Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Τοπικοί και χρονικοί περιορισμοί αλιείας

Τοπικές και χρονικές απαγορεύσεις
Το Λιμεναρχείο Γυθείου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους αλιείς για τις τοπικές και χρονικές απαγορεύσεις αλιείας στην περιοχή ευθύνης του. Ακολουθεί η ανακοίνωση:
1) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ Η ΑΛΙΕΙΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗΕΝΤΟΣ ΚΑΙ 0.5 ΝΜ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΩΝ ΟΡΜΩΝ ΕΛΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΑΪ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΛΑΚΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
2) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ Η ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΝΟΗΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΦΑΡΟΥ ΝΗΣΟΥ ΚΡΑΝΑΗΣ ΚΑΙ ΒΑ ΓΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ
3) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΛΙΕΙΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 2νμ ΚΑΤΆ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΆΘΕ ΕΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΚΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΠΑΓΑΝΕΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΟΡΜΟΥ ΞΥΛΙ
4) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΛΙΕΙΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΑ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ 3 Ν.ΜΙΛΙΩΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ
5) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΛΙΕΙΑ ΜΕ ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ Η ΟΣΤΡΑΚΑΛΙΕΙΑ Η ΣΠΟΓΓΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΙΕΙΑ ΜΕ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΟΡΜΙΣΚΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΝΤΗΛΟΥ
6) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΛΙΕΙΑ ΜΕ ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ Η ΟΣΤΡΑΚΑΛΙΕΙΑ Η ΣΠΟΓΓΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΙΕΙΑ ΜΕ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΛΤΑΚΙΟΥ ΤΡΙΝΑΣΟΥ
7) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΛΙΕΙΑ ΜΕ ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ Η ΟΣΤΡΑΚΑΛΙΕΙΑ Η ΣΠΟΓΓΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΙΕΙΑ ΜΕ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΥΤΡΑΣ
Ο Λιμενάρχης Γυθείου
Πλωτάρχης Λ.Σ. Γιαννουράκος Παναγιώτης

- See more at: http://githio-click.gr/

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πρόσληψη πέντε (5) Εργατών Γενικών Καθηκόντων για το μήνα Νοέμβριο

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας ανακοινώνει την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού έως πέντε (5) ατόμων για το μήνα Νοέμβριο στη Δημοτική Ενότητα Μονεμβασίας.
Η απασχόληση αφορά έως και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο, το χρονικό διάστημα από 21/11/2016 έως 25/11/2016 προκειμένου να καλυφθούν πρόσκαιρες και κατεπείγουσες ανάγκες των υπηρεσιών.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων δύο (2) ημέρες από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου.
Περισσότερη πληροφόρηση στην ανακοίνωση της υπηρεσίας

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 1:30 μ.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου με τα παρακάτω θέματα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων:
1. Περί χορήγησης ή μη ανανέωσης άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων με παράταση ωραρίου για το κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΜΠΑΡ» ιδιοκτησίας του κ. Αναγνωστόπουλου Αθανασίου του Δημητρίου , στην Τοπική Κοινότητα Αγίων Αποστόλων της Δ.Ε. Βοιών , του Δήμου Μονεμβασίας.
2. Περί τροποποίησης της υπ΄αριθ.256/2011 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου: «Περί καθορισμού του χώρου διενέργειας λαϊκών αγορών και εγκρίσεως κανονισμού λειτουργίας αυτών».
3. Περί οριστικής ή μη αφαίρεσης άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για το κατάστημα «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ) ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΜΠΑΡ) » , ιδιοκτησίας της εταιρείας «Κ. ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΗΣ – Μ. ΤΖΑΝΑΚΟΣ Ο.Ε.» στην Δημοτική Κοινότητα Νεαπόλεως , της Δ.Ε. Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας .

Μονεμβάσια 1936

Περιφερειακό Συμβούλιο: Δημιουργία κόμβου εισόδου στους Μολάους και χρηματοδοτήσεις για οδικά έργα της Λακωνίας

Η 18η τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 16.00′ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Έγκριση τροποποίησης τεχνικού προγράμματος και ένταξη του έργου “Μελέτη φράγματος Ελληνοεκκλησιάς”, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Εισηγητής ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” κ. Νίκος Γόντικας.
2. Επερώτηση του περιφερειακού σύμβουλου κ. Δημήτριου Δολτσινιάδη, με θέμα “Σύστημα προστασίας καλλιεργειών των αντιχαλαζιακών δικτύων”.
3. Επερώτηση του περιφερειακού σύμβουλου κ. Παναγιώτη Γατσόπουλου, με θέμα “Συντήρηση και ανάδειξη «των υπογείων» του δικαστικού μεγάρου Τρίπολης”.
4. Ενημέρωση για το 42ο τακτικό συνέδριο της ΕΝΠΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 22/10/2016. (εξ αναβολής) (Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ελένη Παναγιωτοπούλου)
5. Έγκριση 11ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2016. ( Άγγελος Παπαγγελόπουλος)
6. Σχετικά με την προμήθεια ασθενοφόρων και τις ελλείψεις στον στόλο του ΕΚΑΒ. (εξ αναβολής) (Παναγιώτης Αλευράς)
7. Έγγραφο των υπαλλήλων του ΙΓΜΕ και αίτημα στήριξης από το περιφερειακό συμβούλιο για τη μη υποβάθμιση του Οργανισμού. (εξ αναβολής) (Κων/να Νικολάκου)
8. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου με τίτλο “Δημιουργία κόμβου εισόδου στην πόλη των Μολάων, βελτίωση των υφιστάμενων έργων οδοποιίας και έργα διευθέτησης της ροής των υδάτων τοπικού ρέματος στη ΔΚ Μολάων”. (εξ αναβολής) (Αδαμαντία Τζανετέα)
9. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ιεράς μονής Καλαμίου και της Πελοπόννησος ΑΕ Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ για την πράξη “Αποκατάσταση ιεράς μονής Καλαμίου” στην ΠΕ Αρκαδίας. (εξ αναβολής) (Ευάγγελος Γιαννακούρας)
10. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της “Πελοπόννσησος ΑΕ” Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ για την υλοποίηση της πρότασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ΠΕ Αρκαδίας “Μελέτη για την αξιοποίηση και ανάδειξη υφιστάμενων περιπατητικών μονοπατιών και ειδικών διαδρομών ποταμών Λουσίου και Αλφειού και περιοχής Λυκαίου όρους”. (Ευάγ. Γιαννακούρας)
11. Έγκριση θέσπισης παγίων χορηγημάτων καθαριότητας για τις υπηρεσίες της ΠΕ Κορινθίας, για το οικονομικό έτος 2017. (Πελοπίδας Καλλίρης)
12. Αποδοχή προϋπολογισμού του εγκεκριμένου έργου Aristol Interreg Mediteranean, με συντονιστή φορέα τον ΕΟΕΣ Εύξεινη πόλη – Δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων για βιώσιμη ανάπτυξη, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνέχεια της αριθμ. 425/27-10-2015 απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου. (Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση)
13. Έγκριση 2ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του έργου 2014ΕΠ52600024 “Συντήρηση – βελτίωση επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου ΠΕ Μεσσηνίας” και ένταξη νέου υποέργου. (Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση)
14. Έγκριση 5ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ιδίων πόρων έτους 2016, της ΠΕ Μεσσηνίας. (Ελ. Αλειφέρη – Καραθανάση)
15. Έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020 της β΄ φάσης (έργο phasing) του έργου “Βελτίωση οδού Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας κατά τμήματα”. (Αδ. Τζανετέα)
16. Έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020 του έργου “Επαρχιακός δρόμος Σκούρα – Γεράκι”. (Αδ. Τζανετέα)
 http://www.laconialive.gr/

Η Πυροσβεστική Σπάρτης τίμησε τους ηρωικώς πεσόντες Γκάτσο, Δούνια και Καστρή

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του αείμνηστου διοικητή της Ηλία Γκάτσου στον Ταΰγετο πραγματοποίησε η πυροσβεστική υπηρεσία Σπάρτης το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, τιμώντας την ημέρα μνήμης των ηρωικών πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Ο διοικητής της ΠΥ Σπάρτης τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «[…] Η σημερινή ημέρα μνήμης αλλά και βαθιάς περισυλλογής σε εποχές δύσκολες για την πατρίδα μας μάς υποχρεώνει όλους να αναλογιστούμε με σεβασμό την αξία της θυσίας αυτών των ανθρώπων για τον συνάνθρωπό τους. Μας υποχρεώνει επίσης να αντιληφθούμε πως η αίσθηση της απώλειας καθίσταται εντονότερη, όταν οι συνάδελφοι έπεσαν στο καθήκον ανιδιοτελώς, υπερβαίνοντας τις ίδιες τους τις δυνάμεις, πολεμώντας τα φυσικά φαινόμενα με αυταπάρνηση, προκειμένου να προστατέψουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.
Τρεις απ’ τους ήρωες που σήμερα τιμούμε άφησαν τη τελευταία τους πνοή στη λακωνική γη. Πώς θα μπορούσε άλλωστε αυτή η περήφανη και με ιστορία χιλιάδων ετών γη, η γη του Λεωνίδα και των άλλων γενναίων, να λείπει σ’ ένα προσκλητήριο ηρώων; 
Ο αντιπύραρχος Ηλίας Γκάτσος, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών,
ο εποχικός πυροσβέστης Κωνσταντίνος Δούνιας, έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού,
ο αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής, έγγαμος[…]».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμότατος πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μπλάθρας, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο διοικητής του ΚΕΕΜ ταξίαρχος Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, εκπρόσωπος του αστυνομικού διευθυντή Λακωνίας, βετεράνοι πυροσβέστες, καθώς και συγγενείς του αείμνηστου αντιπύραρχου Ηλία Γκάτσου.
 http://www.laconialive.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Κροκεές: 19χρονος βρέθηκε με πάνω από 1,5 κιλό χασίς

Έναν 19χρονο συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στις Κροκεές οι αρχές, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.
Σε έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του νεαρού βρέθηκαν 1.621,1 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών και ένα κινητό τηλέφωνο (ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων).
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
 http://www.laconialive.gr/

Επί το έργον η Θηροφυλακή στην Λακωνία.

 Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και περί ώρα οκτώ το βράδυ οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Τζώρτζης Αδάμ και Τζανετάκος Δωρόθεος ενώ διατελούσαν την υπηρεσία τους σε περιοχή του Δήμου Ευρώτα, διαπίστωσαν σε διερχόμενο όχημα καραμπίνα εκτός θήκης και παραποιημένη με φυσίγγια κατάλληλα για θήρα αγριόχοιρου, ο κάτοχος οδηγήθηκε στο Α.Τ. Σκάλας, όπου ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Εκ του Δ.Σ

 http://www.report24.gr/

ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΥΘΗΡΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ

Σε παλιότερες εποχές που η στρατιωτική θητεία διαρκούσε πολύ περισσότερο και η επικοινωνία ήταν δύσκολη, ο αποχωρισμός του στρατιώτη ήταν δραματικότερος ιδιαίτερα σε εμπόλεμη περίοδο. 
Σήμερα που η επικοινωνία είναι καθημερινή και ζωντανή μέσω διαδικτύου, τα πράγματα είναι διαφορετικά. 

Τότε το πολυπόθητο γράμμα του στρατιώτη ήταν γεγονός για όλη την οικογένεια και η φωτογραφία του νεοσύλλεκτου ήταν μέσα στις υποχρεώσεις του.

Έπρεπε οι συγγενείς και οι φίλοι να καμαρώσουν το φαντάρο στη φωτογραφία, που οι μανάδες την έβρεχαν με τα δάκρυά τους.

Συνήθως έξω από τα στρατόπεδα υπήρχαν φωτογράφοι πλανόδιοι που έστηναν ένα σκηνικό στολισμένο με λουλούδια και με ένα άνοιγμα σε σχήμα καρδιάς.

Από αυτή την καρδιά ξεπρόβαλλε το μπούστο του στρατιώτη για την καλλιτεχνική φωτογράφιση.


Η μηχανή του φωτογράφου ήταν ένα 4γωνο κουτί (σκοτεινός θάλαμος) που στηριζόταν σε τρίποδο. 
Πίσω από το κουτί ήταν ένα μαύρο κάλυμμα μέσα στο οποίο έβαζε το κεφάλι του ο φωτογράφος όταν φωτογράφιζε. 
Μέσα στο κουτί είχε τα υγρά για τη φωτογραφία και αφού τη στέγνωνε την παρέδιδε έτοιμη. 

Σ’ αυτούς τους πλανόδιους φωτογράφους που στήνονταν στα αξιοθέατα, ή όργωναν την Ελληνική επαρχία και αποτύπωναν την καθημερινότητα, οφείλομε πολλά.
----------------------------------------
Ελένη Χάρου-Κορωναίου
--------------------------------------
--

Περισσότερες καμμένες εκτάσεις το 2016 σε σχέση με το 2015

Περισσότερες δασικές πυρκαγιές και πάνω από τις διπλάσιες καμένες εκτάσεις το 2016, σε σχέση με το 2015, αλλά και περισσότεροι εμπρησμοί, είναι ο θλιβερός απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου.
Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, εφέτος σε σχέση με πέρσι παρουσιάζεται αύξηση στις πυρκαγιές σε ποσοστό 22,8% και στις καμένες εκτάσεις κατά 124,5%.
Αύξηση όμως σε σχέση με πέρσι, παρουσιάζουν και οι εμπρησμοί που διαπιστώθηκαν από τις έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών, σε ποσοστό 60%, με πρώτο στον κατάλογο των αιτίων τον εμπρησμό από πρόθεση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από τις αρχές του έτους μέχρι και τέλος Οκτωβρίου εκδηλώθηκαν 7.983 πυρκαγιές με τις καμένες εκτάσεις να ανέρχονται στα 365.869 στρέμματα, ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματα για την ίδια περίοδο του έτους 2015 ήταν 6.499 πυρκαγιές και 162.961 στρέμματα.
Μόνο κατά τη διάρκεια του «καυτού τριμήνου» Ιουνίου - Αυγούστου, διαπιστώνεται ότι ο αριθμός των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν ανήλθε στις 4.029 και το σύνολο των καμένων εκτάσεων στα 237.415 στρέμματα, ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματα για την ίδια περίοδο του 2015 ήταν 3.158 πυρκαγιές και 124.028 στρέμματα.
Δηλαδή αύξηση των πυρκαγιών κατά 27,6% και αύξηση των καμένων εκτάσεων κατά 91,4% σε σχέση με το 2015.
Η αρνητική αυτή εικόνα αποδίδεται κατά κύριο λόγο στις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες με ανησυχητικά μεγάλη διάρκεια, στην έλλειψη βροχοπτώσεων και στο σπάνιο φαινόμενο των «ξηρών καταιγίδων», (δηλαδή αέρας και πολύ μεγάλος αριθμός κεραυνών, χωρίς βροχή), όπως το φαινόμενο αυτό που έκαψε τη Θάσο τον Σεπτέμβριο.
Σε ό,τι αφορά τα αίτια των δασικών πυρκαγιών, όπως προκύπτει από τα μέχρι σήμερα στοιχεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και των κατά τόπους Ανακριτικών Γραφείων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, φέτος από το σύνολο των αγροτοδασικών πυρκαγιών, έχουν σχηματιστεί 5.533 δικογραφίες, εκ των οποίων 1.468 αφορούν δάση και δασικές εκτάσεις και 4.065 αγροτικές εκτάσεις.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν ήταν σε βάρος 219 ατόμων εκ των οποίων 197 για εμπρησμό από αμέλεια και 22 για πρόθεση. Διαδικασία αυτοφώρου ακολουθήθηκε για 161 άτομα, από τα οποία 143 αφορούσαν αμέλεια και 18 πρόθεση, παρουσιάζοντας μία αύξηση της τάξης του 60% σε σχέση με το 2015.
Αναλυτικά, από τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού προκύπτει ότι τα αίτια των αγροτοδασικών πυρκαγιών (για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί το έργο της προανάκρισης), έχουν ως εξής:
Πρόθεση 47,94%Αμέλεια 32,65%Φυσικά αίτια 2,78%Άγνωστα 13,45%Τυχαία 3,18%.
Τα στοιχεία της αντιπυρικής περιόδου 2016, παρουσιάστηκαν το Σάββατο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, καθώς η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών».
Σημειώνεται ότι εφέτος έχασαν τη ζωή τους άλλοι τρεις πυροσβέστες εν ώρα υπηρεσίας.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 11/11/2016

Δελτίο Τύπου - 11/11/2016
Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, μετά τη διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών και την έγκριση των σχετικών πρακτικών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (που εξακολουθεί να καθυστερεί υπερβολικά), υπέγραψε τις εξής συμβάσεις:
1. Για την ετήσια παροχή υπηρεσίας αποκατάστασης βλαβών δικτύου ύδρευσης, ποσού 70.132,82€, με ανάδοχο τον Αθανάσιο Στρατηγό. Με την σύμβαση αυτή, συνεχίζεται η επιτυχημένη πολιτική του Δήμου στον τομέα της αποκατάστασης και επισκευής των βλαβών του δικτύου ύδρευσης στα Κύθηρα και Αντικύθηρα, μέσα από τη συνεργασία με τους ιδιώτες υδραυλικούς των Κυθήρων, αφού όπως είναι γνωστό ο Δήμος δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό στην υπηρεσία ύδρευσης.
2. Για την προμήθεια νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικού στο Δήμο, ποσού 32.272,59€, με ανάδοχο την εταιρεία Genious Tech. Με την προμήθεια αυτή ο Δήμος μας θα αποκτήσει νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, πολυμηχανήματα καθώς και σταθεροποιητές τάσης που σήμερα δεν διαθέτει. Επίσης εξοπλίζεται με υπερσύγχρονα μηχανήματα η τεχνική υπηρεσία (Η/Υ υψηλών προδιαγραφών, plotter, σχεδιαστικά προγράμματα κ.λπ.). Μέρος των προς απόσυρση παλαιών Η/Υ, αφού επισκευαστούν και αναβαθμιστούν, θα διατεθούν στις σχολικές μονάδες των Κυθήρων.
3. Για την κατασκευή του νέου υδατόπυργου στις Αλεξανδράδες, ποσού 20.326,20€, με ανάδοχο τον Αντρέα Τραβασάρο - ΕΔΕ. Θα κατασκευαστεί νέος υδατόπυργος στη θέση "Αγία Κυριακή" καθώς ο ήδη υπάρχων έχει κριθεί κατεδαφιστέος.