Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 13/1/2017 - Συνάντηση με Αντιδήμαρχο και Αναπληρώτρια Κυβερνήτη του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βιέννης κ. Μαρία Βασιλάκου

Στο πλαίσιο των επαφών του στην Αυστριακή πρωτεύουσα με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien Messe Wien 2017, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο και Αναπληρώτρια Κυβερνήτη του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βιέννης κα. Μαρία Βασιλάκου, Ελληνίδα στην καταγωγή.



Η συνάντηση έγινε στο επιβλητικό Δημαρχείο της Βιέννης (Rathaus) το πρωί της Τρίτης 11/1. Η κα. Βασιλάκου κατέχει το σημαντικό χαρτοφυλάκιο της αστικής χωροταξίας και του περιβαλλοντικού και ενεργειακού σχεδιασμού και είναι η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στη Βουλή της Βιέννης καθώς και η Αναπληρώτρια Πρόεδρος των Πρασίνων της Αυστρίας.

Η κα. Βασιλάκου έχει στο ενεργητικό της σημαντικές καινοτόμες πρωτοβουλίες για την οργάνωση του δημόσιου χώρου της Βιέννης στο πλαίσιο της οικολογίας και της αρμονικής συνύπαρξης του αστικού τοπίου με την αειφόρο ανάπτυξη.















Η συζήτηση με τον Δήμαρχο Κυθήρων και τους συνεργάτες του κινήθηκε γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έγινε αντιληπτή η μεγάλη υστέρηση των αυτοδιοικητικών θεσμών της Ελλάδας σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και πρακτικές στους τομείς της γραφειοκρατίας, της οργάνωσης και στελέχωσης των υπηρεσιών, της χρηματοδότησης και του κρατικού ελέγχου.












Ο κ. Δήμαρχος κάλεσε την κα. Βασιλάκου να επισκεφθεί το καλοκαίρι τα Κύθηρα, τονίζοντας την διαρκή έμφαση που έχει δώσει η κοινωνία των Κυθήρων στην διατήρηση της πολιτιστικής, περιβαλλοντικής και οικολογικής ιδιαιτερότητας του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου