Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ.ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
Σας προσκαλούμε αύριο Παρασκευή 18/12/2016,ώρα : 6 μ.μ στο 
Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας στην 1η συνάντηση των Εθελοντών 
για την συμμετοχή στην οργάνωση των αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων και δραστηριοτήτων του Δήμου Ευρώτα στα πλαίσια :
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - 2017 
Με μήνυμα ΄΄ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ'',θα διοργανώσουμε όλες τις εκδηλώσεις,αντάξιες της ιστορίας,των παραδόσεων,και του μέλλοντος του Τόπου μας.
Ξεκινάμε όλοι μαζί...

Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου το ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ στα δρομολόγια του ΠΡΕΒΕΛΗΣ

Προς ενημέρωση σας το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΚΟΡΝΑΡΟΣ θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην γραμμή ΚΥΚΛΑΔΕΣ/ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ προς αντικατάσταση του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ έως τις 03/01/2017.

Τα δρομολόγια είναι διαθέσιμα για κράτηση και έκδοση εισιτηρίων σύμφωνα με τον πίνακα δρομολογίων.





Οι επιβάτες που έχουν εκτυπώσει εισιτήρια για δρομολόγιο μέχρι 03/01 /2017 (πρωί) και στην κράτηση τους έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία επικοινωνίας τους, θα ενημερωθούν από την Εταιρεία μας για την τροποποίηση του δρομολογίου τους και ότι θα πρέπει να επανεκτυπώσουν νέα εισιτήρια με την ορθή ώρα και πλοίο από τον Κεντρικό-Λιμενικό Πράκτορα στο λιμάνι αναχώρησης τους. 


Προσοχή κανένα εισιτήριο με διαφορετική ώρα/πλοίο δεν θα είναι αποδεκτό για επιβίβαση.
------------------------------------
Πηγή: ellinikiaktoploia.net
------------------------------------

ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΑ??

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός φέτος στα Λογοθετιάνικα έγινε περιμετρικά της κεντρικης πλατείας ! Όταν φωνάζουμε ότι πρωτοπορούμε ....το εννοούμε. Συγχαρητήρια στους αρμόδιους που συσκότισαν την κεντρικη πλατεία και φώτισαν το υπόλοιπο χωριό ! 
Επίσης να υπενθυμίσω στους αρμόδιους και υπεύθυνους, ότι πολίτες δύο ταχυτήτων δεν υπάρχουν,όλοι είμαστε ίσα και όμοιοι απέναντι στην Δημοτική Αρχή....αυτά είναι δικά σας λόγια και όχι δικά μου. Σας εύχομαι καλές γιορτές και το άστρο το φωτεινό να σας φωτίζει ...αν τύχει και περπατήσετε στην πλατεία του χωριού.


Polina Sofiou

ΒΑΤΙΚΑ.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ !!!

 Σε μαγική πλατεία μεταμορφώθηκε η πλατεία της Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασιάς στη Λακωνία!!
Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο στολίδια που " περπατούσε " και ένα ξωτικό ,έκαναν μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν μέσα σε κλίμα γιορτινό με πολύ μουσική ,τραγούδι ,λιχουδιές και δώρα. Ο Άγιος Βασίλης έφτασε φορτωμένος από πολύ μακρυά με το σκάφος του Λ.Σ. και τον υποδέχτηκε στην προβλήτα η Φιλαρμονική της Νεάπολης ! Και βέβαια η έκπληξη της βραδιάς ήταν το πυκνό χιόνι που έπεσε στην πλατεία και το χάρηκαν μικροί και μεγάλοι. Η Κοινότητα Νεάπολης ,ο Σύλλογος "Χοροπατήματα" οι κυρίες από την "Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων" και μέλη του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασιάς πρόσφεραν στον κόσμο γλυκίσματα ποτά ,τσάι και καφέ και για τους μεγαλύτερους καλό ντόπιο κρασάκι ! Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση με την συμμετοχή του κόσμου περισσότερη από ποτέ! Τις επόμενες ημέρες οι εκδηλώσεις στη Νεάπολη σε συνεργασία φορέων με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασιάς θα συνεχιστούν και να σημειώσουμε ότι φέτος για άλλη μια φορά η Νεάπολη έκανε την έκπληξη στην οργάνωση στο στολισμό και στη χαρά που σκόρπισε σε μικρούς και μεγάλους !! Ευχόμαστε Καλές γιορτές και του χρόνου!

 Συμβαίνει Τώρα

Parking Χώρας !!! ( ΦΩΤΟ )

Σήμερα ολοκληρώθηκε η τσιμεντόστρωση στο σημείο όπου κατασκευάστηκε τοιχείο αντιστήριξης στο Parking Χώρας. Με το έργο αυτό δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις στάθμευσης και σταθεροποιείται στατικά η περιοχή παρέμβασης, ενώ διασφαλίζονται οι όμορες ιδιοκτησίες από προβλήματα υγρασίας, καθώς λόγω παλαιών κακοτεχνιών και άλλων παρεμβάσεων (για τις οποίες δεν είδα να μιλάει κανείς), είχαν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα σε παρακείμενες ιδιοκτησίες. Το έργο είναι νομιμότατο, η μελέτη έχει συνταχθεί και θεωρηθεί από πτυχιούχους Μηχανικούς της Περιφέρειας Αττικής, πληροί όλες τις προδιαγραφές της τέχνης και της επιστήμης και αποτελούσε αίτημα της Τοπικής Κοινότητας και των ομόρων ιδιοκτητών. Τις αποφάσεις για την εκτέλεση έργων καθώς και τις αποδοχές των μελετών τις κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο, και παρά τις διάφορες εκτιμήσεις που γράφονται, είναι το μόνο αρμόδιο όργανο κατά το Νόμο να κρίνει τη σκοπιμότητα ή όχι ενός έργου, καθώς αυτό εγκρίνει τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, και η Δημοτική Αρχή υποχρεούται να τα εφαρμόζει. Είναι λυπηρό να εκφράζονται ανυπόστατες απόψεις που δεν γνωρίζω από ποια άλλα κίνητρα ξεκινούν, τη στιγμή που τα τελευταία 2 χρόνια οι δημοπρασίες έργων είναι συνεχείς στο Δήμο μας, παρά την γραφειοκρατία, την έλλειψη προσωπικού και τις διαρκείς αλλαγές της νομοθεσίας, με αιφνιδιαστικό μάλιστα τρόπο. Ειδικά το 2016 είχαμε τις περισσότερες δημοπρατήσεις έργων των τελευταίων ετών και έτσι θα συνεχίσουμε και το 2017, ιεραρχώντας τις ανάγκες του νησιού μέσα στα συλλογικά μας όργανα όπως προβλέπεται στη νομοθεσία. Για την ιστορία αναφέρω ότι η ύπαρξη δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο με βάση το ρυμοτομικό δεν είναι απαγορευτική συνθήκη για την εκτέλεση του εν λόγω έργου, καθώς δεν έχει συνταχθεί υψομετρική μελέτη, ενώ η υψομετρική διαφορά στο συγκεκριμένο σημείο είναι 4 μέτρα. Με το έργο αυτό διερύνεται το Parking και ο Δήμος θα προχωρήσει σε οριοθέτηση εισόδου και εξόδου καθώς και σε διαγράμμιση, προκειμένου ο χώρος στάθμευσης της πρωτεύουσας του νησιού μας να αποκτήσει την εικόνα που πρέπει. Η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει κατά γράμμα το Νόμο και εκτελεί τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου απρόσκοπτα, χωρίς καμία παρέκλιση και με αταλάντευτη θέληση και αποφασιστικότητα.


 Stratos Charchalakis

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Τα μέλη της φιλαρμονικής ευχαριστούν από καρδιάς τους κατοίκους του Αβλέμονα και των Καρβουνάδων


Τα μέλη της φιλαρμονικής μας, θέλουν να ευχαριστήσουν από καρδιάς τους κατοίκους του Αβλέμονα και των Καρβουνάδων για την θερμή τους υποδοχή στην φετινή μας χριστουγεννιάτικη "γύρα". Η συμμετοχή ήταν συγκινητική, οι μεζέδες και τα γλυκά εξαίσια!
Η τελευταία μας παρουσίαση για φέτος θα είναι την Κυριακή μετά τις 11:30 στο παζάρι του Ποταμού και στο Γηροκομείο!
(φωτ. Ειρήνη Τραβασάρου, Κυριακή Κομηνού)

Έρχονται πληρωμές

Έρχονται πληρωμές Οριστικοποιούνται οι καταστάσεις. Αύριο, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου μπαίνει η Ενιαία Ενίσχυση, την ερχόμενη εβδομάδα η Εξισωτική Αποζημίωση.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.e-ea.gr 

Έρχονται πληρωμές Οριστικοποιούνται οι καταστάσεις. Αύριο, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου μπαίνει η Ενιαία Ενίσχυση, την ερχόμενη εβδομάδα η Εξισωτική Αποζημίωση. Στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας των στοιχείων βρίσκονται οι σχετικές καταστάσεις πληρωμών, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση και να αποφευχθούν ενδεχόμενα λάθη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Ένωσης Αγρίνιου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα είναι σε θέση από αύριο, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, να πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων το υπόλοιπο της Ενιαίας Ενίσχυσης (β’ δόση-εξόφληση), ενώ η Εξισωτική Αποζημίωση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα και κατά πάσα βεβαιότητα την ερχόμενη Πέμπτη. Παράλληλα θα γίνει και η πληρωμή του Πρασινίσματος. Τα χρήματα της Ενιαίας Ενίσχυσης θα είναι διαθέσιμα στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης των τραπεζών (ΑΤΜ’s) από αύριο το βράδυ, ενώ οι παραγωγοί θα μπορούν να ελέγχουν τα βιβλιάριά τους από τη Δευτέρα.  
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΤΚ. 80200
ΤΗΛ. 27360 33476
FAX. 2736033404
FOR AGRICULTURAL CO-OPERATIVE OF POTAMOS KYTHIRON
POTAMOS KYTHIRA 80200
THL.27360 33476
FAX 2736033404

Αγροτικος Συλλογος Ευρωτα Δ/Τ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 στο δημαρχείο Νεμέας συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.
Θέματα της συνέλευσης ορίστηκαν απο τη συντονιστική επιτροπή
1. Απολογισμός κινητοποιήσεων 2016
Σχεδιασμός κινητοποιήσεων 2017
2. Πρόθεση ίδρυσης ομοσπονδίας ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου
Στα παραπάνω θέματα αποφασίστηκε
1. Η διενέργεια γενικών συνελεύσεων κατά τόπους ,υπο την αιγίδα των τοπικών συλλόγων ώστε να ενημερωθεί και ο τελευταίος αγρότης της Πελοποννήσου για τις προθέσεις των κυβερνώντων σε σχέση με όλα τα καυτά προβλήματα που διώχνουν τον αγρότη απο την καλλιέργεια της γης του (ασφαλιστικό, φορολογικό, συνταξιοδοτικό , κόστος παραγωγής κ.α)
Προτάθηκε ακόμα να συζητηθεί στις γενικές συνελεύσεις η μορφές των κινητοποιήσεων μέσα στο 2017.
2. Αποφασίστηκε η ίδρυση ομοσπονδίας απο τους Ανεξάρτητους Αγροτικούς συλλόγους της περιφέρειας Πελοποννήσου όπως και η ίδρυση νέων ανεξαρτήτων συλλόγων στους δήμους που δεν έχουν ιδρύσει ακόμα ανεξάρτητους αγροτικούς συλλόγους
Απο την απαρχή των μνημονίων φάνηκε εκ μέρους των εκάστοτε κυβερνώντων αλλά και των δανειστών– δημίων η πρόθεση τους ώστε η Ελλάδα να πάψει πια να είναι μια οικονομία βασισμένη στην αγροτική παραγωγή .Είναι σαφές πως παρα τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις τους , η πολεμική απέναντι στον αγρότη συνεχίζεται.
Μετά την πολύωρη και εποικοδομητική συζήτηση των εκπροσώπων διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά πως οι αγρότες της Πελοποννήσου διακατέχονται απο πνεύμα ομοψυχίας και ομοφωνίας μπροστά στα προβλήματα που είναι κοινά για όλους.
Καλούμε όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν στους Αγροτικούς Συλλόγους ώστε η φωνή μας να γίνει ισχυρότερη .
Συντονιστική Επιτροπή
Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

Οι εργασίες αντιστήριξης και επέκτασης του Parking της Χώρας συνεχίζονται απρόσκοπτα!(ΦΩΤΟ)

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ-ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 12/01/2017 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/01/2017 .
  


  ΠΕΜΠΤΗ               12/01                                        ΑΠΟΓΕΥΜΑ 17.30-20.30                               
  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ        13/01    ΠΡΩΙ      09.30-13.00 ΑΠΟΓΕΥΜΑ 17.30-21.00

Οι πυροσβέστες γιορτάζουν και… δέχονται επισκέψεις

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου το πυροσβεστικό σώμα εορτάζει τη μνήμη των προστατών του, Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων.
Κατά την ημέρα του εορτασμού, όλες οι υπηρεσίες του σώματος θα είναι ανοικτές για το κοινό, ώστε να μπορούν να τις επισκεφθούν όσοι το επιθυμούν.

 http://www.laconialive.gr/

Πρόσκληση για την ΈΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15-12-2016


Ευχές από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιο.

Τις εγκάρδιες  ευχές του για τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του καινούργιου χρόνου απέστειλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιος προς όλους τους Λάκωνες .