Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Κακοποίηση Ανηλίκου συγκλονίζει την Σκάλα Λακωνίας. Διασωληνωμένο 2,5 ετών παιδί μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό.

12

Αποκλειστικό Report24

Σύμφωνα με τις Αποκλειστικές Πληροφορίες του Report24 μια Ελληνίδα 23 ετών στην Σκάλα Λακωνίας φέρεται να κακοποίησε άσχημα το μόλις 2,5 ετών Αγγελούδι της με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Εκεί διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί κρανιογκεφαλική κάκωση και στη συνέχεια διασωληνωμένο μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο όπου η κατάσταση του μικρού παιδιού παραμένει κρίσιμη.

Σύμφωνα με το Αποκλειστικό ρεπορτάζ του Report24 η 23χρονη μαζί με τον 54χρονο σύντροφό της επίσης Έλληνα, συνελήφθησαν και κρατούνται ενώ την Δευτέρα θα περάσουν την πόρτα του ανακριτή Σπάρτης για να καταθέσουν.

Οι Αποκλειστικές μας πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως η πρώτη δικαιολογία που έθεσαν στους αστυνομικούς ήταν πως το παιδί έπεσε μόνο του και χτύπησε.

Τις επόμενες ώρες αναμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις από τις Αρχές για την υπόθεση που συγκλονίζει την Λακωνική και όχι μόνο κοινωνία.

Γιάννης Παυλάκος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ Δ/Τ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Μετά από μήνες είδαμε και ένα Δ.Τ. της Νέας Πορείας! Βέβαια ο κόσμος δεν είναι χαζός, τυφλός, κουφός... γιατί το βίντεο της συνεδρίασης έχει αναρτηθεί και ο κόσμος βλέπει, αντιλαμβάνεται, ακούει.. Για την ιστορία όμως:
Τα έργα που αναφέρονται (αξιοποίηση νερού Οχελλών και επέκταση δικτύου ΒΙΟΚΑ προς Λιβάδι) ΔΕΝ εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα, εντάχθηκαν οι μελέτες... άλλο το ένα και άλλο το άλλο, αν η παράταξη αυτή δεν κατανοεί τη διαφορά ανάμεσα στη μελέτη και το έργο, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.. και για μεν τις Όχελλες οι μελέτες είχαν ενταχθεί και στον περσυνό προϋπολογισμό, ξέρετε αυτόν που η Νέα Πορεία καταψήφισε και λοιδορούσε ως δήθεν μη εφαρμόσιμο (και πάλι οι αριθμοί τους διέψευσαν), και η μελέτη δεν δημοπρατήθηκε επειδή άλλαξε το νομικό πλαίσιο. Το έργο θα κοστίσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο. Δεν περιμέναμε λοιπόν τη Νέα Πορεία για να βάλουμε τις μελέτες για τις Όχελλες στο τεχνικό μας πρόγραμμα.. Αλλά, αλήθεια, αυτό δεν είναι ακόμα ένα από τα έργα, τα δήθεν έτοιμα προς δημοπράτηση, όπως έλεγε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου το 2014;; Ψάξτε να δείτε το debate στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο και το πρόγραμμα της συγκεκριμένης παράταξης.. το έργο αυτό ήταν έτοιμο να εκτελεστεί, έτσι μας έλεγαν, τώρα ξαφνικά εμφανίζονται ως τιμητές και προσπαθούν δήθεν να μας πείσουν να κάνουμε τις μελέτες, κάτι που από μόνοι μας έχουν ξεκινήσει... ούτε περιβαλλοντικές εγκρίσεις υπήρχαν, ούτε η μελέτη μπορούσε να δημοπρατηθεί, ούτε χρηματοδότησει είχε επιτευχθεί.. και το 2014 έλεγαν παντού (και έγραφαν κιόλας) ότι το έργο είναι έτοιμο για εκτέλεση.. και νομίζουν ότι αυτά τα ξεχνάμε;;
Για τη σύνδεση του ΒΙΟΚΑ Καψαλίου με τους οικισμούς Λιβαδίου και Καρβουνάδων ενημερώσαμε τον κ. Φατσέα πολλές φορές ότι η μελέτη ήδη εκπονείται και θα παραχωρηθεί στο Δήμο, αλλά ο κ. Φατσέας μάλλον δεν αρέσκεται στις παραχωρήσεις και ήθελε να χαλάσουμε και λεφτά και έτσι μπήκαν 10.000€. Έργο πολύ δύσκολο και απαιτητικό, με πολλές εγκρίσεις και μελέτες που δεν θα γίνουν αύριο το πρωί. Βέβαια για την υποχρέωση ειδικά των ξενοδοχείων να έχουν δικό τους μικρό βιολογικό ούτε κουβέντα...
Είναι βέβαια προφανές ότι η Νέα Πορεία όταν ακούει για "ωρίμανση" έργων το μυαλό της πάει στην ωρίμανση των αχλαδιών και των μήλων. Είναι λογικό αφού μέσα στα 8 χρόνια της δικής τους διοίκησης δεν ωρίμασαν σε ποσοστό 100% ΚΑΜΙΑ μελέτη για μεγάλο έργο. Ακόμα και οι μελέτες του ΧΑΔΑ ήταν ατελείς και τις ολοκληρώσαμε εμείς. Οι 8 μελέτες αστικών αναπλάσεων που είχαν εκπονηθεί το 2007 και 2008, η παλιά μελέτη του νέου γηπέδου στο Μανιτοχώρι και πολλές άλλες παρέμεναν επί χρόνια στα συρτάρια και δεν ωρίμασαν ούτε αδειοδοτήθηκαν ποτέ. Τις πήραμε, τις επικαιροποιήσαμε και σταδιακά τις χρηματοδοτούμε (Φράτσια, Μητάτα, Μανιτοχώρι κ.λπ.).
Βέβαια στο χθεσινό Δ.Σ. έγιναν και άλλα ενδιαφέροντα... Η επιμονή της Νέας Πορείας να μάθει πού ακριβώς θα στρωθεί άσφαλτος με τις 280.000€ που εξασφαλίσαμε για το 2017. Λογικό, γιατί επί τόσα χρόνια τα δεκάρικα και τα δεκαπεντάρια έδιναν και έπαιρναν, τώρα με τους συγκεντρωτικούς κωδικούς δεν υπάρχει ο απαραίτητος "πολιτικός έλεγχος" των έργων που υπήρχε πριν. Να κάνουν υπομονή, θα συνταχθεί μελέτη σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και η μελέτη θα έρθει στο Δ.Σ. για αποδοχή. Υπομονή λοιπόν.
Για την ειρωνία του κ. Φατσέα για το έργο του Καστέλο στον Αβλέμωνα ΤΙ να πει κανείς. Μελέτη πληρωμένη από την Εγχώριο Περιουσία εδώ και χρόνια, την πήραμε, την βάλαμε στο ΚΑΣ, πήραμε ομόφωνη έγκριση και η πρώτη φάση του έργου θα δημοπρατηθεί από το Δήμο μετά από την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού. Αντί να ειρωνεύονται ένα σοβαρό έργο πολιτισμού, να μας πουν πόσες φορές έδιναν εκείνοι υποσχέσεις για το ίδιο έργο χωρίς κανένα αντίκρισμα. Οι κάτοικοι και φορείς του Αβλέμωνα ξέρουν και θυμούνται...
Εκείνο όμως που ο Κυθηραϊκός Λαός πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του είναι η δημόσια χλεύη της Νέας Πορείας προς τις 2 άλλες παρατάξεις των κ. κ. Λουράντου και Χάρου, που έχουν επιλέξει την ηρεμία, τον πολιτικό πολιτισμό, την ευγενή στάση, τις προτάσεις, τη συναίνεση και τη διαρκή συνεργασία για το καλό του τόπου. Φαίνεται ότι οι παλαιές πρακτικές όπου αντιπολίτευση σήμαινε αντιπαράθεση, φωνασκίες, αντίθεση, ενίοτε και ειρωνεία, μη παραδοχή της αλήθειας και των επιχειρημάτων (που πλέον επιβεβαιώνονται ακόμα και από τα ίδια τα μέλη της Νέας Πόρειας - ο κ. Νίκος Μεγαλοκονόμος επιβεβαίωσε ΑΠΟΛΥΤΑ τον Δήμαρχο για τα ανταποδοτικά έσοδα και έξοδα, ο κ. Φατσέας όμως δεν πείθεται γιατί τα ξέρει όλα, είναι και μηχανικός πλέον!) έχουν στεριώσει για τα καλά σε ορισμένους συναδέλφους.. Μάλιστα ο κ. Φατσέας πιστεύει ότι τα μεγάλα έργα είναι υπερκοστολογημένα και εκείνος μπορεί να μας κάνει τα έργα με λιγότερα χρήματα! Πλέον λοιπόν θα του ζητάμε να μας κάνει τις μελέτες εκείνος και όχι οι υπεύθυνοι μηχανικοί!
Ας συνεχίσουν έτσι... Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε μαζί με την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Κυθηρίων και Αντικυθηρίων που και κρίση έχουν, και μπορούν να καταλάβουν την αλήθεια και τη δουλειά που συστηματικά προσπαθούμε να κάνουμε...

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ - ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα συμπεριελήφθησαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κυθήρων που ψηφίστηκε χθες ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Το πρώτο είναι η αξιοποίηση του νερού των Οχελών και η μεταφορά του και διανομή του σε ολόκληρο το νησί. Το έργο αυτό θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ύδρευσης που τον τελευταίο καιρό έχει καταστεί απειλητικό για τον τόπο. 



Το δεύτερο, η κατασκευή αποχετευτικού αγωγού που θα συνδέει το Λιβάδι και την Καρβουνάδα με τη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού του Καψαλιού, λύνοντας έτσι το οξύτατο αποχετευτικό πρόβλημα αυτών και των γύρω χωριών.


Το αποτέλεσμα αυτό επετεύχθη με την επιμονή, τη σοβαρότητα και τη μαχητικότητα της παράταξής μας της μείζονος μειοψηφίας η οποία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και ορθή χρήση της ψήφου μας, παρακάμψαμε την απροθυμία του Δημάρχου και τη δυστροπία ορισμένων στελεχών της παράταξης του τα οποία τελευταία έχουν επιδοθεί σε μία ανόητη και άσκοπη αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση.


Απογοητευτική η στάση των επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας οι οποίοι τα βρίσκουν όλα τέλεια ή δηλώνουν (αιώνια; ) πίστη και αφοσίωση στον Δήμαρχο. Και επιπλέον μας κάνουν και μαθήματα πολιτικής παιδείας, όπως είπαν.


Ο Κυθηραϊκός λαός γνωρίζει ότι η αντιπολίτευση που ασκούμε δεν είναι στείρα, δεν είναι εμπαθής, δεν είναι ιδιοτελής. 
Είναι τεκμηριωμένη, εποικοδομητική και μαχητική και στοχεύει πάντα στην επίτευξη αποτελέσματος με ισχυρό αναπτυξιακό χαρακτήρα για τον τόπο. Και έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον.


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Έφυγε η γνωστή Μανιάτισσα παρουσιάστρια της ΕΡΤ Κέλλυ Σακάκου...

Γεννημένη στην Αθήνα, εργάστηκε επί 30 χρόνια ως παρουσιάστρια στην ΕΡΤ. Είχε αποφοιτήσει από τη σχολή υποκριτικής «Κατσέλη», καθώς ήθελε να γίνει ηθοποιός.
Η συμμετοχή της, ωστόσο, σε ένα διαγωνισμό για τηλεπαρουσιάστριες της ΕΡΤ άλλαξε τα σχέδιά της. 
Ήταν μια από τις πέντε παρουσιάστριες που επελέγησαν (μεταξύ οκτακοσίων υποψηφίων) και έτσι ξεκίνησε η πολυετής της διαδρομή, στη διάρκεια της οποίας κατόρθωσε να κατακτήσει τις καρδιές των τηλεθεατών, μια από τις πρώτες και πλέον αναγνωρίσιμες παρουσιάστριες της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης.
«Έπρεπε να έχεις καλή εικόνα στο γυαλί και να τα λες ωραία» είχε πει περιγράφοντας τα τότε κριτήρια της επιλογής των παρουσιαστριών. 
Η παρουσία της στην ΕΡΤ σφράγισε τις δεκαετίες ’70 και ’80.
Τον περασμένο Ιούλιο είχε χάσει τον σύζυγό της, ηθοποιό Σπύρο Φασιανό, γεγονός που την είχε συγκλονίσει, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.
H Μανιάτισσα παρουσιάστρια της ΕΡΤ Κέλλυ Σακάκου έφυγε από τη ζωή, σήμερα το πρωί. Το τελευταίο διάστημα ήταν καθηλωμένη εξαιτίας μιας επέμβασης στο ισχίο...

 [pontos-news.gr]

Απόφαση αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων Κυθήρων


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΦΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
Η χιονόπτωση αυτή στη στιγμή είναι πυκνή σχεδόν σε όλο το νησί. Αυτό σημαίνει ότι οι μετακινήσεις πρέπει να γίνονται ΜΟΝΟ εάν υπάρχει απόλυτη αναγκαιότητα και για κανέναν άλλο λόγο, ειδικά το βράδυ. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα των ιδιωτών βρίσκονται σε επιφυλακή, θα επιχειρήσουν όμως με το πρώτο φως της ημέρας καθώς στο νησί δεν υπάρχει εμπειρία νυκτερινών αποχιονισμών. Σε περίπτωση αποκλεισμού ή άλλης έκτακτης ανάγκης να επικοινωνείτε με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το Αστυνομικό Τμήμα, το Νοσοκομείο και την Πολιτική Προστασία του Δήμου. Σε επιφυλακή είναι οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι τοπικοί Πρόεδροι και Εκπρόσωποι καθώς και η τοπική Ομάδα Διάσωσης.
Υπάλληλοι του Δήμου Κυθήρων που αύριο δεν θα μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους λόγω του χιονιού, θεωρούνται δικαιολογημένα απόντες.
Τα σχολεία όλων των βαθμίδων για αύριο Δευτέρα θα μείνουν κλειστά.
Επαναλαμβάνουμε την έκκληση να μην γίνονται περιττές μετακινήσεις ούτε από πεζούς ούτε από οχήματα, καθώς η νύχτα προμηνύεται δυσκολότερη από τη χθεσινή.

Stratos Charchalakis
ΦΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ.ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Το χιόνι στα Κύθηρα είναι ένα σπανιότατο φαινόμενο και όταν έρθει στο νησί, συμπεριφερόμαστε όπως οι άνθρωποι που βλέπουν για πρώτη φορά θάλασσα. Οι παλιοί χρονογράφοι στα Κύθηρα, συνήθως ιερείς, όταν χιόνιζε στο νησί, έγραφαν ένα μικρό χρονικό, καμιά φορά και μέσα στα ληξιαρχικά βιβλία των ενοριών. Μέσα από αυτές τις σημειώσεις, τα λεγόμενα μικρά χρονικά, αντλούμε πολύτιμες πληροφορίες, όχι μόνο για ιστορικά γεγονότα, αλλά και για ακραία φυσικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. «1808 μηνός Φευρουαρίου 18 ἐχιῶνησε, ὀποῦ ἐυγίκε ἕνα μπόη ἀπάνο ἀπό την γῆν και εἰς ἐνθήμησι το σιμιῶνομε. Νικόλαος ἰερομόναχος Πρινέας»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.Δεν πρέπει να Ξεχνάμε!

Δεν πρέπει να Ξεχνάμε!
Μπορεί στα Κύθηρα να συμβένει κάτι ασυνήθιστο σήμερα, αφού σχεδόν ολόκληρο το νησί έχει σκεπαστεί από χιόνι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως τι είχε συμβεί πριν 11 χρόνια.
Ήταν πάλι Κυριακή στις 1 το μεσημέρι, 8 Ιανουαρίου το 2006 όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός στο νησί μας. Είχε βοηθήσει τότε η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα και παρά τις εκτεταμένες καταστροφές κανείς άνθρωπος δεν έπαθε το παραμικρό!
Γιαυτό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ πιστός στο καθιερωμένο ραντεβού ήλθε και σήμερα στα Χιονισμένα Μητάτα. 
Λόγω του ψύχους, η δοξολογία και η παράκληση έγιναν στον Ναό του Αγίου Γεωργίου. 
Από τον Δήμο παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Αγγελουδάκης.

Μιχάλης Πρωτοψάλτης

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΥΘΗΡΑ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ !!!






ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ !!! (ΦΩΤΟ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ


ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Λόγω της χιονόπτωσης υπάρχουν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού. 
Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. 
Έχουν κινητοποιηθεί οι αρχές και ιδιωτικά μέσα για τον καθαρισμό των δρόμων. 
Αύριο όλα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά.


Παρακαλείστε να περιορίσετε στο απολύτως απαραίτητο τις μετακινήσεις σας να παραμείνετε ψύχραιμοι για να ευχαριστηθούμε όλοι την ημέρα χωρίς ατυχήματα! 
Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, αφού όλο το οδικό δικτυο είναι ιδιαιτέρως ολισθηρό! 
Παραμείνετε προστατευμένοι στο χώρο σας και δώστε τη δέουσα προσοχή!

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΒΑΤΙΚΑ !!!! 08/01/2017




ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ! (ΦΩΤΟ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ