Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Σήμερα 12/01/2017 συνεδρίασε στην Τρίπολη η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου .
1. Μετά την απόφαση της ίδρυσης ομοσπονδίας διαπιστώθηκε η πρόοδος με την ίδρυση νέων αγροτικών ανεξάρτητων συλλόγων 
2. Σηματοδοτούμε την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων αρχής γεννώμενης από την Κυριακή 15/01/2017 με την επίσκεψη του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης στη Τρίπολη , όπου θα του επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας από τη Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με δράσεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες . 
Στον μαζικό αυτό αγώνα που έχουμε ξεκινήσει ως ανεξάρτητοι αγρότες της Πελοποννήσου λιγόψυχοι και αγροτοπατέρες, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους προβολή και η προστασία του κομματικού τους χώρου, δεν χωρούν .
Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ_12/1/2017

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής  Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2017



Ο βουλευτής Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επανένταξή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πολιτική μου βούληση είναι η ένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τα ψηφοδέλτια της οποίας εκλέχτηκα Βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015, ανταποκρινόμενος και στις πρωτοβουλίες της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ενότητα του χώρου».


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ
------------------------------------------------------------------------------
Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017,ώρες : 5 μ.μ έως 7 μ.μ θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία στον Πνευματικό Κέντρο της Δ.Κ Σκάλας σε συνεργασία με το Γ.Ν Σπάρτης με κινητή μονάδα.
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ......
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!!!

ΜΕ 14 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ ΘΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΛΙΟΚΛΑΔΑ

Η "Διαχείριση φυτικών υπολειμμάτων των κλαδεμάτων στην ελαιοκαλλιέργεια", ένα νέο γεωργοπεριβαλλοντικό μέτρο που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, θα επιδοτεί τους ελαιοκαλλιεργητές να μην καίνε τα κλαδιά της ελιάς μετά το κλάδεμα, αλλά να τα θρυμματίζουν με καταστροφέα (βλ. φωτογραφία) και να τα εναποθέτουν στο έδαφος του ελαιώνα για τουλάχιστον ένα εξάμηνο.
Το ποσό της ενίσχυσης, σύμφωνα με το σχέδιο του ΠΑΑ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέρχεται στα 14 ευρώ το στρέμμα για μία χρονιά και απαιτεί πενταετή δέσμευση του παραγωγού. Αναλυτικές πληροφορίες για το νέο γεωργοπεριβαλλοντικό μέτρο περιέχει το σχέδιο του ΠΑΑ, που αναφέρει τα εξής:
"Η δέσμευση συνίσταται στη διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων των κλαδεμάτων στην ελαιοκαλλιέργεια με στόχο τόσο τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή όσο και τη βελτίωση της δομής και την αύξηση της οργανικής ουσίας του εδάφους. Η συνηθισμένη πρακτική διαχείρισης των κλαδεμάτων των ελαιόδεντρων είναι η καύση τους στο χωράφι. Η πρακτική αυτή έχει πολλά μειονεκτήματα τα κυριότερα των οποίων είναι η απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα αερίων θερμοκηπίου και η καταστροφή οργανικής ουσίας.
Στο πλαίσιο της δράσης, οι δικαιούχοι αναλαμβάνουν τη δέσμευση να εφαρμόζουν την πρακτική του θρυμματισμού των κλαδεμάτων μετά το κλάδεμα των δέντρων, την απόθεσή τους στην επιφάνεια του εδάφους και την παραμονή των προϊόντων θρυμματισμού στο έδαφος για ένα τουλάχιστον εξάμηνο. Στο πλαίσιο αυτής της πρακτικής, τα κλαδέματα της ελιάς με διάμετρο μικρότερη των 6-7 εκατοστών θρυμματίζονται και είτε αποτίθενται απευθείας στην εδαφική επιφάνεια του αγροτεμαχίου είτε αναμιγνύονται με προϊόντα κομποστοποίησης και στη συνέχεια αποτίθενται στο έδαφος.
Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της δράσης είναι πενταετούς διάρκειας και εφαρμόζονται σε καθορισμένα αγροτεμάχια καθόλη τη διάρκεια της πενταετίας.
Η πρακτική συμβάλει στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την αποφυγή καύσης των κλαδεμάτων, αλλά και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή δεδομένου ότι αυξάνοντας την οργανική ουσία και βελτιώνοντας τη δομή του εδάφους, τα ελαιόδεντρα γίνονται πιο εύρωστα και επομένως πιο ανθεκτικά σε περιβαλλοντικές αλλαγές. Επιπλέον η αύξηση της οργανικής ουσίας και η βελτίωση της δομής του εδάφους που επιτυγχάνεται, προλαμβάνει τη διάβρωση.
Το γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής της δράσης καλύπτει όλη τη χώρα."
Είδος στήριξης
Οι ενισχύσεις αποζημιώνουν τους δικαιούχους για τις πρόσθετες δαπάνες ως αποτέλεσμα των δεσμεύσεων που αναλήφθησαν.
Δικαιούχοι και επιλέξιμα αγροτεμάχια
Φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής γης και εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.
Τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Να είναι δηλωμένα στην πλέον πρόσφατη ΕΑΕ του ενδιαφερόμενου με επιλέξιμη για τη δράση καλλιέργεια (ελιά)
Να κατέχονται νόμιμα καθ’ όλη την περίοδο της δέσμευσης.
H ελάχιστη πυκνότητα φύτευσης των υπό ένταξη ελαιοτεμαχίων ανέρχεται σε 8 ελαιόδεντρα/στρέμμα προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι πρόκειται για συστηματικό ελαιώνα.
Επιλέξιμες δαπάνες
Οι ενισχύσεις χορηγούνται ετησίως για να αποζημιώνουν τους δικαιούχους για τις πρόσθετες δαπάνες ως αποτέλεσμα των δεσμεύσεων που αναλήφθησαν.
Ως πρόσθετη δαπάνη ορίζεται το κόστος των ημερομισθίων για τoν τεμαχισμό των κλαδεμάτων και την απόθεση τους στην επιφάνεια του ενταγμένου αγροτεμαχίου.
Το κόστος αγοράς μηχανής θρυμματισμού είναι επιλέξιμο για ενίσχυση από το υπομέτρο 4.4 «Στήριξη για μη παραγωγικές επενδύσεις».
Πηγή: agro24.gr

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
--------------------------
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ
Ο Δήμος Ευρώτα, σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 & ώρα 8 μ.μ.
* Στο κέντρο ''ΠΟΛΙΤΑΚΟΣ'' Σκάλα . 
( Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής :
κα. Α. Σεργιάδη, κα. Στ. Βασιλακάκου, κα. Μ. Κομπόγιωργα 
στα τηλέφωνα : 2735360024,2737360028,2735360023)

ΛΑΚΩΝΙΑ.Επιτυχημένη η αιμοδοσία στις ΚΡΟΚΕΕΣ.

Επιτυχημένη η αιμοδοσία στις ΚΡΟΚΕΕΣ.
----------------------------------------------------------
Ήταν 10 λεπτά από τον χρόνο μας...
Σημαντική ενίσχυση με 25 μονάδες αίμα προσέφεραν οι εθελοντές αιμοδότες της Τράπεζας Αίματος Κροκεών στην χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία.
Από τις 17:00 έως τις 19:40 η προσέλευση του κόσμου ήταν αμείωτη παρ' όλες τις δυσκολίες από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα του χειμωνιάτικου απογεύματος.
Η υπεύθυνη της Τράπεζας Αίματος Ιατρός κα Καλογεράκου Αντωνία δήλωσε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της Αιμοδοσίας και ευχαριστεί όλους τους Αιμοδότες και κυρίως τους νέους που για πρώτη φορά συμμετείχαν εθελοντικά στην προσπάθεια αυτή!
Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ: Αξία Ανεκτίμητη!!!




Δήμος Ευρώτα - Municipality of Evrota

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΤΣΙΡΙΓΟΤΟΠΟΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΥΓΟ.Καρτ ποστάλ,αρχές της δεκαετίας του 1960

Αυτή η φωτογραφία κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 σαν καρτ ποστάλ, προφανώς είναι του Μανώλη Σοφίου. Μου την έστειλε φίλος από το νησί στην Αθήνα που βρισκόμουν τότε..
Αν κάποιος γνωρίζει τα κορίτσια ας μας το πει.

 Manolis Daponte

ΕΝΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΟ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 3000 ΕΤΩΝ!!!!


Στα Κύθηρα υπάρχουν πολλα ελαιόδενδρα αιώνων. Ενα απο αυτά βρίσκεται στο Λειβάδι και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατ´ εκτίμησιν λέει ότι ειναι ηλικίας 3000 ετών! 
(Φωτο Μαθιός Αγγελιουδακης)



ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Νιοράντες
του Γιώργου Καπράνου
View this email in your browser

 
Ο Νιοράντες
του Γιώργου Καπράνου
Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και οι εκδόσεις Studio Amid παρουσιάζουν το ηχητικό βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου Καπράνου  "Ο Νιοράντες - 4 κορφιάτικες κωμικοτραγικές ιστορίες" στην αίθουσα Έλευσις & Υδράνη - Ευμολπιδών 9Α στο Γκάζι, στις 25 Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00.
Την παρουσίαση θα χαιρετήσει ο συγγραφέας Γιώργος Δρυωνιάτης - Κασιμάτης, μέλος της επιτροπής εποπτείας της ΙΟΝΙΟΥ Βιβλιοθήκης, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Κατερίνα Λέκκα, συγγραφέας και έφορος της ΙΟΝΙΟΥ Βιβλιοθήκης, οι ηθοποιοί Νέλλη Γκίνη και Λεωνίδας Χρυσομάλλης καθώς και ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Καπράνος με οπτικοακουστικά αποσπάσματα από το ηχητικό βιβλίο.
Η Ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων της Ε.Ε.Ε. θα πλαισιώσει την εκδήλωση για να μας ταξιδέψει με το μουσικό ηχόχρωμά της στο Ιόνιο και η παρουσίαση θα κλείσει με κέρασμα προς τους παρευρισκόμενους από κερκυραϊκές γαστρονομικές γεύσεις.
Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη Ε.Ε.Ε.
www.ionianlibrary.gr/info@ionianlibrary.gr
Τηλ.: 2106017441
Κιν.: 6946259240

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.3ο ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ


«Ενστάσεις» - Ενδικοφανείς προσφυγές κατά της καταβολής της ενίσχυσης του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» έτους 2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                            
            «Ενστάσεις» - Ενδικοφανείς προσφυγές κατά της καταβολής της ενίσχυσης του  Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» έτους 2016

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αρ. 1847/51107/26.04.2016 Υ.Α. (ΦΕΚ 1275 Β΄), μετά ολοκλήρωση της καταβολής της ενίσχυσης, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στα άρθρα 16 και 18 της προαναφερόμενης ΥΑ, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική «ένσταση», όπως συνημμένο υπόδειγμα, κατά των αποτελεσμάτων πληρωμής.
Οι «ενστάσεις» υποβάλλονται από σήμερα Τετάρτη 04.01.2017 και εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών (μέχρι και 18.01.2017) στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις, Περιφερειακές Μονάδες ή Νομαρχιακές Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ είτε στους πιστοποιημένους φορείς υποβολής αιτήσεων, με την υποχρέωση των τελευταίων να τις αποστείλουν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός (5) πέντε  εργάσιμων ημερών
Η υποβολή των «ενστάσεων» συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπου απαιτείται, τα οποία :
     θα ελεγχθούν ως προς την ιδιότητα του "’άμεσα συνταξιούχου", στο πλαίσιο του κριτηρίου επιλεξιμότητας σύμφωνα με το οποίο δεν κρίνονται δικαιούχοι ένταξης και πληρωμής όσοι «έχουν αποχωρήσει από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα».
     Θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας διοικητικών Πράξεων (ΔΠ) όσον αφορά το αίτημα διόρθωσης αίτησης πληρωμής. 


ΠΡΟΣ: Π.Δ./Π.Μ./Ν.Μ. ………………………………………………………          ΑΡ.ΠΡΩΤ.:………….
                                                                                                            ΗΜ/ΝΙΑ ΠΡΩΤ:…..
                                                                                             ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ: ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ
ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΜΕΤΡΟ 13 «ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ Ή ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020
ΥΠΟΜΕΤΡΟ    ………..
ΟΝΟΜ/ΜΟ:………………………………………………………………………...…………………………..
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:…………………………………………………………………....…………………….....……..
ΑΔΤ:…………………….. ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: ……………………………ΕΚΔ.ΑΡΧΗ:…………………..
Α.Φ.Μ.:                      Δ.Ο.Υ.: ……………………………………………………........………………………..
ΝΟΜΟΣ:…………………………ΔΑΟΚ.:…………………………………….....……………………………
ΑΡΙΘ. & ΗΜ/ΝIA ΠΡΩΤ. ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 13:………………...................................................
Α. Με την παρούσα υποβάλω ένσταση κατά των αποτελεσμάτων της πρώτης πληρωμής:
α/α
Αιτιολογία Ένστασης
ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ
NAI/OXI
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
1
Λανθασμένος υπολογισμός πληρωμής

ΟΧΙ
2
Άρση του κωδικού δέσμευσης "Δεσμεύσεις από ΔΑΑΑ-ΑΦΜ για περαιτέρω έλεγχο άμεσης σύνταξης/οικ. στοιχείων"

ΝΑΙ

Β. Με την παρούσα υποβάλω αίτημα διόρθωσης:
α/α

ΑΙΤΗΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟΥ
1
Αίτησης πληρωμής μέσω της ισχύουσας διαδικασίας διοικητικών πράξεων

ΟΧΙ

                                                                                                Ο αιτών/Η αιτούσα

Συνημμένα υποβάλλω :
Έγγραφο από ασφαλιστικό  φορέα

Άλλο









ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΤΚ. 80200
ΤΗΛ. 27360 33476
FAX. 2736033404
FOR AGRICULTURAL CO-OPERATIVE OF POTAMOS KYTHIRON
POTAMOS KYTHIRA 80200
THL.27360 33476
FAX 2736033404