Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΚΥΘΗΡΑ.ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ 
Στις στάχτες και στα αποκαίδια του νησιού των Κυθήρων και πριν ακόμα σβήσουν τα τελευταία κάρβουνα ,άρχισε ένας επικοινωνιακός διάλογος ,ο καθένας από την πλευρά του ,είτε είναι πολιτεία είτε κάποιος τοπικός παράγοντας ,ακόμα και αυτός από το μπαλκόνι που χάζευε την φωτιά και ήταν συνδεδεμένος διαδικτυακά με φίλους .Μπλεχτήκανε και τα κομματικά ω έλεος! Μιλήσανε για έλλειψη συντονισμού για καθυστερήσεις για παραλείψεις ,άνεμος ,δύσβατη περιοχή .Δεν θα σταθούμε ποιος έχει δίκιο η ποιος έχει άδικο. Σε μια τέτοια κατάσταση ο φόβος η αγωνία η ευθύνη ,δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας στον καθένα, για τους δικούς του λόγους και ο καθένας το εκφράζει με τον δικό του τρόπο από την πλευρά του. Φυσικά υπάρχει και η βαρύτητα λόγου και ευθύνης ανάλογα τι εκπροσωπεί ο καθένας . 
Αυτός όμως που πέφτει στη φωτιά είναι ο Πυροσβέστης!
Ο Πυροσβέστης κύριοι και ο εθελοντής πυροσβέστης , όταν πέφτει στη μάχη με την φωτιά ,εκτελεί το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα του και στον συνάνθρωπο ! Εκείνη την στιγμή που τα πνευμόνια του πονάνε από την κάπνα ,εκείνη την στιγμή που ματώνουν τα χέρια του κύριοι δεν σκέφτεται τίποτα άλλο παρά να εκτελέσει τις εντολές που του δίνουν και να κάνει το καθήκον του με αυταπάρνηση. 
Ο Πυροσβέστης στη φωτιά των Κυθήρων και σε κάθε φωτιά που του δίνεται η εντολή να ενισχύσει τις τοπικές δυνάμεις ,κάνει ένα ταξίδι και πάει κατευθείαν στο μέτωπο της φωτιάς ,δεν πάει σε ξενοδοχείο να πλυθεί να αλλάξει να φάει να ξεκουραστεί και ας έκανε ταξίδι 14 ωρών.
Αυτόν τον Πυροσβέστη ,που ο κάτοικος όταν βλέπει να καίγεται η περιουσία του, τον βλέπει σαν θεό και του ζητά να κάνει ότι μπορεί για να την σώσει ,είναι αυτός που θα κάνει αυτό που πρέπει και το μέγιστο που μπορεί.Είναι αυτός που θα κρατήσει το χέρι του ανθρώπου που κινδυνεύει η ζωή του και θα βάλει ασπίδα το κορμί του.
Αυτός ο Πυροσβέστης είναι αυτός που δεν κοιμάται δεν διψά δεν πεινά δεν ξεκουράζεται μέχρι να σβήσει το τελευταίο κάρβουνο.
Οι Πυροσβέστες κύριοι, οι εθελοντές οι πιλότοι των αεροπλάνων, την ώρα της μάχης με την φωτιά, εκτελούν το καθήκον τους σε άψογη συνεργασία μεταξύ τους με σχέδιο αντιμετώπισης και καταστολής της λαίλαπας ,είναι η δουλειά τους είναι εκπαιδευμένοι γι αυτό ,παράλληλα είναι πάνω από όλα άνθρωποι που διέπονται από αισθήματα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο τους .
ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ είναι το σύνθημα του πυροσβέστη του εθελοντή πυροσβέστη και του κάθε ανθρώπου που συνδράμει δίπλα τους για να σώσουν τόπο περιουσίες και κυρίως να μην κινδυνέψει κανείς άνθρωπος.
Εσείς λοιπόν που ασχοληθήκατε με το ποιος φταίει λίγο η περισσότερο, η που ανήκει κομματικά ο καθένας και έγινε αιτία πολιτικών αντιπαραθέσεων για ακόμα μία φορά μία φωτιά , σας ρωτάμε, τον πυροσβέστη που πήγε νοσοκομείο τον επισκέφτηκε κανείς ? 
"Συμβαίνει Τώρα"ADELIN 107,3 FM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου