η ψυχική υγεία μας αφορά όλους και χρειάζεται την προσοχή και τη φροντίδα μας καθώς συνδέεται άρρηκτα με τη σωματική.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 1 στους 4 συμπολίτες μας είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της ζωής του, και 1 στους 5 εφήβους στην Ευρώπη αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα τουλάχιστον σε κάποιο στάδιο της εφηβείας, ενώ 3/4 των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων αναφέρουν τον κίνδυνο εκδήλωσης ενός τουλάχιστον ψυχοκοινωνικού προβλήματος στο χώρο εργασίας (πηγή: EU-OSHA).


-- 

Dr.ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Δ. ΜΑΡΙΟΛΗΣ
Γενικός / Οικογενειακός Ιατρός
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής
Διευθυντής
Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Μάνης
Τηλ.: 2733 -360011, -051242, -051259
Fax:  2733 -360025   
E-mail: amariolis@gmail.com
  -  hcareopolis@gmail.com

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Πληρ. : Νίκος Ι. Κουφός
Τηλ. : 6932370777
 ΣΠΑΡΤΗ                                                                   Σπάρτη, 9 Οκτωβρίου 2016


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λακωνίας, ( ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – Κινήσεις Πολιτών ),  ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016,  και ώρα 7. 00΄ μ.μ.   πραγματοποιεί ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Sparta Inn » ( Θερμοπυλών 109), στη Σπάρτη.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πολιτική εισήγηση από το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρη Καρύδη, καθώς και ομιλία για τον πολιτικό και οργανωτικό προγραμματισμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από τον Γραμματέα της Πολιτικής Οργανωτικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κώστα Ασκούνη.

Καλούμε όλα τα Μέλη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς και τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες  της Λακωνίας, να συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση, συμβάλλοντας έτσι στην ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.  Η δημιουργία ενός αυτόνομου, ενιαίου  και ισχυρού φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρας και την έξοδό της, από την κρίση και τα μνημόνια.


ΓΙΑ ΤΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ