Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 20-01-2017 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.


Αρ.
Πρωτ.  267                                            Αθήνα, 15/01/2017                                    

                                                                 ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                            ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 20-01-2017 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

    Σε συνέχεια της από 13/01/2017 ανακοίνωσής μας, καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, να συμμετάσχουν στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 20 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και Ω/12:00΄ στην Αθήνα (πλατεία Ευαγγελισμού) και πορεία στην Βουλή των Ελλήνων.

   Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε αμέτοχοι και να παρακολουθήσουμε σαν θεατές το δυσοίωνο μέλλον μας να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

   Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ανάγκη από προσλήψεις, έχει ανάγκη από ομογενοποίηση του προσωπικού του, έχει ανάγκη από αναβάθμιση των υπαλλήλων του με την εφαρμογή ενός σύγχρονου Βαθμολογίου κατωτέρων και όχι από οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του κανονισμού μεταθέσεων με απώτερο σκοπό την προσπάθεια νομιμοποίησης της αυθαιρεσίας και δή  μετακινήσεις πυροσβεστών προς τα αεροδρόμια που εξαγόρασε η Fraport, καθώς και τα κλιμάκια των εθνικών οδών, γεγονός που θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο επίπεδο πυρασφάλειας της χώρας. Η κατανομή γίνεται κάθε χρόνο για τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων και την περιφορά των συναδέλφων ανά το πανελλήνιο με συνεχείς μεταθέσεις και μετακινήσεις για πολλά χρόνια!

  Καλούμε όλα τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν το σύνολο των συναδέλφων ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή στην ανωτέρω ένστολη διαμαρτυρία. Μόνο με δυναμική φυσική παρουσία μπορούμε να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας.

   Ας καταλάβει η ηγεσία μας ότι οι Πυροσβέστες δεν είναι ανειδίκευτοι εργάτες και άβουλα όντα. Αυθαιρεσίες, αλαζονικές και αιφνιδιαστικές αποφάσεις και συμπεριφορές δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν! Ας μην ξεχνούν ότι  «όποιος σπέρνει ανέμους στο τέλος θερίζει θύελλες»!!

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!      

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Η γρίπη των πτηνών απειλεί και τη Λακωνία: Αυστηροποιούνται από σήμερα τα μέτρα προφύλαξης

Το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Λακωνίας ανακοινώνει στους εκτροφείς πουλερικών, οικόσιτων και συστηματικών ότι σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν διαπιστωθεί κρούσματα γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας σε πολλές χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, στα Βαλκάνια, καθώς και στο Δέλτα του Έβρου.
Κατόπιν αυτών και με αφορμή αναφορά ύποπτων κρουσμάτων γρίπης των πτηνών στην Αρκαδία, από σήμερα εντατικοποιούνται και επαυξάνονται τα μέτρα βιοασφάλειας, με σκοπό τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού της γρίπης των πτηνών στα εκτρεφόμενα πουλερικά. Για το σκοπό αυτό πρέπει να εφαρμόζονται τα ακόλουθα:
– Απαγόρευση διατήρησης των πουλερικών (οικοσίτων, ελευθέρας βοσκής, βιολογικής εκτροφής) σε ανοικτούς χώρους –προαύλια, αυλές, αγρούς κλπ- εκτροφών σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χλμ από υδροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές, σε μη περιφραγμένους χώρους.
– Απαγορεύεται από κοινού η εκτροφή παπιών και χηνών με άλλα πουλερικά.
– Τα πουλερικά να διατηρούνται σε κλειστούς χώρους, τα ανοίγματα των οποίων πρέπει να καλύπτονται από κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα που θα αποκλείουν την επαφή τους με άγρια πτηνά.
– Να προστατεύονται οι εγκαταστάσεις παρασκευής ζωοτροφών, παροχής τροφής και νερού από τα άγρια πτηνά ή άλλα ζώα.
– Να μην διακινούνται πουλερικά σε λαϊκές αγορές και ζωοπανηγύρεις.
– Να εφαρμόζονται σχολαστικά οι κανόνες υγιεινής και ιδιαίτερα οι εκτροφείς να μην καπνίζουν, πίνουν ή τρώνε με άπλυτα χέρια.
– Να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τακτικά με εγκεκριμένα απολυμαντικά οι χώροι εκτροφής των πουλερικών.
– Οι εκτροφείς να μην επισκέπτονται τους χώρους εκτροφής άλλων πουλερικών και να μην επιτρέπουν σε τρίτους την επίσκεψή τους στη δική τους εκτροφή.
– Σε περίπτωση που παρατηρηθούν ομαδικοί θάνατοι πουλερικών, μειωθεί η κατανάλωση τροφής ή παύση, η ωοτοκία από αυτά απότομα, να ενημερωθούν αμέσως το τμήμα Κτηνιατρικής και τα αροτικά κτηνιατρεία της ΔΑΟΚ Λακωνίας.
– Οι τοπικές δασικές αρχές, τα μέλη των κυνηγετικών, ορνιθολογικών συλλόγων και άλλων οργανώσεων υποχρεούνται να γνωστοποιούν στις τοπικές κτηνιατρικές αρχές τη διαπίστωση τυχόν μη φυσιολογικής θνησιμότητας ή αξιοσημείωτες εστίες ασθένειας για τα άγρια πτηνά και ιδίως τα άγρια υδρόβια πτηνά. Σημειώνεται επιπλέον ότι απαγορεύεται η χρήση πτηνών των τάξεων Anseriformes και Charadriiformes ως δολώματα στη διάρκεια του κυνηγιού.
– Παρότι μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί μόλυνση του ανθρώπου από τον υπότυπο H5N8, συνιστάται η αποφυγή επαφής του κοινού με άγρια πτηνά και κυρίως τα υδρόβια.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έρχονται σε επαφή με την Κτηνιατρική Υπηρεσία της περιοχής τους.
ΠΗΓΗ  http://laconialive.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Κατασκευή πέτρινης στάσης στις Βελλιές Προϋπολογισμού 5.000 € (ΦΩΤΟ)


Κατασκευή πέτρινης στάσης στις Βελλιές

Προϋπολογισμού 5.000 €




Σταύρος Χριστάκος





Με αφορμή το περιστατικό της Σκάλας: Νοσεί η παιδική προστασία λόγω της υποστελέχωσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών

Τη βαθύτατη θλίψη του για το αποτρόπαιο γεγονός της κακοποίησης του τρίχρονου παιδιού στη Σκάλα εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ). Παράλληλα όμως, με αφορμή το θλιβερό περιστατικό, βρίσκει την ευκαιρία να αναδείξει τα σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του νομού μας, αλλά και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά στον ανεύθυνο και επιφανειακό τρόπο που κάποια ΜΜΕ αντιμετώπισαν την είδηση. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ΣΚΛΕ:
“Με αφορμή δημοσιεύματα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τοπικής κι εθνικής εμβέλειας για το θλιβερό γεγονός, αλλά και σχετικής δημοσίευσης – ανακοίνωσης συγκεκριμένης ΜΚΟ, θέλουμε να καταγγείλουμε τη δημοσιοποίηση και αναπαραγωγή ανακριβών και ψευδών πληροφοριών και στοιχείων σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του περιστατικού από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες.
Σε ό,τι αφορά στην αναφερθείσα, κατά το έτος 2006, καταγγελία περί κακοποίησης, οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες ενήργησαν σύμφωνα με το νόμο και την επαγγελματική δεοντολογία, συνεργαζόμενες με τις εισαγγελικές αρχές, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία για λόγους απορρήτου δεν μπορούν να αναφερθούν δημοσίως.
Εξάλλου, θεωρούμε ότι τέτοιου είδους περιστατικά αντιμετωπίζονται με τη δέουσα ευαισθησία και προσοχή που απαιτείται από τους αρμόδιους επαγγελματίες που στελεχώνουν τις υπηρεσίες αυτές και δεν «μένουν στα συρτάρια κάποιων», όπως αναφέρθηκε.
Επιπλέον, ανακριβές και αναληθές είναι δημοσίευμα το οποίο αναφέρει πως, πριν από ένα χρόνο, υπηρεσία της Πρόνοιας δέχθηκε σχετική καταγγελία η οποία αφορούσε σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας.
Παρά το γεγονός ότι το επιστημονικό προσωπικό βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή με τα μέσα που διαθέτει, την ευαισθησία και την υπευθυνότητα απέναντι στους πολίτες, αλλά και τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες κάθε τοπικής κοινωνίας, περιστατικά όπως αυτό γίνονται αφορμή να τονίσουμε προς όλους τους συναρμοδίους φορείς και υπουργεία το σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης όλων των κοινωνικών υπηρεσιών του νομού Λακωνίας, για την οποία σπάνια γίνεται αναφορά από τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, σε καταγεγραμμένο από την τελευταία απογραφή πληθυσμό 89.138 χιλιάδων κατοίκων στο νομό, οι υπηρεσίες που έχουν εκ του νόμου αρμοδιότητα για διερεύνηση συνθηκών παραμέλησης/κακοποίησης ανηλίκων διαθέτουν μόνο 1 κοινωνικό λειτουργό.
Αναλυτικά, η στελέχωση των υπηρεσιών έχει ως εξής:
> Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας – Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας: Μία κοινωνική λειτουργός, επιφορτισμένη παράλληλα με πολλά διοικητικά καθήκοντα και αρμοδιότητες των δήμων.
> Δήμος Σπάρτης – Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας (χωρίς οργανωμένη Κοινωνική Υπηρεσία): Ανάθεση ορισμένων αρμοδιοτήτων σε τρεις από τους πέντε κοινωνικούς λειτουργούς του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
> Δήμος Ευρώτα (χωρίς οργανωμένη Κοινωνική Υπηρεσία): Δύο κοινωνικοί λειτουργοί από πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με παράλληλη εργασία σε δύο δήμους.
> Δήμος Ανατολικής Μάνης (χωρίς οργανωμένη Κοινωνική Υπηρεσία): Κανένας κοινωνικός λειτουργός.
> Δήμος Μονεμβασίας (χωρίς οργανωμένη Κοινωνική Υπηρεσία): Δύο κοινωνικοί λειτουργοί από πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
> Δήμος Ελαφονήσου (χωρίς οργανωμένη Κοινωνική Υπηρεσία): Κανένας κοινωνικός λειτουργός.
> Νοσοκομείο Σπάρτης: Μία κοινωνική λειτουργός.
> Κέντρο Υγείας Νεάπολης: Μία κοινωνική λειτουργός.
> Νοσοκομείο Μολάων: Μία κοινωνική λειτουργός.
> Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων: Κανένας κοινωνικός λειτουργός.
Στις σημερινές συνθήκες δραματικής όξυνσης των κοινωνικών αναγκών και υποστελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών της χώρας, οι κοινωνικοί λειτουργοί της χώρας συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και να αγωνίζονται για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη δίπλα στους πολίτες της χώρας.
Για ακόμη μια φορά καλούμε την Πολιτεία να αντιμετωπίσει άμεσα με τη δέουσα σοβαρότητα και ανάληψη αποφάσεων το μεγάλο ζήτημα της παιδικής προστασίας στην Ελλάδα, δημιουργώντας με νομοθετικές ρυθμίσεις και πρωτοβουλίες ένα δίχτυ ασφάλειας για τα παιδιά, μέσα από την οργάνωση και στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο”.
ΠΗΓΗ  http://laconialive.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Κοπή βασιλόπιτας στο Ίδρυμα Μολάων “Η Αγία Παρασκευή”

Το ίδρυμα περιθάλψεως ατόμων με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένων «Η Αγία Παρασκευή» στους Μολάους πραγματοποίησε χθες το απόγευμα εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.
Το ίδρυμα άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε τους φίλους του, κληρικούς και λαϊκούς, που καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγουμένου έτους το ενίσχυσαν υλικά και ηθικά. Ο διευθυντής, πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Λεγάκης, καλωσόρισε τους παρευρεθέντες και εξέφρασε τις ευχές του για μια χρονιά γεμάτη αγάπη και υγεία. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους για όσα έχουν κάνει για το ίδρυμα τόσο στη χρονιά που πέρασε όσο και κατά τη διάρκεια των 19 ετών λειτουργίας του.
Ακολούθησε ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τη μουσική ομάδα του γυμνασίου Μολάων, την επιμέλεια του οποίου είχε η μουσικός κ. Θεανώ Ανδρικοπούλου.
Στη συνέχεια ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, αφού ευλόγησε την πίτα, ευχήθηκε μεταξύ άλλων ο νέος χρόνος να είναι διαφορετικός από κάθε προηγούμενο, όλοι να έχουν αγάπη στην καρδιά τους, και κοντά στα πρόσωπα που ο καθένας αγαπά και ενδιαφέρεται να μην ξεχνά και το ίδρυμα, το οποίο χαρακτήρισε «στολίδι» για την περιοχή. Ευχαρίστησε επίσης για μια ακόμη φορά τους ευεργέτες, εμφανείς και αφανείς, καθώς και τους ομογενείς που με πολλή αγάπη και αμέριστο ενδιαφέρον το έχουν αγκαλιάσει και το ενισχύουν με κάθε τρόπο.
Το φλουρί της πίτας έτυχε στον ιατρό κ. Βασίλειο Κουλουβάκο.
(με πληροφορίες από monemvasianews.gr, φωτό: Μιχάλης Καρούνης)
ΠΗΓΗ http://laconialive.gr/

Σε κίνδυνο η πυρασφάλεια σε Λακωνία και Κύθηρα

Σε κίνδυνο η πυρασφάλεια σε Λακωνία και Κύθηρα καταγγέλει η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας, προειδοποιώντας ότι η έλλειψη προσωπικού και η υπερεργασία όσων υπηρετούν θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση διαμαρτυρίας:

Η Ένωσή μας ενημερώνει ιδιαίτερα τους κατοίκους του Νομού Λακωνίας και της Νήσου Κυθήρων ότι η πυρασφάλεια και πυρόσβεση βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο :  
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μείωση της οργανικής δύναμης των υπηρετούντων στο Νομό Λακωνίας και τη νήσο Κύθηρα πάνω από 35% . Παρόλα αυτά η υπηρετούσα δύναμη είναι ήδη πιο κάτω από την οργανική με αποτέλεσμα την υπερεργασία των υπηρετούντων στο νομό μας. Ήδη οφείλονται πάνω από 20.000 8ωρα υπερεργασίας  στους πυροσβέστες. 
Σας υπενθυμίζουμε ότι ο νομός Λακωνίας είναι από τους λίγους νομούς που είναι χαρακτηρισμένος με Προεδρικό Διάταγμα ως πυρόπληκτος νομός.
Μέσα σε όλα αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει οι μετακινήσεις πυροσβεστών και από το νομό μας προς τα αεροδρόμια που εξαγόρασε η Fraport καθώς και στα κλιμάκια των εθνικών οδών χωρίς την εφαρμογή του κανονισμού μεταθέσεων , με αποτέλεσμα την περαιτέρω αφαίμαξη των υπηρεσιών μας. Οι συνάδελφοι με οικογένειες και μη , ζουν στην αβεβαιότητα και στο άγχος  για επικείμενη μετακίνηση τους , ασχέτως αν είναι αμετάθετοι ή όχι. Στους συναδέλφους  μας υπάρχει έντονος  προβληματισμός και διατάραξη της οικογενειακής τους γαλήνης υπό την απειλή των μετακινήσεων ιδιαίτερα και μετά την συνέντευξη του Διοικητή της Π.Υ Ζακύνθου , Πυράρχου Στυλιανού Γεωργούση ότι η στελέχωση των κενών θέσεων των υπηρεσιών Ζακύνθου μετά και την ίδρυση Π.Υ Αεροδρομίου στη Ζάκυνθο θα γίνει από Υπηρεσίες των Νομών της Πελοποννήσου (θα θέλαμε να γνωρίζουν και οι υπάλληλοι από πού προκύπτει αυτό και  πως θα γίνουν αυτές οι μετακινήσεις) . Καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία μας να πάρει θέση.
Καλούμε τους  τοπικούς  βουλευτές και τοπικούς άρχοντες  να πάρουν θέση και να στηρίξουν  την ασφάλεια του Νομού μας . 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 Κούλας Ευάγγελος        

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ρασσιάς Αθανάσιος 

ΛΑΚΩΝΙΑ.Μήνυση για παράνομο κυνήγι αγριογούρουνου

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ο θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αδάμ Τζώρτζης, κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην περιοχή Λιρα του δήμου Μονεμβασίας, εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα αγριόχοιρου χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Εναντίον του κυνηγού υπεβλήθη η σχετική μήνυση, ενώ, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, κατασχέθηκαν επίσης το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια.
ΠΗΓΗ  http://laconialive.gr/