Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3-01-2017

Tην  Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε ολόκληρο το νησί των Κυθήρων, από τις 9 μέχρι τη 11 το πρωί

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 01/01/2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 01/01/2017
Με επισημότητα τελέσθηκε το πρωί της Πρωτοχρονιάς 2017 η πανυγηρική Δοξολογία για την Είσοδο στο Νέο Έτος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας.
Προηγήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Βασιλείου στα Αλοιζιάνικα, όπου παρέστη ο Δήμαρχος με σύσσωμη τη Δημοτική Αρχή.
Μετά την επίσημη Δοξολογία, έγινε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Κυθήρων στο Δημαρχείο, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος.
Ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας ότι το 2016 έκλεισε με θετικό πρόσημο για τον δημοτικό προγραμματισμό, παρά τις αντίξοες συνθήκες, την γραφειοκρατία, την έλλειψη προσωπικού και την μειωμένη κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι σε ένα ακριβώς χρόνο, δηλαδή στη λήξη του 2017, θα υπάρχουν ακόμα θετικότερα αποτελέσματα για την εκτέλεση των δημοτικών έργων, την προβολή, τον πολιτισμό και γενικά τα κοινά του τόπου μας.
Πηγή: Γραφείο Τύπου Δήμου Κυθήρων - www.kythira.gr





ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Ημερομηνία: 02-01-2017
Τοπική ώρα: 15:50
88 χλμ Δυτικά των Κυθήρων
ML 3.5 R
Βάθος: 10 χλμ

Υπογραφή συμβάσεων για αντιπλημμυρικά έργα στην Μονεμβάσια

1Τις συμβάσεις των έργων «Αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρων και επαρχιακού οδικού δικτύου των πυρόπληκτων Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Μονεμβασιάς» και «Συντήρηση Βορειοδυτικού πλέγματος των Επαρχιακών Οδών με αριθμούς 1-3-6-7 & 45» της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016.

Συγκέντρωση τροφίμων απο την Π.Υ Αρεόπολης.

1Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση της Π.Υ. Αρεόπολης κατόπιν πρωτοβουλίας του συνόλου των πυροσβεστικών υπαλλήλων, που υπηρετούν σε αυτή και εν’ όψη των  εορτών της Πρωτοχρονιάς  και των Θεοφανείων  αλλά και της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας  που βιώνει η Πατρίδα μας, αποφάσισε να ενεργήσει  για άλλη μία χρονιά, με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων και λοιπών αγαθών πρώτης ανάγκης.
Τα ανωτέρω τρόφιμα και αγαθά τα οποία αφού συγκεντρώθηκαν σε σημαντικές ποσότητες στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας μας, παραδόθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη  Μάνης, η οποία και ανέλαβε το έργο της διανομής τους σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και σε άπορες οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Ενέργειες σαν αυτές  θα πρέπει να αναδεικνύονται γιατί δείχνουν όχι μόνο την συνεισφορά των υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας και του Πυροσβεστικού Σώματος γενικότερα στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά  και την ανιδιοτελή και ουσιαστική υλική προσφορά τους, σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Ο ΔιοικητήςΜιχαλόπουλος Ευθύμιος
Πυραγός

 http://www.report24.gr/

Δελτίο Τύπου Βουλευτή Λακωνίας Λ. Γρηγοράκου σχετικά με την καταστροφή της σοδειάς των ελαιοπαραγωγών Λακωνίας. Δευτέρα, 2/1/2017



Α.Π. 2349/30-12-2016
ΕΡΩΤΗΣΗ

30 Δεκεμβρίου 2016


Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Β. Αποστόλου


Θέμα: «Καταστροφή σοδειάς ελαιοπαραγωγών Λακωνίας από δάκο και μυκητολογικές ασθένειες».

Η φετινή ελαιοπαραγωγή καθώς και η ποιότητα του ελαιολάδου στο νομό Λακωνίας παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Η προσβολή του ελαιοκάρπου από δάκο και μύκητες, όπως το γλοιοσπόριο και η κερκόσπορα, είχαν ως αποτέλεσμα σε πολλές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Λακωνίας να υπάρξει πολύ χαμηλή παραγωγή καθώς και κακή ποιότητα ελαιολάδου. Σε κάποιες περιοχές το μέγεθος της καταστροφής είναι τέτοιο, ώστε μιλάμε για πτώση της παραγωγής έως και 90%. Για την κατάσταση ευθύνονται: Α) οι κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν, δηλαδή υψηλή θερμοκρασία και υγρασία, πολλές βροχοπτώσεις το καλοκαίρι και το φθινόπωρο αλλά και Β) αιτίες που αφορούν στα προγράμματα εφαρμογής δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας, όπως μεγάλος χρόνος ολοκλήρωσης του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, καθυστερημένη και συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση του έργου, μικρός αριθμός συντελεστών του προγράμματος (τομεάρχες, επόπτες δακοκτονίας, εργολάβοι, κλπ). Επιπλέον, ο αριθμός ψεκασμών κάθε χρονιάς καθορίζεται με βάση στοιχεία προηγούμενων χρόνων και δεν υπάρχει ευελιξία και προσαρμογή στη δυναμική του πληθυσμού του εντόμου.
Απαραίτητη κρίνεται, επίσης, η μελέτη των μυκητολογικών ασθενειών που προσέβαλαν τον ελαιόκαρπο, η εκπόνηση προγραμμάτων αντιμετώπισής τους καθώς και  η έγκαιρη ενημέρωση των παραγωγών.
Γεγονός είναι, ότι με όλα τα παραπάνω προβλήματα, η φετινή χρονιά αποδεικνύεται καταστροφική για ένα πολύ μεγάλο αριθμό αγροτών που, ενώ από τη μία θα βρεθούν ουσιαστικά χωρίς εισόδημα, από την άλλη θα κληθούν να ανταποκριθούν στις προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες τους, να πληρώσουν φόρους και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πολιτεία. Σε ανάλογες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, υπάρχει πρόβλεψη για αποζημίωση των πληγέντων από τον ΕΛΓΑ. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει το ίδιο στη συγκεκριμένη περίπτωση, μολονότι ενέχει τα χαρακτηριστικά μιας φυσικής καταστροφής, ενώ μερίδιο ευθύνης για την ελλιπή αντιμετώπισή της κατάστασης έχει και η πολιτεία.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω:
Ερωτάται ο Υπουργός:
1.    Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το θέμα της καταστροφής της σοδειάς των ελαιοπαραγωγών; Θα δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες;
2.    Πρόκειται να ληφθεί μέριμνα για βελτίωση των προγραμμάτων δακοκτονίας, τόσο όσον αφορά στη χρηματοδότησή τους όσο και στην αποτελεσματική εφαρμογή τους;
3.     Θα εκπονηθούν προγράμματα για τη μελέτη και αντιμετώπιση των μυκητολογικών ασθενειών που πλήττουν τον ελαιόκαρπο;


Ο  Βουλευτής,

Λεωνίδας  Γρηγοράκος

Πρόγραμμα του Πορφυρούσα έως και την ερχόμενη Δευτέρα 09/01.


Προγραμμα Αγρ. Ιατρ. ΙΑΝ 2017


Ανεκτέλεστο το πρωινό δρομολόγιο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» από Ρόδο

Ανεκτέλεστο έμεινε το πρωινό δρομολόγιο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι 83 επιβάτες του. 

Στο πλοίο παρουσιάστηκε βλάβη στη μεσαία κύρια μηχανή και επέστρεψε στη Ρόδο, από όπου είχε αναχωρήσει στις 5:30. 



Επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο από Ρόδο προς Χάλκη-Διαφάνι-Κάρπαθο-Σητεία-Ηράκλειο-Ανάφη-Μήλο και Πειραιά.

Οι επιβάτες προωθούνται με άλλα πλοία.
--------------------------------
Πηγή: .theseanation.gr
--------------------------------

Η Πρωτοχρονιά στα Κύθηρα

Με επισημότητα τελέστηκε στα Κύθηρα η δοξολογία για το Νέο Έτος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου στη Χώρα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. 

Παρέστη ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος με Μέλη του Δ.Σ., Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές και πολλοί Δημότες. 



Στη συνέχεια άπαντες μετέβησαν στο Δημαρχείο όπου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Δήμου Κυθήρων, ενώ ο Δήμαρχος απηύθηνε χαιρετισμό και αντηλλάγησαν ευχές επί τω Νέω Έτει.

 


 


 



ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΘΗΝΩΝ