Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το γραφείο του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Νεκτάριου Σαντορινιού και την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, η ακτοπλοϊκή εταιρεία European Sea Ways (www.europeanseaways.com) εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εκτέλεση των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ της ΛΑΝΕ, μετά την έκπτωση της τελευταίας από τις γραμμές των Κυθήρων. Η Εταιρεία αυτή υποχρεούται βάσει της προκήρυξης να γνωστοποιήσει τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό καθώς και τα στοιχεία του πλοίου της το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 25/7. Σε περίπτωση που τα δικαιολογητικά ταυτίζονται με τα ζητούμενα της προκήρυξης και το πλοίο καλύπτει πλήρως τις ζητηθείσες προδιαγραφές, η ανάθεση εκτέλεσης των πλόων θα είναι άμεση.
Σε αντίθετη περίπτωση, ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος και θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) προκειμένου να τροποποιήσει τις επιδοτούμενες γραμμές προς αναζήτηση αναδόχων με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.
Σε όποια εκ των 2 περιπτώσεων υπάρξει αποτέλεσμα, οι συμβάσεις θα ισχύσουν μέχρι τη λήξη της τρέχουσας δρομολογιακής περιόδου (31 Οκτωβρίου).
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τρέχουσας διαδικασίας, πάγια θέση μας παραμένει ο διαχωρισμός και επανασχεδιασμός των επιδοτούμενων γραμμών και η ενίσχυση του ανταγωνισμού στην περιοχή, που συνιστούν προϋποθέσεις ανάπτυξης των νησιών μας και για τις οποίες θα επιμείνουμε.
Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε τη διαφημιστική προβολή του νησιού σε περιοχές που εξυπηρετούνται απρόσκοπτα από τις υπάρχουσες ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις, μέχρι νεωτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου